Cattas liv och tankar

Puh!

Publicerad 2012-09-30 19:46:03 i

Pustar ut i soffan efter en tokrolig helg! Igår var det fyrtioårs fest för bästa Jörgen och det var verkligen rasande trevligt! Massa härliga människor, god mat och sedan blev det dans halva natten! Hade faktiskt riktigt ont under fötterna idag... Men det var det värt!
 
Idag har vi sopat bort spåren efter festen och då vi hade gnott rent det sista så tog jag mej en tur till skogen. Måste ju kolla om det fanns några kantareller att hämta hem för mej oxå.. Blev lite stirrig då det dök upp svampbilder på fejjan och bara kände hur det ryckte i svamparmen.. Så lyckan är nu total, först partyparty och sen fick jag avsluta med svampplockníng i ett fantastiskt höstväder. Sagolikt!!
 
 
 
 
 

Alla goda ting är tre

Publicerad 2012-09-24 22:05:28 i

Har nu avverkat föräldramöte nr två av tre möjliga. Avslutar nästa vecka med möte nr 3 på förskolan. Veckan efter startar utvecklingssamtalen. Viktigt att hålla sig ajour... Brukar tycka att det är mycket blaj på alla möten men måste säga att den här terminens möten har varit bra. Känns tryggt att man har fina o trygga fröknar omkring sina barn.
 
Ikväll har vi diskuterat hur man kan sätta (om man kan/ska sätta...) gränser för skärmtid och hur man kan ha koll på hur ungdomarna använder nätet.. En av papporna sov med modemet under kudde o vi stänger internet kl 22 på vardagar o kl 00 på helgen. Tycker det är svårt det där (inte modemet under kudden utan att begränsningen av datatid..). Men tycker det är superviktigt att lära sig vett i användandet av sociala medier.. HATAR alla "tryck gilla så ska jag skriva hur snygg/söt/snäll/ful/töntig du är". Får ont i magen då jag läser vad vissa skriver, och är HELT övertygad om att många barn också får det då de läser alla dumma kommentarer som florerar.. Obetänksamma, ironiska och rakt elaka ibland.... Enklare att vara barn då jag var liten, då blev man åtminstone inte nertryck i skoskaften inför hela Sverige..
 
Hur sätter ni gränser för barnen/ungdomarna angående datatid? Bra tips mottages tacksamt!
 
Men Lisa har minsann fått lära sig tidigt hur man får mamma att låta henne sitta vid datorn en stund till.... 
 
 

Bad, bubbel o hemgjord pizza

Publicerad 2012-09-23 16:13:35 i

Haft en sagolik myshelg tillsammans med fam Unander trots att regnet envisats med att strila ned, oavbrutet... Ätit gott, druckit gott, badat balja, spelat kort och haft det allmänt toktrevligt! Barnen har badat o badat o badat o däremellan spelade de lite Wii. Enkelt liv. Trivsamt liv. Behändigt att umgås då allt bara flyter på och barnen har lika trevligt som vi vuxna.
 
  
  
  
Hittade en väska med glasögon och peruker, väldans skojigt kan det bli!
 
Har nu landat härhemma o packat upp allt (kunde nästan tro vi varit borta en månad istället för ett dygn...), tvättmaskinen går för fullt och magen är mätt av hemgjord pizza o coca cola. Sköna söndag!
 
 
Pizza med salami, fetaost, tomatsås, ananas o ruccola...Mmm!
 
Men det är med sorg i hjärtat jag idag läser rubrikerna på både aftonladet.se och expressen.se och ser att en man omkommit i en fyrhjulingsolycka här i Liden i helgen, en man som alla som bor här känner och håller av. Jag lider med de anhöriga och jag inser att Liden med stor sannolikhet aldrig mer kommer att bli sig likt... En stor profil har lämnat oss. Sov gott... 

Hinderbana!

Publicerad 2012-09-16 18:27:00 i

Idag har jag verkligen kämpat för att få tag i mina kantareller! Jag har krypit, klättrat, ålat och funderat över hur i all världens tider jag skulle kunna ta mej tillbaka igen... Kan lugnt säga att hon stökade till rejält i skogen den där Gudrun... Bästa svampstället är nu borta med vinden, bokstavligt talat...
 
Skulle kanske ha stannat kvar i den mysiga mossiga skogen... Där trivdes Lisa bra! O med facit i hand så är jag rätt nöjd över mitt val att inte ta med Lisa till den vindpinade skogen... Hujedamej, vilken skräckupplevelse det skulle ha varit för mej henne.
 
 Mossa är gosigt att vila på!
 
Dax att rensa de här  godingarna som jag slitit så hårt för!
 

Tack för en superdupertrevlig kväll!

Publicerad 2012-09-16 10:31:31 i

Verkligen underbart att få komma bort o sätta sig vid dukat bord! God mat, gott vin o fantastiskt sällskap! O precis som jag önskade blev det några omgångar kortspel och jag tror bestämt att jag vann (eller så var det eventuellt egentligen inte så men eftersom jag kan skriva vad jag vill här o är en ruskigt dålig förlorare så bestämmer jag att jag nog vann..Puh!)
 
  
Brudarna myser i soffan med film o chips!
 
Har nu ätit frukost och haft en liten gosstund i soffan med både katt o Lisa, kärlek! Packar nu ihop svampkorg o lite fika o trotsar älgjakten och beger mig ut i skogen o plockar svamp. Hoppas bara att alla jägare ser att jag inte är en älg utan bara en lätt oformlig, osmidig kvinna som smyger runt i skogen.... Sjunger väl en liten serenad under tiden, iklädd i någon färgstark kreation o hoppas på det bästa...
 
 
 
 
 

Mera härliga höstdagar!

Publicerad 2012-09-15 14:47:39 i

Efter en mysig fredagkväll med klippning av Lisa och hårföning på ett annorlunda sätt så vaknade vi idag till ett härligt höstväder! Packade en fikakorg och begav oss till Vättaberget med en liten omväg förbi stugan och omplåstring av en tå..
 
Väl på Vättaberget kunde vi ännu en gång konstatera att det är verkligen vackert här! O Indalsälven i höstskrud är en sann fröjd för ögat! Nu kammar vi till oss och slipar hjärncellerna inför kvällens middagsbjudning och för det med största sannolikhet efterföljande kortspelet!!
 

Kidnappat barn och hittat Sean Banan

Publicerad 2012-09-12 21:05:37 i

Idag då jag hämtade på förskolan så tyckte jag att det kändes fattigt med ett barn så jag tog med mej ett barn till hem. Bra att kunna ta med sig något barn extra då o då. O så länge inte barnen skriker och protesterar så går det ju finemang! O då vi ändå var ute på busigheter så bestämde jag mej för att våga korsa gränsen och göra ett besök i grannbyn. För även om Liden kan stoltsera med det mesta så har vi varken bibliotek eller pizzeria! 
 
Känns som om det är kan bli en mysig tradition!!
 
Tack för lånet av finaste goa Agnes!!
 
 


Båda brudarna var nöjda med både pizza och högarna med böcker som de lånade!
 


Lisa hävdade med stor beslutsamhet att det här visst var en bok som hette Sean Banan.
O vem är jag att säga ifrån...
 
 
 

Hmmm...

Publicerad 2012-09-12 09:30:00 i

Vet inte om jag borde ta över lämningen på förskolan då Lisa tycker att pappa ska pussa fröknarna innan han går....
 

Höstens tjusning

Publicerad 2012-09-10 18:57:52 i


Försommarens skira grönska känns plötsligt väldigt avlägsen. Nu nalkas det klara dagar med frisk kall luft och en orgie i fantastiska sprakande färger. Älskar verkligen hösten! Att få mysa i soffan med tända ljus, en filt över knäna och med premiären av Greys på tv är svårslaget. Längtar!
 

Pausat

Publicerad 2012-09-09 16:42:03 i

Har varit i stugan hela långa helgen. Välbehövd rekreation för att ladda batterier och fylla på med måbraharmonihormoner. For dit i fredags tillsammans med mamma o pappa, Martin dök upp lite senare på kvällen. Fick med mej ett barn av tre möjliga den här gången. Kompisar börjar hägra alltmer o då det inte är badväder är det inte lika kul i stugan.... Så det är med ett visst vemod jag inser att jag har väldigt stora barn också.  
 
På lördagen åkte mamma o pappa hem efter att ha bevittnat Martins kamp mot den stora Tallen. Martin vann! Firade segern med mera grillat, lite rött och bästa Jannice och Måns dök upp och förgyllde kvällen ytterligare med sitt sällskap. Eldade, surrade, drack lite Cava och till slut gäspade vi så pass mycket att det var bäst att krypa till sängs innan vi somnade vid bordet.
 
 

 
 

 
Efter en lugn och mysig frukost har vi dragit ris och burit vedklampar tills det var dax att bege sig hemåt och ladda för en ny arbetsvecka.

Mums!

Publicerad 2012-09-06 12:00:00 i

Gillar det här med att planera party då det ingår god middag och fantastiskt trevligt sällskap! Närmar sig sjuksköterskefest med stormsteg! KUL!
 

Tuesday afternoon!

Publicerad 2012-09-04 18:58:00 i

Jahapp, då är det full fart mot helgen igen! 
 
O eftersom förskolan är stängd på fredag så blev det en till ledig dag där! Tre dagars helg! Jojo!
 
I lördags blev det helt oförhappandes pub för oss. Hämtningen av stora i stan löste sig och mormorn och morfarn ställde så gärna upp o barnvaktade lilla skrot! Så vips blev det lite party! O vilken Kanontrevlig kväll det blev!! Massor av folk och väldans trevligt folk! Dansade och surrade och då klockan slog slutförkvällen så gick vi (som de ansvarsfulla vuxna småbarns- o även tonårsföräldrar) hem tillsammans i natten o vaknade pigga som lärkor på söndagmorgon! Söndagen blev en efterlängtad filmdag då jag kunde frossa i min favoritfilm "Sagan om ringen" i flera timmar (SÅ bra!!). For sedan ner o hämtade hem Lisa vid 13 och då föll det sig inte bättre än att det tydligen ingick en middag i barnvaktandet också. Förträffligt bra!
 
Lärdomar efter besök på lokal:
- Behövs ingen skjuts! Krypavstånd.
- Behövs inga klackeskor (fast det klämde jag på mej ändå, baraföratt) kom som du är räcker långt. Dresskod: Helly hansen eller den lilla svarta, same same liksom...
- Man behöver inte förvånas över nåt
- Men det gör man ändå, varje gång!
- Det kryllade av rasande trevliga ortsbor, nyinflyttade, älgjaktshemvändare, åldringar, kollegor, vänner, grannbybor, storstadsbor. Ja, en salig underbar kompott som visade sig vara helt perfekt för en tokrolig kväll!
 
 Martin älskar att vara med på bild!
 
  
 
Jag älskar att titta på mina snygga killar  "Sagan om ringen"

Lördag o marknad!

Publicerad 2012-09-01 09:26:09 i

Idag är det marknad här i Liden. Ett fyrtiotal knallar och diverse annat smått och gott ska göra den här dagen till en förhoppningsvis lika populär tradition som älgjaktspremiären är här uppe i skogarna. Hoppas verkligen det kommer många glada människor! O ikväll är det pub med liveband på Wärdshuset, lutar åt succé redan!
 
Gårdagen bjöd på kortdag på jobbet och sedan iväg till staden med alla barn för ekipering av de stora. Dagens mission var skor i allehanda former (tycker faktiskt fötter kan sluta växa vid 10 års ålder). Lyckades få tag i både stövlar, gympaskor o "höstskor" till de båda stora. Kan lugnt säga att kortet glödde efter ett par timmar i stenstan... 
 
Igårkväll var det riktigt skönt ute så då Lisa somnat sött satte vi oss på balkongen med ett glas rött och njöt av den sista augustikvällen.. O som pricken över i så hördes ljudet från Magnus Uggla eka mellan bergen, önskar bara de hade spelat lite mer och mer o mer o mer.... Gick in vid 23-snåret och strax efter somnade jag oxå sött, i soffan. Två glas vin o sen var det gonatt..
 
Foto: Men ljuvligt! Hann med en balkongsittning till innan augusti tog slut.. Mys!!!

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela