Cattas liv och tankar

Helt appropå...

Publicerad 2014-04-02 16:26:00 i Trolljägarna,

Igår blev jag sittandes framför "Trolljägarna"... Bara att ett sådant program har ett underlag kändes direkt skrämmande.
 
Och skrämmande var det. Kan för mitt liv inte förstå hur människor kan ha den egenskapen att vilja kränka en annan människa på detta sätt. Hur kan man finna en slags sjuk njutning i att hota och förnedra andra individer? Helt obegripligt.
 
Här var det vuxna människor som gömde sig bakom ett alias och skrev fula saker, gräsliga personangrepp och direkta hot. Känslan att drabbas av detta måste vara vidrig, trots att man säkerligen försöker att inte ta åt sig måste ju självkänslan naggas i kanterna, tryggheten rubbas och tron på det goda minska i takt med att kommentarerna trillar in... Kanon att detta lyfts fram och att de som näthatar får sig en liten näsbränna!
 
För jag har sagt det förr och säger det igen, önskar att det vore fler som anmäler dumma, obetänksamma och ibland elaka kommentarer på fb, på bloggar, på inlägg av alla de slag och jag önskar dessutom att den totalt hemska sidan ask.fm skulle skrotas! Där snackar vi mobbing. Text är text och jag kan förstå att man ibland inte menar att vara dum men ironi och sarkasm funkar sällan i skrift. Så därför är det extra viktigt att poängtera då det blir galet, så att man får en chans att ställa tillrätta. Kanske till och med säga förlåt, vad tokigt det blev.. För det är ju bedrövligt om människor går runt och mår skit för att någon "bara" varit obetänksam.. O idag då våra unga växer upp i ett samhälle där de kommunicerar via nätet och alltmer sällan "IRL" är det vår skyldighet som vuxna att visa vägen och informera om vad som är ok eller inte. De måste få lära sig "veta hut", att respektera varandra, ALDRIG kränka och kanske istället ödsla lite mer fina kommentarer och "gillatrycka". För det är faktiskt så att det kan svida i hjärtat av att aldrig få några kommentarer eller att någon gillar ens nya profilbild också... Tystnad kan också kännas hemsk. Så jag avslutar nu detta med att säga: Var snäll! Testa att gilla en bild åt någon som du inte brukar göra det åt, eller kommentera något SNÄLLT.. Kanske gör den enkla gesten att någons dag blir lite gladare! Men det allra bästa vore egentligen att bara våga lyfta blicken från sin smartphone och SE på människorna omkring sig, LE och säga HEJ! Hur mår DU idag! Vad GLAD jag blir då jag ser DIG!
 
Ta hand om varandra!
 
 

Kommentarer

Postat av: Dr Buse'

Publicerad 2014-04-03 00:52:23

Två tummar upp för dina kloka ord! :-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela