Cattas liv och tankar

Nybadad!

Publicerad 2009-06-27 22:25:49 i Allmänt,

Idag blev det en sväng t stugan för sol o bad! Premiärdopp som bara den, simmade runt, runt o njöt i det härliga vattnet! Lyckats bränna mig liiiite (mycket..) på mage o ben, "Tjockingemar" har nog haft det ljust idag.... För er som inte hört talas om Tjockingemar så är han ett resultat av en dröm jag hade för ett tag sedan. Drömde att vi fick en liten bebis som var supertjock o hette Ingemar, så nu är det bara så.. :-) Kan säga att Ida o Gustav inte var nöjd med vare sig en tjockbebis eller namnet...

 
Duktig mamma röjer sly!





 
Sol på Tjockingemar ;-)



 
Allt man behöver en dag i solen!!


Nu ikväll har vi åkt en liten sväng med fyrhjuling t Andreas o Anna o toksöta Isabell. Tittade på myrornas krig o sen for vi hem. Har nu käkat varma mackor med blandsvampstuvning, sinnessjukt gott! Har sedan slöat i soffan, blir rätt slut av värmen.

 
Lördagsgodis!!

Life is gooood

Publicerad 2009-06-27 11:15:40 i Allmänt,

Precis suttit på balkongen o ätit frukost, ännu en härlig sommardag! Kalle katt har myst m oss på balkongen efter en veckas bortamatch.. Hungrig som bara rackarn dök han upp igår kväll o har kurrat o gosat hela natten... :-)
Igår blev det grillkväll på Värdshuset! Kanonväder, kanonmat o kanontrevligt sällskap! Höll ut ända t strax efter tolv o hade riktigt trevligt! MEN ska inte sticka under stolen med att trevlighetsfaktorn hade förmodligen stigit åttahundra grader med lite rött vin.... O en kall öl.. O Baileys t kaffe... Känner sig fläckvis som från en annan planet då promillehalten stiger lite lagomt i sällskapet, men kvällen bjöd på många skratt o lustiga uttalande.. Sanning o konsekvens funkar INTE nykter heller.. (men nästa år Mia kan du ta med det igen ;-) )



Toooorsdag!

Publicerad 2009-06-25 22:32:33 i Allmänt,

Bara en dag kvar på arbetsveckan, o tre veckor till semester!! Dagen har varit otroligt varm o härlig! Ac:n i bilen har varit mycket lockande och hade helst suttit kvar där hela dan.. Men har gjort mina uppdrag enligt planerna o även lyckats trycka in lunch på Värdshuset ute i solen samt en glass på em uppe på Vättaberget. Lite kvalitet i arbetsdagen... 
Efter jobbet tog jag resolut o trotsade värmen o cyklade ner t mamma där det vankades surströmming o efter det jordgubbar o glass. Mycket gott!! O mycket varmt att cykla... Var även duktig o cyklade hem oxå, kommer nog kännas i mina ben imorgon! ( Känns redan rejält i en annan kroppsdel nu för den delen.......) Var sedan ner t Anna en sväng på kvällskvisten o fick te o smörgås med Ljustorpstomater, mycket smaskigt o underbart att sitta ute i kvällssolen!

Imorgon vankas grillkväll på Värdshuset! Kan nog bli RIKTIGT trevligt i det här härliga sommarvädret!!

Bilder från dagen!

 
Vättaberget!


 
Möte på 86-an!

Känns som sommar nu!

Publicerad 2009-06-24 22:39:33 i Allmänt,

Snart har det gått en vecka igen, haft rätt sköna dagar faktiskt! Bestämt mig för att inte stressa utan bara ta en sak i taget o hinna det jag hinner. Verkar flyta på bra utan att jobba ihjäl sig faktiskt, än så länga iaf....

Svängde in en snabbis hos mamma på em o pussade på mina barn som var hos mormorn, de hade så himla mysigt! Isa o Tova var oxå där o Anette var där med Tilda o Teo. Bad o fika för fulla segel!





Nu ikväll har vi varit o grattat Tommy. Tyckte vi hade lyckats fått till en rätt bra present o rim ;-) Käkade smörgåstårta o tittade på projekt "flytta hebre" en stund tills myggen fick oss fara hem innan vi blev mer mer galna än vanligt.

Grattis grattis!

Publicerad 2009-06-24 07:36:13 i Allmänt,

Idag fyller en av mina allra äldsta o bästaste vänner 35 år!! Hoppas att natten på skogen var riktigt skoj o att ni inte stötte på vare sig skogstroll eller andra väsen...  Hoppas också att huvudet inte är alltför tungt idag för ikväll kommer vi o grattar!! Hipp hipp hurra!!



PS valde mellan denna bild o en bild med en brandhjälm..... VILLE ta den andra.... ;-)

Sommarkvällar är livet!

Publicerad 2009-06-23 23:28:12 i Allmänt,

Haft en underbart mysig kväll på Jala med brudarna! Jannice, Nettan, Mia o Anna B stod för vindrickeriet o jag fick titta på men hade himla trevligt ändå! Skrattade gott åt mycket o fick lite uppdateringar från alla fronter, kul!!! Cyklade hem nu vid elva o lämnade bruttorna åt sitt öde, får se om de sitter kvar imorgon bitti då jag blåser förbi på jobb  :-) Man vet aldrig med det där gänget, det har hänt att vi vinkat till tidningsbudet för om somrarna....

Tickelitack för en helt ljuvligt härlig sommarkväll i goda och glada vänners lag!!

Nu kör vi..

Publicerad 2009-06-22 08:02:53 i Allmänt,

Fyra veckor kvar t semester.. O nu ror man skeppet all alone.. Lovat mig själv att inte stressa! Men man lär ju vara helt slut efter dessa veckor, även om det håller sig någorlunda lugnt..

Gårdagen bjöd på mys hela dan. Bjöd in fam Jala på frukost o det är alltid lika trevligt! Fika fika fika o surra surra surra.. For sedan ut t Bredsand för att fira Niclas som fyller 35 i vecka, mera fika o surr. En lyckad dag! O solen sken o det var iaf rätt varmt! Den här veckan verkar det bli sommarväder, skönt för de som är lediga! Kidsen ska få vara hos mamma hela veckan, härligt för dem!

Nu är det nog dax att sätta fart! Syster på språng mot nya spännande uppdrag!! ;-)

Midsommar!!!

Publicerad 2009-06-20 20:20:15 i Allmänt,

Efter en dags arbete for jag, Jannice o Ida ut t Juniskär för midsommarfirande. Alla våra killar var redan på plats. Hade förhoppningar om en mycket trevlig kväll för man förstår ju att då Tommys släkt träffas då måste det bara bli bra!! Kvällen bjöd på många nya härliga bekantskaper, god mat, lekar o en massa, massa sång!! Förstår nu till fullo hängivelsen för "Så ska det låta" o " Ring så spelar vi".... Barnen hade tokroligt hela kvällen o vi såg inte till dem speciellt mycket, de roade sig själva o myste omkring i den kyliga sommarkvällen. De skötte sig så bra att det tom glömdes bort att de var med av en lycklig mamma.. ;-) Var lite kul att många tyckte att de redan kände mig, jag har ju känt Tommy sen jag var sex så det kan ju hända att mitt namn nämnts nångång..

Hade en underbar, härlig kväll och trots kyla så  bjöd kvällen på mycket värme och lycka tillsammans med en hel drös fantastiska människor!! Återvänder mer än gärna fler gånger!! Tusen TACK för att vi fick förmånen att följa med!!!!



















Trevlig midsommar!!

Publicerad 2009-06-19 07:36:52 i Allmänt,

Jag jobbar hela dagen men ikväll ska vi få följa med till Juniskär på midsommarfirande m fam Eriksson/Stridh, ska bli spännande! Har hört så mycket gott om det..Martin o Tommy o alla barnen far redan vid lunch tid men eftersom både jag o Jannice jobbar så sluter vi upp senare ikväll. Härligt att komma på "färdigt" kalas!!

Önskar nu alla en underbar midsommar och hoppas att alla får massor av god mat, trevligt sällskap o glada skratt hela, hela dagen! Hoppas även att vädrets gudar beslutar sig för att inte låta regn o blåst förstöra alltför mycket...





jag är gravid...

Publicerad 2009-06-18 19:29:56 i Allmänt,

I kväll har jag kännt mig mer gravid än vanligt... Har städat o gnott som bara rackarn o då har det verkligen visat sig.. Har haft sjuuuuuukt mycket kramp i tårna!! Barna har skrattat sig fördärvad då mina tår spretat åt alla håll! Att det kan göra så vansinnigt ont! Dessutom har jag kännt av halsbränna o haft en mage i vägen så fort jag böjt mig framåt, så nu vet jag med allra största bestämdhet: Jag är verkligen gravid.... Hjälp!!!! ;-)

Legoland!

Publicerad 2009-06-18 08:18:27 i Allmänt,

Nu är det bokat! Två dagar på Legoland v 31! Ska bli sååå skoj! Har tänkt oss något stopp på vägen ner o sedan något stopp på vägen hem, var är inte bestämt ännu men det är lite härligt med öppna dörrar... Bokade Legoland via erbjudande från ICA, slutade på 6000 kr m hotell 2 nätter, inträde Legoland 2 dagar samt färja tur o retur. Upplevs lite dyrt men kollade runt lite på stugor mm och hamnade då på ca 4500 för samma tidsperiod o då var det ingen dusch i stugan + att man måste dra sängkläder o handla frukostgrejor o städa ur stugan... Bekvämlighet är mycket värt då det är semester!

http://edp.org/Germany/Legoland.html

Dödssynd

Publicerad 2009-06-17 19:17:27 i Allmänt,

Dagen har gått i frosseriets tecken... Först lunch med Kovlandsgänget, potatissallad o allehanda smått o gott till. Åt som om man inte skulle få mat mer i år... Har ju dessutom någon som trycker nerifrån oxå så det blir lite lätta andningsproblem efter en modell större måltid. Nu ikväll har Indals/Liden gänget varit t "Utsikten" o ätit en sagolikt god och mycket väl tilltagen buffé. Glömsk av lunchens mättnadskänsla blev det nu återigen alldeles för mycket mat o gosaker så nu är man lätt rörelsehindrad och har smärre problem med andningen... Inte för inte som frosseri kallas dödsynd.



Imorgon är det torsdag, sedan helg för många men själv ska man arbeta midsommarafton... Ledig resten av helgen så det är inte sååå himla synd om mig. Sen börjar fyra veckors slit innan semestern, kollegan går på semester på måndag så då blir man solokvist på HELA området.... Gäller att hålla tungan rätt i munnen o att gasa som bara den på rakorna... Ska minsann ta fasta på löftet om att utnyttja ambulansen oxå... Kan ju vara spännande för dem att fara på lite nageltrång o förstoppning som omväxling.. ;-)

Kommer bli fantastiskt skönt med semester sen!

GRATTIS!!

Publicerad 2009-06-14 08:26:30 i Allmänt,

Grattis på er första bröllopsdag!! Hoppas att ni får en fortsatt underbar tid i Paris!!

Förtydligande.."Extra extra"

Publicerad 2009-06-13 19:08:11 i Allmänt,



Unga flickor i Måns elbil..
Räddningstjänst o sjukvårdare: Tommy o undertecknad
Åskådare: Martin o Jannice
Skador: Brännässlor och stukat lillfinger.. O värk i mammans hjärta........




Mys på balkongen, Isa o Tova.
Tova: - Åh vad mysigt med den här utsikten!!! O godis!

Extra extra!

Publicerad 2009-06-13 16:03:28 i Allmänt,

"Mitt i Indalsledenloppets rush inträffade på lördagen en svår olycka i Liden. En bil med två unga flickor voltade på Jala. Både räddningstjänst och sjukvårdare var snabbt på plats och kunde konstatera att ingen drabbats av några svårare skador trots att fordonet fick lyftas bort från flickorna. Skärrade anhöriga fick stöd av ditrusande åskådare. Flickorna andas nu ut tillsammans med närstående och det lär nog dröja innan de återigen sätter sig i bilen..."

Förväntningarnas dag..

Publicerad 2009-06-13 15:54:30 i Allmänt,

Skolavslutning! För barnen en dag full av förväntningar och lycka inför en hel sommar med sol, bad o ledighet! För oss som varit med ett tag blandas känslorna med vemod över hur oerhört fort det går... Känns nästan som alldeles nyss man stod i kyrkan och fick ta emot betyget.. Men det är ju ett tag sen, sisådär 19 (!!!!!!!!!) år sen... O det är därför man så tvunget måste gråta en skvätt varje år, det är ju så himla fint o alla är så tjusiga i sina nya kläder o barnens sånger rör en riktigt i själen..  Här kommer några bilder på fantastiskt vackra barn, stora och små....











Då livet stökar till det, litegranna iallafall...

Publicerad 2009-06-11 08:06:52 i Allmänt,

Imorgon bitti far syster o Niclas t Paris för att fira sin första bröllopsdag! Måste ha fått den fantastiska presenten av någon väldigt sympatisk människa.. ;-) Som jag tidigare nämnt är min syster rätt mycket för att planera o det är ju klokt då man ska resa bort. Mamma skulle ha hand om Isa o Tova tors, fre o mån o jag lör o sön. O nu bidde det inte riktigt så.. Kära mor tog och blev halvsidig hamster! (infektion i spottkörtlar!) Så hon blev helt sonika inlagd på hospitalet med antibiotikadropp o får inte fara hem på ett par dagar.. Min älskade syster blev just inte stressad alls av detta...Men sidu det löser sig alltid är min melodi... Ikväll far jag o Martin t Bredsand o sover över där, småtjejerna får vara på dagis imorgon o jag hämtar efter jobbet. Sen får de vara här i helgen o så får vi se hur landet ligger i slutet på helgen...

Önskar nu att Camilla o Niclas får en underbar fantastisk helg o att solen lyser på deras fina fina ansikten!! Ha det så härligt, love u!!!

Se hela bilden    

PS Önskar även Mia en superhärlig "fiskeresa" o skickar all sympati till sportfiskarna som råkat hamna i stugan bredvid..

Tokiga barn..

Publicerad 2009-06-09 20:38:50 i Allmänt,

Ikväll har Idas klass haft avslutningmys uppe vid Brudsjön. Blev en fantastiskt mysig kväll med strålande sol o lite värme! En hel del av barnen tog ett premiärdopp i sjön o hoppade o simmade för fulla segel, TOKIGA! Men de tyckte tydligen att det var superhärligt för det badades hela kvällen.. :-)



   







Skulle aaaaaldrig!

Publicerad 2009-06-08 18:45:50 i Allmänt,

Har absolut inte ätit chips som var kvar sen igår!! Absolut inte grillchips iaf! Skulle aldrig göra nåt sånt! O skulle jag mot förmodan lukta grillchips imorgon så är det faktiskt min nya parfym....SÅ det så!

Måndag

Publicerad 2009-06-08 08:19:44 i Allmänt,

Tycker INTE om måndagar.. Tungt att kliva upp, hela veckan framför sig o kidsen far t pappan.. Men men, sånt är livet o veckorna rusar ju iväg..

Helgen har varit rätt lugn o skön. Var på begravning i fredags efter min farbror, var mycket fint. Barnen var med och det var något väldigt stort för dem, deras första begravning.. Åt sedan middag hos syster m fam, supergott o mysigt!

På lördan var det säsongens sista fotbollsmatch, de förlorade med 8-0 men man ser att de blir bättre o bättre för varje match. Önskar bara en vinst snart nu så att de får känna lite extra lycka. På kvällen var vi bortbjudna på middag t Anna o Danne, även Helena o tjejerna var där. Oxå en mysig kväll med god mat!

Söndan var städ o tvättdag, inte speciellt spännande men hade ett välkommet avbrott av Jannice o grabbarna. Mumsade jordgubbar, glass o grädde.. MMMMMMMMMMM! Kvällen fortsatte sedan i frosseriets tecken med chips, grönsaker o dipp, mums igen!

Ska ta o dra ut examensintyget från utbildningen nu o lämna t chefen, någon liten krona extra hoppas jag att två års slit kan göra.. (eller slit o slit. studier iaf.. ;-) )


puss o kram

Skolavslutning..

Publicerad 2009-06-04 21:42:19 i Allmänt,

En vecka kvar till skolavslutningen.. Hittade en gammal dikt i mina gömmor som jag skrev då vi skulle gå ut nian.. Denna var oxå publicerad i "Fritidsutbudet", en liten blaska som tryckte allehanda smått o gott..

Nu börjar den allra sista tiden
på skolan här i lilla, lilla Liden
Tänk vad de nio långa åren gått fort
o att man ej multiplikationstabellen glömt bort

För här har både dumma o smarta fått gå
stackars fröken innan hon fått alla att förstå
varför inte ett gånger ett är två, när två gånger två är fyra
och varför man nödvändigtvis ska kunna anatomin på en myra

Lärarna var lite dumma tyckte nog vi
skällde för att man på förstakluddarn fått pli
nej, det kunde ingen av oss förstå
varför man inte de mindre fick slå

Men med åren förstod vi vitsen med det hela,
vi slutade slå och började med pojkarna kela
i den allra första början sprang de kvickt ifrån oss
men på slutet har även de kommit loss

Tänk vad olika minnen man har
och snart är det, det enda som är kvar
Nio långa år har nu snabbt passerat
o det märks endast på det vi kasserat

Till veckan står vi i kyrkan med återhållen gråt
och ger rektorn en kram som är alldeles våt
konstigt att den sista examen ska vara så svår
när den har varit det enda vi sett fram emot i nio långa, långa år....


Klarade D!!!

Publicerad 2009-06-04 21:28:30 i Allmänt,

Tjoflöjt vad härligt!! Rodde iland D-uppsatsen! Efter en termins slit och stånkande o stön så är det nu klart o godkänt!! Är nu 60 hp rikare och har en magisterexamen, känns helt ok! :-)

Martin kom hem med blommor o present för att gratulera till examen, det var oväntat o väldigt uppskattat! Jättefina blommor o häftiga smycken! Kul! Sånt ger pluspoäng o gör en lite extra varm i hjärtat...

Avslutar med lite cybertårta för att fira mig själv ikväll!! Hurra!!

Ledig dag!!

Publicerad 2009-06-01 11:57:18 i Allmänt,

Sov t 08!! Sjukt länge va?? Tänk för ungefär hundra år sen då man kunde sova t 11-12 på dagarna.. Vad mycket man missade ;-) Nu är man så gammal att man får ont i kroppen då man ligger fär länge...

Jannice kikade in efter lämning av små o stora barn o satte på lite kaffe, mycket vänligt av henne, hade en liten resumé från helgen o det blev både tårar o skratt...Ska t stan tillsammans då kidsen slutat skolan o införskaffa lite kläder t examen, dax för det nästa vecka. Ännu ett skolår har gått. Jösses amalia, får nog börja som en riktig pensionär o kliva upp 4 för att koka kaffe o läsa tidningen så att man hinner med dagarna lite bättre. Eller kanske väntar några år till, så där trettio fyrtio år eller nåt sånt...

Ha en härlig måndag allihopa!!

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela