Cattas liv och tankar

Det här med att vara eller inte..

Publicerad 2014-01-23 17:00:00 i

Motivation.. Vart tog du vägen!? Var sjukt taggad i höstas o både tränade och försökte äta klokt och förståndigt. Men nånstans mellan alla julbord och nyårskarameller tappade jag bort den, motivationen. Drabbades istället av en djup trötthet och en innerlig önskan om att endast få sitta i soffhörnet, läsa böcker och äta praliner. Mysa!
 
O efter åååååååååååår av ett evigt kämpande för viktminskning och en bättre hälsa så vet jag att det är så här. Motivation kommer och motivation går. Nu har den gått. Men jag hyser en stark tro att den kommer att komma tillbaka, förr eller senare. Så jag kämpar på, lite mindre energiskt men ändå lite, liiite. Intalar mig själv att allt är bättre än inget och att jag duger som jag är... Har ju kommit en liten bit på vägen men än är det långt kvar. Precis nu känns det oöverkomligt långt, men jag hoppas att jag i sinom tid tar mig till en station efter vägen. Så får min alldeles egna slutstation vänta till jag får rätt biljett. Motivation.
 

Om en månad..

Publicerad 2014-01-22 12:30:00 i

Har jag passerat 40. Skräckblandad förtjusning. Verkligen.
 
Men det får väl gå det också, kan ju faktiskt inte påverka det på något sätt. O det är faktiskt så att man blir lite tryggare med tiden. Jag har lärt mig att det är inte så himla viktigt vad alla andra tycker och tänker, man behöver inte vara vän med alla och tycka likadant. Men man ska acceptera varandra, alltid. För det är faktiskt så att man i olikheter kan finna väldigt givande likheter. Jag har också lärt mig att för mig är saker och prylar inte så himla viktigt, men det har det faktiskt aldrig varit (bara att fråga min mamma som grät blod då jag iklädde mig mormors gamla byxor, pappas tröjor och rostiga hängselbyxor som ung..). Jag är ingen sakfantast, definitivt ingen modefantast. Jag är (oftast) rätt nöjd ändå. Visst kan jag ibland sukta efter fina saker men jag lägger mycket hellre mina pengar på upplevelser, kanske lite för mycket pengar egentligen.. Nånstans har jag läst att man bör spara också.. men det är inte min starka sida. Inte att hålla ordning i garderoben heller..
 
Har lärt mig vilka mina starka sidor är, och mina svaga.
Har lärt mig vilka vänner som alltid finns och vilka som inte finns lika mycket.
Har lärt mig att uppskatta att inte ha allting planerat, men att alltid ha något att se fram emot. Tillsammans med familjen, med kärleken och med vänner. Det ger mig livskvalitet.
 
 
 

Trött som en gnu

Publicerad 2014-01-09 21:50:22 i

Har drabbats av Den Stora Tröttsjukan. Så sjukt trött att det känns som tortyr att lämna sängen på morgonen... O trots att jag VET att jag skulle känna mig piggare (och nöjdare..) om jag masade mig upp och i väg o tränade innan jobbet så förmår jag inte min kropp att lyda. Känns som jag skulle kunna sova ett par månader rakt av. Men det blir ingenting av med det utan jag får nöja mig med en ledig dag imorgon då det även står plockabortjulosedantvätta på kalendern.
 
Hoppas på att Tröttsjukan ger med sig av den utlovade solen som ska komma och att jag då återigen ska hitta motivationen att komma iväg o träna innan jobbet.. Intalar mig själv så länge att det är bra med vila och återhämtning.. o med Chokladmedicin.
 
 
 

Och året är 2014..

Publicerad 2014-01-07 18:05:00 i Vänner,

SÅ då kan vi slutligen bocka av jul, nyår och trettonhelgen och lägga dem till handlingarna. Med facit i hand så var det väl en väldans härlig ledighet, och även de dagar jag jobbat har varit raskt avklarade. Svisch. svisch.  Det enda som varit lite sisådär är det totala avsaknanden av snö... Blivit minimalt med utelek. Men så är det. Kan ju inte få allt! Har ju ändå lyckats fylla dagarna med en massa roligheter som bio, skridskoåkning, restaurangbesök, bowling, sällskapsspel och umgänge med en hel drös trevligt folk. Både planerat och sådär heltappropå. Som det ska vara då det är som allra bäst. Livet snurrar på.
 
Brukar roa mej med att göra ett litet bokslut på året som gått, berätta om vad som varit o vad jag haft för mej... Men i år väljer jag att blicka framåt (o vill man prompt blicka bakåt finns ju massor att läsa i bloggen ;-) ).
 
För i år är det återigen massor inplanerat och massor att längta till. Startar upp med den årliga Vemdalentrippen med en drös brudar vecka 6, hinner väl förhoppningsvis hämta igen mig innan det blir 40-års baluns för hela slanten.. O vad kan då vara bättre än att tillsammans med de stora barnen "vila upp mig" i Stockholm helgen efter; konsert med Avicii, musikalen Flashdance, hotell o god mat. I maj styr jag sedan tillsammans med tre andra damer kosan mot ett efterlängtat veckoslut i Barcelona, vankas bubbel, sol och en hel del skratt misstänker jag.. O sist men inte minst är det nu inbokat en chartervecka med All inclusive för heeeela familjen i oktober. Då tar vi o ser vad Side kan erbjuda!
 
O vips är det snart dax för nästa nyårsfirande igen...
 
Lite bilder från året 2013:s sista dag!!! Varmt välkommen året 2014!
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela