Cattas liv och tankar

Åsså blev det söndag, den sjunde dagen..

Publicerad 2009-08-30 15:12:39 i Allmänt,

Måste ligga nåt i det där att man vill "boa in" i slutet på graviditeten.. Tycker det är så stökigt o smutsigt överallt o vill städa o tvätta allt.. Lite jobbigt med tanke på att det straffar sig med ont i kroppen direkt så det är en svår balansgång... Men allt kan rätta till sig efter en stund i mitt favvo soffhörn! Igår var jag en snäll flickvän o for o hämtade Martin i Bergeforsen. Var där i ca 2 timmar o måste säga att pubkvällar med noll promille är ingen höjdare.. Kom iaf hem i skaplig tid o Martin hade inte druckit Fyra öl.... ;-)

Har nu rensat gula kantareller som en vänlig själ lämnat på min trapp, tycker väldigt mycket om sånt! Ställer även med middag för fam Illusion. Tycker det är superkul att fixa o greja! Till förrätt blir det smörgås med smörstekta kantareller (givet alternativ idag..) o sen blir det fläskfilé, potatisgratäng, sallad o "falsk tryffelsås".. Till de som vill o kan så serveras ett glas rött. Barnen o jag tar väl lite cola vi. Jannice skulle ta med nån efterrätt så det blir en trerätters idag! mumsigt!!


Löööördag

Publicerad 2009-08-29 15:47:05 i Allmänt,

Snart har ännu en vecka gått.. Går nu in i v 34. Idag har allra käraste syster o småprinsessorna varit hit o fikat o levererat spjälsäng, vagn o lite annat smått o gott. Så nu är det bäddat för lill bebisen!! Inte utan att man längtar mer o mer för varje vecka som går.  O det blir ju lite mer verkligt då alla saker kommer på plats. Ska skaffa skötbord oxå men det brinner ju inte i knutarna.

 
Bäddat för bebis! 

Liten body o två gosefiltar... Undra om det blir den rosa eller den svarta.....


Igår var det städdag för hela slanten, var rätt färdig på em/kvällen. Kroppen orkar inte riktigt med allt som man är van. Fick rätt ont efter tvätt, dammsugning o sladdning av golven.. Hade en liten paus i städandet då Anna-Karin o Max kom o hälsade på. Mycket mysigt o välkommet främmande! Lunchade på Värdshuset o hade fullt upp med att surra om allt o inget. Bara fyra veckor kvar nu innan hennes bebis kommer!!

Var en sväng upp på Jala igårkväll. Tycker det är rätt skönt med vänner där man kan krypa upp i soffan o vara precis som hemma..O tror även det uppskattas att få främmande o kunna ligga kvar i soffan under täcket :-) Lovely lovely!!

Annars rullar livet på som vanligt här på Tandläkarns.. Men man känner av brisen av allt som händer runt omkring precis nu. Det rör på sig kan man lugnt säga!!

Ska nu plantera rumpan i soffan igen o läsa en stund. Har rätt tråkigt men kommer mig inte för att hitta på nåt.. Ska hämta Martin senare ikväll som är på fyrhjulingsåkning idag inkl middag o pub ikväll. Hoppas det inte blir alltför sent...

 




Magbilder efter 33 veckor. Går nu in i v 34. Tycker det är lite lurigt att få nån bra bild men lite ser man iaf...

Onsdag

Publicerad 2009-08-26 19:01:15 i Allmänt,

Rätt ok dag idag. Jobbat på o hunnit med nästan allt jag planerat... Tur det är en dag imorgon oxå.. Är ledig på fredag o det ska bli himla skönt! Ev kommer Anna-Karin o lille (store) Max på besök så det kan bli mycket trevligt!

Idag blev det lunch på Värdshuset, himla gott som vanligt. Fick gott om sällskap så det var lite svårt att slita sig o jobba sen. Är ju så himla skoj att surra lite!

Imorgon är det LÖN!! Äntligen! Varit långt mellan semester o lön nu......

Då jag läser kommentarer t förra inlägget så inser jag ju att det snart är dax för Greys!!! Längtar!!! O inte kan väl bebisen få för sig att komma precis då... Eller? ;-)

Nedräkningen har börjat..

Publicerad 2009-08-24 18:31:20 i Allmänt,

Fyra veckor o fyra dar kvar t ledighet nu... Hihihi!

Är i v 33 nu så det börjar närma sig bebis med stormsteg! Längtar!!!!! Kanske ska starta lite vadslagning är på bloggen... VAD blir det och NÄR blir det?? Beräknat t 18 oktober men allt kan hända... Vad tror ni??

Idag har det varit skolstart för hela slanten! Skickade iväg rena o hela barn med nya kläder o nyklippta naglar imorse, tror naglarna växer ett par dm/vecka... Otroligt att Gurra börjar tvåan o Ida i FEMMAN! Liite jobbigt att det går så himla fort.. Dagen hade iaf varit bra för båda kidsen o det är ju skönt! Underlättar livet fantastiskt mycket då de trivs i skolan. Nu ikväll är de på fotbollsträning, pappan tog på sig att skjutsa o jag protesterade inte speciellt mycket... Ska nu passa på att sätta mig i soffan en stund o läsa lite innan de kommer tillbaka, kvalitetstid är inte helt fel..

Finns inget dåligt väder...

Publicerad 2009-08-22 18:04:48 i Allmänt,

Idag drog vi till skogs för att hämta hem svampen som stått o ropat mitt namn länge nu! Trotsade vädergudarna o packade fikat o for! Efter att bestigt berget i skogen (kan ju inte avslöja mitt svampställe!) o insett att konditionen är praktiskt taget noll, så var vi framme o kunde börja leta.. Hittade otroligt mycket svamp av alla möjliga slag o mer eller mindre ätbara. O eftersom vi hade tänkt oss lite svampmackor i höst så koncentrerade vi oss på de vi känner till; Gula kantareller, fårticka, rimskivling och karl-johan. Blev en korg med härlig svamp! Liiiite tidigt att ta de gula men med tanke på vägen upp för berget o tiden att få bebis så togs varje liten svamp till vara. Kommer nog inte upp dit mer i höst..



Martin hade varit företagsam o packat ner diverse attiraljer så att vi kunde avnjuta en svampmacka direkt i skogen! Snacka om färsk svamp! Helt ljuvligt gott trots ösregn o genomblöta kläder.





For sedan in o bjöd oss på kaffe på jala och då fick vi äran att haka på upp till Utsikten på lunch/middag tillsammans med hela jalaligan samt fam Idyll! Mycket trevlig o mycket gott!

Nu har jag börjat att ta rätt på svampen o det doftar rätt gott här hemma!

Vardag är faktiskt kanon!!

Publicerad 2009-08-18 22:21:31 i Allmänt,

Så himla skönt med lite rutiner o struktur i livet igen! Fast man är in i döden trött då väckaren ringer är det himla kul att gå på jobbet!! Haft ännu en bra dag o hade lunchdate med kidsen på värdshuset, myspysigt o de är så himla duktiga som reder sig själva på dagarna!

Nu ikväll blev det bilbingo i Kovland med Jessica o kidsen! O nu vet jag vart alla ungdomar håller till!! Ena sidan på parkeringen pensionärer o andra sidan de unga (vi stod på den unga sidan såklart ;-) ). Såg massor av små bratz som spelade bingo för glatta livet o i någon bil var det tom PARTY! Nya tider nu!! Vi hade laddat med kaffe o bullar så vi satt nog egentligen på fel sida av parkeringen... Men vad gör väl det, kammade hem 200 spänn iaf så kvällen gick +- noll! Glad för det lilla!




Min egen lilla bratz :-)

Måndan gjord!

Publicerad 2009-08-17 22:11:09 i Allmänt,

Ja då var semestern oåterkallelig över för i år, o sista gången som ssk i hemtjänsten eftersom de tjänsterna försvinner... Inte utan att man funderar lite vart man ska ta vägen efter barnledigheten.. Men det löser sig väl... Jobbar sju veckor till o är i v 32 i graviditeten.. Går fort nu med den lilla sprattelkusen i magen... ;-) Snart framme!

Har gått riktigt bra att jobba o jag tycker ju verkligen om mitt jobb! O nu då vi båda "systrar" är på plats känns det som om man kan ta sig tid att verkligen ägna sig åt patienterna, o det är faktiskt viktigt..

Ikväll har jag skjutsat kidsen på fotbollsträning i Holm, var helt sinnessjukt mycket knott där så den här mamman parkerade i bilen o läste tidningen under tiden.  Engagerad! Hemvägen var dock riktigt spännande.... Elias redogjorde för stora revultionerande händelser o vi var dessutom ungefär 2 cm bakom en älgstjärt.. Adrenalinkick - Javisst!! Rätt stora djur som man definitivt inte vill ha i knäna i framsätet.....

Lördagkväll

Publicerad 2009-08-15 21:59:19 i Allmänt,

Idag har vi haft främmande av Anki, B-O o Naimy. De har grattat Martin o vi har grillat o käkat tårta! Mycket trevlig em/kväll!! Inga problem med svärmor här inte!!! :-)

Igår lämnade vi tillbaka liten Isa, Var en överlycklig storasyster som äntligen fick kramas en stund! Lite ont i hjärtat gjorde det allt att se Tova där på sjukhuset... Tur att barn klarar av det mesta..... Fick ett jättefint halsband o en teckning av Tova som hon gjort t moster.. Älskar mina små systerdöttrar så mycket!!

For en sväng förbi marknaden på hemvägen o shoppade lite plast, strumpor, bröd o Langos t kidsen. Blir rätt trött att klacka omkring där, alltid samma samma men man måste ändå dit på någe vis.. På kvällen firade vi Martin med paket o lite god mat! Mycket mysigt!

Här kommer lite bilder från stugan o från dagens kalas!!



Ida o Gurra spelar kort i stugan!!!



Isa myser med välling i sängen!!



Anki, Naimy o B-O grattar Martin!!



Födelsedagsbarnet pyntat av barnen!! :-)



Jag har tagit för mig av maten



Martins tårta!!



Rullrån till mig från världens bästa Naimy!!

Grattis älskling!!

Publicerad 2009-08-14 11:23:30 i Allmänt,

Idag fyller Martin år!!  Ska fira lite ikväll då han kommer hem! Ska försöka åstadkomma nåt gott att äta o hitta på en bra present! Inte helt lätt... Tycker det är svårt med presenter..

Önskar nu världens bästa kille en jättebra födelsedag o massor av pussar från mej (o "tjockingemar".. ) !!

Älskar dej o är så himla glad att du finns!!

Stugmys

Publicerad 2009-08-13 10:48:43 i Allmänt,

For t stugan igår med Ida, Gurra o lilla Isa. Alltid lika mysigt o skönt att vara där! Fick lite besök oxå o det är alltid lika trevligt! Två premiärbesök i Sundsjön blev det! Först kom Anette o hade med sig lite gott fika o sen kom Anna J o käkade med oss. Mycket trevlig em o kväll! Kl halv sju slocknade lilla Isa som ett ljus o då spelade storbarnen o jag kort o mumsade lite godis. Kl nio låg vi allihopa i sängarna o läste i skenet av stearinljus, så himla mysigt!!

Idag fick vi sova ändå t halv nio! Underbart!! Ska sova i stugan ännu en natt o imorgon lämnar vi tillbaka lilla Isa!

Svårt..

Publicerad 2009-08-12 09:48:14 i Allmänt,

Ännu några dar har passerat på min sista semestervecka. O återigen kommer livet o påminner oss om att inte ta något för givet.. Att uppskatta varann o att få vara friska framstår som mer o mer viktigt o tyvärr är det först när något händer som man inser det..

Idag far jag o kidsen t stugan, har även med oss lilla Isa så det ska bli så mysigt!! Martin jobbar så han får klara sig själv ikväll, tycker säkert att det är jättejobbigt att vara hemma i lugn o ro o bara få egentid.. Kan vara rätt skönt att vara själv ibland. O då blir det desto trevligare att längta lite t man ses igen! Känner mig rätt seg idag, van att sova t 10-11 o har nu varit vaken sen sex m Isa. Men som tidigare sagts, kanske lika bra att vänja sig..

Avslutar med ett stort GRATTIS o en fanfar för min älskade vän Jannice som fyller år idag!! Hon passar på att fira i Lycksele o glassar på hotell i flera dar med familjen. Låter inge härligt alls.... Hoppas dagen blir underbar o att du blir riktigt bortskämd!! Champagne o jordgubbar borde det väl vankas framemot em.......

Alla ingredienser..

Publicerad 2009-08-11 11:59:21 i Allmänt,

Igårkväll var det dax att ses, vår underbara kvartett som nötts o blötts i såååå många år.. Alldeles för länge sen sist men så är det ibland då livet kommer emellan o dagarna rusar iväg. Fast det är långt mellan gångerna vi ses så är det som att alla bitar bara faller på plats o att det bara var ett par dar sen sist. O det är ju det som är så fantastiskt härligt med vänner. Man vet att de finns där även om man inte alltid ser dem...

Vi bestämde att ses ute på "Björn", vid Helenas svärföräldrars härliga ställe. Sjöbodar o havets skvalpande är oslagbart.. Ett ypperligt ställe att få sitta i lugn o ro! Plockade upp samtliga brudar efter vägen o begav oss dit ut, Maria, Camilla o slutligen Helena. Svängde förbi Skatans rökeri o kompletterade matsäcken med rökta räkor o aioli.

Kvällen bjöd på allt! Mycket gott att äta, vitt vin, skratt, tårar o uppdatering på alla fronter. Så himla mysigt!! Som vanligt går en kväll alldeles för fort o det var snart dax att plocka ihop o fara hem. Kvar är en känsla av lycka i kroppen över att ha den här förmånen att ha vänner omkring sig som jag tycker så oerhört mycket om!!

"Friends are quiet angel who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly"

Det var tider det...

Publicerad 2009-08-09 19:51:25 i Allmänt,

Tittade på GAMLA kort en dag i veckan... Fick många glada skratt o även en hel del rysningar... Otroligt vad åren flyger iväg o vad mycket man egentligen hunnit med. Har alltid tyckt om att fotografera o även att sätta in bilder i pärmar så det är med en känsla av vemod man inser att det inte blir likadant med digitala bilder..

Hittade bla det här kortet från en grisfest på Gran Canaria där jag o syrran var i vår gröna ungdom, hade sinnessjukt kul och var med om en massa tok hela veckan! Eftersom jag vet att både mamma o Ida läser min blogg så kommer inga detaljer.... O kan väl inte tro att det är JAG som dansar Lambada inför trehundra pers.. Skulle väl aaaaaaldrig!!!!





Kväll igen..

Publicerad 2009-08-08 23:22:04 i Allmänt,

Efter en seg start på dagen så gick det sedan i rasande takt. Regnet har vräkt ner o åskan dundrat, tycker det är rätt häftigt faktiskt! For ner en sväng t kära mamma o pappa på em, fick först kaffe o sen även middag. Mycket gott o trevligt! Väl hemma ville Martin fara o provskjuta byssan, Åh va kul tyckte jag... Men som tur är hade han andra kompisar som gladeligen ställde upp för lite skjutning! Killar!! ;-)

Fick oväntat besök oxå ikväll o det var riktigt skoj! Hux flux stod Cissi här o var gräsänka på rymmen. Premiärbesök på tandläkarns kan man säga! Nice!! Hade precis börjat med äppelpaj o det lämpade sig ju riktigt fint. Martin hade också med sig tre fikasugna karlar efter pangandet o turligen fanns det faktiskt nybakat här.

Snart blir det nattinatti o imorgon kommer kidsen hem igen!!

Ny design!

Publicerad 2009-08-08 13:54:55 i Allmänt,

Har äntligen fått en ny design! Har försökt själv massor av ggr men det är inte riktigt min grej! Kan helt enkelt inte... Men såg då via Eleines blogg att hon hade fått hjälp o då tog jag tillfället i akt! O det blir ju lite roligare med en mer personlig sida faktiskt!! Så TACK t Ida för hjälpen!!!   http://idaahansson.blogg.se

Idag sov vi t 11 så vi har nyss dukat undan frukost. Får väl passa på med sovmorgnar innan lilla krabaten kommer. Lär väl vara slut med det sen ett tag.. Går in i v 31 nu så det närmar sig med stormsteg!!

Ha en underbar dag!!

PS Undrar lite smått hur käraste Jannice o Terese har det i Stockholm med alla barnen.. J slösar inte direkt med sms.. Hoppas de har det superbra!!!!


  Terese, Jannice o jag, glada flickor!!!

Skön skön dag!!

Publicerad 2009-08-07 22:45:22 i Allmänt,

Idag har det inte blivit många knop, suttit ute o läst i skuggan. Helt underbart! Anna E o Affe kikade förbi o fikade o det är inte så ofta, mycket trevligt måste jag säga! Nu ikväll tog jag o fixade lite middag o bjöd hit gräsänklingen från Jala, han såg mycket nedstämd och ledsen ut i sin ensamhet...... Bjöd på biff, gratinerade rotfrukter och murkelsås, gott blev det!

Igår var det bad i Brudsjön hela dan, kanonväder! Bästatste Maria kom med bilen full av härliga barn så det blev en mycket lyckad dag på stranden! Himla kul att ses o alla kidsen fann varann o hade tydligen superkul tillsammans! Kvällen bjöd på fortsatt trevligt umgänge hos Nettan, fick vackert titta på då hon sippade rosévin o myste på i kvällningen..  Men mysigt var det o sent kan det tydligen bli även då man dricker vatten. Lovely lovely!



Underbara älskade barn!!

Lilla hjärtat klappar på!

Publicerad 2009-08-05 20:38:29 i Allmänt,

Idag har hela familjen varit på MVC. Gick så bra så och verkar ha lite fallenhet att vara gravid, alla värden är kanon o har inte gått upp i vikt (skönt med tanke på att man har lite extra redan....). Lillbebisens hjärta tickade på så fint o magen har växt som den ska. Längtar riktigt mycket nu till att få träffa den lilla rackarn.. Stötte på fler gravida från jobbet i väntrummet o hörde att ännu fler skulle dit idag, verkar vara bra med fertiliteten i hemtjänsten... ;-)

Var sedan o grattade faster som fyllt år o fick gofika där. IKEA o fika med Anna-Karin väntade sedan o det var otroligt kul att ses, ungefär hundra år sen sist!! Hade lite att lufta kan man påstå..

Klackade runt på Birsta city en sväng o tog sedan o klippte mig en aning.. Kidsen tyckte det blev konstigt o själv är man väl ovan med lugg, ungefär 20 år sen sist... Men man vänjer sig väl o det är skönt att ha håret ordentligt genomgånget, det var ett tag sen sist..

    Känns heeeelt naturligt att fota sig själv....

Njuter av semester

Publicerad 2009-08-04 18:58:25 i Allmänt,

Tycker det är särdeles nice med semester! Idag blev det en låååång mysfrukost med fam Jala. Har sedan mest bara läst o latat mig hela dan. Kan hända att Malteserpåsen från Danmarksfärjan har dunstat en aning oxå.... Kidsen har varit ute på egna äventyr runt byn o dykt in nån gång emellanåt. Tror resten av ledigheten ska få gå i samma anda, behöver tanka lite energi innan jobb o skola igen o även innan den lilla bebisen som faktiskt inte är så långt borta nu. V 30 redan...... Ska på MVC imorgon o lyssna på lilla hjärtat!

Härlig semester, underbart att vara hemma!!

Publicerad 2009-08-03 21:28:51 i Allmänt,

Oj oj oj vad en vecka går fort!! Har verkligen gått över förväntan trots ett oplanerat åk med bärgare o stopp i Örebro... Men har man en händig karl så reder man sig!! :-) Liseberg var som tidigare nämts superskoj!! Levererar lite bilder därifrån:







Färjan över t Danmark o Legoland gick oxå alldeles utmärkt men Ida kommer inte att jobba på båt då hon blir stor..



Legoland var fantastiskt bra!! Och det tyckte säkert de 2 miljoner andra som var där samtidigt oxå så det blev inte karuseller där, timmar i kö för att åka kändes inte ok..





Tillbaka i Sverige väntade Gekås o shopping, bidde lite smått o gott.. Kläder till barnen o till liten bebis som snart ska komma t världen, matberedare, P2-spel, mm mm. For sedan vidare mot Halmstad o bodde en natt på Tylösand. Var ner t stranden på kvällen o badade fötterna, aningen stormigt, jättevackert o fyra miljoner maneter.. Bodde i en stuga som kunde få vilken färgblind som helst seende igen o som inte kan rekommenderas att vakna bakis i...Rosa, blommor, spets o bara omaka saker från gamla loppisar förmodligen.. Hua!! Sov i en gammal bäddbar tonårssoffa som inte är speciellt lämpad för gravida 30+ -are.. Höll inte på att ta mig upp dan därpå..












For vidare mot Hultsfred o sov där på vandrarhem som var rätt ok, o billigt! Vilket var lysande efter veckans utgifter.. Var o kikade på en flygplansuppvisning hela söndan innan vi tog ett gemensamt beslut att brassa hela vägen hem till älskade Liden o Kalle Katt!



Veckan var helt fantastisk o supermysig men borta bra o HEMMA bäst!! O tusen tusen tack till kattvakterna som skött sig alldeles utmärkt! Kalle är sååå nöjd!! O vi har längtat o längtat efter er!! :-) Haft en härligt lat dag i Brudsjön o badat o solat hela dan, myyyyys!!!





Allt som behövs för en lyckad resa: bra musik, karta, DVD t barnen åsså "Sara" förståss.... ;-)

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela