Cattas liv och tankar

Monster/ängel

Publicerad 2009-11-30 23:42:04 i Allmänt,

Gårdagskvällen bjöd på arg o ilsk liten bebis.. Allt var fel.. Tror största problemet var gristrött bebis vars mamma provade stoppa jättebröst in i munnen hela tiden.. Kanske inte så himla konstigt att man skriker då :-/

Idag o ikväll har liten varit helt ljuvlig o bara ätit, sovit, bajsat o snackat o varit allmänt mysig. Såna dagar beställer vi hädanefter! Storkidsen har kommit idag o de har varit så lyckliga över all snö som kommit, kul då det blir lite roligare att vara ute o leka nu.

Nu blir det hopp i säng o imorgon blir det morgonmys med stora barn i soffan o julkalender! Kanske får nytt frukostsällskap från Jala imorgon oxå....Det är ju alltid så himla trevligt!!

Första advent!

Publicerad 2009-11-29 12:47:54 i Allmänt,

Fullkomligt älskar första advent!!! Har nu ätit mysfrukost o Gustav fick äran att tända första ljuset i staken! Lisa har varit gudomlig inatt o sover nu nybadad o proppmätt i sin säng. Underbar start på dagen!

Ska klacka bort på "julskyltning" på byn sedan.. Är väl lite extra på ICA o macken....Inte världens största julskyltning kan man säga.  Men alltid är det väl nån man stöter på o kan surra lite med ett tag, o kanske lura hem nån på lite eftermiddagsfika... Hoppas det finns lussekatter på affärn, skulle vara riktigt gott idag. O har man inte bakat några själv ännu får man vackert köpa...

I goda vänners lag!

Publicerad 2009-11-29 00:13:53 i Allmänt,

Åh vilken mysig kväll! Tänk vad trevligt det kan vara att umgås med goda vänner över lite glögg o annat smått o gott! Ett mycket uppskattat initiativ!! Kul att träffa allihopa för det är inte alltför ofta man träffas numera tyvärr. Har nu nattat mina tre underbara barn o ska själv krypa ner under täcket nu, Martin lär väl dyka upp först om nån timme. Hoppas han haft det lika skoj som jag!

nattinatti!!



Söta Agnes!!!!


PS GRATTIS ELEINE O KIM TILL LILLA ALICE!!

Kakorgie

Publicerad 2009-11-28 16:22:15 i Allmänt,

Kom iväg på julmarknaden.. Köpte nybakad mjukkaka o fikade en MASSA goda kakor.. Hade turen att springa på Jannice o grabbarna så fikat bjöd på väldigt trevligt sällskap! Så nu är julstämningen på g, tomte, julsånger på dragspel, hemslöjd o en hel del annat.. Tjo ho! ;-) Annorlunda förfest för Martin kan man säga...


sjusovar bebis..

Publicerad 2009-11-28 14:01:41 i Allmänt,

Inser att vi fått en liten sjusovarbebis i familjen.. Klockan är snart två o hon har bara varit vaken nån kortare stund för lite mat o blöjbyte.. Hade tänkt gå på julmarknaden men inser att det får nog vara, hon åt sist vid halv tio så går jag dit blir det väl panikhunger direkt.. Får se om hon vaknar till snart så kanske vi kan gå en snabbis..

Provade årets glögg igår kväll, tycker verkligen om glögg! Men den var inte den bästa som de haft, jag gillade den med hjortron supermycket. Ikväll blir det mer glögg, jag o alla kids ska t Pär o Ann på lite mys. Martin ska ha en krogkväll med gamla kompisar från skoltiden så han kan tyvärr inte göra oss sällskap..



Mys med Kalle katt!!

Glögg!!

Publicerad 2009-11-27 15:52:09 i Allmänt,

Har köpt årets Blossa glögg idag. Tänkte att det kan vara lite mysigt med glögg ikväll då det är adventsfixat här hemma. Ska tända en massa ljus o bara mysa i soffan ikväll!! Är så härligt då det är städat o fint!


Tänkte göra pizza till middag idag, ska bli gott!! Var ett tag sen sist, o tycker att hemmapizza är mycket godare än köpt. Har ställt lite julmust på kylning så det blir det till, mmmm! Älskar julmust!

Kväll igen!

Publicerad 2009-11-26 21:32:26 i Allmänt,

Dagen har gått i städandets tecken. Allt tar lite längre tid än normalt då man får avbryta lite då o då för matning, blöjbyte, sovning, gosning mm. Men nu har jag tagit mig fram till köket o åtminstone halva köket är städat o klart, tar resten imorgon!

Fick trevligt besök ikväll av Marcus, Caroline o Melvin, jättetrevligt! Lisa fick en hel hög med fina fina saker av dem o övriga i Jonsson-familjen.

Imorgon är det fredag!! Konstigt att det fortfarande är så himla härligt med fredagar trots att man är ledig varje dag...

Sov gott allihopa!!

Barndomsminne..

Publicerad 2009-11-26 17:06:40 i Allmänt,

Den här sången var jag helt fascinerad av som liten flicka.. Lyssnade, lyssnade o grät o grät... Tycker fortfarande att den är mycket fin o mycket sorglig... Från samma skiva av Maritza Horn finns fler otäcka o hemska gamla skillingtryck, väl värd att ta del av om man är lika bisarr som jag :-/ Skivan heter mycket passande "Jämmer och elände".

Städa städa..

Publicerad 2009-11-26 13:21:09 i Allmänt,

Fortsätter med att städa fram advent här hemma! Idag blir det sovrummet o kökets tur. Som tur är fick jag oväntat främmande av kaffesugen Anna så jag kunde skjuta på städandet ett tag! :-)

Här kommer de utlovade bilderna på de nya julstjärnorna! Finfina va?!





Min dag (o alla andra K/Catharinor!!)

Publicerad 2009-11-25 23:12:23 i Allmänt,

Idag har det varit en fantastiskt trevlig dag!!

Började som vanligt dagen med sovmorgon o sen bar det iväg t BVC o vägning av bebis. 245 gram upp sen förra veckan, väger nu hela 4,8 kg!! Har varit lite gnöligt o matfriskt på kvällarna ett tag så igår fick hon lite tillägg o det gick alldeles utmärkt, även ikväll får hon lite extra. Kanske blir lite bättre kvällar nu..

Efter BVC for vi ner till Skedlo o Helena för att umgås lite o surra bort några timmar. Visade sig att det var drygt tre år sen jag var där sist så man kan säga att det kanske var på tiden att ha sig dit.. Fick supergod lunch o hade en underbart mysig em! Like it!

Skulle sedan uträtta lite ärenden o bla hitta nya julstjärnor t rummet.. Det visade sig inte vara helt lätt. O så himla kul var det inte att springa in o ur bilen i spöregn o storm med lite bebis.. Till slut hittade jag iaf vad jag sökte o det blev så himla bra att det var värt all spring! Ska fota imorgon o lägga ut en bild på mina nya finfiiiina julstjärnor! :-) Avslutade sedan dagen med ett basök hos Naimy där det bjöds på middag o kaffe, Martin dök oxå upp o gjorde oss sällskap.

O nu ikväll har timmen mellan nio o tio SJÄLVKLART spenderats i soffan framför Greys!! O kors i taket, inga som helst tendenser till tårar ikväll! Märkligt..

PS Tackar allra ödmjukast Kurt-Åke för gratulationen på namnsdagen.. Min alldeles egna lilla stalker ;-)

Var är solen...

Publicerad 2009-11-24 20:40:00 i Allmänt,

Så trött på detta regn o rusk o dimma nu.. Vill gå härliga promenader i höstsol o njuta av kall o frisk luft! Nu blir det aldrig ljust på dagarna o det blir inte av att man går ut tyvärr.. Längtar efter lite snö så det blir ljusare ute.

Idag ska jag putsa fönster o byta gardiner i rummet, ska köpa nya adventstakar imorgon tänkte jag.

Måndag!

Publicerad 2009-11-23 17:59:13 i Allmänt,

Morgonkaffe m Jannice o kärleken, trevlig start på dagen! Smög sedan tillbaka till sängen o lilla Lisa o sov en timma till. Så skönt!! Har inte gjort många knop idag, bara plockat med allt det vanliga, slötittat på tv o suttit vid datorn.. Fast iofs så snodde jag o stora barn ihop spisbröd då de kom från skolan som vi sedan mumsade. Gott med nybakt!! De har nu farit t pappan o som vanligt är det himla trist då de far.. Saknar!!

Den här veckans projekt är att få upp adventsstakar, byta lite gardiner, städa lite lagomt, bege mig till stan o handla lite smått o gott (har ju en stortjej som snart fyller 11!!!!). Har även planer på att hälsa på Helena om hon är hemma o har tid att ses nån dag, det är säkert två år sen jag var dit så det kanske är på tiden, verkar vara långt t Njurunda från Liden... Skulle vara väldigt kul om vi fick till en date!

Regn regn regn..

Publicerad 2009-11-22 22:52:11 i Allmänt,

Tur solen sken lite igår så man vet att den fortfarande finns kvar.. Annars är det glest av den varan nu.

Dagen bjöd som vanligt på sovmorgon, härligt med stora sjusovarbarn o liten sjusovarbebis!! Fikade frukost vid elva o sen har dagen bestått av tvätt, bad av liten humla,  promenix till gräsänkemannen på jala för lite kaffe, o även välkomnande av fröken jala som så lägligt kom hem efter en härlig helg med brudarna på skogen. 



Mysigt att bada!!

Rockbrud!!

Publicerad 2009-11-21 22:07:34 i Allmänt,

Börjas i tid det som böjt ska bli.. Ingen schlagertjej här inte!! O har man rockat i magen t Fear of the dark så är det bara det som gäller ;-)

Hemma igen!

Publicerad 2009-11-21 22:04:40 i Allmänt,

Ännu en härlig dag har passerat!! For ner t Sunnås då lilla Lisa vaknade sådär vid tolv.. Tvättade bilen o gick sedan en liten promenix i solen (!!!!) m mamma o Ida, Gurra ville inte följa alla tjejerna..

Nu ikväll har vi varit t Camilla, Niclas o småprinsessorna o käkat tacos o myst, jättetrevlig kväll!!



5*kärlek!!!!

Lite kul så här på lördan!

Publicerad 2009-11-21 11:43:28 i Allmänt,

HUR SKA JAG PRIORITERA?

Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!

Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag (och sen kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills tillbringat på toa) Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen annars är det illa!

Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns dock inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, för du kommer inte ens märka det.

Man ska också äta nötter och bönor/ärter varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärter. Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger.
Bara för det behövs det 5 timmar!

Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna, dvs.
borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna/bönorna.
Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.

Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet. Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det funkar inte längre eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme). Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.

Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några st kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet.

Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt, dvs. du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex.

Du ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.
När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar. Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt!
t.ex. Duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv.
Och då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det (du kommer behöva det).

*suck* *stön*
Sen om du skulle få 2 minuter över, skicka detta vidare till dina vänner (som man ska vårda dagligen), medan du äter äpplet som är som sagt väldigt nyttigt.

Dags för mig att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min tredje måltid idag (inkl. nötter/bönor/ärter), vet jag inte längre vad jag måste göra, men jag vet att jag måste gå på toa NU.

Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt!

Karaktär.. Inte jag inte!

Publicerad 2009-11-21 11:00:45 i Allmänt,

Har som vissa vet aldrig haft speciellt stora bekymmer då jag varit med barn.. Inte ont, inte illamående, ja inga större problem än halsbränna egentligen.. Har dessutom haft den stora fördelen att inte gå upp så mycket i vikt, 8 kg m Ida, inget med Gurra o nu 5 kg med Lisa (tar tydligen av min egen lilla depå..) Så efter varje graviditet har jag följdaktligen vägt mindre än innan jag blev med barn.. Har nu tappat 8-9 kg efter förlossningen och det utan några som helst problem. Men NU börjar jag att fullkomligt dyrka alla små kakor o fikabröd o sånt som jag egentligen aldrig varit så mycket för.. Fortsätter det här fikande kommer jag  troligen att öka 32 kg under min mammaledighet. Inte bra alls! Ska försöka skärpa till mig så kanske man kan tappa ytterligare i vikt för det skulle definitivt inte skada.

Så nu är det barnvagnspromender o havregrynsgröt som gäller!! (bara de här sjuuuuukt goda saffransplättarna/topparna tar slut så ska jag börja, eller baka nya.. ;-) )

Ha en underbar lördag!!! Vi far till allrakäraste syster med familj o har lördagsmys!!! <3

Underbara små

Publicerad 2009-11-21 00:04:53 i Allmänt,

Drog iväg till badet då storbarnen slutade skolan. Helt underbart att fara med dem nu, de fixar allt själv o är sams o har hur kul som helst tillsammans. Mamman kunde sitta o läsa en bok o fika o lilla Lisa sov sött i sin bilstol. Härlig em!! For sen t Birsta city för att uträtta lite ärenden, skulle sedan på Willys o handla lite (mycket) mat. Men tidsoptimist är man o timmarna flög iväg, kl sex insåg jag att vi inte skulle hinna hem i någon som helst rimlig tid för middag så det blev till att dinera på donken.. Ringde även efter Martin som kom o gjorde oss sällskap o sen fick han ta med de två minsta barnen hem. Så det blev jag o Ida som for o handlade mat mm. Lugn o skön handling!

Hoppas nu på ännu en natt med få matningar..... Sov gott alla vänner!!!



Liten och stor prinsessa tittar då brorsan dyker o busar i poolen!





Stora barn blev mycket lyckliga över att några ur Idol gästade Birsta city precis idag!!

En månad idag!!

Publicerad 2009-11-20 11:08:40 i Allmänt,

Idag är vår lilla humla en månad!!! Hon firade det med att sova från 00 till tjugo i sex o sedan till nio så det tycker jag var ett strålande firande! Märkt att hon sover som allra bäst i vår säng..



Igårkväll kom min vän Ann från gymnasiet o hälsade på med sina två tjejer, Linnea o Alice. Jätte, jätte kul att ses!! Kom fram till att det nog var drygt tre år sen sist... Ibland blir det så o det handlar inte om att man inte vill ses utan att man bara inte kommer sig för tyvärr. O konstigt nog känns det som att det var förra veckan vi sågs o det är alltid så himla mysigt att träffas! Får verkligen se till att det inte tar lika lång tid till nästa gång vi ses!

Idag ska jag fara o storhandla på Willys har jag tänkt.. Ska bli spännande att shoppa lös med alla tre barnen. Funderar på att fara till badhuset först så att de stora barnen får simma lite innan. Måste ju passa på då vi "liks är ute o far".. Så många turer neröver kusten blir det ju inte.

Måste nog gömma mina saffranstoppar/plättar förresten... Förstår inte vem det är som går och äter upp dem..*sväljer, o slickar kokos från läpparna*

Lovely!

Publicerad 2009-11-19 11:29:06 i Allmänt,

Sovit rätt ok inatt! Matade vid 00, 03 o 07.. Massa timmars sömn emellan! :-)

Klev upp med övriga familjen kl 7, fikade frukost, dammtorkade av i rummet o startade upp disk- och tvättmaskin. Smet sen o la mig igen med lilla humlan o sov t tio, superdupernice!! Har nu duschat o ska ta o fixa lite lunch innan hon vaknar o oxå vill äta.. Tror det kan tänkas bli varma mackor för mig!

Onsdag

Publicerad 2009-11-18 22:40:35 i Allmänt,

Ja då har ännu en dag gått, o lika trist o grått väder... Var på BVC på fm, upp 200 gram sen förra veckan o har växt fem cm sedan hon föddes. Stortjej!! Gick en liten sväng i rusket men det var ingen höjdare..

På em har Ida varit duktig o städat sitt rum och även möblerat om, blev så bra så! Hon bakade även en mycket god kladdkaka som vi fikade nu ikväll då Anna o Lena var hit o hälsade på. Himla trevlig kväll!

Har nu sett på Greys o måste säga att det är rätt jobbigt att gråta o snyfta, ser ut som en tvättbjörn efteråt.. Men kvällens avsnitt var både sorgligt o väldigt fint o då är det som att vrida på en kran så kommer tårarna. O för den sakens skull så är man ju inte direkt "svårrörd" nuförtiden...

Va bidde det då då..

Publicerad 2009-11-17 20:51:59 i Allmänt,

Det bidde inga toppar direkt.... Mera som plättar.. Men supergoda iaf!! Får låtsas att de ska vara så! Gjorde en drömrulltårta oxå då jag ändå var i bakartagen, o den blev bra åtminstone!!


Carros toppar:



Mina toppar/plättar:




Bockar av..

Publicerad 2009-11-17 18:55:27 i Allmänt,

Har några projekt som jag tänkt hinna med innan jul. Ett av dessa är att städa min garderob, där det ser ut som en större minsprängning emellanåt. Förstår inte vem som går o river o sliter bland mina kläder?! Men idag har jag tagit tag i det! Så nu är det städat o fint, ett tag iaf..

Har även hunnit med att promenixat i regn, fixat gedigen skogshuggarmiddag (rotmos o fläsklägg!!) trevligt fika med Anna L o säsongens första lussekatter (godaste som finns!!), hjälp Gurra att städa sitt rum, men eftersom han är världens duktigaste så behövde mamman bara ta ner befintliga gardiner o sätta upp de nya, resten kirrade han; dammtorkning, plocka undan, putsa fönster, stryka gardiner...

                   

Nu kommer snart älsklingen hem, få se hur han uppskattar dagens middag.. ;-) Ska ta o baka lite saffranskokostoppar som jag hittade recept till på Carolines blogg http://intox.blogg.se, lät supersmaskigt!! Verkar ha många goda recept den tjejen så det blir nog mer därifrån så småningom..




O nu är jag faktiskt FYRA veckor o älskar att mysa i min vagn!!! Imorgon är det vägning o mätning på BVC, få se vad som hänt sen förra veckan....

Måndag

Publicerad 2009-11-16 18:41:49 i Allmänt,

Tråkmåndag! Grått grått grått o regn.. Tycker det kan komma lite snö så det blir lite ljusare åtminstone.. Sov t tio o fikade sedan lite frukost. Skönt med sovmorgnar! Har varit ut på en promenad med Lisa mitt på dan o mötte sedan upp Ida o Gustav på skolan. Mammavecka igen! Hurra!!

Em har bjudit på absolut ingenting.. Pulat lite i tvättstugan o lagat middag*2, fina restauranger har ju flera sittningar.. Väntar nu in Martin på kvällens andra sittning o sen blir det Ullared på tv kl 20, rätt kul program!

Söndag

Publicerad 2009-11-15 23:01:28 i Allmänt,

Lisa överraskade inatt o sov 5½ timme i sträck!!!! Helt sjukt skönt! Konstigt att man kan bli så himla glad över fem timmars oavbruten sömn... Man ändrar ständigt sina krav på livet..

Hade oväntat främmande igårkväll av Pär, Ann o Hannes. Fick fin present till lilla Lisa o en himla trevlig kväll! Tror vi måste skaffa ett tjog bebisar till eftersom vi får så mycket roligt främmande! Eller kanske inte... Men tycker verkligen att det är sååååå otroligt kul att få besök som inte ska planeras veckor innan utan fram för mer "helt appropå" besök!

I fredags kom söta Kate o hälsade på, oxå jättetrevligt besök! Får verkligen hoppas hon hittar tillbaka till Liden o kommer igen.. :-)

Idag har vi hälsat på Anki o B-O, fick mycket god mat o kalasgod ananaspaj. Tillbringade hela em där o kom hem först kl  20, lagom till att bänka ner sig framför Filip o Fredrik.



Såg på FB att Malin fått bebis nu! Jättegrattis till lillkillen!! (Eleine kvar nu, spännande...)

Lördag

Publicerad 2009-11-14 16:35:29 i Allmänt,

Haft en mycket lugn o skön fm! Gick sedan en promenix med Lisa o Martin, så himla mysigt med snön som föll!! Var sedan in på affären o bunkrade lite lördagsgodis, smaskigt!! Myser nu i soffan med karamellpåse, julmust o film. Rätt härlig dag!


Love is in the air...

Publicerad 2009-11-13 21:11:33 i Allmänt,

Kedjereaktion...


Mat o ren blöja t bebis som somnar sött

Blommor o lukta gott till mamman...

Mat, viiiin o ost o kex t pappan (o mamman med för den delen...)

= Nöjd bebis - nöjd mamma - nöjd pappa



Finaste liten bebis!!



Blommor av älsklingen!!



Ja, helt rätt observerat.. Mamman dricker faktiskt oxå ETT glas vin fast hon ammar.. Busigt va?!


Tillfälligt? Hoppas, hoppas!!!

Publicerad 2009-11-13 11:31:47 i Allmänt,

Igår var Lisa lite frustrerad o var otröstlig flera gånger under em/kväll... Inte långa perioder men fem till tio minuter nästan varje timme som man fick vyssja o upp o dansa.. Hoppas det bara var en dålig dag så att det inte är något som ska återkomma varje dag. Annars har hon sovit bra inatt o nu sover hon också gott i vår säng, ser sjukt mysigt ut med pyttebebis i storsäng :-) Idag har vi inga större planer, någon leverans av jultidningar kan det bli och jag bör väl vara på affären o handla lite. Ekar i kylskåpet...

Konstigt att det är så skönt med fredagar trots att jag numera är ledig varje dag.. Men jag älskar verkligen fredagar!

PS Förhoppningsvis kommer det dyka upp en ny design snart här på bloggen... :-D

Vaccinerade..

Publicerad 2009-11-12 13:28:12 i Allmänt,

Nu har både Ida o Gurra fått sina vaccineringar mot "nya influensan", kändes rätt makabert då alla i de "små" klasserna hade sina föräldrar med på skolan imorse.. Ovanlig situation o hoppas vi slipper vara med om fler sådana här massvaccineringar. Men tror tyvärr att det bara är att vänja sig vid diverse mer eller mindre farliga virus som dyker upp.. Lurade sedan med mig några av föräldrarna hem på lite fika efteråt, så det blev en trevlig fm m Terese o  Tommy som oxå tillhörde ledighetskommitteén idag.

Har haft en mycket upprörd liten Lisa nu, skrikit i säkert fem minuter.. Känner sig hyfsat maktlös då inget hjälper.. Nu sover hon sött så det var troligen det som var problemet, kanske.. Men förstå vad jobbigt det måste vara att ha en liten bebis med kolik! Tror helt seriöst att jag inte skulle fixa det.

Nu väntar vi på storbarnen som ska komma en sväng o packa lite inför deras Stockholmsresa m pappan, Anette o fam Stridh/Ericsson. De ska på monstertruck o mysa på hotell, härligt!

Stortjej!

Publicerad 2009-11-11 23:15:00 i Allmänt,

Var på BVC o vägde lilla Lisa idag, 4425 gram.. 500 upp sen förra veckan.. Mamman bjussar på grädde :-)

Anna-Karin, Max o nytillskottet Bill var hit o hälsade på idag! Supermysigt!! Lunchade först på Värdshuset o fick även härligt sällskap av Jannice o Mia. Tog påtåren o en (eller många) kaka (or) här hemma. Surrade sedan bort en massa timmar o hade så himla trevligt, härligt med bebisliv!! Synd att det är såååå långt t Matfors annars har det kunnat bli en daglig vana!! Men det är riktigt kul att vi är mammaledig samtidigt!

Nu ikväll har jag o Lisa varit o hälsat på Maria i hennes nya hem, jättefint! Även kvällen bjöd på mysig pratstund o mat o fika. Underbart med fina, fina vänner!




Bill 5 veckor o Lisa 3 veckor
(fick inte till att de skulle kika på varann... men om några år så kanske ;-) )

3 veckor idag!!

Publicerad 2009-11-10 13:09:23 i Allmänt,

Lilla Lisa är 3 veckor idag! Jösses vad det går undan!! Ska gå på BVC imorgon o väga lilla bruttan, spännande att se hur mycket hon gått upp nu.. Imorse var jag o Lisa bjudna ner på jobbet på lite morgonfika, det var mysigt! Kul att träffa alla kollegor! Gick sedan en promenad o det var oxå så himla härligt!


Väntar nu på att Gustav ska komma från skolan så ska vi fara o gratta mormor (gammelmormor) som fyller 87 år idag! Hurra för henne!

O jättegrattis till världens bästa Martin på namnsdagen!!!!Love u!!!

Hurra för mig!

Publicerad 2009-11-09 12:38:23 i Allmänt,

Godkänd på alla uppgifter på Förskrivningsrättkursen!! Tjoho! Guuuuud va skönt att det gick vägen!! Gick ju galant det där ;-).. Hoppas bara jag får något jobb nu då så att jag kan få använda mina kunskaper o skriva ut massor med recept!! Kanske ska plugga på till doktor på en gång.... Eller inte!!

Tröttdag

Publicerad 2009-11-09 12:24:14 i Allmänt,

Varit en liten bökig natt.. Lisa har inte riktigt vetat om hon ville äta/sova/bajsa/rapa/eller något annat som mamman inte fattade.. Kändes som man varit vaken hela natten imorse men riktigt så illa var det inte. Klev upp halv elva o då kände man sig lite mer utvilad.

Har nu fikat lite o ska gå på utvecklingsamtal med Gustav kl 14. Liten sover sött o jag fastnar då som vanligt vid datorn. Men har röjt undan det värsta här hemma iaf, o tänkte springa ett varv med snabeldraken senare idag. Är sjukt sällskapssjuk oxå, o idag kommer inga storbarn så det blir en lång dag innan Martin kommer hem. Får se hur det går utan storbarnen hemma, de har ju varit här sedan Lisa föddes o det har varit perfekta extrahänder. Gustav byter tom bajsblöjor (!) o Ida är superduktig att ta hand om sin lilla syster.

Fars alldeles egna dag!

Publicerad 2009-11-08 19:41:13 i Allmänt,

Martins första farsdag! SJÄLVKLART hade lilla Lisa funderat ut bästa sättet att gratta sin pappa på.... Farsdagsmiddag på Värdshuset, en kall öl o lite likör till kaffet..  O eftersom hon är en så klok bebis så visste hon att pappan skulle bli sååå nöjd! Nu väntar kvalitetsmys i soffan med Filip o Fredrik!!!

Mysstund med pappa!!! 

Nattinatti

Publicerad 2009-11-07 21:59:59 i Allmänt,

Har kommit hem efter gomiddag hos mamma o pappa; potatisgratäng, oxfilé, kantarellsås.. Laxsandwich t förrätt o äppelpaj t efterrätt.. O så tårta o kaffe.. Så nu är magen fyrkantig. Det var bara Isa hos mamma, övriga familjen blev kvar på sjukhuset, men de skulle få fara hem ikväll. Hoppas det går bra nu!!

Har nu nattat små o stora trollungar, ska hoppa in i duschen o sen krypa t sängs. Martin smet iväg t Andreas med en rökig vän...... O imorgon är det FARSDAG!! Kan tänkas att det blir nån liten, liten present från Lisa till pappan...

Sov gott!!

Såååå typiskt!!

Publicerad 2009-11-07 14:03:48 i Allmänt,

Lilla prinsessan sov som en liten gris inatt! Tre o en halv timme i stöten! Härligt! MEN då ska naturligtvis mamman få känning av mjölkstockning med frossa, feber o smärta... Låg o längtade alvedon vid 6-7 tiden men förstod att jag skulle dö frysdöden om jag klev utanför täcket... Suckade o ojade mig lite extra o till slut kvicknade kärleken till o kunde hämta mina kära alvedon... Känns lite bättre nu efter ett antal matningar så jag hoppas det har gått över.. Ska nu packa ihop oss snart o åka till mamma o pappa på middag. Även allra käraste syster yster med familj kommer. Blir säkerligen god mat o en riktig myskväll!!

Ha en härlig lördag!!

Fredagsmys

Publicerad 2009-11-06 18:19:39 i Allmänt,

Idag har vi "bara" sovit till halv elva... Rätt skönt med morgontrött bebis, fast inte lika skoj på kvällen... Har sedan tvättat o stökat på lite här hemma, var även bort på Värdshuset o åt supergod lunch med bästaste Jannice! Lyxade till det med ett glas cocacola oxå! Mmmmm!! Ikväll ska det oxå bli god middag, entrecote, kroketter o murkelsås vankas. Tror faktiskt att huset bjuder på ett litet, litet glas rött oxå.. Så ni som har problem med folk som ammar o dricker ett glas vin får hoppa över o läsa idag....

Fått efterfrågan om Lisas födelse också.. Några som själva snart ska få smått och även andra som tycker det är lite skoj att veta. De som inte gillar förlossningsberättelser får sluta läsa här.. För här kommer berättelsen om lilla Lisas entre till oss!!

Två dagar över tiden, när skulle det egentligen ske
den här mamman började bli rätt le...
suttit på föräldramöte, kände inget speciellt
trodde att förlossning ännu ej var aktuellt

Gick till sängs, strax efter tjugotre
Vaknade vid ett o kände att nu börjar nog de...
Tog en Alvedon o satte mig i soffan o tittade på "Cityakuten"
Värkar var femte minut och höll i sig i minuten..

Väckte sambon vid tjugo över två o sa att nu är det på g...
ringde sedan förlossningen o sa att vi kommer snart bli tre
Färden dit gick rätt så bra, trots att dimman låg helt tätt
o värkarna blev ondare o ondare o kom snart i ett

På förlossningen klev vi in vid halv fyra o då var det inte tid för smek
att "öppna sig" för bebis är definitivt ingen lek
Fick komma in direkt på ett rum o då var det mycket smärta
o värkarna påverkade bebisens puls o hjärta....

Vid 04.10 sa barnmorskan att det var dax att krysta o ta i
o efter två krystningar så sa det plopp o så var det förbi
förlossningen var över, vi hade fått en underbar liten tjej
lyckligast i världen kunde vi välkomna miraklet o säga hej

3606 gram o 51 cm var den lilla
o alla tår o fingrar satt perfekt o inget var illa
Vår prinsessa, dotter, lillasyster kom  till världen 04.14 prick
o vi var så lyckliga o tacksamma för att vi en sån ljuvlig bebis fick

Lilla Lisa är snart tre veckor o allt går så himla bra
o storasyskona månar o pysslar om henne varje da
Pappan är stolt som en tupp, och älskar henne överallt
o mamman, ja hon är lycklig över sin fina, fina familj som verkligen betyder allt...


Sovmorgon!

Publicerad 2009-11-05 19:13:25 i Allmänt,

Klev upp sju o åt frukost med stora barnen o skickade iväg dem t skolan. Var lite social med Martin en stund men smög sen tillbaks till sängen o myste ner mej med lilla Lisa. Sov sen som två smågrisar t tjugo i tolv... Mycket skönt och förmodligen rätt välbehövligt! Nu i em och kväll har det varit fikabesök av Cissi som hade med sig en supermysig liten jacka t Lisa o sen har det varit den vanliga gången; läxläsning med barnen, middag, ammning, blöjbyte o som ett litet avbrott en massa jultidningar som skulle packas.. så ni som har beställt vet nu att snart kommer vi o inkasserar pengar...

Har även bakat en filmjölkslimpa så det blir lite gott att smaska på snart!

O avslutningsvis all min kärlek o krya på önskan t Tova som inte är nå piggelin nu... Hoppas du mår bättre snart o får komma hem!! Pussar o kramar till hela familjen!!!!!!! Tänker på er!!

O ikväll är det.... GREYS!!

Publicerad 2009-11-04 18:50:06 i Allmänt,

Onsdag igen! Me like!! Ska välförtjänt gona ner mig i soffhörnet med liten Lisa o kanske kanske kärleken kan "offra" sig o titta på skiten med mig.. Får muta dit han med lite kvällsfika kanske...

Idag har vi examinerat sista uppgiften på förskrivningsrättkursen! GUUUUUD va skönt att allt är gjort nu! För även om det skulle bli någon komplettering så är det inte hela världen o jag kommer förmodligen att fixa det!! Hurra för mig! Lisa var med sin snälla farmor under tiden och det hade gått alldeles strålande! Både Lisa o farmodern verkade rätt nöjda över att ha fått vara med varandra halva dan, himla skönt att allt gick bra!! Anki kom förbi skolan med Lisa mitt på dagen för lite matning o sen var det lugnt ett tag till. Men nu ikväll har jag suttit med tröjan uppe mest hela kvällen, vill väl förvissa sig om att jag är kvar kanske..

Håller nu på ställer med lite go middag till mig o Martin, storkidsen ville äta pasta sen igår. För oss blir dagens meny ugnstekt potatis, morötter o lök och älgbiff med kantarellsås. Låter väl rätt ok?

Duktig storebror

Publicerad 2009-11-03 22:06:36 i Allmänt,

Storbror sover sött, varit så duktig o passat sin lillasyster då mamman var på utvecklingssamtal med storasyster!




O nästa vecka är det storasysters tur att passa lilla syster då mamman ska på utvecklingssamtal med lille/storebror! O det går säkert precis lika bra!!


O tack till Sirpa för det fina kortet till lilla Lisa!! Kul att du följer oss här!! Men jag saknar dej ska du veta!! Hoppas allt är bra med dej!!!!!!


Stolt!

Publicerad 2009-11-03 17:59:05 i Allmänt,

Varit på utvecklingssamtal med Ida. Gick alldeles utmärkt!! Fungerar bra i skolan o det är ju superskönt!! Duktig tjej!! Har nu ätit en kulinarisk middag bestående av blodpudding, lingonsylt o vitkålssallad! Martin slipper för han gillar inte det.. Finns lite rester o även sylta från Naimy som han kan mumsa på då han kommer hem. Jag o kidsen ska gå på avslutning på friidrotten nu, hoppas det är gott fika.....

Imorgon är det sista seminariet i förskrivningsrätt kursen.. Hoppas det går vägen.. Farmor ska få äran att vara med lilla Lisa o skjutsa henne runt, runt i vagnen. Får springa ut då det blir matdax så det kommer säkert att gå alldeles ypperligt!

O tack för mysig morgonstund kära Jalisar!! :-)

Borde lägga mig..

Publicerad 2009-11-02 22:29:47 i Allmänt,

Förstår inte att det är så himla svårt att passa på att sova då lillskruttan myser med pappan i soffan o de stora sover sött i sina sängar.. Borde verkligen hoppa in i duschen o sen i säng o få några timmars sömn innan nattamaten sätter igång.. Men det är ju liksom lite småtrevligt att själv sitta bredvid pappan ifråga o mysa lite o sen att sitta lite vid datorn o läsa lite bloggar o kolla t FB... O apropå bloggar så tackar jag allra ödmjukast åt barbammans återuppståndelse!! Det var på tiden!  Sen är man ju naturligtvis lite bitter o missunsam att hon ska ut o glassa runt på en solig strand snart, sånt gillas inte!! Jorå, självklart så  är det bara avundsjukan som talar o jag unnar naturligtvis henne en underbar semester!!! Är ju helt underbart att fara iväg o bara mysa i solen en vecka!!! Lovely!!

Haft främmande från Dacke ikväll, hela familjen Broman/Engman har varit hit på lite fika. Fick finfina presenter till Lisa o hade en riktigt trevlig kväll! Som vanligt!!

Imorgon ny dag med nya utmaningar.. Planerat: Utvecklingssamtal med Ida kl 15 o sen avslutning för friidrotten på kvällen. O givetvis amma, amma, amma o byta massa blöjor... O gosa såklart!!

Bit ihop eller bryt ihop...

Publicerad 2009-11-02 18:28:31 i Allmänt,

Ja det är frågan.. Men mest moget o ansvarsfullt o som den vuxna i situationen så borde svaret vara bit ihop.. O eftersom jag är den för tillfället mest elaka mamman som finns så biter jag ihop o är pedagogisk o mogen fast jag allra helst vill ruska runt, skrika lite o vara liten galen.. o i nästa stund vill jag bara fånga upp, krama hårt o pussa för jag förstår så väl alla känslor som river i kroppen då man är liten o ändå stor.. För så är det, de man älskar allra mest är de som man kan bli mest arg på.

Söndag

Publicerad 2009-11-01 23:00:47 i Allmänt,

Helgen har passerat som ett jihu.. Gårdagen var lugna gatan med middag hos Naimy o sedan besök i Sköns kyrka, hör inte till vanligheterna med kyrkbesök på lördagkvällar kan jag säga....

Idag blev det promenad liksom igår och därefter for jag o kidsen till mormor på solgården en sväng och presenterade lilla Lisa. Nu ikväll har vi ätit buffé på Värdshuset och det var mycket gottigt!! Lilla Lisa sov sig igenom besöket där till mammans stora lycka (uppskattar att äta i lugn o ro utan en bebis fast vid bröstet.....) Kvällen har tillbringats i soffhörnet med Fredrik o Filip, lite smått kul att se på faktiskt. Nu är det nattinatti o som vanligt är kvällens önskan att få fyra timmars sammanhängande sömn...




Supermysigt att premiärbada!!




Gammelmormor med tre av sina elva barnbarnsbarn!

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela