Cattas liv och tankar

Återuppstånden

Publicerad 2012-08-30 18:16:53 i

Igår då jag kom hem från jobbet blev jag attackerad av en mycket aggressiv frossbakterievirusparasit. Skakade och frossade hela kvällen och hade ont i hela kroppen. Kändes ytterst ovant eftersom jag aldrig är sjuk (peppar, peppar...). Låg i fosterställning i soffan och tyckte synd om mej själv.. O då man är sjuk ringer man såklart mamma för lite "tyckasyndomoensvalhandpåpannankänsla". Av henne fick jag då de goda råden att duscha varmt, klä mej varmt och dricka något starkt. O som den förträffligt väluppfostrade dottern jag är, gjorde jag såklart som mamma sa! Nu vet jag inte om det var det eller om det bara var en snabbvisit av herr bakterie, men i morse då jag vaknade var jag som vanligt igen. Märkligt. Men väldans skönt!
 
Ikväll njuter jag av städad lägenhet och bygger pussel med lilla ljuvliga skrotLisa!
 


 

Snart fredag igen!

Publicerad 2012-08-28 17:52:00 i

Hoppsan vad dagarna rusar iväg! Har tänkt i flera dagar att jag ska uppdatera lite men herregud, har ju annat att göra! Som.. som.. Hmm.. Städa tvätta motionera  Men jag har ju i alla fall tittat på en HEL film utan att somna i soffan! Stort!
 
Helgen var helt fantastisk! Tror bestämt hösten är min absoluta favoritårstid! Klar och frisk luft, mörka mysiga kvällar, tända ljus och miljoner av goda svampar i skogen!! Älskar det!
 
Dagarna har ägnats åt att hämta hem kantareller och kvällarna har tillbringats hos sköna människor med otroligt trevligt sällskap! Körde på fredagkväll men på lördag blev det bubbel, vin o EN snaps! Kanontrevligt! Mumsade kräftor och sjöng så att jag är rakt brydd att inte Idoljuryn dök upp o bara vill ha oss allihopa, direkt till final....
 
Mera sådana kvällar!
 
Bjuder på utvalda godbitar från helgens bravader! O hur var det egentligen... Bokade vi Spanien? Kliiiiick...
 
 
 




 

Freeeedag!

Publicerad 2012-08-24 16:36:37 i

Slutade kl 12 och har haft heeela eftermiddagen ledig! Himla behändigt! I helgen är det en massa trevligheter inbokade och först ut är aftonens tripp till chefen på Alnö för lite samkväm med trevliga kollegor. Ska bli himlans skoj! Imorgon har jag som avsikt att frakta kroppen långt in i skogen för att hitta de stackars ensamma kantarellerna som står där och ropar efter mej; Cathariiiina.... Caaaathaaaarinaaaa!!
 
På kvällen blir det kräftkalas med fina vänner och det är en viss risk att det blir lite vin till det, eventuellt även en snaps. Men definitivt lite bubbel. Flera veckor sen nu! Mumsfilibabba!
 

Skoldax!

Publicerad 2012-08-23 10:00:00 i

Ännu en termin har nu kört igång. Skolstart idag!  Ida börjar åttonde klass och Gustav femte. Herregud, tycker det var alldeles nyss jag följde med Ida till förskoleklassen... Men idag ville ingen av barnen ha sällskap av mamman till skolan.. Märkligt. Kom ihåg där vid förskoleklass start, då jag berättade för Ida att jag skulle sitta längst bak i skolsalen tillsammans med en annan mamma att Ida glatt sa till mej ; Men mamma va bra, då kan ju ni dricka vin! Hmm, mycket skeptiskt till att det skulle varit speciellt populärt.
 
Hoppas nu att det blir ett ännu bra läsår och att de får flyt i sina studier och känner att det är roligt att gå till skolan. Livet blir lite lättare då. O om man säger som så, det visslar bara till så är det sommarlov igen...

Varning för Blåaktigt barn

Publicerad 2012-08-21 19:30:15 i

Fingerfärg!
 
Eventuellt kan flickebarnet skifta lite lätt i blått o rött imorgon, men det är ju vackra färger! Sicken tur!
 
  
 
 

Hmmmm..

Publicerad 2012-08-20 20:59:53 i

Ja då har man varit hemma ett tag och nu känns det sannerligen som att det är dax att fundera på en ny tripp... Men inte värt att jag ordar något mer om detta för då får sambon magsår och mina kollegor slår mej på fingrarna innan jag hinner "klicka" klart.. Men kanske skulle ha gjort sig en liten stökresa framåt hösten.. Hört att Trondheim är rätt fint då? Rom? Barcelona? (ja, jag vet N, inte Prag förrän 2013 2015...men då far vi!!)
 
Eller kanske Säffle?

Specially for u!

Publicerad 2012-08-19 20:04:53 i

Märkligt att man i bloggens obegränsade värld kan få vetskap om att det finns en tjej (verkar trevlig o fin på alla vis) som är lite.. vad ska man säga.väldigt intresserad av handväskor.. O då jag nu har varit till London kunde jag inte låta bli att tänka på henne då jag smög runt inne på Harrods och suktade över alla fantastiska kreationer av väskor. Hade inte råd att köpa men jag kan iallafall bjuda på lite ögongodis!
 
Så det här är speciellt för dej Bondens fina fru!  Titta och njuuut!! :-)
 

London 14-18 augusti!

Publicerad 2012-08-19 19:49:24 i

Som tidigare inlägg visat på så fick vi en hejdundrande start på vår resa och allt kunde nu bara bli bättre... O det blev det!
 
Hunnit med att besöka det mesta som vi planerat och lite till! Ätit gott, druckit gott och njutit av lediga dagar! London har bjudit på sisådär 30-gradig sommarvärme så vi kan lugnt erkänna att vi även svettats en hel del.. O kan även erkänna att klackeskor inte hör hemma på en stadsresa där man vandrar i smällheta tunnelbanor, i trappor och på kullerstensgator.. Men nu vet vi det! En annan lärdom är också att barn INTE är välkomna på pubar efter kl 20.00 i London, inte ens för att äta middag. Så nu vet ni det oxå ifall ni funderar på en resa. O ett annat tips är att besöka "Primark" ifall ni vill handla superbilliga kläder och annat som man inte ens vet att man behöver. 
 
 
O har man ett uppdämt behov att få gråta så att det känns som att man ska gå sönder rekommenderar jag varmt ett besök på Imperial War museum, avdelningen "The Holocaust Exhibition".. Ja herregud. Vad ska man säga, ofattbar grymhet och fruktansvärda berättelser...
 
 
Sist men absolut inte minst är mitt tips att gå på musikal! Vi var och såg "Rock of ages", 80-tals rock då den var som bäst! Sinnessjukt bra och jag har lätt kunnat sitta kvar hela natten och lyssnat om o om igen! Magiskt!!! 
 
 
Bilder från vår resa!
 
 
 
  
                                                                                                                                                
 
 
 
Harrods otroligt magnifika godisavdelning!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tack för all support på resans omväldigande start!

Publicerad 2012-08-19 18:56:00 i

 
Utdrag från facebook klockan 05.25. Tågets avgångstid 06.01. Väskan befinner sig fem mil bort. Jag klev ombord med väskan kl 06.00.45.... Mer spännande med snäva marginaler!  Men får väl vara glad att jag kunde ge så många dagens goda skratt. Men jag skrattade inte speciellt mycket mellan 05.20 och 06.01...STORT TACK till min riddare på den hmmm.. vita springaren!
Catharina Backlund
  • Eva Regina och 15 andra gillar detta.
    • Anna Oj! Hoppas att inte biljetter och pengar ligger i just den väskan!!!!! Kram ♥ .....och du hann ju till tåget i alla fall........ som du brukar.....;-)
        · 2 
       
      (Anna har varit med o sprungit m klackeskor..)

    • Nettan Men herreguuuuud!
       
      (jourusåatt, jag kan minsann få upp pulsen på morgonkvisten!)

    • Ida Hur är de möjligt kvinna!!! Håller tummar å tår att du hinner få den. Kraaam

    • Jessica Hoppas det ordnar sig. Trevlig resa!

    • Catharina Backlund Racerkillen hann :-) har återigen sprungit på perrong m klackeskor! Men nu är vi på väg o jag tror jag behöver ett glas sprit... 
        · 18 
      (undrar om ni gillar racerkillen, klackeskorna eller spriten...)

    • Ingela Du skulle kanske tjatat mindre och koncentrerat dig på packningen i tid i stället:-) Det är nog Martin som skulle ha haft ett glas hälsa och gratta. Ha en trevlig resa då:-))
       
      (mina arbetskamrater påstår att jag tjatat om resan.. Vilket påhopp! ;-))
      ·  · 4

    • Jannice Ha ha ha!!!
      Det är alltid så spännande med dig, man vet liksom inte vad som väntar ;-)
      Puss och ha en bra semester ♥
        · 2

    • Nattalie Hahaha, härlig tjej och som vanligt härliga kommentarer från Ingela. :-) Ha så himlans trevligt! :)
       
    • Marianne Men nej!!
    • Carina  Ja men det bästa var ju att ni hann att få den! Kram och ha en trevlig resa :)
    • Maria Förlåt, jag kan bara inte låta bli men....MOHAHAHAHAHAHAHAAA!!!! Det finns ett ordspråk som lyder "Man skall icke kasta sten i glashus".. Känns det igen...?
      (kanske eventuellt gick an om ett väldigt irriterande askmoln för något år sedan..)

    • Maria  Btw, ha det alldeles fantastiskt! ;) ♥

    • Katarina Men människa, så du gör! Trevlig resa nu då :-)
       
    • Ewa Trevlig resa Katta:)!
    • Camilla Wallin Varför är jag inte ens brydd???!! Ha d så himla underbart! ♥
      den 14 augusti kl. 09:34 ·  · 1 (O här gillar såklart mamma! o pappa slet säkert sitt stackars hår..Igen.)

    • Eva  resan kommer att bli jättebra med en sån start ;)
      den 14 augusti kl. 10:46 ·  · 1

    • Olle O Mona Eriksson Även solen har fläckar..... (Tack fina ni!)

Bye bye!

Publicerad 2012-08-13 20:20:59 i

Nyss hemkommen från en väldans trevlig kväll med arbetskollegorna, har tackat av våra fina duktiga sommarvikarier med god mat o dryck! Kan väl hända att jag liksom av en händelse nämnde att vi far till London imorgon, tror inte jag sagt det tidigare... Men nu vet de (o om de skulle påstå att jag tjatat om London i flera veckor så är det ren o skär hittepå. Sån är inte jag inte..)
 
Borde verkligen packa nu men sitter smått apatiskt och hoppas på att väskan packar sig själv... Men det är väl lika bra att sätta igång.. Kl 04.30 ringer klockan och då börjar resan mot London! Hoppas på fem fantastiska dagar med många fina upplevelser! Musikal, shopping, London Eye, Madame Tussauds, pub och semester! Lyllo oss!

Nöjd tjej!

Publicerad 2012-08-12 08:34:13 i

 
Far man till stan med pappa kan man komma hem med ett alldeles eget rosa metspö! O då man dessutom får upp en liten fisk är lyckan total!

Sura fiskar

Publicerad 2012-08-11 14:54:34 i

Efter en trevlig arbetsdag är det rätt härligt att få fara till stugan och avnjuta några sura strömmingar tillsammans med några av de jag älskar mest! Lite mys trots jobbhelg!
 
Tror även att jag ska sikta på att ta ett dopp i sjön oxå i kvällningen.. Vem vet... Kan ju bli årets sista..
 

Kvalitetsdag!

Publicerad 2012-08-10 20:54:03 i

Idag har jag varit ledig inför stundande helgjobb! Startade dagen med skön o välbehövlig fotvård hos Helena på Lidenfoten och sedan drog jag o Lisa till skogs! Måste ju fylla dagarna med en massa ljuvlig Lisamys nu då vi lämnar henne hos farmor och far till London...
 
Vi har smaskat blåbär, plockat kantareller, tittat på myrstackar, varit i underbar moss-skog, kastat stenar i sjön och lekt med små grodor... For sedan till stugan och fikade och riggade lite inför mamma o pappas ankomst; slog på kylskåp, eldade och bar in lite vatten. Nu ikväll har vi njutit av gräddstuvade kantareller och snart är det hopp i säng för att ladda inför de två sista dagarna innan Londonresan!
 
 
 
 

I dagarna tre...

Publicerad 2012-08-05 21:42:19 i

Har haft tre sköna lediga dagar men det känns som en hel vecka med tanke på allt jag hunnit med! I torsdags fick vi välkommet främmande från Gävle, fantastiskt trevligt! Ser fram emot fler besök!
 
Fredagen bjöd på gott födelsedagsfika hos faster och sedan for jag o Lisa hem o packade för ett dygn i stugan med Martin. Badade, fiskade, åt gott och myste innan vi for hemåt på lördageftermiddag för ännu mer trevligheter hemmavid. Nu vankades grillning tillsammans med fina vänner, silvermedalj i LOS (Lidens Olympiska Spel) och en massa ljuvliga skratt o surr! 
 
Idag har jag, Camilla o mamma åkt Medvind och ätit god buffé, perfekt avslutning på en härlig helg! Nu väntar vi på att varma mackorna ska bli klara innan det är dax för sängen... En arbetsvecka stundar o sedan LONDON!
 

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela