Cattas liv och tankar

Gävle, del 1

Publicerad 2011-07-31 18:31:48 i Allmänt,

Här kommer en liten resumé från vår Gävletripp!

Haft fantastiskt mysigt och riktigt tur med vädret! Vi for på måndagen och gjorde då ett litet stopp i Hudik för lunch o ett besök på Dollar store (Herreguuuud va mycket onödigt man tycker att man verkligen behöver...). Kom ner till Furuvik vid halv fem och blev då välkomnade av Mona o Olle i deras mysiga stuga som vi fick förmånen att bo i de här dagarna. Efter lite mat i magen "boade" vi in oss o stoppade Lisa i säng. Vankades sedan bryggmys, med ost, kex, vin o en första härlig semesterkänsla!

På tisdagen efter frukost och då försvunnen tonårsdotter kommit till rätta gick vi till Furuviksparken. Klackade sedan runt bland alla djuren och ut på äventyrsön. Dagen försvann som i ett jihu och innan vi visste ordet av var det dax att bege sig hemöver för grillkväll med en skock härliga människor.....(kommer i del 2....)

 
 
 
 
 
 

Kanske...

Publicerad 2011-07-31 08:53:56 i Allmänt,

Kanske kanske så kommer det en liten uppdatering i kväll....

Måste ju lägga in lite mer bilder från vår underbara semester i Furuvik!!

Men idag är det jobb som gäller, extrapass ger finfina fickpengar till Paris resan som närmar sig med stormsteg, "bara" 11 veckor kvar nu...

Ren ondska

Publicerad 2011-07-23 08:50:01 i Allmänt,

Vaknar upp o efter en koll på nyheterna inser jag sakta vilket vansinnesdåd som begåtts i vårt grannland.... SÅ fruktansvärt! Idag går tankarna till de som förlorat sina barn, vänner och andra kära. Hur någon kan göra något sånt här övergår mitt förstånd och jag har svårt att greppa vidden av det hela...att kunna gå vidare efter något så vidrigt måste kännas helt oöverkomligt.. det blir många tårar då man ser bilderna..

Bästa vackra Norge, idag finns allas tankar oss er!

Oj vad man kan

Publicerad 2011-07-21 22:10:36 i Allmänt,


Som småbarnsförälder blir man efter ett tag rätt duktig på saker man inte hade en blekaste aning om att man kunde göra tidigare..

* Göra nr 2 med barn i knä...Klurigast att torka sig..

* Blogga med en hand medans man avstyr barnets brinnande lust att stänga av datoreländet med den andra...

* Bära åtta matkassar, en sprattlande 1½ åring, och två bokhyllor uppför trappan. Samtidigt!

* Laga mat med barnet fastlimmat på benen...

* Sova så fort tillfälle ges! Stående, sittande eller att mikrosova i soffan är underskattat..

* Sjunga och låta som flygplan, helikopter och en ko samtidigt som man matar motsträvig liten..

* Byta bajsblöja på ett barn som står på huvudet snett vriden bakåt... Rätt knepigt..


O framförallt älska någon så högt att man utan att tveka skulle kunna hyvla av sig själv skinnet med en osthyvel om det var nödvändigt....



Ödmjuk

Publicerad 2011-07-21 22:02:55 i Allmänt,

Är så fascinerad över mitt jobb... Att få vara med o göra något gott för andra är en enorm förmån.. O att dessutom få vara med i speciella ögonblick får mej att ännu en gång ödmjukt böja min nacke och med vördnad känna en stor lycka över livets gåva....

Livspussel o vänner

Publicerad 2011-07-20 20:59:11 i Allmänt,

Lisas vattkoppor har passerats i princip obemärkt. Visst, aningen prickigare än normalt är hon nog men absolut inte dålig. Men eftersom man ändå inte får vara på dagis med vattkoppor (fast jag kan tycka att det är väl strålande om alla ungar har det då de är i förskoleåldern...) har vi nu pusslat o trixat för att lösa barnets väl o ve. Farmor o mormor har fått varsin dag. Jag har varit ledig två dagar. Syster yster ska ställa upp heeeela fredag o imorgon har jag leasat in prickebarnet hos Nettan. TUR att man har underbara omkring sej!!

O nu ikväll dök fam Joutsen upp med nygräddad äppelpaj o en till prickig tjej! Kanontrevligt! O Lisa var överlycklig att få några att leka med så hon har precis slocknat, fortfarande småfnissande om "Nille"....

 

Med facit i hand

Publicerad 2011-07-19 22:18:33 i Allmänt,



Förstår att kvällen blev sen förra lördan då man tittar på bilden som togs kl 04.XX och ser spellistan... Vägra sova!

Ledig dag

Publicerad 2011-07-18 14:50:26 i Allmänt,

Idag är jag ledig efter att ha jobbat hela helgen. Lisa klarar sina prickar galant o jag är så himla glad att vi har det här med vattkoppor överstökat snart! Idag regnar det ute så vi har myst inne hela dan, passar ju bra då det verkar som om inga vill umgås med oss... O då Lisa sov efter lunch passade jag på att se en film, vilket absolut inte hör till vanligheterna! Skön ledig dag innan slutspurten mot semestern...

 

Vattenlek är tokroligt tycker Lisa!

Men nu ni!!

Publicerad 2011-07-16 09:49:08 i Allmänt,



Är det någon som önskar lite vattkoppor så här i semestertider är ni varmt välkomna på lite fika!!

Besök på djurfarmen

Publicerad 2011-07-15 16:39:39 i Allmänt,

Idag kom stora barn för att umgås på min lediga dag, Lisa var stormförtjust o visste inte hur mycket hon skulle kunna kramas med dem för att få nog. For sedan en sväng upp till "Löta" för att köpa lite hemägg o det föll sig inte bättre än att vi blev kvar bra länge! För vilket ställe! Loppis, äggförsäljning, nybakade bullar o kaffe o desutom en massa spännande djur som Lisa var runt o kikade på! Barnens zoo no 1! Hästar, höns, en kanin, katter o dessutom fiskar i en damm som hon fick mata! Höjdare!

Kom hem försedda med ägg o en dockvagn till en mycket nöjd Lisa..

 
 

Tänker baske mej räkna ner...

Publicerad 2011-07-13 21:26:27 i Allmänt,

Tio arbetspass kvar till semester (TIO!)... O precis idag kan jag lugnt säga att det känns långt borta. Men det är bara att bita ihop, kämpa i motströms o jobba på.

Annars har dagen varit bra.

Var på tioårskalas i Dacke där det vankades jordgubbstårta o mysiga människor. Himla roligt! Men kan inte riktigt greppa att de här 01-orna blir tio år.... Tycker det är alldeles nyss de var pyttesmå o krälade runt i ett gytter på golvet på våra mammaträffar.. Himla tur att man inte åldras lika snabbt som barnen, för TÄNK vad gammal jag skulle vara då! Tror man fyller år ungefär var tredje år efter 30, o det är väl ok.. Som hundar ungefär, men tvärtom eller nåt sånt. Kan hända att jag babblar nu, bäst att å o lägga mej, arbetsdag imorgon igen!

 
Finfina flickorna Elvira o stortjejen Emma som fyller tio idag!!

 En riktig sommartårta!

 Lisa busar med lillkatten! Tokroligt!

Kompisar!

Publicerad 2011-07-12 21:56:20 i Allmänt,





Måste säga att det är underbart för Lisa att ha en kompis i samma hus! Alltid någon att leka med! Att sötaste Mollie dessutom bjuder på jordgubbar, sin egen napp o kramar gör inte saken sämre!

Gobrudar!!

Sjukt många poäng

Publicerad 2011-07-12 21:13:12 i Allmänt,

Frostat ur frysen och torkat "uppepå" kyl o frys. Förstå att det ska vara gruvsamt att ta tag i det då det går på ett jihu... Men det borde ju bli en hel del vuxenpoäng! Kanske är tillbaka på plusminusnoll efter helgens uppesittarkväll?

Hmmm.. Kanske måste göra ren fläkten oxå.....

Helgen som gått

Publicerad 2011-07-10 18:38:16 i Allmänt,

Igår var det Trollnatta uppe i Järkvissle, kanonväder och otroligt mycket folk! O kors i taket så var det inga kusar som bråkade där, först vid 21.30 så började det komma lite knott o då var vi ju ändå väg hem!
Supertrevlig kväll som sedan fortsatte med tjejmys på min balkong. Surr, skratt o rosé ända till gryningen!

Det ÄR verkligen härligt med sommar!






Äntligen fredag!

Publicerad 2011-07-08 07:44:05 i Allmänt,



Lägger snart veckan bakom mej o ser fram emot en ledig helg!
 Sen blir det jobb tre helger på raken....
Tur jag gillar mitt jobb!

Kvällsdopp!

Publicerad 2011-07-07 19:46:56 i Allmänt,

Det bästa med sommaren är att dagen är inte slut då man kommer från jobbet! Ikväll drog vi återigen iväg upp till Brudsjön för lite svalkande kvällsbad efter jobb/dagis. Himla mysigt! Fick sällskap av Anna o Emma oxå o det gjorde bara saken ännu bättre! O kaffe hade de med sej oxå! Vilket exemplariskt sällskap!

 
 

Gatufest

Publicerad 2011-07-06 20:15:53 i Allmänt,

Igår var det gatufest tillsammans med allra käraste syster, Helena o Maria. Kanonväder, kanonsällskap o måste säga att det är verkligen mysigt med folkfester o sommar!                                     
                                                                                            

Nu ikväll har jag hämtat igen barnen som varit hos mormor o morfar sedan måndagmorgon. Verkar inte ha gått nån nöd på dem för det har varit både bad, Drakborg och utelek. Härligt att ha folk omkring sej som gör att vardagen går ihop. Har nu nattat lilltrollet o Ida är på gatufesten i kväll, så nu blir det kvalitetsmys med Gustav i soffan en stund innan det är dax för sängen.








 

Nykär...

Publicerad 2011-07-04 22:20:16 i Allmänt,

I lördags köpte jag en ny kamera. Slängde min gamla i golvet efter att vi varit i fjällen, fick nåt ticks i handen o PANG i golvet.. Tyckte den inte om.. Har varit mycket nöjd med den o var helt inne på en ny Olympus MEN...

Föll pladask för den här Nikon!! Liten, smidig o ger superbra bilder! Lööööv it!





Japp, blommorna fick jag av kärleken i fredags o utsikten är från vår balkongen..Lyllo mej!

Auktion i Järkvissle

Publicerad 2011-07-03 22:50:50 i Allmänt,

Haft en superhärlig söndag som startade med auktion i Järkvissle, inga fynd men lite fika gled lätt ner.. For sedan till Brudsjön o hade några härliga timmar innan jag var tvungen att lämna familjen för en kväll i Florence anda. Skön dag o det är verkligen underbart med lite bad o sol innan jobbet. Lovely!!



Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela