Cattas liv och tankar

Stor stortjej...

Publicerad 2010-05-31 21:25:13 i Allmänt,



Stora går snart ut femman... Ska börja sexan till hösten! HJÄLP!! Kommer alltför väl ihåg hur det var att gå i sexan! Men Ida är en klok tjej, så hon kommer säkert att klara av den tiden galant! Blir säkert värre för mamman...

Pigg!

Publicerad 2010-05-31 09:40:36 i Allmänt,


Hmmm.. Tror hon har nåt i näsan...


Märkligt vad pigg man känner sig då man lägger sig i tid.. Trots att ha varit upp o värmt välling inatt vid 3 o reveljen gick kl 6 så känner jag mig pigg.. Måste lägga mig tidigt fler gånger!

Idag blir det Birsta o införskaffning av examenskläder till sonen!

Mors dag...

Publicerad 2010-05-30 21:03:59 i Allmänt,

Har ätit god morsdagsbuffé på Wärdshuset! Jag o syster tyckte att vår fina mamma behövde lite god mat och bjöd på middag där! Pappa följde oxå med men han har inte riktigt förstått det där med att uppskatta något annat än "pärer o korv"... Men mysigt var det o himla gott! Tror alla var nöjda!
 


Annars har morsdagen bestått av hemresa från stugan, tvätt, tvätt, tvätt o det vanliga plocket här hemma. Har även varit iväg o fotat barnen, eller inte jag har gjort det utan Cecilia har gjort det! Hon är superduktig den tjejen! Så nu är jag himla nyfiken på hur bilderna kommer bli...


Fick jättefint grattiskort av Ida idag!! O grattiskramar av både Ida o Gustav! Mysbarna!!

Mys i stugan!

Publicerad 2010-05-30 20:01:36 i Allmänt,



Härlig helg i Sundsjön! Fredagkväll blev det fiske o grillning av marsmallows nere vid sjön då liten somnat. Gustav lyckade få en rätt stor abborre som vi sedan grillade på elden! 

 

 

Hela lördagen fortsatte det med fiske, eldning, fika, fika, fika o mys på schemat.. Solen ödslade faktiskt lite strålar på oss o då var det riktigt ljuvligt!!

 

På kvällen dök Jannice o Måns upp, HIMLA trevligt med lite sällskap! Vi fortsatte som vi började helgen med fiske, eldning, grillning, o vi åt o åt o åt...Som man lätt gör då man är i stugan..Och att äta gott i stugan är ju halva nöjet!

 

Imorse gick reveljen kl 06. Då tyckte Lisa att det var färdigsovit för samtliga i stugan... Hade lätt kunnat sovit åtminstone nån timma till, men sova får jag väl göra då jag blir gammal..

O jag vet ju hur oerhört fort den här tiden går..

Mot stugan!

Publicerad 2010-05-28 14:02:17 i Allmänt,

Har nu lunchat på Wärdshuset o fått min dagliga dos skratt av lunchsällskapet! Himla trevligt var det!

Ska nu packa in oss i bilen o fara till stugan över helgen. Martin har dragit på rockfestival så det blir bara jag o alla barnen. Men det blir säkert mysigt! Ska grilla o spela spel, vädret är ingen höjdare men lite fiske kan det nog tänkas bli ändå..

Ja förväntningarna på en myshelg är stora men det slutar väl med en hysterisk mamma som stampar med foten o i frustration skriker "nupackarviinossibilenoåkerhempåengångorkarintemeddethärtjafsetlängre!!!

Eller så blir det alldeles, alldeles underbart...



Bild från stugan 2008, kidsen lyckades fånga en gädda i håven.. O visst är det fina flytvästar?! Kvar sedan jag o systeryster var små!

Hur gör vi!!

Publicerad 2010-05-27 14:49:44 i Allmänt,




Börjat planera för sommarens semester...Alltid samma visa, man vill såååå mycket men det finns varken tid eller pengar till allt... Har nu kikat på kryssning till Åbo och att vi stannar i Stockholm någon natt efter det.. Men det drar iväg! Mellan tummen o pekfingret så är det åtskilliga fina tusenlappar för de dagarna.. Med hotell, resa, mat o allt annat som dyker upp.. Glass, fika, inträden, åkband på Grönan etc...

Har tidigare varit inne på att sticka iväg utomlands en vecka men la det på hyllan för vi tyckte inte vi hade råd.. Men den stora frågan är, det kanske blir billigare i slutändan att fara på en veckas charter?

Förra årets semester blev inte billig, har inte vågat räkna efter hur "billigt" det blev egentligen...

Hur gör ni? Finns det nåt budgetalternativ på semester?

Kanske finns någon som gärna lånar ut sin finaste lägenhet i något härligt soligt land till oss? Ska inte vara till så mycket besvär.. Lovar! Är HELT nöjd med sisådär tre sovrum, terass o pool, nära till stranden, tillgång till bil..

Inga märkvärdiga krav..

Ett år sedan...

Publicerad 2010-05-27 14:40:13 i Allmänt,

Vet ni vad vi gjorde för PRECIS ett år sedan???

En himla häftig grej....

Bland det finaste man kan se...

Kika här om ni mot förmodan inte kommer ihåg vad vi gjorde för ett år sedan...

Tack!!

Publicerad 2010-05-27 14:23:24 i Allmänt,




Lyllo mej som har så snäll svärmor som kommer med vackra blommor o massa andra fina saker!!!

God morgon!

Publicerad 2010-05-27 08:47:32 i Allmänt,



Tänk vad mycket man hinner med då man kliver upp kl 06 på morgonen! Nybakade limpor till frukost är inte illa pinkat! Receptet till de här supergoda o lättbakade limporna hittar du här! 

Kan ju iaf låtsas att jag är pigg och husmoderlig....

Jalabygget skrider framåt!

Publicerad 2010-05-26 19:45:18 i Allmänt,

O nu var det dax för taket! Åh så spännande det är!! Ser fram emot soliga vårdagar på verandan nästa år då vi kan gå dit o hälsa på o sippa rosé o titta på den hänförande utsikten!! Underbart!!

Våldgästade herrskapet ikväll med nybakad vetelängd... Men efter total sågning av den så är det ytterst tveksamt att det blir fler.. Kanhända att herr Brinkman trissade herr Stridh att håna min vetelängd lite extra... Men hånar man vetelängd så kanske man hånar limpan nästa gång... Så då blir man utan!

Närå! Skoja bara, klart jag bjuder på nybakad limpa om det bakas!

 

 

Som förr?

Publicerad 2010-05-26 15:28:20 i Allmänt,

Bakat bullar o lyssnat på kassettband (klickbart för de unga läsarna... ;-) ) Långt mellan gångerna numera, både med bullbak o kassettband...

Fått god assistans av alla barnen, Lisa kikar intresserat och vill väldigt gärna hälla ut allt mjöl, Gurra fick cykla i spöregn o köpa bullformar.. Ida har bakat egen rulltårta som hon for iväg o skulle sälja för att få in pengar till kommande klassresa. De siktar på Stockholm o Gröna Lund nästa år. 


 

 


O inte vet jag, men kan inte direkt skryta upp mina vetelängder iaf... Hoppas de är goda åtminstone.. Kan kanske låtsas att det är barnen som gjort dem.. Så tycker säkert alla att de är jättefina!

Oopps! I did it again..

Publicerad 2010-05-25 23:09:57 i Allmänt,

Ändrat headern igen.. Tycker det är såååå kul att pyssla med bilder o fixa o trixa.. Så det får ni stå ut med.

O tycker det är lite kul att ändra lite allt eftersom årstiderna växlar och barnen växer...

Vad tycks om den här då?

Godkänd?

Börjas i tid..

Publicerad 2010-05-25 21:18:49 i Allmänt,


Ikväll var det fotbollsträning för stora barn.. Liten har liksom inget alternativ o får redan följa med på träningarna. Än så länge håller hon sig på mattan o är mest intresserad av gräskvaliteten.. Kallt som attan var det så vi var rätt genomfrusna innan vi fick fara hem igen.. Vart tog värmen vägen??!!


 


PS Visst ser hon okej ut Liten? Har lyckats premiärramla från sängen idag... Brukar säga till så fint då hon vaknar efter tuppluren men idag fintade hon mamman o gjorde en dykning ner i golvet istället..
Ont i Liten men ondare i mammans hjärta..


GAH!

Publicerad 2010-05-24 19:44:36 i Allmänt,

Vill inte att det ska gå så här fort! Bara en vecka kvar av maj månad! Då vet man att det snart är jul igen för i juni vänder det o blir mörkare igen... Pessimisten har talat... Nog av det! Ska ut o plantera lite blommor o suga på den här vårkaramellen ett tag till ikväll.. Luktar helt sagolikt ute av alla dofter. Hägg, grönska o så en viss doft av gödsling som inte är lika angenäm.. Men nog så viktig.

Idag har jag varit t Birsta med mina fina tjejer. Ida skulle dra bort en tand som vägrat lossna trots att den nya kommit fram helt nästan. Hon var SÅ duktig! Det var bara mamman som fick en tår i ögat då hon fick bedövning inför dragningen... Efteråt blev det Birsta för hela slanten. Givetvis hamburgare oxå då vi var nere i stora staden. Sånt är vi inte bortskämda med i Liiden! Hann med en fika oxå inne på IKEA, oooootroligt billigt!! 39 kronor för kaffe, prinsessbakelse, dryck, chokladmousse, banan och en liten skagencanapé..


 



Murklor!!

Publicerad 2010-05-23 16:16:13 i Allmänt,

Varit i skogen hela dan o plockat massor av murklor!! Sååå himla kul!! Fanns hur mycket som helst! Blev nästan (men bara nästan) tråkigt på slutet... Lisa var oxå rätt nöjd att dingla med på mamman men man inser hur fantastiskt klen man är i ryggen.. Stackars länddrygg! Men det är säkert svinbra träning att göra knäböj med bebis på magen o plocka svampar!! Två fulla ICA-kassar blev det innan vi gav oss.. Men det finns mer..

Hade missat att ta med fika till oss utan bara tagit till Liten så därför blev det aningen nödvändigt att fara hem o äta lite.. Hade inte gjort ont med lite kaffe o en macka där i skogen..

  

Lidens Wärdshus

Publicerad 2010-05-23 11:02:05 i Allmänt,

Har sagt det förr.. O kommer garanterat att säga det igen..

HERREGUD vilken god mat vi har på Lidens Wärdshus!!


Igår var det tema Sparris! Åt sparris med hollandaise till förrätt, sparris med harfilé, en sås o fårost till varmrätt och avslutade med en helt ljuvlig dessert av passionsfrukt och choklad.. Mmmmmmmm!! Avnjöt det hela med vitt vin o fantastiskt sällskap!!

Lyllos oss!



Martin o Jannice väntar på den goda maten!



Lisa fick nöja sig med en bit hårdbröd o välling o somnade sedan sött i vagnen..



Rackarns att det tar slut det goda på tallriken.....

Öppnar ögonen ibland..

Publicerad 2010-05-23 10:54:44 i Allmänt,

Den här tiden fullkomligt älskar jag! Då den skira grönskan exploderar och värmen gör att man känner att sommaren närmar sig! Häggen börjar blomma och fåglarna kvittrar så det ekar på kvällarna!! Total ljuvlig tid!!

Passar på att njuta så mycket jag kan av min mammaledighet o försöker verkligen ta tillvara på dagarna! Igår tog vi en sväng till stugan där älskade syster med fam och mamma o pappa var. Riktig mysig dag o härligt väder!

På vägen dit passerar man en hel del finfina ställen.. Håll med om att det är rätt vackert i Liden!!!



Lidenbron


 

Indalsälven och Lidens gamla kyrka, som förresten firar 500 år i år!!

 

Utsikt över Liden.. O Lisa aningen tröttis i bilen..

 

Milla med Lisa o finaste prinsessorna Tova o Isa kikar på vattnet!



Jovars, rätt lugnt på sjön var det....

Balkongmys!

Publicerad 2010-05-21 21:55:41 i Allmänt,

Verkar vara finväder på fredagar! Har nu suttit på balkongen med kärleken o druckit lite vin, käkat Tapas o bara haft det heeelt underbart ljuvligt i värmen! Liten sover sött sedan ett par timmar o vi hoppas hon gör en comeback o sover till 8 imorgon bittti.... Somliga anser mig bortskämd som fått sova på morgnarna hittills, o japp, kan faktiskt hålla med! Men jag gillar att vara bortskämd, på alla sätt o vis! ;-)

Bortskämda i Skedlo

Publicerad 2010-05-21 18:49:28 i Allmänt,

 Ljuvlig dag i Skedlo med Helena! Goda vänner kan man inte ha för många av!! Surrat i flera timmar o haft det så himla mysigt! Kanonvarmt ute så kaffe på brokvisten var inte helt otäckt!
 
      

Massa gott att fika! Helena vet precis hur hon vinner mitt hjärta!! Räkor!!!!!!!!

 

Lisa tyckte det var superspännande med nya leksaker, nonchalerade totalt den gravida tjockkatten i bakgrunden...

Snart dax för ungar!! Tror bestämt vi ska skaffa en till!! ( OBS! Katt alltså.... ;-) )

Härliga dag!

Publicerad 2010-05-20 21:03:21 i Allmänt,

Kl 05.30, 0.5.3.0. tyckte Lisa att det var lämpligt att kliva upp.... Tyckte inte mamman.. Men masade mig upp o förflyttade kroppen till soffan tills det var dax för sovning igen efter ett par timmar. Himla mys att krypa ihop intill liten gosig bebis o sova en skvätt till...

Klackade sedan bort t Rammsan där det vaknades gofika o underbart sällskap, så otroligt mysigt att sitta där o njuta av härlig vårdag o surra bort ett par timmar! Älskar verkligen folk som är hemma på dagarna!!  

Tog sedan påtåren (eller kanske fyrtåren...) hemma på gården med nästa Anna o lilla söta Mollie, hann precis svälja sista droppen innan regnet kom.. Men det gjorde inget alls för då kunde jag o Lisa återigen kura ihop oss under täcket o sova en skvätt till...

Så nu ikväll fanns ingen återvändo o inga ursäkter utan fick så lov att bege mig på gympan... Förstår inte varför man gruvar sig för det är ju så himla skönt efteråt! O Lisa var toknöjd att raca runt i gåstolen i HELA gympasalen! Lycka!



Sju månader!

Publicerad 2010-05-20 09:23:43 i Allmänt,



LISA GÄSTBLOGGAR


Idag är det sju månader sedan jag kom till världen! Mamma tjoar på att det går sååå fort men jag tycker allt att det kunde få gå lite fortare jag.. För nu är det mycket jag vill! Är sjukt nyfiken på allt vad mina bästaste stora syskon har inne på sina rum.. O så fort jag kan krypa ska jag minsann kolla! O jag tränar hela dagarna så fort  jag får chansen!

Älskar fortfarande att bada! Är skoj att skvätta med vatten! Fast nu har jag kommit på att det är rätt kul att försöka ställa mej upp i badet hela tiden.. Mamma blir alldeles färdig säger hon.. O igår kom jag på att det är himla skoj att försöka klättra ur vagnen!! Men nu har mamma bytt vagnsinsats till en annan med sele... Rackarns!!

Annars är jag en rätt go bebis, jag försöker sova hela nätterna för mamma o pappa verkar gilla det.. Men ibland vill jag käka lite välling vid 3-4 o då fixar mamma det.. Pappa brukar sova då men sedan kliver han upp med mig då jag vaknar vid halv sju.. Han verkar älska att mysa med mej på morgonen o det tycker mamma är jättebra för då kan hon sova ett tag till!

O vet ni, jag väger 8360 gram nu är 70 cm lång! Snart är jag stortjej jag oxå!

 

 



Mys på balkongen!!

Publicerad 2010-05-19 20:23:20 i Allmänt,



Det här var ju supermysigt!! O TACK till alla grabbarna Stridh som var barnvakt ikväll så mamma kunde lyssna i lugn o ro på vad Idas fröken hade att säga.. Tror jag skötte mej bra, kanske dyker upp nån liten kompis på Jala nu då de får nytt stort hus o allt............. Gjorde mitt bästa för att väcka bebissuget..


Stolt mamma!

Publicerad 2010-05-19 20:03:48 i Allmänt,

Varit på utvecklingssamtal med Ida ikväll! Allt var bara bra o de nationella proven i matte, svenska o engelska hade hon klarat med glans!! Duktiga, finaste Ida!!



Här har hon precis gått ut tvåan... O nu ska hon gå ut femman...
Hjälp vad det går undan!!

Tjejfest del 3. kvällen............

Publicerad 2010-05-18 20:03:19 i Allmänt,

Brudarna blev indelade i lag och det var dessutom arbetslag. Lite makt ska man ha som festarrangör! Sedan vankades wokat, musiklekar av diverse slag, kaffe, likör o en massa skratt o en massa vin! Bastun blev hetare o hetare för eldningslaget tog sin uppgift på fullaste allvar..

What a day! What a night! Helt LJUVLIGT väder, solen sken o det var riktigt varmt o härligt! Var nästan avis på mig själv ett tag där... Få sitta med härliga vänner, sippa rosé, skratta o bara känna total lycka! Lovely!


  

Mat-teamet fixar!

 

Anna fotar lite oxå...

 

Såå fint nere vid sjön!

 

Anna tvärsäker på vilken vinst hon vill ha!!



 O sen blev det bastning o bad för hela slanten! Men det rådde totalt kameraförbud på bryggan...

 

Mera mys, mera vin o en massa, massa mera skratt!! O en djävulsk massa mygg!!
Men somliga var välutrustade o klarade svärmningen galant!! Smart!


O eftersom det inte kommer bli några som helst nakenbilder, INGA rusiga o onyktra bilder o definitivt INGA bilder på kuddkrigande flickor i småtrosorna..... så är det nu slut på det roliga....


TACK TACK TACK till alla ni som var med o gjorde den här helgen till en sagolik upplevelse!!





Mysdag!

Publicerad 2010-05-18 14:28:16 i Allmänt,

Idag blir det inte många knop gjorda.. Sovit både förmiddag o eftermiddag med underbar liten gosig bebis! Bäst att passa på för snart är de stora de små liven.. Gurra var in en snabbis nu efter skolan men stack snabbt som ögat ut igen för att cykla med kompisarna. Så där är man hyfsad två, iaf ibland..



Visst syns det att hon har fått såååå mycket hår?!

Brudparty... Del 2 Framme!

Publicerad 2010-05-17 23:54:27 i Allmänt,

Efter god drink på verandan styrdes kosan mot okänt mål.. De inbjudna trodde i sin enfald att de skulle till Sundsjön MEN ack vad de bedrog sig! Vi hade omstrukturerat planerna och målet var Hällsjön! Viss frustration och rädsla kunde anas hos damerna då de helt plötsligt inte hade koll på läget...hehehe..

Framme i Hällsjön väntade sedan välkomstbål, absolut INTE med starksprit! Sedan vankades frågeslinga, mingel, mera bål, fantastisk skönsång av mig o Nettan som slutade som en dikt istället...Kunde inte riktigt enas om melodin..... O slutligen uppdelning i arbetslag och dax för TÄVLINGAR!

O SJÄVKLART
en massa rosé i solen!!

 

 

 

Mmmmm! Någon tyckte det såg vulgärt ut med en bag in box, men wtf, same same but different (betyder men vad fan, samma samma men annorlunda på det coooooola språket..)

 


 O sen kom stortjejernas husvagn..........





forts.följer................

Tjejfest del 1, Ditresan!!

Publicerad 2010-05-17 20:43:39 i Allmänt,

Vem kunde ana att då vi redan i mars började planera denna tjejfest att vi skulle pricka in vårens absolut finaste dag?? Vädergudarna stod helt klart på vår sida! Sommarvärme, sol o varma vindar!

Klockan 14 gick startskottet.. Samling hos mej för färd mot djupaste skogen.. Timmen innan avfärd blev det ett manfall på fem tjejer vilket naturligtvis var supertråkigt men ibland spökar livet till det...

Så då återstod 14 partysugna tjejer som laddade för fest...

Första stoppet var på vårt fantastiska Wärdshus där ett glas rosé på verandan stod på agendan. Gjorde inte helt ont att sitta där i solen..

Underbar idé Eva-Sofie!! Tack!

 

 


                                                                                                  forts. följer......................... :-)

Hällsjön FREDAG!

Publicerad 2010-05-17 09:55:41 i Allmänt,

Mys med familjen på schemat! Karlar o barn fick också följa med för en liten välbehövlig brejk i vardagen. Packade bilarna full o drog iväg på eftermiddan för en kväll i fina Hällsjön! Vi bastade o badade, grillade både kött o marsmallows o mådde bara gott! På kvällskvisten  blev det sällskapsspel med stora barn medans minstingen sussade gott aningen febervarm men fullkomligt nöjd ändå...

Total semester o ljuvlig avkoppling! Satt ute en sväng på verandan innan vi kröp till sängs o det var helt OTROLIGT varmt ute! Bådar för en finfin sommar!! Härligt!!

 

 
 

   
 

Ska suga på karamellen ett tag till........

Publicerad 2010-05-16 22:14:25 i Allmänt,

Verkar som om det är några som önskar uppdatering från helgen... hehehe...

Men eftersom jag är en le jävel så tänker jag nog spara ett tag till.. O för att inte förväntningarna ska bli så höga så meddelar jag härmed att det är den noggrannt censurerade versionen som kommer visas offentligt... Så det blir INGA nakenbilder, INGA rusiga o onyktra bilder o definitivt INGA bilder på kuddkrigande flickor i småtrosorna.....

Men JÖSSES va kul vi haft!! Fru Unander den andra har fått mig att skratta så att mina magmuskler fortfarande krampar!

Vilken helg!! Härligt!! Totalt galet roligt! Underbart!

Tack fina vännen för fantastiskt teamwork! O nu måste vi väl utvärdera det här ordentligt innan vi kan ta tag o planera igen.... Lägger rosén på kylning bums!!



Tjejparty 15 maj 2010

Publicerad 2010-05-16 14:18:05 i Allmänt,

Tjejfest 15/5 2010!!       
 (Mel: Balladen om den kaxiga myran” omgjord av moi!)



Nu ikväll så ska vi ha en riktigt rolig kvinnofest

Nu ikväll så är det endast fina tjejer som är gäst

Vi ska äta, dricka, leka, basta, sjunga o må bra

Men imorgon svarar ingen för vad det kan bli för da… För vad det kan bli för da!

 

Vi har grejat vi har fixat vi har klurat mången dá

Har gjort allt för ni ska trivas o vi hoppas ni det ska

Ni får sköta lite själva för vi vill ej lasset dra

O i varje grupp av tjejer det en syssla sen ska va. Det en syssla sen ska va!

 

Ja nu är det dags för tjejfest ja nu suckar alla djur

Nu så ska vi ha så roligt ute i vackraste natur

O med glädje i vårt hjärta ska vi festa natten lång

O det kanske kommer sjungas en o annan schlagersång.. En o annan schlagersång!

 

Ni har velat ni har tvekat ni har inte gett oss svar

Vi har tjatat vi har messat till er alla o envar

Men till slut så fick vi ordning på er alla som är här

Tänk vad ruskigt ”svårbestämda” ”ni alla tjejer är.. Veliga ni tjejer är!

 

Men nu först så ska vi skåla och välkomna alla hit

Vi är långt här uti skogen, ja det är faktiskt en bit

Men då kan vi inte höras eller synas någonstans

O det är ju bra då nakenrumpan syns i månens glans… Rumpan syns i månens glans!!!

Nu gott folk bär det iväg...

Publicerad 2010-05-14 11:11:37 i Allmänt,

Idag far jag o Nettan med hela våra härliga familjer till skogs för att förbereda inför morgondagens tjejträff... Ikväll blir det mys med grillning, sällskapspel o nåt glas vin... O även lite kuckel om imorgon.. Hehehe!

Som det ser ut nu så blir vi arton partysugna brudar.. O som alltid är det några som inte kan komma o de ska veta att de kommer vara saknade.. Men det går fler tåg (om vi hämtar oss efter morgondagen vill säga...)


  Mot skogen!!!

Fotboll!

Publicerad 2010-05-13 15:38:28 i Allmänt,

Ännu en matchdag för kidsen! Tycker det är lite kul att de spelar i samma lag, både killar o tjejer i laget o olika åldrar. Inga andra lag som de möter har det. Småbyarna är unika! :-)

De var iaf riktigt duktiga idag, börjar få till ett bra spel! Men känner att jag gärna vill vara med o tjoa alldeles för mycket.... Uppskattas inte av mina barn... O det bara rycker i fotbollstån att få vara med o kicka lite boll....


 

Ida väntar på att få spela... Elias provar att stå i mål o Gurra är back!! Så duktiga!!!





Elias o Ida!

Hann även med att hälsa på mina andra fina prinsessor! De hade fullt upp med att hoppa "hoppmatta" o dricka saft!! Finaste Isa o Tova, mosters älsklingar!!!

 

Del 1. Start av Jalabygget!

Publicerad 2010-05-12 20:10:14 i Allmänt,

Fast man skulle kunna säga del 2 egentligen.. Plattan o grävningen var ju faktiskt ett stort projekt som gjordes i höstas... Men det känns liksom mer verkligt nu då man faktiskt kan SE vad det ska bli!! Så spännande!!

Snart får Tommy o Jannice äntligen sitt fina nya hus... Med eget sovrum! Med dörr!!

What a view!!!

 

 

Jannice står i "köket" o fixar kaffe medan Tommy visar Lisa utsikten!



Måns o Lisa är bästisar!!

Kul!

Publicerad 2010-05-12 09:17:10 i Allmänt,



Är ju ett tag sedan vi tog vår sjuksköterskeexamen, o många gånger funderar jag på vad alla gör... Vad håller alla syrror hus? Några har jag fortfarande kontakt med, som Terese, Lena o Anna. Vi brukar träffas regelbundet o ha himla mysigt! Många har jag som vänner på Facebook o kan där ana litegrann av deras liv...


Några andra har jag lite koll på tack vare bloggeriets underbara värld!

Elin som snart ska få tvillingar... Fantastiska kvinna!

Malin som är mammaledig med lille söte Herman...

Ankan som precis har flyttat från Sundsvall för kärlekens skull o fått nytt spännande jobb..

Sara som precis har kommit på plats i sitt nya fina hus...

Kanske det finns fler som bloggar men som jag inte hittat till?

Onsdag heeela dan!

Publicerad 2010-05-12 08:59:57 i Allmänt,

Idag blir det tråkgöra som tvätta o städa. Som tur är ska Eleine o lilla Alice komma så det blir nåt trevligt att se fram emot!

O som vanligt blir det väl lite finlir på lördagsäventyret..... Nära nu!!

Idag är det strålande sol! Himla härligt! Det är helt ljuvligt att få vara hemma o njuta av bebis den här årstiden!
Men ibland saknar jag jobbet oxå.. För nu snart är det så fantastiskt fint att vara ute o jobba! Det är många gånger jag har stannat o ätit lunch nånstans i grönskan! Mysigt!! 



Det bästa som finns är att bada!!

Handling: Check!!

Publicerad 2010-05-11 21:36:38 i Allmänt,

Nu var det handlat inför lördagens happening! Massa mat, lite snacks, toapapper o annat nödvändigt.. Kan tänkas det blev lite rosé oxå....Fast det är ju nödvändigt! Tänk vad det ska krylla av brudar i skogen! Har planer på att skicka allihopa på nattorientering... Kan vara en spännande lek! Första tolv som hittar tillbaka får en sovplats!

O lite svinn får man väl räkna med!!


El-räkning.......

Publicerad 2010-05-11 09:40:01 i Allmänt,


Elräkningen har kommit...... Har våndats men vi kommer att överleva ett tag till... Puh!

För ett par år sedan var det annorlunda..

Hade fått en rejält hög elräkning.. Pratade mycket om detta och skojade om att vi nu skulle få äta havregrynsgröt resten av året o att vi inte hade NÅGRA SOM HELST pengar kvar... Tänkte inte på att små grytor oxå hade öron...

Strax  efter var jag o kidsen på stan, sonen sex o flickan åtta.. Är inne i en sportaffär och ser en FANTASTISKT snygg skiddress! Ska precis tränga mig fram genom folkmassorna o prova den då jag hör sonen snyfta högre o högre bakom mej...

- " Men mamma... Köp den inte, VI MÅSTE JU HA RÅD ATT BETALA ELEN OXÅ! "

Behöver jag säga att den fick hänga kvar på ställningen...

Älskar yr.no

Publicerad 2010-05-11 09:02:45 i Allmänt,

Vädret i Liden

Lørdag
15.05.2010

Klarvær
18° Laber bris, 6 m/s fra sørøst

Klarvær. Laber bris, 6 m/s fra sørøst. 0,1 mm nedbør i døgnet.

Apropå Hoolywoodfruar...

Publicerad 2010-05-10 22:17:02 i Allmänt,

Kanske ska ha tema Barbiefest ala Hollywoodfruar på lördag i skogen.....

Dresskod: Så liten klänning som möjligt, allra helst leopardmönster o skor med skyhöga klackar! Botox är en förutsättning och ingen kommer släppas dit utan matchande läppstift o lilla väskan.. Alla försök till intelligenta samtal kommer straffas! (Hmmmm.. Det där med smarta samtal kanske inte funkar i vilket fall framåt morgontimmarna....)

Kan bli riktigt spännande då vi ska stappla runt med klackeskor på skogstigarna... 

Som tävling kan vi ha vilken som klarar sig längst utan en lårbensfraktur....  


Joooo... Det var en sak...

Publicerad 2010-05-10 21:05:54 i Allmänt,



Möjligtvis inte någon som har en liten, liten trubadur att låna ut till skogs på lördagkväll....

Gör inget om HAN är 22, rätt snygg o kan sjunga... Någon?

En manlig strippa då... eller två? (han vi tidigare nyttjat måste vara hemma o ta hand om barnen...)


Muhahahaha!!

Publicerad 2010-05-10 15:25:59 i Allmänt,

Ååååh! Så roligt att planera tjejtok! Nära nu!!!! På lördag bär det iväg till skogarna i Liden o det är bara jag o Nettan har koll på läget! (åsså syster såklart eftersom jag råkade bubbla av misstag... KLANTIGT!!!!)

Skojskojskoj!!




PS Viss restriktion för att det KAN fattas någon/några.... Men det är de här som är de säkra korten...........

O har HELT skamlöst snott vissa bilder på Fejjan!

Ja just ja!!

Publicerad 2010-05-09 21:30:36 i Allmänt,



Tack för en helt underbar lördagkväll alla goaste vänner!! Grillat, lite rött o en MASSA skratt satt finfint!!

O kan INTE förstå vad Mia menar!! Skulle väl aaaaaldrig retas!!! Sån är inte jag!!!

Städa städa rensa rensa!

Publicerad 2010-05-09 18:22:58 i Allmänt,


(Tänkte skoja lite om Josef Fritzl....men det är så otäckt så jag hoppar över det...)

Undra på ett ungefär HUR mycket skräp man samlar på sig genom åren... Har nu hållit på i en massa dagar för att bringa någon ordning i vårt källarförråd. Lisa hatar förrådet nu, tycker det är pisstråkigt där... Men jag har slängt hur mycket som helst!! Fast upplever att vissa saker är svåra att slänga, begriper inte varför egentligen.. Gamla grattiskort.. Skolböcker.. Mina gamla barnkläder.. LP-skivor.. Mitt trasiga dockskåp..

För NÄR kommer jag sitta o lyssna på gamla skivor o bläddra i mina skolböcker?? Säkert aldrig...

Men nu är det gjort o det är så himla skönt!! Grovsopsvecka nu så allt ska bort, ja nästan åtminstone..

PS Behöver jag tillägga att dockskåpet är kvar.. LP-skivorna oxå.. O barnkläderna.. 

Lätt stukad men nöjd!

Publicerad 2010-05-08 11:05:27 i Allmänt,

Igår fick jag den stora äran att gå på byns lokala inneställe! (Finns bara ett iofs...) Band som spelade! Gott rosévin! Massa folk! O dessutom så kände jag inte alla! Var en hel del utomsocknes där så det var lite ovanligt att inte heja på hela bunten.. För de kan ju tro man inte är van vid främmande om man kutar runt o hejar på allt löst o ledigt!

Hade HIMLA trevligt! Fick underbart sällskap av fina, fina Anna R o Londonjetsetaren Mia! Surrade minglade o gottade oss ordentligt i allt möjligt o omöjligt skvaller! Tur man har vettet att inte lägga ut allt på nätet.. Eller?

Idag strålar solen över Liden så det blir till att vistas på brokvisten hela dan! Lovely!!



Näpp, gör inte bilden större.. Men Anna är glad ändå.. Listiga vi ;-)



Sämre utsikt kan man ha från balkongen..

Yrkesval??

Publicerad 2010-05-07 10:52:48 i Allmänt,

Placerade Liten framför ett vägskäl i livet...

Min sjuksköterskeväska....

Martins stora låda med sladdar...

Hon kastade sig TVEKLÖST över sladdarna! (trots att jag försökte visa på den roliga peangen!!)

Märkligt...


Bloggeri, bloggera, bloggehahaha....

Publicerad 2010-05-06 17:27:49 i Allmänt,



Ibland funderar jag lite på det här med bloggeriet.. Ja rätt ofta faktiskt! Givetvis är det ju för min egen skull jag bloggar, för att jag verkligen tycker om att skriva.. Inte direkt så jag längtar efter att skriva en bok men lite så här lagom är kul!

Ser ju att det är några som faktiskt läser min blogg, ja faktiskt rätt många! O jag ska erkänna att det pirrar till lite extra då besöksstatstiken har gått upp! Sen funderar jag vilka som läser bloggen.. Vet ju om vissa trogna läsare men det är ju en hel del fler.. Några är så vänliga att de kommenterar! Gillas mycket!! Högsta antalet kommentarer var då jag offentligt erkände att jag väntade Lisa, efter ultraljudet och sedan då hon föddes men jag vägrar i sten att bli gravid igen bara för att få såå många kommentarer....

Sååå, vilka är ni som läser..

Påven?
Kungen?
Ica-kassörskan? ( ja det vet jag ju att hon gör!)
Gamla x?
Representanter från IOGT? (hope not!!!)

Ljuvliga små!

Publicerad 2010-05-06 10:30:22 i Allmänt,

Riktigt, riktigt trevligt igår! Åt gott o drack lite vin mellan barn upp-passningar. Började natta barn vid halv åtta o tyckte vi hade lite koll på läget.. MEN ibland blir det inte riktigt som planerat... För mig gick det alldeles strålande men jag tvivlar skarpt på att Anna-Karin kommer ha fler små barn... Bill visade upp sin allra finaste stämma under natt-timmarna, vackert komponerat av A-K:s frustrerande Sssccchhh!! Han tyckte det var lagom att somna strax innan Max vaknade vid fem... 

Kan LÄTT sätta mig in i hennes panik över husets uteblivna sömn.. Men det är helt ok att ha barn som skriker, oftast stressar det inte upp någon annan än föräldern som tur är!  O nästa gång är jag övertygad om att de små liven somnar BUMS då de lagt sina söta huvuden på kudden! För det måste bli en nästa gång rätt snart!! Så himla mysigt att umgås, o speciellt då Lisa o Bill nästan är lika gamla!



VEM kan ana att den här glada killen varit vaken nästan hela natten?

Lilla lördag!

Publicerad 2010-05-05 13:26:44 i Allmänt,



Ikväll kommer bästaste Anna-Karin o hennes fina små grabbar till oss o hälsar på! Ska bli så himla mysigt!! Som vanligt alltför långt mellan gångerna vi ses... Va SKULLE de flytta för?!

Vi ska bara surra, äta gott, mysa o dricka vin (!) Japp, det ska vi! O jag lovar att det blir under ordnade former och vi kommer säkerligen att kunna ta hand om våra barn för er som förfasar er över vin på en onsdag.. Tillhör man ledighetskommitteén så kan man ju ha lördag när man vill, så det så! 

Dessutom dyker Nettan upp... Vi har ju ett gemensamt projekt på gång.. O utan att nämna några namn så klickar det fortare för vissa... ;-) Ska bli SÅ kul!!

What a night!!

Publicerad 2010-05-05 12:30:42 i Allmänt,

Inatt har jag umgåtts med Bondens fru, SusSpiderchick och Magda... Vi hade JÄTTESKOJ!! Drack vin ur stora karaffer av kristall och vi var på Bondens fru fina ställe. Magda headbangade med dreadsen o Spiderchick bara skrattade hela tiden.... Hux flux var Magdas man där o tyckte bestämt att hon skulle fara hem o klippa gräset o tvätta...

Undra om man läser för mycket bloggar då folk man inte ens känner eller har träffat hemsöker mig i drömmarna.. Men de måste ju vara fantastiskt trevliga eftersom vi genast hade såå kul tillsammans! Eller hur!

Nä NU!

Publicerad 2010-05-04 20:18:47 i Allmänt,

Tar jag o sätter mig i soffan en stund! Snart kommer älsklingen hem o då blir det löksoppa.. Mmmmm! 

 

Så otroligt fint....

Publicerad 2010-05-04 11:53:04 i Allmänt,

Har följt olika bloggar ett tag och bla en om Anna som för ett tag sedan dog i sin cancersjukdom... Hennes man har nu skrivit en saga till deras dotter om Annas sjukdom och död .. Helt fantastiskt fint!! Men oerhört sorgligt.. Tycker verkligen att ni som vill och orkar ska ta del av den för det kan behövas verktyg för att förklara för barn då någon i närheten drabbas av sjukdom och död....


"Sagan om den trasiga mamman" börjar en bit ner i inlägget o illustrationerna är gjorda av dottern  Tildas kusin Maja, 11 år.....

Save the earth!

Publicerad 2010-05-03 21:18:01 i Allmänt,

Skulle vilja åstadkomma ett riktigt bra inlägg om att rädda världen, handla fairtrade och mänskliga rättigheter...
Men har ingen inspiration o det känns som att det är huvudsaken att vi får ha kvar Macken i Liden precis nu.. O det kan väl oxå klassas som en mänsklig rättighet! Eller hur?!

O nu ska jag titta på Svenska Hollywoodfruar o känna mig äckligt normal o smart ett tag.. För jag tror inte att det slösades med resurser den dagen de där brudarna fick sin ranson... Men söta Maria Montezami är underbar ändå med sina härliga kommentarer! Oh my gud!!


O vad är kåtgröt.... Lät inte som nån höjdare...

"Du gamla du fria du självögda nord..."  Underbart underbart!!

Knäckt koden!

Publicerad 2010-05-02 23:18:21 i Allmänt,

M: Sover du?
C: Mmm
M: Är du trött?
C: Mmm
M: .........Jag har plockat ur diskmaskinen...
C: Åh älskling! Jajamensan!! here we go!

Vem har sagt att brudar är krångliga?

O vem behöver blommor o choklad då spontan dammsugning o en god hand med diskmaskinen är allt som krävs!!

Fotboll o kalas!

Publicerad 2010-05-02 20:17:21 i Allmänt,

Säsongspremiär för Ida, fotbollsmatch mot Selånger! Gick strålande, först blev det 1-0 t Holm o sedan gjorde IDA 2-0 till Holm!! Mamman stolt som en galen tupp o skrek som galning så lillebror rodnade.. O det kan hända att mitt vrål störde spelet för sen vände  matchen o Holm förlorade med 2-5.... Rackarns!! Men Ida gjorde mål... Så duktig!!

 
                                     Lisa hejar på syrran!!

Sedan åt vi lunch på Max! Blev en sallad (med en aning hamburgare, dressing, smält ost, bröd o långa smala potatisar..) Mycket gott!!
O eftersom vi ätit sån god sallad (med en aning hamburgare, dressing, smält ost, bröd o långa smala potatisar..)kunde vi frossa i supergoda kakor o tårta hos Elias på hans 9-års kalas! Hurra för han!! O eftersom vi bara ätit sallad (med en aning hamburgare, bröd o långa smala potatisar) kunde vi ju oxå tacka ja till att stanna på god middag; potatisgratäng, tjälknöl o kanhända att det slank ner ett glas rött oxå..

Kallas visst livskvalitet! Så himla trevligt!!



  
                                                 Fina Födelsedagsbarnet!!

Kunde han inte veta..

Publicerad 2010-05-01 23:19:03 i Allmänt,

Tänk om M hade vetat att han skulle måste genomlida Körslag, Så ska det låta, Melodifestivaler och Lets dance varje helg...

Tänk om han vetat att han skulle måsta lyssna på schlager o dansband i bilen...O dessutom i en Volvo..

Tänk om han vetat att han inte kunde spela HEAVY METAL högt som satan på helgerna..

Tänk om han anat att han skulle bo med en numera TREBARNSMAMMA i Liden...Långt från ära o redighet.. Där affären (observera singularform!) stänger kl 16 på helgen.. Där det är lika vanligt att ta skotern eller fyrhjulingen o lämna på dagis.. Där dörrarna är olåsta o man kan lämna barnen sovandes i vagn utanför affären..

Tänk om han vetat. Vilken HIMLA TUR att han inte visste det!

O tänk vilken HIMLA TUR att han faktiskt stormtrivs!!! Kärlek!!

Jojo!

Publicerad 2010-05-01 21:55:45 i Allmänt,

Plötsligt framstår mina fnissiga utbrott efter nåt glas vin som väldigt oskyldiga... Snacka om fylleångest efter något sånt här! O jag FÖRSTÅR att han inte vill svara i telefon....

1 maj, HIMLA lättsam dag!

Publicerad 2010-05-01 19:39:18 i Allmänt,



Tårta, frågeslinga, tal o musik på Bystugans 1-års jubileum!!



Repris på "Så ska det låta" o ett glas rött.... Sambon fixar middag.. Barnen leker...

HIMLA lättsam dag!

Valborgsmässoafton!

Publicerad 2010-05-01 19:35:13 i Allmänt,

Men oj vad trevligt det kan bli sådär oförhappandes! Var ungefär som tio små negerpojkar.. Fast tvärtom! Blev middag hos oss,  den exemplariska uppfinningen knytis gör att det blir sådär perfekt avslappnat o trevligt för alla! Åtta "vuxna" och nio barn varav en bebis. Gick STRÅLANDE!  Käkade först o for sedan på brasa o fyrverkeri o sedan tillbaka till oss för kaffe, efterrätt o vuxenstund (vin, spel o prataprataprata...)

HIMLA TREVLIGT!

Spelade sällskapsspel o skulle nog ljuga om jag påstod att mitt lag var det "starka"...  men trevligt var det o borde verkligen utföras oftare! Men då givetvis inkl de brudar som tog sitt fulla ansvar som Moder o gick hem med barnen.. För en del hade ju barn o det var ju för sent att drick vin kl 22... ;-)

Men jag är fortfarande lite brydd över att man tydligen gör träskor på träslöjden i Stockholm..... Muhahahaha!

 
 
 
 
 

u 7t

Publicerad 2010-05-01 18:03:29 i Allmänt,

aaaö p'¨ål,h   n hj  lk   vy  iu  hj bbh      jih    uiyj u ji  i   t f gr gfh   gjy  jy     h f


n gc  fhgyyyyyyy    j

/ Lisa gästbloggare

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela