Cattas liv och tankar

GLAD PÅSK!

Publicerad 2013-03-28 17:49:51 i

Själv drar jag snart  till skogs för en välbehövlig rekreation efter en tokrolig vecka med massor av nytt att lära på mitt nya jobb. Älskar det här!!
 
Ikväll bär det iväg till skogen med några fina flickor. Först blir det skotertur (modern kvaståkning...) i månskenet följt av lite surr, matnyttigt o vin då vi anländer slutdestinationen. Mysigt!
 
Imorgon far vi till stugan med hela tjocka släkten. "Vi fem", mamma, pappa, syster med familj. Ska bli SÅ himla skönt! Misstänker att det blir en hel del ätaätaäta och solasolasola. Brukar inte direkt bli några uppesittarkvällar då man är ute hela dagarna..
 
O eftersom Lisa startar påskhelgen med ögoninflammation så önskar vi er alla en riktigt HÄRLIG påsk med en bild på en annan tjusig modell...
 
 
 2011-04-21 19.10.25
 

Jobbhelg: Check!

Publicerad 2013-03-17 20:59:35 i

Då bockar jag av sista jobbhelgen åt kommunen på obestämd framtid. Tycker faktiskt om att jobba helg för då är det lite annat i faggorna. O då det dessutom har varit strålande väder så är alla extra glada, trots att alla lediga ståtat med bilder på pimpling, skoterturer och strålande sol mot gnistrande snö.
 
Imorgon är det ledig dag (tvättastädadamma)och sedan är det bara fyra dagar kvar..
 
O Kroatienresan närmar sig sakta men säkert. Har nu bytt ställe från Primosten till Zadar, så nu får vi pool vid lägenheten och det känns ju rätt ok då man reser med alla barnen. Hört mycket gott om Kroatien så jag hoppas det uppfyller våra förväntningar.Ska bli himla mysigt! Lisas första utlandssemester! Måste pallra mej iväg till polisen med hela barnaskaran snart för att skaffa pass... Men känner jag mej själv rätt så väntar jag väl tills det brinner i knutarna..
 
Men först o främst längtar jag till påsk o stugan nu!! Hoppas på sol, blå himmel, friska glada barn och att påsktuppen hittar igen oss därborta...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   

En vecka kvar..

Publicerad 2013-03-15 09:40:33 i Arbetslivet,

Efter två år på Rutsgården kliver jag snart in i en ny fas i livet... Efter tjugo år som kommunanställd byter jag nu arbetsgivare till Landstinget. Distriktssköterska på Lidens Hälsocentral. Känns spännande, nervöst, roligt, pirrigt, skrämmande och alldeles alldeles underbart. Samtidigt som jag tycker det känns lite sorgligt att lämna "mina" tanter och farbröder.. Går inte att komma ifrån att de ligger mej varmt om hjärtat och jag kommer att sakna dem o allt som jag faktiskt tycker är rätt viktigt, som att ge de äldre en fin sista tid i livet..
 
O självklart kommer jag att sakna kollegorna oxå! Men de misstänker jag att jag kommer träffa ändå,är ju en liten by! Som tur är!
 
Jobbar nu i helgen och har sedan fyra dagar kvar på Rutsgården. Sen kör vi.
 
O det känns ju lite kul att min blivande arbetsplats fått så här fina ord!!
 
 
Heja Liden!!
 

Dagarna går

Publicerad 2013-03-07 19:56:58 i Vardagslyx,

Imorse då jag gick på jobbet så slogs jag plötsligt av vad ljust det är! Från att alldeles nyss ha varit kolsvarta mörkret är det nu ljusan dag då jag går! SÅ. Himla. Skönt.
 
Längtar ljus o värme nu. Fast då vi får de här underbara vårvinterdagarna med sol och blå himmel är det rätt ljuvligt! Önskar bara man kunde sitta i en snödriva på ett fjäll, eller föralldel mot stugknuten här hemma, läppja på lite kaffe o bara njuta. O jag ska inte påstå att jag låter det gå helt obemärkt förbi med alla statusuppdateringar på fejjan med bilder på gnistrande snö, höga fjäll, mintuu o choklad, lata dagar, fina pister, hintar om kommande solsemestrar i fjärran land med mojitos och pina colada.. Men jag är inte bitter. Har det så fint här hemma i Liden.
 
Så det så.
 

Underbar dag!

Publicerad 2013-03-03 15:51:00 i Mitt liv som mamma,

Vissa dagar blir lite ljuvligare än andra! Packade in oss o for till stugan efter frukost. Martin hade dragit iväg tidigt imorse för att tillsammans med Olle rigga angeldon. Fantastiskt väder! Kände verkligen hur energidepåerna fylldes på och svämmade över! Nu håller vi tummarna att det bjuds på fler soliga vårvinterdagar att njuta av!
 

God skidlycka!

Publicerad 2013-03-03 09:32:00 i Heja ni tappra kämpar i Vasaloppet!,

Idag önskar jag Niclas, Jonas, Jenny o Micke lite extra glid under fötterna då de åker Vasaloppet! Premiär för Niclas, Micke klassas snart som veteran o Jonas är jag lite osäker på.. Tror han också har åkt tidigare.. O Jenny har också åkt tidigare.I vilket fall som helst så önskar jag att det går bra för dem o att de kan glida över mållinjen i Mora framåt em/kvällen. Tappra människor!
 
De verkar iaf ha tur med vädret!
 
Själva är vi inte lika fysikt aktiva men vi packar ihop oss o far till stugan över dagen. Martin drog iväg tidigt imorse med skotern för att angla så vi ska snart bege oss för att pimpla lite, grilla hamburgare och bara vara ute o ha det bra. Ledig imorgon också, det känns finfint! Ska då vara på Vättaberget o hjälpa till. Hoppas på en solig o härlig dag!
 
Ha en bra dag alla fina!

Fint främmande!

Publicerad 2013-03-02 14:48:00 i

Igår fick vi hem lilla skrot som varit i fjällen med farmor, Persson, Linnea o Nellie. De verkade fullkomligt nöjda o hade haft en väldans mysig vecka. Passade särskilt bra att hon varit borta eftersom jag hade den stora äran att  få en dejt o bli helt knockad av herr Calici. Skitkul... Verkligen.
 
Kvicknade till lagomt för att jobba halvdag fredag, ta emot Lisa o sedan åka till Birsta med hela barnaskaran o bränna i princip hela lön. Gick superlätt. O det är ju bara resten av månaden kvar men frysen är välfylld så det borde gå. O kors i taket så shoppade jag faktiskt till mej själv! En tunika från Indiska, älskar verkligen Indiska! Köpte även ett mörkrosa halsband till och likafärgade strumpbyxor, kanske man var lättlurad men två unga trevliga butikssnärtor propsade ivrigt på att jag skulle ha rosa strumpbyxor till...Så då blev det så. 
 
Imorse pinnade Lisa ner till Mollie direkt efter att hon svalt frukostgröten och sedan har de lekt hela dagen först hos Mollie, sen ute en sväng o nu dök nedanstående filurer upp härhemma:
 
En fin prinsessa o en skräckinjagande dinousarie. Tycker de ser bekanta ut på något sätt...
 
 
 

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela