Cattas liv och tankar

Alla goda ting är tre

Publicerad 2012-09-24 22:05:28 i

Har nu avverkat föräldramöte nr två av tre möjliga. Avslutar nästa vecka med möte nr 3 på förskolan. Veckan efter startar utvecklingssamtalen. Viktigt att hålla sig ajour... Brukar tycka att det är mycket blaj på alla möten men måste säga att den här terminens möten har varit bra. Känns tryggt att man har fina o trygga fröknar omkring sina barn.
 
Ikväll har vi diskuterat hur man kan sätta (om man kan/ska sätta...) gränser för skärmtid och hur man kan ha koll på hur ungdomarna använder nätet.. En av papporna sov med modemet under kudde o vi stänger internet kl 22 på vardagar o kl 00 på helgen. Tycker det är svårt det där (inte modemet under kudden utan att begränsningen av datatid..). Men tycker det är superviktigt att lära sig vett i användandet av sociala medier.. HATAR alla "tryck gilla så ska jag skriva hur snygg/söt/snäll/ful/töntig du är". Får ont i magen då jag läser vad vissa skriver, och är HELT övertygad om att många barn också får det då de läser alla dumma kommentarer som florerar.. Obetänksamma, ironiska och rakt elaka ibland.... Enklare att vara barn då jag var liten, då blev man åtminstone inte nertryck i skoskaften inför hela Sverige..
 
Hur sätter ni gränser för barnen/ungdomarna angående datatid? Bra tips mottages tacksamt!
 
Men Lisa har minsann fått lära sig tidigt hur man får mamma att låta henne sitta vid datorn en stund till.... 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela