Cattas liv och tankar

Apropå glesbygd...o låta hela Sverige leva..

Publicerad 2012-12-03 21:44:00 i

Som med all sannolikhet ingen har missat så bor jag i Liden. Liden är en liten by som ligger ungefär fem mil ifrån Sundsvall (dryga 40 mil norr om Stockholm för er som inte vet vart Sundsvall ligger och än mindre Liden... O Nej, det går INGA isbjörnar på gatorna, vi åker inte skoter till jobbet och vi vet faktiskt vad Prada är).
 
Vi bor alltså i glesbygd. MEN till saken hör att vi trivs med det. Inte bara för att det är fantastiskt vackert utan vi har även en superbra förskola med trygga fröknar, en bra grundskola med höga nationella resultat där ingen elev riskerar att gå genom hela skolgången utan att bli sedd, vi har en bra vårdcentral, ett apotek, ICA, bank, mack, Wärdshus, ett flertal lokala firmor som tex snickare, medicinsk fotvård, frissa, presentbutik, blommor, rörmokare mm mm.. Vi har en Bystuga med turistinformation, idrottsförening, skoterklubbar, ishockey för barn.. Vi har för guds skull Vättaberget!  Det mesta som man rimligtvis kan behöva med andra ord.
 
Men det är inte utan att man blir lite mörkrädd då man hör att "de" nu är ute efter att dra in på den kollektiva trafiken på landsbygden..Busslinje 30. Må så vara att det inte är vinstdrivande på något sätt, men vi måste få ha bussen kvar! Det är otroligt viktigt för våra ungdomar, för våra äldre, ja för hela vår bygd. Jag vill att mina barn ska kunna fortsätta gå på aktiviteter i stan, hälsa på kompisar efter skolan, åka till grannbyn o käka pizza eller gå på biblioteket och göra allt annat som de gör idag. Det skulle bli väldigt svårt att upprätthålla eftersom de flesta föräldrar har ett jobb att sköta.
 
Så snälla söta politiker, blåa, röda, gröna eller vilken färg ni nu har, stå upp för det ni alla en gång sagt. Låt hela Sverige leva! Glöm inte bort att det faktiskt finns äldre, barn, ungdomar, ja människor i alla åldrar, som faktiskt en gång har valt att leva sitt liv på landet. Av en enda anledning, genuin trygghet. Gör det inte så svårt för oss att bo kvar.. Ni kan väl pilla bort någon tåglinje istället... De går ju ändå så sällan då de egentligen ska gå så ingen kommer säkert att märka nåt.
 
Tack för att du tog dej tid...
 
/Catharina
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Angelica Lindbergsson

Publicerad 2012-12-04 10:31:34

Vad bra skrivet! Har du skickat det någongstans?

Postat av: Catharina

Publicerad 2012-12-04 11:40:46

Tack för det :-) Nej har inte skickat det men jag kanske borde det...

Postat av: Elisabeth Johansson

Publicerad 2012-12-04 12:54:00

Fantastiskt bra skrivet om min fina barndomsby, och din hemort. Det vore otroligt trist och orättvist om politikerna drar in bussarna för er. Uppmuntrar dig till att skicka in det till lämpliga journalister.

Postat av: Angelica Lindbergsson

Publicerad 2012-12-04 13:04:46

Skicka in det som en insändare kanske?

Postat av: Hanna Unander

Publicerad 2012-12-04 23:39:31

Men Menar du allvar.. finns det som förslag..Ja varför inte.. alla kan ju bo i Sundsvall eller varför inte i Stockholm.. Varför bo på landet.. (norrland) bensinen är dyr, jobben dåligt betalda, byhandeln dyrare än lågpriskedjorna som slår ut små handlarna nere i storstäderna.. KLart dom ska dra in bussen från Liden.. Det är ju onödigt att era barn ska hålla på med Hockey, handboll, innebandy eller gå på bio..Politikerna kan ju hämta de som av olika anledningar inte har körkort när dom ska på sjukhus eller på möten med myndigheter så som Försäkringskassan eller arbetsförmedlingen.. HUUUUR i H-vete tänker dom.. Kanske att Centern kan sätta lite eld i blå(och röda) häckar så att man satsar på gles och landsbygden..Dags att sluta ligga till lags! Om vi alla bodde i storstäderna så skulle arbetslöshet och boende vara en olöslig fråga.. Skicka in till lokala medierna C!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela