Cattas liv och tankar

Must have done something good....

Publicerad 2012-01-31 21:13:52 i Allmänt,

När man läser om alla vårdskandaler i media och när man ser på facebook och bloggar ett flertal uppdateringar om miserabel vård och bristfälligt bemötande från läkare och sjuksköterskor är det rätt enkelt att tänka; jag mörkar nog min legitimation och säger att jag jobbar på Posten om någon frågar... Ungefär samma känsla som då det var som värst för SJ personalen misstänker jag...

MEN! Nu är det faktiskt så här. JAG ÄLSKAR MITT JOBB. O jag har aldrig en endaste gång ångrat mitt yrkesval. Finns inte ett tänkbart alternativ om en annan inriktning. De ni! Visst kan man ibland bli frustrerad och känna sig otillräcklig men ibland gnälls det generellt över vården lite onödigt ofta kan jag tycka. Många gånger så är det faktiskt rätt "friska" människor som söker vård och de kräver omedelbar bot för diverse simpla åkommor. Magont en kvart är inte samma som brusten aorta eller tarmvred. Kan vara men behöver inte vara. O ont i halsen eller i öronen, snuva o lite feber behöver faktiskt inte leda till antibiotikabehandling. O allt kan faktiskt inte göras bra igen... Nu vet jag att det finns tyvärr dåliga rutiner och mindre lämpade individer som faktiskt gör grava felbehandlingar men man får nästan aldrig höra om allt som faktiskt blir bra!

O det finns mycket bra inom vården!

Jag är oerhört glad över mitt val av yrke.. Att då få uppskattning för det jag gör och som jag faktiskt älskar att göra känns riktigt bra! Försöker ju verkligen att göra så att det ska bli så bra som möjligt men ibland vet man inte om det räcker till. O det gör det nog inte jämt heller såklart, men min strävan är att jag ska försöka att vara lyhörd och ödmjuk och dessutom kunna vara ett tryggt stöd i vissa situationer. Och många gånger jobbar man bara på utan att fundera så mycket på att man faktiskt påverkar ganska många människor med sina ord och handlingar. Men att då o då få veta att man gjort något gott för en annan människa är faktiskt en underbar upplevelse och det stärker mig både som person och i min profession som distriktssköterska. Så tänk på det. Att få höra något positivt gör faktiskt så att man blir bättre och bättre och fortsätter brinna med en iver om att få hjälpa, lindra, finnas nära och göra gott...


Sagt det förr o säger det igen... Älskar mitt jobb!

En vecka o tre dagar kvar...

Publicerad 2012-01-30 20:09:03 i Allmänt,

Nästa torsdag packar jag in slalomskidor, finstassen, skumpan och en särdeles fin jänta för en tur upp till Vemdalsfjället där vi ska sammanstråla med ytterligare några fina flickor! Tjoho!!! Sa jag att jag lääängtar!!!

God natt!

Publicerad 2012-01-29 21:24:36 i Allmänt,

Ska snart göra dotra sällskap i drömmarnas underbara värld. Haft en himla skön helg trots att det inte blev riktigt som planerat...Fick som sagt främmande igårkväll av bästa fam Unander. Alltid lika mysigt och alltid blir det roliga spel! Igår blev det både "Vuxenpoäng" och ett parti kortspel. Toktrevligt!! Gjorde kväll redan vid 23 och hade förmånen att få sova till kvart i tio idag.  Så man skulle kunna påstå att vi sovit ordentligt i helgen.

Imorgon är det dax för en ny vecka, men jag tycker verkligen att bara man kliver in på jobbet på måndagmorgon så är det hux flux fredag eftermiddag och helg igen.... Svisch säger det... Svisch, svisch...



Var absolut INTE en trött tjej ikväll. Skulle bara mysa i soffan, INTE SCHÅÅÅVA! Somnade i runda slängar på ungefär en minut.

Vad är väl en bal på slottet....

Publicerad 2012-01-28 18:20:22 i Allmänt,

Ja som ni förstår så blev det inget party för oss ikväll... Men vi är inte bitter... De får säkerligen det alldeles, alldeles...underbart...

O vi som till slut hade kommit fram till kvällens outfit! Jag en delikat remix av fru Petrell/Prussiluskan och en vildvittredetalj... Hmmm, gissa vilken... Martin skulle stoltsera som Negerkung, fordom var han havets skräck. Ja ni ser väl bilden framför er, vad FINA vi skulle va! Men det bidde ingenting. Men vi kanske kan ha lite rollspel lite senare på kvällskvisten, vem vet? O det finns faktiskt folk som inte har magsjukeskräck och tänker hälsa på oss. Kors i taket! Då kan ju alla klä ut sig! Har även en lite Rumpnissekostym  i lådan... 

                                                         
                                            
   Tänk er Martin i den här peruken, en kungakrona, guldring i örat... Suck.... Snyggast!!

Rätt trevlig dag!

Publicerad 2012-01-27 20:56:04 i Allmänt,

Rätt mysigt (trots kräksjuka...) att sitta i soffan med liten gosig skrot och titta på Pettson o Pippi hela dagen! Lyft på ändan ett par gånger för att springa ner till tvättstugan... Håller nu tummarna att vi andra ska klara oss och att det blev så här lindrigt för Lisa, kräktes senast kl 11.

Hoppas, hoppas, hoppas!


Blurp...

Publicerad 2012-01-27 07:55:12 i Allmänt,

Vaknade kl 06 av en vomering i grannrummet. O eftersom jag vill gå på fest imorgon tänker jag nu helt mörka att Lisa kräktes ner hela sin säng. Att mormorn och morfarn ska åka utomrikes till ett soligt land på tisdag kan väl inte hindra dem att vara barnvakt åt ett litet älskat barnbarn? Herregud, lite magsjuka på flyget ger ju bara lite extra krydda på tillvaron och tänk vilken oändligt stor tacksamhet de kommer känna då de mår bra igen! Bara en winwinsituation!! Ska definitivt fara dit med henne och ställa mej HELT oförstående till eventuella magbekymmer. Japp..

Ooopps!

Publicerad 2012-01-26 22:05:19 i Allmänt,

Grannen har städat ur sitt förråd...
Man skulle kunna säga att jag fyllde mitt... strax efter. Måste ha fått pappas "kanvarabraatthagen".

Nybakat o främmande

Publicerad 2012-01-25 21:33:25 i Allmänt,

Eftersom kvällarna numera är rätt lugna sedan vi avvecklat Lisas sovstunder på dagis, så har man tid med rätt mycket annat. Har haft låååånga strider senaste dagarna för att få det lilla monstret livet i säng och klockan har blivit både 21 och 22 innan de små blå slagit igen... O jag kan lugnt påstå att mammans humör inte direkt är på topp då... Men nu sover hon ca 19.00-07.30, perfekt för mej henne!!

Ikväll tog jag och bakade tekakor och fick även spontanfrämmande av fam Jala. Men jag ger mej katten på att herrn i Jalahuset kände doften av nybakt och bara "råkade" komma förbi!

Men... Va roligt...

Publicerad 2012-01-24 23:01:18 i Allmänt,



Jomenvisst... Då ska min lilla stora tjej åka till Spanien v 11, utan sin mamma! Herregud. Herregud. Herregud. Herregud..... Kommer säkert klara det superbra. Allt kommer gå bra... Klart det gör..

O för Ida då kanske ni undrar? Ja för henne blir det ju tokroligt, ett riktigt äventyr! Det är mamman jag oroar mej för!

Men perfekt...

Publicerad 2012-01-24 12:09:52 i Allmänt,

Att vakna 07.01 då man börjar 07.00 är inte direkt en hit... Men kl 07.16 sladdade jag in i personalrummet och var redo för dagen (nåja, jag var på plats åtminstone...). TUR jag har nära till jobbet!!!

Måndag!

Publicerad 2012-01-23 08:09:11 i Allmänt,

YES! Äntligen måndag igen!!! Mot helgen med stormsteg! O inte vilken helg som helst utan nu är det dax för 30-årskalajs med tema; karaktärer från Astrid Lindgrens värld! Tror vi har bestämt oss....

Ännu en dag i backen

Publicerad 2012-01-22 19:09:03 i Allmänt,

Haft ytterligare en härlig dag på Vättaberget! O idag tuffade jag till mej och åkte "Storbacken" flera gånger. Kan man åka den kan man åka allt...Sen att jag plogade stooora svängar och bitvis hasade mej ner är en annan historia.. Tokroligt iaf! Man känner sig rätt nöjd då man har varit ute en hel dag och även lilla skrot somnade sött redan halv sju efter att ha svalt en knapp till kvällsfika.....Jomenvisst serru, uppmärksam mamma...

Ska snart bänka mej i soffan en stund innan det blir nattning av mej oxå. Men måste faktiskt få berätta att jag blev riktigt stolt över sonen idag! Han åkte tillsammans med en kompis som ramlade sååå illa att hon ev brutit armen.. Jag kom ner strax efter det hade hänt och då stod han bredvid henne och tröstade o lugnade och la sin jacka över henne då hon låg i snön och hade fruktansvärt ont. Så nu håller vi tummarna att det inte var så farligt men det kändes även i mitt mammahjärta då hon fick åka iväg med ambulansen... Tur det gick så bra som det gick!

Premiär!!

Publicerad 2012-01-22 01:07:49 i Allmänt,

Man skulle kunna påstå att det är jobbigt med vinter. Men då det är fem minus grader, snö och alldeles alldeles underbart är det lätt att älska att bo i den norra delen av världen..

Hela familjen har varit på Vättaberget idag. Åkt slalom, grillat mackor och bara njutit av en ledig dag. Att det dessutom blev Lisas premiärtur på slalomskidor var rätt stort! Duktig tjej som åkte ett tag men sen tyckte hon att det var fel på skorna som satt fast på skidorna.... 

 

Efter en härlig dag på berget med en helt perfekt pistad backe gjorde vi gomiddag med oxfilé, råstekt potatis och murkelsås... Att det blev sjukt gott tror jag inte att jag måste förtydliga. Gustav ville sedan göra en efterrätt (o inte protesterade jag direkt...) och då passade han även på att bjuda in fam Jala på kladdkaka med glass o grädde. Tokgott! O eftersom vi alla 70-talister är väldigt noga med att hänga med i svängarna så spelade vi ett parti Wordfeud (eller som vi gamla greker säger: Alfapet.IRL. På det gamla goda sättet.).



GISSA vem som skrev RIOJA?

O holy night!!!

Publicerad 2012-01-20 19:32:37 i Allmänt,

Efter arbetsdagens slut så har jag hunnit med att handla, dammsuga och tagit rätt på den sista tvätten. Lyckades även köra fast på vår gård så jag fick be grannarna om hjälp, men det kan ni väl hålla lite tyst om.... Har nu välförtjänt pizza på g i ugnen och en flaska vin framdukat på bordet. Fick även oväntade men ack så uppskattade tulpaner idag! Härligt!! Har även fått hem min nya telefon (japp, telefonkåt.se) och dessutom tre finfina klänningar från Bubbleroom så nu kan man kanske se respektabel ut på årets Vemdalsresa...

Ha en underbar fredagskväll!!!!

Slut som artist

Publicerad 2012-01-19 22:11:33 i Allmänt,

Helt.Totalt.Slut.
 
Hade kunnat offra min högra fot (eller kanske lilltå...) för en dräng och en piga. Vissa dagar är det som om allt kommer ikapp och man bara önskar man fick sitta på en öde ö och filosofera med ett glas rött o en bit brie... O på den ön skulle det inte finnas smutsiga strumpor på golvet. Disken alltid inställd i diskmaskinen.. Tomma förpackningar i sopkorgen.. Skorna uppställda.. Kläder som inte används undanhängda.. Alla skulle vara glada och hjälpas åt....

Men sen så är jag ju egentligen så tacksam över allt och alla men kände mej lite extra gnällig och sur ikväll o då är det ju himla skönt att kunna ösa ur sig här utan att nån får reda på det *host*..


PS Jag veeeet (eller anar..) att det inte finns så många tvättkorgar, diskmaskiner och skor på öde öar..O den är väl inte speciellt öde heller om det är fler där... Men ni fattar poängen?


Hemma igen!

Publicerad 2012-01-17 21:53:13 i Allmänt,

Idag fick vi hem lilla skrot igen!! Hade sån tur att världens bästa pappa/morfar kunde fara och hämta hem henne!

Lisa kom då till mej på jobbet en stund o hälsade på tanterna och farbröderna. Tycker det är superviktigt att barnen blir van att vara med de gamla och sjuka. Inbillar mej att de får en helt annan respekt mot den äldre generationen om de får vara med och hjälpa till lite, sitta bredvid, fika och prata.  Få lyssna på deras spännande berättelser från deras barndom, uppväxt och allt som de faktiskt varit med om. Många har ju faktiskt växt upp under kriget och dessutom varit med om den otroliga tekniska explosion som skett i samhället. Tyvärr verkar det vara många barn/ungdomar som aldrig träffar äldre. På något sätt tror jag att det är en dundertabbe att inte integrera mer mellan generationerna. För har du den grundläggande respekten för äldre redan som liten, så tror jag inte att det mynnar ut i att de senare i livet rånmördar en gamling eller tar ovärdeliga smycken från deras bostäder.. Eller har jag helt fel?

Hela ansiktet full av mosters goda choklad (kort sen i lördags..)

Lyllo mej!!

Publicerad 2012-01-16 20:08:17 i Allmänt,

Måste säga att jag är en rackarns lyckost som jobbar med sååå kreativa människor! Bara tanken att få till så här fantastiskt fina sockar känns totalt orimlig för mej, har med nöd o näppe fått till en grytlapp på textilslöjden! Tur att det finns de som kan! Väldans bra att ha ett jobb där man kan införskaffa underkläder, stickade sockar, hemägg, blomsterarrangemang och där det dessutom jobbar en utbildad fotvårdare samt en frisörska! Behöver ju aaaaldrig lämna Liden mer!


Film o varma mackor!

Publicerad 2012-01-15 21:35:45 i Allmänt,

Hade en vansinnigt trevlig kväll hos syster igår! Somnade med ett leende på läpparna och vaknade lika glad. Härlig helg! Efter frukost idag så packade vi in oss i bilen och for till svärmora i Nedansjö. Där bjöds det på god lunch och fika och sen då Martin o B-O kom hem från fjällturen packade vi in oss i bilen och for hemåt. Dock utan Lisa för hon ville vara kvar hos farmorn ett tag! Så vi får väl se när hon blir tillbakalämnad...


Kvällen här hemma blev väldigt tyst och lugn. Passade på att titta på film och käka varma mackor framför tv:n. Inte alltför ofta jag ser en hel film eftersom jag har en viss tendens att somna...

Underbara lördag!

Publicerad 2012-01-14 20:52:50 i ,

201201141251_1 (MMS)

Fått undebar middag med oxfilé, gratäng, rödvinsås o sallad hos allra käraste syster! Ljuvligt gott! Har nu spelat spel o skrattat huuur mycket som helst! Så skål govänner o trevlig lördagkväll!

Lediga fredagar, DET gillas!

Publicerad 2012-01-13 14:45:25 i Allmänt,



Här kommer några bilder från en mycket mysig julgransplundring som Lidens hembygdsförening ordnat. Eftersom jag inte vet om vissa barn (o fröknar..)  vill vara med i cyberrymden har jag kluddat lite på vissa ansikten.

Det var dans runt granen, sagoläsning, fika och sen kom TOMTEN! O Lisa uppmärksammade direkt att det var samma tomte som var till henne på julafton! Efter allt stoj och dans så tog vi med oss Emma, Anton o Amanda på lite lunch, lek, surr o kaffe. Pricken över i kan man säga! 


 



Aningen skeptisk liten dam.. Varför dansas det och tjoas så väldigt runt en liten gran... Tryggast i mammas knä.

Vatten och bröd

Publicerad 2012-01-12 22:27:44 i Allmänt,

Eftersom jag emellanåt får för mej att jag är miljonär så blir det lätt ett glapp mellan slut på pengar och nästa månadspeng. Som vanligt är januari en grismånad och kan inte påstå att det blev mer i kassan då jag slantade in en Londonresa och en sväng till Åre....O dessutom HELT förträngt en liten faktura på de nya vinterskorna..Oopps..

Så därför är det nu operation "ätaurfrysokylvecka". O det borde man kanske göra liiiite oftare, för det händer alltför ofta att jag inte förberett middagen och då glider in på Ica vid fyrasnåret, hungrig, trött och med tre svältande barn hängande som klasar runt benen... Då handlar man mycket onödigt.

Så den här veckan blir det blandad kompott. Idag blev det pasta/pesto med kassler och soltorkade tomater, igår blev det pannkakor till Lisa och crepês till oss (alltså inte helt förkastlig mat som havregrynsgröt och nudlar som man levde på under sin ljuva studenttid). Riktigt gott och billigt då man tager vad man haver ur sina skåp.



Lisa vispar pannkakssmet och man skulle kunna tro att jag har försökt att tejpa igen hennes mun för att spara ytterligare några kronor...

JA: Skåprensning (fast lämnar kvar den där lilla frystorkade blodpuddingsbiten, såååå illa är det INTE)
NEJ: Okynneshandling av allehanda delikatesser (o vin är väl ingen delikatess va? Vavavava?)

Pippi, vildvittra och Karlsson på taket

Publicerad 2012-01-11 21:42:24 i Allmänt,

Om två veckor är jag och Martin bjudna på 30-årsfest! Inte vilken fest som helst utan en med största sannolikhet väldans trevlig tillställning. Mat, lite dryck, massa trevligt folk, musik och allt som hör till. Festen har naturligtvis även ett tema! Sånt gillas!! Temat den här kvällen är Astrid Lindgren.
Ponera nu att jag kommer som vildvittra. Hur ligger då oddsen för att jag råkar golva någon då jag släpper loss på dansgolvet?

Tänkte väl det.

Så hjälp mej nu för guds skull att komma på något fyndigt!

Håller hårt och sväljer...

Publicerad 2012-01-10 18:15:39 i Allmänt,

Efter att ha läst löpsedlarna på kvällstidningarna så går det återigen upp för mej hur skört livet kan vara. På ett ögonblick ställs allt på sin spets och livet förändras oåterkalleligt... En hel familj, mamma, pappa och tre barn på 2, 11 och tretton år omkommer i en frontalkrock med en långtradare... Då jag läser detta och ser barnens åldrar så känns det som knytnävsslag i ansiktet.. Lika gamla som mina fina älskade barn. O skulle jag förlora mina barn så är det nog lika bra att själv dö i samma andetag... Fruktansvärt, ofattbart.. Känner stor sorg och medlidande med de som nu förlorat sina anhöriga, sina barn, barnbarn och vänner...

Tänder ljus för familjen och vet att de är tillsammans någon annanstans.... Carpe diem...
 

Grand Finale!

Publicerad 2012-01-08 19:59:16 i Allmänt,

Avslutar en fantastisk ledighet med en skotertripp med hela familjen till Knyln. Ljuvligt vinterväder och utsikten från Knyln var HELT sagolik! Att dessutom beskåda solnedgången samtidigt som fullmånen spred sitt klara sken var helt magiskt!! Åt självklart lite Bullens pilsnerkorv (som sig bör på skoterturer), drack kaffe och varm choklad och spelade även lite kort innan vi packade ihop oss och for hemöver igen. Kalasdag!

Förträfflig avslutning på årets jullov!!!


 

Mys!

Publicerad 2012-01-07 17:17:44 i ,

201201071144 (MMS)

Det är något alldeles speciellt att komma in efter en utestund och tända en sprakande brasa...

Min dag..

Publicerad 2012-01-07 15:44:58 i Allmänt,

Bäddat, städat, fixat lunch, plockat i och ur diskmaskinen, varit på miljöstation, levererat Lisas urvuxna kläder, handlat, plockat, bytt några blöjor, föreberett middagen, varit ute o lekt en skvätt....
 
O just ja, höll nästan på att glömma... Har ju bokat en resa till LONDON i augusti också!!!
Tjoho!!! Ännu ett år framför oss med en massa skoj!!


Från Londonresan 2007...



Från Londonresan 2008

Härlig vinterdag!

Publicerad 2012-01-06 15:46:28 i Allmänt,

Idag har det varit en riktigt härlig vinterdag. Mellan 5 och tio minusgrader och soligt, kalasväder! Var ut och lekte med Lisa i snön ett tag och fick lite frisk luft. Var rätt välbehövligt efter gårdagens uppesittarkväll med Jannice och Viktoria, himlans trevligt!! O då man har sådär himlans trevligt är det sååå svårt att bryta upp o gå o lägga sig... Tur vi är bortskämda med en liten sjusovartjej så vi kunde dra oss till nästan halv tio...




Jätteroligt med snö!! O framförallt GOTT....

Bad i Timrå!

Publicerad 2012-01-05 18:19:02 i Allmänt,

Idag packade vi in oss och for en sväng till badhuset i Timrå för några timmars bad och lek. Säga vad man vill om Himlabadet, men jag gillar verkligen Timrås badhus! Kanon för alla och dessutom ett betydligt billigare alternativ! Efter blötläggningen for vi till Birsta och plockade upp Ida o Sofie och lämnade tillbaka Olivia. Barnbytesdagar har fått en ny innebörd.

Ikväll blir det lite god mat, lite rött och sällskap av finaste Jannice som är ensam hemma eftersom familjen flytt till fjälls och hon jobbar. Men jag inbillar mej att hon inte lider alltför stor nöd...  



De sista karamellerna...

Publicerad 2012-01-04 21:09:55 i Allmänt,

Augusti!!

Sista semesterveckorna visslar förbi... Kräftkalas i Bredsand. Mera mys i stugan.. Kidnappade nu sambon som fyllde år för en helg i Stockholm. Helt underbart!! Skönt att få komma iväg på egentid ibland. En sväng till Porter café med kollegorna, svampplockningsstart och underbara skogsturer. Pubrunda med Indalsbrudar och inser till slut att sommaren ännu en gång är slut och det drar ihop sig till skolstart...

September!!

Börjar nu de sista veckorna på dsk-utbildningen. Massor av svampplockning och ljuvliga höstdagar! Firar fem år som sambos med pompa o ståt... Och det är plötsligt tio år sedan den oerhört tragiska bussolyckan i Indal...

Oktober!!

Öppnade upp oktober med en ordentlig bondefest! Sedan blev det bara bättre och bättre! Två årskalas och en Parisresa som överträffade alla förväntningar och dessutom en distriktssköterskeexamen! Vilken månad!!

November!!

Middagsbjudning och en sagolik helg på Knaust toppade November. Annars var det mest en månad med regn o rusk!

Men kunde konstatera att jag fick användning av mina fina röda gummistövlar!!

December!!

Nu var det 13 års kalas, Lucia, julfirande och nyår för hela slanten! Men hann även med julfirande med jobbet, en bruten hand för Ida och ett toktrevligt glöggmys med brudarna! O sen var året slut....

Kan konstatera efter att ha läst igenom hela årets blogg att det finns väldigt många guldkorn... Har verkligen förmånen att ha fina underbara vänner, en fantastisk familj och ett jobb som jag älskar. Det är med spänning jag ser fram emot ett nytt år men samtidigt känner jag ett visst vemod över vetskapen att tiden går så ofantligt fort .... Men det gäller att göra så gott man kan, att ta tillvara på sina dagar och att inte slösa bort sin tid. För det är så viktigt. Att leva här och nu.

God fortsättning till er alla! O TACK för att ni finns (och att ni orkat traggla er igenom heeeeeela mitt 2011!)


Technichus

Publicerad 2012-01-04 14:31:20 i ,

201201041052 (MMS)

Tokroligt att röja runt på Technichus! Både stora o små barn trivdes! O då mamman fick dricka kaffe i lugn och ro medan stora lekte med Lisa blev det väldans gemytligt!

Nu kommer det mera... Karameller!!

Publicerad 2012-01-04 10:26:49 i Allmänt,

Här kommer några fler högkvalitativa karameller från året som var 2011!!!

April!!

Startade månaden med kalas på Wärdshuset för Indals Lidens sportklubb som fyllde 40 år. Massa god mat och dryck! En sväng till Bakvattnet blev det och dessutom en helt ljuvlig påskhelg med i princip sommarväder som startade med en tripp till Blåkulla! Vardagen rullar på och jag har nu börjat jobba på Rutsgården och Lisa stortrivs på dagis.

Maj!!

Dagarna går och jag blir äldre och visare... Kidnappar syster yster, går på fotbollspremiär och världens bästa vårfestival.  Lyckades även få till en vuxenhelg i stugan med allra käraste syster o Niclas.

Juni!!

Viktoria öppnar butiken i Indal. Vi firar svenska flaggans dag. Det är klassträff o badpremiär för Gustavs klass i Brudsjön. Barnens examen!!! Mera stugmys, en alldeles förträfflig midsommar och en skock av mysiga mammor rymde till stan en kväll.. En härlig månad, dock med en eller annan kraschlandning...

Juli!!

Bad, bad och soliga dagar. Gatufest och trollnatta. Helt underbar semester i Gävle och Furuvik. Uppesittarkvällar och ljuvliga tider! O nu kom äntligen vattkopporna...


Men nu måste jag avbryta igen för nu kallar årets jullov med en tripp till Härnösand och Technicus!! Men som sagt, året ska summeras! Fem månader kvar....

Cattas nyårskarameller!

Publicerad 2012-01-04 00:26:19 i Allmänt,

Vad vore en jul utan tomte? Vad vore en midsommar utan goa vänner? O vad vore en respektabel blogg utan en rekordelig årskrönika? Har haft ett väldigt bra år, att jämföras med ett frodigt bete och ett fint skördeår, eller nåt sånt... Har iaf pysslat med att sätta ihop en lite resumé av året som gått.. Kan vara bra för mej om inte annat som börjar bli så till åren att jag snart glömmer vad jag gjorde förra veckan.

O för er som inte kan få nog av mej så länkar jag här o där tillbaka till tidigare inlägg ;-)

Januari!!

Vaknade till liv efter en fantastisk nyårsafton! Ett  helt nytt år stod framför oss... Året då det var tio år sedan det föddes en hel drös härliga ungar i här i Liden! Januari kantades av härliga dagar i slalombacken, en OUTSTANDING tjejfest i schtaaan o hade dessutom en liten HLR kurs här hemma för de små...

Februari!!

Skälsjöträff, födelsedag för både mej o Gurra, älskade syster åkte tjejvasan, den oöverträffliga Vemdalsresan och då stackars Martin fick vara hemma med kräksjuk liten... Praktik på skolhälsovården, superkul! Inser att jag har fantastiska människor omkring mej och livet ställs hux flux på ända då Martins syster alltför tidigt lämnar den här världen....

Mars!!

Börjar månaden med att blotta min själ.. Sedan bjuder mars på underbara dagar med slalom, sportlov, skoteråkning och en o annan byboxning. Far även på en känslomässigt tung resa mot huvudstaden, men inser på vägen hem att det finns saker som kan bli rätt bra... Och är återigen påminda om liveta skörhet och hur viktigt det är att leva här, och nu....


Men nu gott folk, så måste jag verkligen sova! Herregud vilken tid det här tog! Men förstår att ni väntar med ooooolidlig spänning på fortsättning så jag lovar återkomma imorgon!

Lekdag!

Publicerad 2012-01-03 18:32:52 i Allmänt,

Idag har vi varit upp o hälsat på Ida o Gustavs kusin Gracemarie som är med sin mamma Åsa och hälsar på hos Ida o Gustavs farfar. Tror Gracemarie är en av de sötaste små jag träffat med sina mörka lockar och bruna fina ögon!! De små fick naturligtvis för sig att de skulle ha samma leksaker hela tiden så de var fläckvis rätt..... Osams.. Men så är det ibland! Fikade gott o surrade en stund innan vi for hemöver.



Väl hemma kom Mollie o hälsade på för en stunds lek och mys! Lisa lycklig som bara den över sin kompis! Full fart innan läggdax!

Nyfiken i en strut...

Publicerad 2012-01-02 20:30:03 i Allmänt,

Ja jag måste bara få fråga!
Eftersom jag aldrig haft så många läsare som nu men samtidigt aldrig så få som ger sig tillkänna så blir jag ju onekligen nyfiken! O alla ni som känner mej vet ju att jag redan vanligtvis är rätt nyfiket lagd så ni kan ju bara ana min frustration nu!
Så ni får HEMSKT gärna säga hejhej i en liten kommentar! Gamla som nya läsare är lika varmt välkomna att glutta i min vardag!!

Tralala! Ledig da´!

Publicerad 2012-01-02 18:36:54 i Allmänt,

Har haft precis en sån där härlig ledig dag som man verkligen behöver. Vaknade pigg och utsövd kl 8.30 efter sisådär arton timmar sömn (Hrm, kostar på att vara vaken halva natten nuförtiden.... ). Hann äta frukost och andas en stund innan alla barnen vaknade, en efter en... Har sedan slängt ut julgranen, varit på promenad, handlat lite, gjort en snögubbe och haft mysigt fikafrämmande! Hur bra dag som helst!!


Nyårsafton 2011

Publicerad 2012-01-02 11:47:49 i Allmänt,

Avslutade året med ett alla tiders kalas tillsammans med fina härliga vänner! 10 vuxna och 12 barn/ungdomar. Var riktigt trevligt att efter en arbetsdag få komma hem, duscha, göra sig vacker (nåja, så gott det nu går..) o sedan få sätta sig till ett vackert dukat bord utan att behöva göra ett gnota själv! Gillas! Kvällen avlöpte hur bra som helst o barnen var nöjda och glada! Nattade Lisa vid 23 och lyfte sedan över henne i vagnen då vi klackade hem fram på nattkröken. Att hon dessutom sov till kvart i elva på nyårsdan gjorde definitivt inte ont. (Sen kan vi ju helt sonika undvika att berätta att hon somnade i soffan kl 19 på nyårsdan, vaknade kl 21 och sedan var vaken till 01....Mindre kul..)

Så nu ser vi fram emot ännu ett år med helt oskrivna blad. Hur kommer det att bli? Inga nyårslöften men några tankar om året har jag nog.. Resa? Absolut! Fest med vänner? Helt säkert! Mysiga dagar med familjen? Givet!

Varmt välkommen 2012!!!

 

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela