Cattas liv och tankar

Har du glömt hur det var..

Publicerad 2013-08-24 16:10:35 i

Att vara ung idag är en ständig kamp att duga, att räcka till. Dygnet runt är man ständigt påmind om hur lätt det är att glida utanför, att inte "passa in". En ständig ångest över att det ska dyka upp nya taggar på Fejjan på otäcka bilder, frågor på "Ask" och förnedring på Instagram. För man kan inte skydda sig mot allt. Tyvärr. Tänk om alla kunde enas om att sluta svara på idiotiska frågor, sluta strö sarkastiska kommentarer, sluta "gilla" andras mindre begåvade inlägg... För nånstans, hos någon person, så gör alla dessa påhopp ont. Mycket ont.
 
O man kan kämpa för att bli en bättre person, en fin och omtyckt vän.
 
För tänk om man för all tid o evighet skulle vara dömd för gamla misstag, att saker som man önskar vore ogjorda men man aldrig menade något illa med egentligen skulle straffas i oändlighet.. Om allt det jag gjorde i min gröna sköna ungdom (då man fullt o fast trodde att man var odödlig och att alla över 30 var i princip död..) skulle ligga mig till last än idag. Vad hemskt. För jag inbillar mig att vi alla har en massa lik i våra garderober, saker som vi kanske inte är så stolta över idag men vi kämpar vidare för att bli en bättre, vuxnare och betydligt klokare människa. O kämpar man vidare och reser sig och står för sina misstag så förtjänar man respekt. Att ta tag i sin situation gör att man blir en person värd att se upp till, en person värd att få känna stolthet. Så glöm inte bort att vi alla har våra fel och brister och de blir definitivt inte lättare att bära om man ständigt blir motarbetad. Våga ge en chans!
 
Alla heder till små som stora som brottas med demoner av olika slag, dygnet runt. O kom ihåg, det blir bättre med tiden.. Fast det ibland kan kännas tröstlöst så finns det alltid någon som tror på en. Alltid. 
 

Äntligen är det dax!!

Publicerad 2013-08-15 21:45:55 i

 
Nu stundar underbara dagar i skogen! Bara att fylla korgen och ta hem de rara små ljuvliga sakerna!
 
Min stora passion här i livet, svampplockning!!
 

Det här med affektiva värden..

Publicerad 2013-08-14 10:10:00 i

Ibland blir man bara himla ledsen..
 
Igårkväll gick Martin ner i förrådet för att hämta upp en resväska eftersom han ska ut o ha lite skoj i helgen. Han fick då göra den mindre trevliga upptäckten att det plaskade av vatten i vårt förråd.. Troligtvis sipprat in på ett eller annat vis genom väggen efter allt regnande.. Packade ut alla saker och det var plaskvåta kläder, julpynt och böcker i en salig blöt röra. O det må ju vara hänt, det kan man tvätta och torka av..
 
Men under allt det där blöta, våta, otäcka står en liten försynt pappkartong med mina gamla dagböcker, skolkataloger och annat krimskrams som jag lagt i för att det har ett värde för mej. O där var det mögel. MASSOR av mögel. Kan nog säga att det var hela mitt liv ända sedan jag var riktigt liten som låg där i en möglig hög. Så nu sitter jag och känner mej oerhört sorgsen trots att det bara är "ting". Men jag har ju alltid skrivit dagbok, tyckt om att knäppa kort och göra fina fotopärmar och det var ju därför jag började blogga. För att jag tycker om att skriva och visa bilder om vad jag gör och vad som händer i mitt liv. Ett värde för mej men kanske inte så stort värde för någon annan egentligen.
 
Så nu har jag rivit bort pärmarna på alla böcker och skolkataloger som var värst drabbad, torkat av det som gick, hängt upp på torkning och håller nu mina tummar om att det mesta går att rädda.
 
 
Älskade dagböcker...

Grattis min vän!

Publicerad 2013-08-12 17:13:00 i

 
 
Idag fyller en av mina finaste vänner 40 år! En tjej som inte bara är fin på utsidan utan även har ett hjärta av guld!
Önskar dej en fantastisk födelsedag!!
 
 
 
O tror bestämt hon har en dejt ikväll med den här hårdingen!! Förstå vilken lycka!
 
Ha en riktigt fin kväll ni båda!

TACK för ännu en toktrevlig helg!

Publicerad 2013-08-11 21:48:56 i Ljuvliga helg!,

Tänka sig, känns som jag sagt det förr.. Men det går fort nu!
 
I fredags hämtade jag hem lillskrot som varit hos mormor och morfar hela veckan. Hon verkade ha haft det alldeles strålande där tillsammans med kusinerna och storebror! De har badat, cyklat, plockat bär, lekt o lekt o lekt... Inte speciellt synd om dem.
 
Igår var det dags för augustis stora event! 40-årskalas på Jala! Lutade åt en höjdarkväll, o mycket riktigt, så blev det! Födelsedagsbarnet blev ordentligt firad med vackra blommor, massor av fina presenter, sång och upptåg. Som sig bör på födelsedagar! Tror bestämt flickebarnet var väldans lycklig och mycket nöjd med sin dag! Skickade hem barnen vid 22-snåret, behändigt med stora barn som tar hand om sin lillasyster och nattar så mamman o pappan kunde vara kvar och partaja tillsammans med en hel drös otroligt trevliga människor!
 
Idag har jag o lillskrota varit i skogen flera timmar. Plockat både hallon o blåbär så nu har vi lite i frysen att mumsa på i höst. Klackade sedan bort på Jala och hade då förmånen att bli bjudna på middag där, tur det var rejält med mat igår så vi kunde festa på resterna idag!
 
Nu laddar vi för sista sommarlovsveckan för stora barn, dagis för lilla och jobb för mej! Men snart är det minsann fredag igen!!
 
Mor och dotter på väg på fest! Nylockat hår som Ida fixat!
 
GRATTIS bästa Jannice på 40-årsdagen!!! O TACK för en superrolig fest!!
 
Fyra fina flickor i "loungen"
 
Agnes o Lisa tog ett efterlängtat kvällsdopp innan det var dags att lämna festen!
Mätta och belåtna efter massor av god mat och dryck!
Dagens skörd!
 
 
 

Det här med motionen efter semester...

Publicerad 2013-08-07 13:05:58 i Välkommen nya hälsosammare liv!,

Jomenvisst... Så här kan det oxå gå. Ibland händer det verkligen helt galna saker, att bli kontaktad av Expressen hör inte direkt till vanligheterna.. Men det är väldans trevligt att Expressen hittar till Norrlands skogar någon gång också! Även lite spännande att visa att det faktiskt finns överviktiga, medelålders trebarnsmammor som kämpar på utan gym, flashiga kläder och personliga tränare. Och det går också!!!

 

God morgon Väckesjön!

Publicerad 2013-08-06 12:30:00 i Välkommen nya hälsosammare liv!,

Imorse ringde väckarklockan och skakade liv i min oooootroligt trötta kropp... Varje liten cell i kroppen spjärnade emot och ville verkligen INTE gå ut på någon morgonpromenad. Men kroppen fick stå tillbaka då hjärnan tog övertaget och sparkade upp hela mej från sängen.
 
O då man väl är uppe så går det så bra så. O det vet man egentligen, innerst, innerst där inne... Men ändå så är det så lätt att glömma det.. Idag tog jag och klackade upp till Väckesjön, en rätt tung promenad upp dit men då man är på väg tillbaka känns det som man skulle kunna gå upp igen. Märkligt att det är mycket lättare nerför.. Eller? O jösses vad blåbär det finns! Var rätt blå om både läppar och händer då jag kom ner igen! Lite vitaminboost på köpet är inte fel!
 
Så får se vart jag styr kosan imorgon bitti? Mot Backen, mot Dackesjötjärn? Eller kanske mot andra nya vägar...
 
 
 

Då var det snart fredag igen!

Publicerad 2013-08-05 17:28:43 i

Måndagen lider nu mot sitt slut och man skulle kunna säga att helgen närmar sig... Igen! 
 
Haft en helt fantastisk helg med massor av sol, bad och god mat! Gäller att fylla de lediga dagarna med massor av "måbrastunder". Tids nog kommer snö, slask och mörka kvällar.. Lördagen bjöd på en skaldjursorgie med rökta räkor, kräftor och västerbottenostpaj hos kära syster med familj, otroligt gott och otroligt trevligt!! O eftersom det var en ljuvlig sommarvärme hann vi lyckligtvis med lite bad innan maten serverades. Varmt och härligt även i havet! Söndagen var lika strålande solig och vi tillbringade några sköna timmar på stranden innan vi styrde kosan hemåt. Avslutade sedan med surströmming hos mamma och pappa innan vi landade hemma igen.
 
Den här veckan ska jag försöka (läs SKA) klämma in lite morgonpromenader, kalasshopping och sedan avslutningsvis ett hejdundrande 40-års kalas för bästa Jannice!
 
 
 
 
HUR gott som helst!!
 
 

Bio!

Publicerad 2013-08-02 12:05:06 i Mitt liv som mamma,

Eftersom lilla bus är med mormor och morfar och myser i stugan så tog jag och de stora barnen/ungdomarna och for till stan så där helt appropå! Käkade på Ming Palace och sedan var vi på bio och såg "Grown up 2". Hade inga förväntningar utan trodde verkligen jag skulle tycka den var lite barnslig och fånig... Kanske rent av somna efter en stund...
 
Men oj vad jag bedrog mej! Precis min typ av film! Skrattade så jag kved och tårarna rann, misstänker att övriga i salongen hade lite kul åt mej oxå men jag försökte verkligen vara lite diskret. Skrattade hela vägen hem efteråt! Riktigt välbehövligt med en skrattorgie! Så gillar man amerikansk komedi med ironi och dråplighet så kan jag varmt rekommendera denna film med fantastiska skådespelare!!
 

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela