Cattas liv och tankar

Gott nytt år!!!

Publicerad 2011-12-31 13:20:19 i Allmänt,

Önskar alla mina vänner ett riktigt Gott nytt år!!

 Hoppas ni får en underbar, sagolik och helt fantastisk nyårsafton! Ta hand om varann! 

Bjuder på nyårssången no 1! Kärlek!


Klickat lite..

Publicerad 2011-12-30 18:38:29 i Allmänt,

Tog o bokade in en liten weekend i Åre på påsklovet. Tycker det är dax för barnen att se något annat än Vättaberget. Fast klarar man Vättaberget klarar man säkerligen alla backar. O eftersom Ida inte får åka slalom på åtta veckor så är det kanske lämpligt att få fara dit och åka hela dagarna. Så blir det lite åka av åtminstone.

Har kanske eventuellt kanske eventuellt kaaanske också bokat hotell i London i augusti... Men det är avbokningsbart, helt utan kostnad. Ifall jag nu eventuellt kanske bokat det oxå och stöter på patrull bland mina familjemedlemmar. Men de ska väl vara glada att jag tycker det är så himla kul att klicka lite. O jag älskar verkligen att resa runt och att ha något roligt att se framemot!!!

O Nettan!! Prag vill oxå bli klickad!

Vemdalen v 6, Åre v 15.... London v 33? Prag v??

Mysig dag med mormor!

Publicerad 2011-12-29 19:54:02 i Allmänt,

Efter att ha varit ledig med pappan i två dagar for Lisa ner till sin mormor idag för lite utelek och mys. Blev både en snögubbe, lite sparkåkning och pulkrace! Härligt att kunna vara ute och leka utan att blåsa bort... Imorgon är jag också ledig! Hoppas på finväder så att jag kan få mej en gnutta frisk luft innan årets sista arbetsdag: Nyårsafton!! Men sen är jag ledig en hel vecka!! Förstå vad vi ska mysa då!

Zzzzz...

Publicerad 2011-12-29 07:41:06 i Allmänt,

Igårkväll var det anhörigträff med glögg, godis, kaffe o kaka för de boende på Rutsgården. Tog med Lisa o sambon och var där och minglade runt lite o pratade med alla anhöriga. Himla trevligt faktiskt! Var kvar ett par timmar och till slut tinade Lisa upp och sprang omkring o busade bland rullstolar och allt folk.

Då vi sedan kom hem vid halv åtta snåret kröp Lisa upp i soffan med en hårdbrödmacka och där somnade hon sedan sittandes, mitt i en tugga... Jobbigt på mammas jobb..

Jul, jul strålande jul...

Publicerad 2011-12-27 19:01:13 i Allmänt,

Ännu en julhelg lägger vi nu bakom oss. Fylld av en massa mys, ofantliga mängder god mat, strålande sol, nära och kära, klappar, julgröt, godis, julsånger, julgran, mera julsånger och ljuvliga lata lediga dagar.. Fyra dagars ledighet satt verkligen som en smäck! O nu är det bara fyra arbetsdagar den här veckan och sen gott folk, är det en hel veckas föräldraledighet som stundar!!!


Tomten kom och gav alla snälla barnen klappar..


Ida pimpade sitt gips med lite julglitter


Sååå spännande med paket....


Gustav hjälpte Tomten med alla klapparna..


Älskade underbara syster med finaste familjen!

Kyrkbesök

Publicerad 2011-12-25 10:18:00 i ,

20111224933 (MMS)

Jag o allrakäraste syster smet iväg från karlar o barn o hamnade på midnattsmässan..

Välkommen in/ner...

Publicerad 2011-12-24 01:04:53 i Allmänt,

Kära Tomten!

Nu är strumporna på plats! Men vänta gärna en stund för vi har haft en brasa hela kvällen så det är risk för lite eld i baken om du kommer nu
...


Bidde.... Rätt fint!

Publicerad 2011-12-24 01:02:09 i Allmänt,

Har haft en "ledig dag" idag... Vilket innebar att åtta gånger har jag besökt tvättstugan ( o nu serverades det minsann inget vin...), hela hemmet är städat, skinkan är griljerad, granen är inburen och klädd och sista handlingen avklarad..  Tyckte sedan att jag även borde få utlopp för min mer kreativa sida och gjorde lite inköp på byns förträffliga småbutiker och fyndade lite blommor och små detaljer...

Dada!!



Före.....



Efter...

På jobbet!

Publicerad 2011-12-22 07:38:32 i ,

20111222891 (MMS)

Minus elva grader ute. Gnistrande vitt och alldeles stjärnklart! Underbart! Myser nu vid datorn och ska bocka av alla "måsten" innan fyra dagars julledighet! Dan före dan före....

Som ett brev på posten

Publicerad 2011-12-21 18:56:51 i Allmänt,

Idag kom mina examensbevis! Så nu är jag verkligen en Distriktssköterska, på riktigt ! O som grädde på moset fick jag visst en Masterexamen oxå. Utan att riktigt begripa hur det gick till... Man kan ju verkligen fundera om man är värd en sån då.. Men det känns stort. O riktigt bra! Men frågar ni sambon så tror jag nog att han inte tycker att omvårdnad är min starkaste sida. Han har varit rätt klen i helgen och påstår nu på fullaste allvar att han inte sett skymten av empati. Men herregud, det som inte dödar, det härdar.

Fast kan väl erkänna att det faktiskt varit lite synd om honom ändå... Men det är väl bara för att jag nu är Master i omvårdnad som jag begriper det!

 

Rond: Check!

Publicerad 2011-12-21 08:07:22 i Allmänt,

Innan dagsverket drar igång kör jag väl ronden härhemma...

Ida: Sovit gott med sin gipsade hand
Gustav: Kräkts kl 00 och kl 03. Mår ändå skapligt
Martin: Rejäl bihåleinflammation men hopp om livet
Lisa: Schåååååver gott!

Sådärja, mot mitt andra kall!

Vilken dag!

Publicerad 2011-12-20 21:24:11 i Allmänt,

Hade jag anat hur den här dagen skulle bli hade jag nog stannat kvar under täcket ett tag till för att samla krafter...

Igår var Ida ute o åkte pulka o körde då rakt in i en snövall o gjorde illa sin hand. Kunde inte se något speciellt men hon hade ganska ont. Lindade därför handen och avvaktade... Imorse var handen lite lätt blå, svullen och ond. Såklart. Bokade tid hos farbror doktorn och fick då remiss till röntgen. Fortfarande med en liten förhoppning om att det inte skulle vara en fraktur (Hoppades o hoppades men hade det på känn..)

Eftersom jag vet att det kan ta rätt lång tid på hospitalet försökte jag lösa logistiken på bästa möjliga sätt. Inte helt enkelt med tanke på att jag dessutom låst in min hemnyckel (varför göra något enkelt?) och därmed kunde inte Gurra gå hem efter skolan och sedan gå o hämta Lisa. Problem. Pratade då med min ömma moder som lovade ta emot Gustav med lillasyster som skulle ta 15 bussen till Indal eftersom mamma jobbade sent. Sedan kunde jag plocka upp barnen på hemvägen från sjukhuset. Listigt tänkt!

Nu blev det inte riktigt så enkelt... Ett ben i Idas hand var naturligtvis av. En fraktur var precis vad vi behövde så här till jullovet. Gipsning och läkarträff. Då vi nästan var klara där på akutmottagningen så ringde min halvt hysteriska tioåring som tydligen drabbats av akut demens och totalglömt att han skulle åka till mormoderns jobb o därför klivit av hemma hos mormor. Där var ingen hemma.. Såklart.

Nu löste Gustav det här på bästa sätt o klackade hem till sin pappa, bärande på sin lillasyster under armen. Så Lilla Lisa fick tillbringa em hos Gustavs pappa: pappa Janne som hon numera säger. O hon hade definitivt ingen lust att följa med oss hem då jag o Ida kom för att plocka upp dem på hemvägen.

Kändes rätt skönt att äntligen komma hem o andas ut......

kräks pojkeländet Gustav.

Stackars STACKARS mej Gustav o Ida!

Röntgenbesök...

Publicerad 2011-12-20 14:12:44 i ,

20111220879 (MMS)

Sitter på röntgen o väntar o väntar.... Ida krockade med en isklump i pulkbacken igår o gjorde illa handen... Så nu håller vi tummarna att det inte är något brutet trots svullnad, blånad o värk.

Upp i soffhörnan!

Publicerad 2011-12-19 19:53:47 i Allmänt,

Har påbörjat projekt städa Gustavs rum. Lär väl ta ungefär två månader innan jag ser ljuset i tunneln. Bara undrar, exakt HUR mycket prylar kan en tio-åring ha? Tror bestämt jag får avboka tomten.
Ska nu värma på lite glögg, krypa upp i mitt soffhörn o titta på Ernst som jular till det i rutan. Det närmar sig dopparedan...

En stilla undran...

Publicerad 2011-12-19 07:57:49 i Allmänt,

Exakt vad lider man av då man inte kan sitta på toa utan att börja skrubba tvättstället och sedan krypa runt på alla fyra o torka golvet med fuktat toapapper... Som tur är drog jag iaf upp brallorna först, borde ju vara en lite förmildrande omständighet från total galenskap…

Klappat o klart!

Publicerad 2011-12-18 21:02:47 i Allmänt,

Igår var jag o Ida till Birsta medans Gurra var på uppgradering och julavslutning på Aikidon. Lisa var hemma med krasslig pappa så det gick betydligt smidigare än väntat. Hann faktiskt med att fixa alla julklappar o dessutom handla all julmat. Bara att komplettera upp lite basvaror här hemma på fredag. SÅ.HIMLA.SKÖNT.

Ikväll har jag slagit in alla julklappar o försökt gömma dem så gott det nu gick... Men vet att Lisa inte kommer åt dem iaf.. O de stora borde ju veta bättre än att tjuvkika..Har även plockat fram alla våra småtomtar. Hade inte tänkt ta fram så många men Lisa är så otroligt fascinerad av tomtar så det fick bli en tomteparad där hon kan stå o kika andaktsfullt... Har nu njutit av en skinkmacka med hemlagad senap, sjuuukt gott! Ska snart hoppa i säng, Lisa väckte oss klockan 09.30 så man är lite seg ;-) (Muhahaha, där fick du syster!)

 

Fjärde advent!

Publicerad 2011-12-18 16:07:22 i Allmänt,



Idag har vi varit ute och lekt lite i snön, blir genast lite roligare med snö på backen! Gick sedan in i värmen och drack lite "Yoghurtsaft" (Lisas benämning på Proviva :-) ) o nybakad filmjölkslimpa. Tände fjärde ljuset i staken och det är bara såå himla mysigt!

 

Ikväll blir det!

Publicerad 2011-12-15 18:55:54 i Allmänt,

Klockan 21.00 hittar ni mej uppkurad i soffhörnet med tindrande ögon. Snart börjar det... Förväntansfullt vänder jag blicken mot tv:n. Har sett den massor av gånger och jag skrattar mej fördärvad varje gång!

Tidernas bästa film! Fullkomligt ÄLSKAR den!!!

"Tomten är far till alla barnen!

Julmys med jobbet

Publicerad 2011-12-14 20:41:49 i Allmänt,

Ikväll har vi personal haft julfirande på jobbet. Ätit god jultallrik från Wärdshuset, massa godis, Lottas fudge och druckit glögg o ätit pepparkakor. Skulle kunna påstå att man är rätt mätt nu.. Hade även julklappsbyte o vi skulle köpa en klapp på bokstaven "D". Jag fick en korg med Dumle, Dajm o Dadlar :-) Dagens bästa klapp var en svart Dalahäst som var hur snygg som helst! Ville ha! Vi hade också ett vinlotteri men där gick det inget vidare, iaf inte för mej.. 

Men blev riktigt glad och överraskad då jag fick en otroligt fin blombukett av mina arbetskamrater!! SÅ härlig känsla att vara uppskattad! Fick även en vinflaska som "tack för hjälpen" av Ingela, o det kan jag lugnt säga: Anytime my friend, anytime!!!


Lisa smaskar på fudge o spanar in vinlotteriet...

Psst...

Publicerad 2011-12-13 18:13:19 i Allmänt,

Lisa calling:

"Vet ni att jag har faktiskt namnsdag idag... För jag heter Lisa LUCIA efter min pappas mormor! Hoppas ni har ett underbart lussefirande för det har nämligen vi! Ska nu iväg till kyrkan o titta på brorsans Luciatåg. Mysigt!! Men mamma lär ju gråta en skvätt, som vanligt skulle jag vilja påstå..Pinsam Skvalmaskin."

Luciafirande

Publicerad 2011-12-13 08:03:22 i ,

20111213808 (MMS)

Finaste vackraste tomtenissar, lucior och pepparkaksgubbar!! Mammahjärtat svämmade över av lycka när de små radade upp sig framför alla föräldrar och andra kära. Underbart!!!

Men mums!

Publicerad 2011-12-12 19:29:50 i Allmänt,

I torsdags fick jag två kaksorter av Cissi.. Cissi hon kan baka hon!! Herrejösses vilka goda skapelser människan hade fått till! O idag gick jag ju hem vid lunch för att ta hand om Lisa som varit krasslig i helgen och fick en dag extra på sig att piggna till (Måste ju vara fit for fight imorgon bitti på lussefirandet på dagis!) O då låg de små godingarna där o roooopade på mej... O eftersom jag är en rätt tillmötesgående person så är det klart att jag lyssnade! Eventuellt kan det hända att det slank ner en eller möjligtvis två ljuvligt goda kakor...
O de ropade igen och nu så högt att Mia hörde det o kom bort på en kaffetår o gokaka! Så det blev en "Holy moment" vid köksbordet o prisad vare Cissi, kakornas mästarinna. Vi är nu dina undersåtar, nu och för alltid tills nästa start på LCHF.

Älskar födelsedagar!

Publicerad 2011-12-11 22:04:11 i Allmänt,



Haft huset fullt hela dagen av nära och kära!! Alltid lika trevligt!! O man skulle kunna misstänka att det aldrig bjuds på något hembakt här hemma eftersom alla hade med sig diverse goda bakverk! Så man kan lugnt säga att det blev en sällan skådad kakorgie här på Tandläkarns idag, mumsigt!! Ida blev ordentligt firad med massa fina presenter, pengar och presentkort.



O tänka sig, helt plötsligt dök det upp en Clown med tuta o ballonger som hoppade upp i soffan framför födelsedagsbarnet!!



Man skulle kunna påstå att effekten var strålande! För vilken trettonåring önskar sig inte en alldeles egen clown på sin födelsedag? Kan nog tro att damen ifråga var oerhört tacksam att han inte uppvaktade henne på skolan.... Men vet trots allt att den här clownen har en speciell plats i hennes hjärta... Ja i allas våra hjärtan faktiskt!

Tusen tack för en strålande avslutning på en strålande dag!!

Grattis älskade du!

Publicerad 2011-12-11 00:16:22 i Allmänt,



För tretton år sedan föddes mitt första barn! Lyckan som jag kände då jag fick henne upp på mitt bröst går inte att beskriva med ord... Ett  barn, mitt alldeles egna underbara barn! Ett barn som man utan att blinka skulle offra sin högra arm för, ja hela mej själv om det gällde.. Tretton år har nu gått och det är med skräckblandad förtjusning som jag följer hennes utveckling, för nu går det fort! Igår var hon ett barn, idag en tonåring.. En tjej som är så fantastiskt bra på alla sätt men även har de där inslagen av trulig tonåring emellanåt. Precis som det ska vara. O jag vet hur det är, tro det eller ej men jag har faktiskt oxå varit tretton år. Ena dagen vuxen, andra dagen så himla liten. O det är så det är. Men man kommer igenom den här tiden. O förhoppningsvis har man hittat sig själv på vägen och vet vad man står för, och vågar göra det. Jag hoppas och tror att det kommer att flyta på utan alltför stora törnar på vägen...

Jag önskar dej en underbar födelsedag mitt hjärta! O jag finns för dej, nu och för all framtid! Älskar dej!

Glöggmys!

Publicerad 2011-12-09 10:18:44 i Allmänt,

   

Igår var det dax för det numera traditionsenliga glöggmyset med brudarna runt byn. Tio tappra fina tjejer dök in, o lite kul är det att det alltid kommer någon helt "ny" som vi har turen att få bekanta oss med. Tanken var att det även skulle vara ett "Inredningsparty" med en representant från Living and room först, men den värdinnan fick tyvärr förhinder... Men vi hade himlans trevligt ändå! Drack glögg och åt pepparkakor o annat gott, o givetvis så surrades det en hel del oxå! Kvällen gick i rasande takt och vips var det dax att kramas hejdå och godnatt!

Idag har jag o Lisa ledig dag, hon hade feber igår men idag är det bara en snorig tjej som är rätt pigg ändå. Funderar på en tur till staden i em men vi får väl se om Kung Bore tillåter det. Känns ruskigt onödigt att fara om det är trafikkaos och snöstorm.. Men med tanke på att vi faktiskt har en tjej här hemma som fyller 13 (!!!!!!!!!) på söndag så är det rätt angeläget med en liten present.. Får se hur det löser sig med det, får väl rita en teckning om inte annat. Hehehe, herrejösses vad glad hon skulle bli!

I am a Juloholic...

Publicerad 2011-12-07 09:13:55 i Allmänt,

Måste erkänna. Är totalt fast i träsket. Familjen stöter snart bort mej. Men jag kan verkligen inte sluta…

Jag är en julknarkare.

Fullkomligt frossar i tända ljus, julsånger, glögg o saffransbullar. ÄLSKAR den här tiden! Ser riktigt hur kärleken krampaktigt försöker svälja ner morgonkaffet medans Tommy Körbergs ”O Helga natt” ljuder i köket. Men det är ju sååå himla ljuvligt den här tiden innan jul.. Inget är som väntans tider!

Dagens tips!

Publicerad 2011-12-07 09:10:26 i Allmänt,

Pepparkaksbröd


Blanda 5 dl vetemjöl med 1 msk bikarbonat.

Koka upp 1,5 dl sirap, 1 dl farin, 1 tsk kanel, 1 tsk ingefära och 0,5 tsk nejlika. Låt svalna lite.

Häll i 1,5 dl mjölk och blanda sedan ned i mjölblandningen.

Slå upp i smord och bröad kakform. Grädda i 200 grader, ca 30 minuter.



Kanongott med Brie på!!!

High five!

Publicerad 2011-12-06 09:48:29 i Allmänt,

Lisa calling:
Nu moster kan du slanta upp pengarna! Lovade ju att jag skulle visa mamma o pappa hur det är att ha barn "på riktigt", preeeeecis som du bad om! Väckte dem 04.20 imorse, var det lämpligt? Mamma gillade det inte.. Hehehe.. Ska jag köra på så här någon natt till eller tycker du att vi visat dem verkligheten nu, så de inte är så kaxiga längre?



Inte schååååva!!!!

Lite kul på kvällskvisten

Publicerad 2011-12-05 20:22:07 i Allmänt,

Ett gäng grabbar spenderade helgen med att planera inför nästa gemensamma skoterresa.

Två dagar innan resan så säger Jannes fru tvärt ifrån och talar om att han inte får följa med.
Jannes vänner blir ganska irriterade, men vad kan de göra?
Två dagar senare så anländer kompisarna till skoterstugan och ser att Janne redan checkat in, varit ute och provkört och var nu inne på tredje ölen.
- Vad i helvete? undrar kompisarna.
– Hur länge har du varit här och hur gjorde du för att övertala frugan att du skulle få åka?
- Jag har varit här sen igår. Jag satt i fåtöljen framför tv:n då frugan smög upp bakom mig och höll sina händer för mina ögon och sa "gissa vem?" Jag tog bort hennes händer och såg att hon hade köpt ett nytt genomskinligt nattlinne. Hon tog min hand och drog med mig till sovrummet.
I sovrummet hade hon tänt minst två dussin ljus och spritt ut rosor över hela sovrummet.
På sängen hade hon lagt ett rep och ett par handbojor!
Hon beordrade mig att sätta på henne handbojorna och binda fast henne i sängen, sedan sa hon:
"Gör vad du vill!"

Luciafirande

Publicerad 2011-12-04 22:00:48 i Allmänt,



Ikväll har vi varit ner på Sunnåslokalen för det årliga firandet av Lucia! SÅ fint! Duktiga barn/ungdomar i luciatåget och som vanligt den efterföljande risgrynsgröten som verkligen är i världsklass, superdupergod! Lisa var aningen skeptisk mot att delta och tyckte även att Tomten som kikade in på en snabbvisit var lite läskig men kunde glatt konstatera efteråt att han var nog bra snäll ändå som delade ut presenter..

Malous fina tingstuga!

Publicerad 2011-12-03 10:38:44 i Allmänt,

 
 

Nu har hon flyttat in med sina fina saker i självaste centrum i Liden! För de som hängt med här i Liden i alla tider så är det in i samma lokaler som " Mimosa " var i. Ni vet den ljuvliga butiken som hade allt en tjej kunde tänkas vilja ha. Kommer fortfarande ihåg doften.. Mmmm. O den pärlemorskimrande ögonskuggan från Isadora....

Passa nu på att smyga in o kika på allt fint, fixa julklappar och njuta av atmosfären med en kopp kaffe i myshörnan! Inte helt fel!

Sällskapssjuka.nu

Publicerad 2011-12-01 20:29:09 i Allmänt,



Ikväll tyckte jag o Lisa att det var dax att gå till granngården och leka lite. O kan väl säga att det var inte direkt igår vi var där, utan närmare bestämt ungefär nio månader sen.. Hade en väldans trevlig stund och kan väl påstå att det går faktiskt att prata i kör, lyssna o samtidigt ha koll på tre söta små...O dricka kaffe såklart! Duktiga mammor!

Tack Emma för att du är du!! Så himla bra! 

Spännande...

Publicerad 2011-12-01 15:41:54 i ,

20111127704 (MMS)

Idag var det dagen med stort D... Dax att öppna första lilla adventsgåvan. O lite roligt är det att det är Martins gamla kalender som nu pryder Lisas dörr och att jag faktiskt hade en exakt likadan då jag var liten.

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela