Cattas liv och tankar

After woooork!!

Publicerad 2013-09-27 17:00:00 i Vardagslyx,

Igår begav vi oss mot staden för lite god mat, goda drinkar och trevligt samkväm. After work kan man tydligen också kalla det hela! Tog bussen ned till stan efter jobbet och som av en händelse hamnade vi på Innergården med lite Tapas och ett glas kallt vin i näven. Mycket, mycket trevligt! Bäst som vi satt där i godan ro dök det upp en liten, liiiten fin vän som varit på rymmen en vecka. Solbrun, fräsch och utvilad förgyllde hon tillvaron ett par timmar innan hon styrde kosan hem till väntande barn. Men då hade vi hunnit avhandla det mesta mellan himmel och jord (och lite till..) samtidigt som vi njutit av en mycket god middag på Jops. Jag o Nettan klackade dock vidare och hann med både Svenssons och Bishops innan vi mycket nöjda hastade till bussen för att återvända till hemorten! Var dock rörande överens om att det var definitivt inte sista gången vi lyxade till det så här mitt på blanka torsdagen (så då du A, då ska du med!)! Livskvalitet!!!
 
    
 

Tänk om..

Publicerad 2013-09-24 12:30:00 i

Jag skulle tappa minnet en liten skvätt.. Glömma alla koder kors o tvärs och lösenord.. Eller om det skulle bli ett långvarigt strömavbrott?!
 
Då skulle jag inte kunna jobba (kan ej logga in på dator= ej se journaler, planerade besök, beställa prover), handla (pinkod), tanka (pinkod), ringa (pinkod), betala räkningar (bankdosa), läsa mailen (lösenord), fejsbooka (hujedamej vilken katastrof..) blogga (lösenord), läsa om barnens resultat och planering på schoolsoft (e-leg), anmäla VAB, deklarera (e-leg) 
 
Ibland undrar jag om vi verkligen bygger upp ett tryggt samhälle då allt finns planerat i dator/telefoner/etc. Men sannerligen underlättar det!!
 
 
 
 

En av de bästa!

Publicerad 2013-09-23 12:30:00 i Ljuvliga helg!,

Den här helgen har det varit full fart från morgon till kväll och har verkligen lyckats pressa in så väldans mycket skoj att jag blir alldeles lycklig då jag tänker på det! Startade upp en tre dagars ledighet med kaffefrämmande av en sällskapstörstande gräsänkling på torsdagkväll. Han hade inbillat sig att barnen skulle vilja umgås heeeeela kvällarna då mamman dragit iväg på solsemester och tackade vänligt nej till erbjuden kanelbulle och kaffe men fick beskedligt återkomma då han satt och försmäktade i sin ensamhet och barnen var ute på egna roligheter.. Tänka sig va?
 
Fredagförmiddag ägnades åt hemmet med sedvanlig tvättstädlagamatcirkus men sedan lämnade jag o Lisa allt det åt sitt öde och drog iväg mot kusten... Först ett besök på Kulturmagasinet för sagostund och lån av nya böcker. Klackade sedan en sväng på stan och firade Lisas namnsdag med en fika på Charm. Styrde sedan kosan mot Njurunda där det väntade tacokväll med Helena, Allis, Agnes, Maria o lilla söta Ebba. Tokgott. Toktrevligt. Toklänge sen sist.. Jag o Lisa sov kvar och efter frukost (ja vi höll oss kvar till lunch oxå för den delen...) åkte vi in till stan och gick på bio och såg Alfons Åberg. 
 
Foto: En härligt mysig ledig dag, o bättre ska det bli :-)  Foto: Fika på stan på LISA-dagen <3 Foto: Fortsätter nu myshelgen med bio! O stort Tack till Helena för ett toktrevligt dygn i Skedlo <3
 
Efter bion mötte vi upp övrig familj som kom med bussen och då gick hela högen på Stekhuset och åt en riktigt god middag! Lyx! Då vi var mätta och belåtna begav vi oss till allra käraste syster med familj och dumpade av Martin och Lisa och sedan for jag återigen mot biografen för att nu se en film tillsammans med Ida och Gustav: Familjetrippen. Kan säga att det blev en hel del goda skratt, helt galet!
 
Återvände sedan till Bredsand och anslöt till alla kära där och fick direkt ett glas bubbel i näven. Rackarns trevligt!
 
Söndagen bjöd på strålande sol och frukost på altan. Ljuvligt! Jag o Camilla for sedan till svampskogen och lyckades hitta både gula kantareller och trattisar. Underbart!!!
 
 
Avslutade till sist en fantastisk helg med att bjuda in fam Unander på middag. Så det var med ett glatt och nöjt sinne jag kröp ner i sängen igårkväll. SÅ lycklig över att ha alla underbara människor i mitt liv!
 

Smaskens med surströmmingsmacka!

Publicerad 2013-09-19 12:30:00 i Mitt liv som mamma,

 
Tänka sig att lilla skrot tycker så mycket om surströmming.. Måste vara mammans gener som präglar smaklökarna.. Men det underlättar tillvaron betydligt med ett barn som äter det mesta, sover hela nätterna (o gärna har sovmorgon) och för det allra mesta är glad och nöjd! Goskit!

Onsdag

Publicerad 2013-09-18 17:00:00 i Underbara höst,

Halva veckan har gått och fredagen kommer återigen med språng emot mej för att inom ett par sekunder försvinna i fjärran. Denna vecka har bjudit på regn, regn, regn o lite mera regn. Världsliga saker. Men inte inbjuder det till någon pigghet och sprudlande energi direkt.. Är glad över att vi hann iväg till skogen i söndags innan regnet och hittade en korg med härliga trattisar. O en fika i mossan var inte heller fy skam.
 
 
 
Lördagkväll lyxade vi till det med grillning (måhända en av årets sista?) och efterföljande kortspel med några av de bästa men märkligt nog gick det inte helt bra för mej på kortspelet.. Måste nog se till att inte ha så här långa uppehåll, man ligger ju av sig!!
 
 
Ikväll ska jag o Lisa ner till mamma o pappa för att äta surströmming! "SMASKENS" tjoade Lisa då jag berättade vad vi skulle äta. Märklig liten det där.
 
 

Freeeeeeeeeeeeeedag!!

Publicerad 2013-09-13 17:00:00 i

Igår hade jag o Lisa den stora turen att bli bjudna på en delikat middag uppe på Jala! Passade som handen i hansken efter en lång arbetsdag följt av utvecklingssamtal med Ida. O som grädde på moset fick jag även ett glas svalt läskande rosé, vardagslyx på högsta nivå!!
 
Veckan som har gått har bjudit på spännande arbetsdagar, mindre roliga vardagssysslor (som dessutom aldrig tar slut...) och kanelbullebak! Rätt roligt att baka då man väl kommer igång...
 
Nu i helgen blir det nya roliga upptåg och vi hoppas på mer sol och värme, för nu är det minsann ljuvligt att vara ute! Bara synd att det jagas för fullt i skogarna så att de små trattisarna inte får komma och bo i min frys.. Längtar lite efter dem nu. Men snart så!!
 
Ha en fin helg allihopa!
 
 

Underbara juli! Eller just ja, september är det ju!

Publicerad 2013-09-08 20:22:09 i Kärlek, Underbara höst,

Vilken helg!! Helt magisk! I fredags for jag o Lisa till stugan alldeles själva! Kvalitetstid med lilla skrot är inte helt fel! Käkade lördagsgodis fast det var fredag o sedan gjorde vi en tidig kväll. Lisa somnade vid åtta och jag kröp ner under täcket och läste en stund innan ögonen ramlade igen strax efter halv tio.. Nackdelen var dock att boken var ruggigt spännande så då jag skulle ut på dass på kvällskvisten, i kolsvarta mörkret, hade jag en bestämd övertygelse om att det när som helst skulle hoppa fram en psykopat ur skogen.. Förstå hur fantasin kan få till det! Bättre att läsa Mr Greys nyanser då man är ensam i skogen...
 
På morgonen vaknade vi till en strålande sol och blå himmel och en helt ljuvlig värme! Fikade frukost och lyssnade till "Ring så spelar vi", som sig bör en lördagmorgon. Sedan droppade det in idel kära människor och snart var stugan full. Härligt!
 
 
O vi har grillat, fiskat, druckit rosé och suttit ute i fantastiskt högsommarväder trots att det faktiskt står att det är en höstmånad på almanackan. O tror inte att jag någonsin tidigare har badat i september!!! Men både jag, Lisa, Gustav, Camilla och Isa badade både igår och idag! Galet, men helt ljuvligt!
 
Gott med grillade marsmallows!
 

Så nu känner jag att jag har fyllt på med massor av energi för ännu en rolig och spännande arbetsvecka!
Tack härliga helg!
 

Underbara höst!

Publicerad 2013-09-06 12:30:00 i Ljuvliga helg!,

I helgen utlovas en stooor sol och blååå himmel! Vad kan då passa bättre än att ta en tur till stugan! Jag o Lisa beger oss dit ikväll, Martin o Gurra ska jaga så de håller sig i andra skogar och Ida har väl fullt sjå med att vara tonåring så det är aningen svårt att locka med henne till en stuga utan internetuppkoppling och dålig mobiltäckning..
Imorgon kommer allra käraste syster med familj också till stugan så då blir det högkvalitativt mys för hela slanten! Grilla, elda, fiska, umgås!! Tyvärr är det inte helt lämpligt att smyga ut i skogen och plocka lite härliga kantareller samtidigt som det pågår älgjakt bland träden.. (Vill inte att någon ska ta fel på mej o en ståtlig älg, vore ju rakt olustigt.) Så därför får vi roa oss på andra sätt. Typ charader och sällskapsspel. Nästan lika kul.
 
 
 
Eller så skippar vi charaderna o dricker Cava istället!

Rik!

Publicerad 2013-09-03 17:00:00 i

Igår kände jag mej väldans höstlik och huslig. Kokade glögg på lingon, gjorde köttfärslimpa till middag o sonen fixade äppelpaj till efterrätt. Rustigt och mumsigt! Känns lite extra lyxigt då man kan fixa och tillaga av närproducerade produkter! Kan numera stoltsera med svamp ifrån skogen, lammkorvar ifrån grannbyn, äpplen ifrån grannården, ägg och lingon från en annan grannby.. Hoppas nu bara att sambon lyckas plocka några fina älgstekar i skogen då han jagar, för visst är det väl så? Älgstekar, färs och annat liknande växer på ett speciellt älgträd i skogen....
 

Lyllo lyllo mej!!

Publicerad 2013-09-01 22:11:39 i Ljuvliga helg!,

Japp, haft en äckligt fin helg trots tidernas nästäppa och kraxhosta! Har njutit av enastående god mat, goda (men totalt talanglöst gjorda..) drinkar, ljuvligt spaanade, porlande bubbel, fantastiska vyer och sist men inte minst; goaste finaste vännerna! Är så oerhört tacksam för att jag har de här människorna i mitt liv! Kärlek!
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela