Cattas liv och tankar

Rustar för fest!

Publicerad 2011-09-30 21:21:44 i ,

20110930189 (MMS)

Nu ikväll har vi varit på Sunnåslokalen o fixat inför festen imorgonkväll! Ska bli riktigt kul! Festen går i "bondgårdstema" så det ska bli lite spännande att se vad gästerna hittat på för utstyrslar.. O nu måste jag nog sätta igång o städa lite här hemma för vi byter hem med mamma o pappa imorgon. Och vad ska de tro att jag har för bristfällig uppfostran om de måste bo i den här misären?!

Underbart lugnt....

Publicerad 2011-09-28 21:32:07 i Allmänt,



Ser att mammas läppar rör sig men jag slipper höra eländet.. Tror minsann hon sjunger nu oxå o jag kan kan lugnt säga att det suuuuger då mamma sjunger.. Tack gode gud för peltorkåpor!!

Hårding

Publicerad 2011-09-27 22:24:26 i Allmänt,

Imorse upptäckte Martin att Lisas ena öra var fullt av blod och var... Bokade en tid på VC men där tyckte de att det såg så illa ut att vi genast fick en remiss ner till öronmottagningen på sjukhuset. Trumhinnan var mycket riktigt trasig så det blev städning av örat och antibiotika både i öra och tabletter... Otroligt nog har den lilla inte klagat över ont eller varit gnällig eller haft tillstymmelse till feber eller annat infektionstecken.

Passade på att äta lunch innan vi for hemöver o då fick hon följa med och hjälpa mej på jobbet. Storbrorsan kom oxå bort och passade sin lilla syster medan jag stökade undan lite nödvändiga måsten. Gick alldeles strålande! Men vid halv fyra tyckte Lisa att "Mamma, jobbat klart nu" så då for vi hem o myste innan det var dax för itvingande av äcklig men välgörande medicin och efterföljande nattning.


Glass på mammas jobb, perfekt för små (och stora..)

På sjukhuset

Publicerad 2011-09-27 10:37:56 i ,

20110927179 (MMS)

Nu sitter vi i väntrummet och väntar på doktorn som ska titta i Lisas öra som var fullt av blod och var i morse....

Helgen rusade som vanligt förbi..

Publicerad 2011-09-25 20:52:58 i Allmänt,

Igår lyxade jag till det med en trerätters då Martin kom hem från jakten. Till förrätt serverades smördegsinbakade kantarelller, varmrätten bestod av ugnsgratinerade rotfrukter med getost, honung o timjan och till det helstekt filé och rödvinssås. Efterrätten var moccapannacotta med hallon. Otroligt gott om jag får säga det själv...

Då lilla sessan somnat sött blev det lite Spotify och det var ungefär då (efter Arne Qvick, Evert, o de andra gubbarna) som jag insåg att jag måste dejta Anna snart för en uppesittarkväll med Svenska visboken. Var ett tag sen sist nu...

Idag har jag o stora barnen varit till Birsta för ekipering av sonen och påbörjan av inköpen till festen på lördag, för nu närmar det sig med stormsteg! Party party med Bondgårdstema.. Kan sluta HUR som helst...


Fem år...

Publicerad 2011-09-23 18:11:49 i Allmänt,

För fem år sedan blev jag och Martin sambos "på riktigt" den här helgen.. Hade då varit tillsammans ett år och han hade successivt fått vänja sig vid landsbygden och livet med en infödd tvåbarnsmamma som gillar schlager, musikaler o pop och gärna vill se "Så ska det låta" och "Melodifestivalen" och lyssnar på "Ring så spelar vi" på lördagmorgon, mycket troligt tvärtemot allt som han var van...

Men trots att han darrade av skräck efter att ha bestämt sig att flytta ut till de djupaste skogarna där Ica stänger kl 16 på helgen och alla direkt visste vem den "nya stadskillen med finskor på Vättaberget i minus 20" var har han blivit kvar...

Tack o lov!!

För det har varit fem underbara år!! Fyllda av kärlek, vänskap och en massa roliga upplevelser! Vi har varit ute och rest flera gånger, både med och utan barn. London o Santa Pod, Bulgarien, Gran Canaria, Legoland, Göteborg och Stockholm, Bakvattnet... O det bästa av allt är att han fortfarande kan få mig att bli sådär pirrig och lycklig, bara över tanken på honom.O jag kan verkligen känna en längtan över att bara få umgås med honom, äta gott, dricka lite vin, prata o spela musik till gryningen... Att vi dessutom fått en underbar liten dotter och att stora barnen också älskar honom gör inte saken direkt sämre!

Så TACK för fem ljuvliga år som sambos!! Älskar dej!!

 
 

Ok, liiite fel blev det!

Publicerad 2011-09-22 18:53:43 i Allmänt,

Rätt chockade arbetskamrater då jag på eftermiddagen deklarerade:
 "Nu tar jag självmord"

Menade ju naturligtvis FRISKVÅRD! Förstår väl varje människa? Självmord/friskvård/självmord/friskvård.. Same same but different liksom... O trots att jag väldigt tydligt klargjorde att jag inte hade några som helst planer på något annat än friskvård så såg de lite lätt betänksamma ut då jag stegade ut i spöregnet..



Men MÅSTE bara få klaga igen!

Publicerad 2011-09-22 11:13:34 i Allmänt,

De här idiotiska olika personerna har jag mött i trafiken i veckan… Kan inte påstå att de tillhör mina favoriter..


* Helljusmarodörerna. Klarar man inte av att hålla i ratten samtidigt som man bländar av till halvljus då man möter andra kan man stanna hemma.

* Fartdårarna. Jag har ingen lust att stanna o göra HLR efter deras vansinnesomkörningar..

* Gångarna utan reflexer. OK, vill man avsluta sitt liv i förtid är det en strålande idé att skippa reflexer. Annars totalkorkat.

* De som tydligen saknar blinkers. Förhoppningsvis vet de själva vart de ska, JAG vet det INTE.

* Sist men MEST idiotiskt, de som skjutsar sina barn UTAN bälte!
O ännu bättre, har dem i knäna då de kör… Anser man att det tar för lång tid att bälta barnen kanske man ska överväga hur lång tid det tar att skrapa upp bitarna från backen sen de flugit ut genom framrutan…..

Underbara grannar!!

Publicerad 2011-09-21 19:01:36 i ,

20110921131 (MMS)

TACK snälla ni för den härliga korgen fylld med godsaker!!! Helt imponerad av att Anton och Amanda handlat allt detta själv! Kanske, kanske har de fått lite assistans av sina fina föräldrar....

Kärlek*3

Publicerad 2011-09-21 18:55:50 i Allmänt,

Tänk vad det är härligt att ha stora barn som kan hjälpa till med sin lillasyster!!!
Vet inte riktigt hur vardagslogistiken skulle gå ihop annars... I måndags då jag for på Zumba så nattade Ida Lisa. Igår var jag på utbildning på sjukhuset och kom hem kl halv sex. Då hade Gustav hämtat Lisa på dagis, Ida hade gjort middag och sen hade de redan ätit då jag kom hem. Klockan 19 var det föräldramöte för Idas klass och då var Gustav hemma och nattade sin lillasyster; gav henne välling, borstade tänder och läste saga. Så då jag kom hem halv nio sov hon gott i sin säng!! Kärlek kärlek kärlek!!!

            

Skogen igen!

Publicerad 2011-09-18 17:09:18 i ,

20110918126 (MMS)

Hela familjen på svamputflykt i skogen! Kan säga att tonårsdotter inte var speciellt imponerad...

Älskar höst!

Publicerad 2011-09-17 19:35:20 i Allmänt,

Haft en helt sagolik och solig höstdag! Packade lite matsäck och drog iväg till stugan med Lisa och Gustav över dagen. Fick även sällskap av Vicktoria och hennes fina pojkar! Vi grillade korv, fiskade och bara njöt av lugnet... Underbart!!

Jag, Gustav o Lisa for sedan en sväng och letade lite svamp då de andra lämnat oss. Eller letade o letade, det kryllar ju av de små raringarna i skogen nu!! Skulle kanske kunna kalla mej lätt manisk i mitt plockande
men herreguuud vad jag tycker det är roligt!! Så nu vankas det köttgryta med nyplockade trattisar! Mums!!

 
 
 

 

Världen hade 11 september... Indal hade 17 september...

Publicerad 2011-09-17 09:00:10 i Allmänt,

För tio år sedan hände det som inte borde kunna hända. Ett ögonblicksverk skulle förändra livet för många den dagen...

En timmerbil fick punktering och sladdade över på fel sida vägen och i samma ögonblick kom skolbussen på väg till Liden. En fruktansvärd kollision var ett faktum....

Sex personer omkom i olyckan. Båda chaufförerna och fyra ungdomar. Dessutom blev två svårt skadade, många fick "lättare" skador och dessutom fick alla inblandade ofattbara upplevelser att försöka hantera. För hur ska man kunna leva vidare då man förlorat sin bästa vän, sitt barn eller en annan nära och älskad anhörig..

Den här dagen hade jag som vanligt mammaträff på Sunnåslokalen och radion skvalade i bakgrunden. Hörde plötsligt att ambulansen och räddningsstyrkan for förbi på 86-an.. Olycksbådande. Mammor och barn droppade in eftersom men det blev inte så mycket lek och vanligt mammasurr den här dagen utan vi satt som fastklistrade vid radion och kramade våra små extra hårt då vi började inse vilken katastrof som faktiskt hade hänt i vår bygd. Alla kände väl någon som drabbades av olyckan.

Har genom åren haft förmånen att träffa flera som varit direkt inblandade i olyckan och där finns många fantastiska kämpar! För det går verkligen inte att ta till sig smärtan av att förlora sitt barn eller se sitt barn svårt skadat.. Men livet går vidare, trots allt. O det är faktiskt så med livet, att trots att man befinner sig i det svartaste mörker så kommer det en dag då man kan se lite ljusare på tillvaron igen. Alltid med kärlek och ofantlig saknad i hjärtat men med en tilltro till att faktiskt kunna leva vidare.

Så än en gång, djupaste deltagande till alla anhöriga och till er som var med på bussen.. . Ni har min oerhörda respekt och jag är helt övertygad om att det sitter några speciella vackra änglar och tänker lite extra på er idag....



Städa städa

Publicerad 2011-09-15 21:20:44 i Allmänt,

Lämnade Lisa till farmorn för ett dygn med kvalitetsmys eftersom dagis har andra planer imorgon. Mina planer för kvällen var att krypa upp i soffhörnet, se en film o bara vara... Men riktigt så blev det inte för soffhörnet var ockuperat av en tioåring med fjärrkontrollen i ett stadigt grepp.. Hade förstås kunnat vräka sonen ur soffan och tagit kommandot över tv:n men istället fick jag helt oförhappandes energi att göra en massa annat nödvändigt ont.. Har nu tokstädat här hemma i flera timmar. Fejat o skurat o plockat undan så nu ser det ut som att det faktiskt bor folk här oxå... Skönt!! Avslutade fejandet med en timmes promenad så nu är man rätt mör.

Tror alldeles bestämt att jag kryper till kojs strax! Nattinatti!

God natt!

Publicerad 2011-09-13 20:17:28 i ,

20110913074 (MMS)

Skulle kunna säga att Lisa är aningen tjurig emellanåt. Den bestämda lilla damen smög ur sin säng och la sig helt enkelt och sov på golvet..Våga vägra spjälsäng!

På väg hem

Publicerad 2011-09-13 16:49:24 i ,

20110913071 (MMS)

Traskar sakteliga på väg hem från dagis! Om ni funderar varför den unga damen går i strumporna så är det enbart därför att jag tyckte att hon skulle göra det! Skulle väl aaaldrig låta en tvååring bestämma nåt så galet...

Rätt glad att inte mamma är min löneförhandlare...

Publicerad 2011-09-12 18:05:38 i Allmänt,

Mamma: Ja det är ju så med sköterskor, de springer ju bara in o delar medicin.
Jag (med lätt höjda ögonbryn): JaHA?!
Mamma: Nämen jag menar inte så utan mera att det är ju personalen som jobbar!
Jag (med ögonbryna ännu högre): JAHA!?
Mamma (som nu börjar inse att hon är ute på farlig mark...): Jag menar, jag förstår ju att ni också jobbar, för de blir ju sjuka ibland de gamla..O få ni ju jobba!

(Nu börjar min pappa få allt svårare att hålla sig för skratt över mammas stora förmåga att prata in sig själv i ett hörn..)

Jag (med förrädiskt len stämma..): Så du menar att det enda vi gör är att dela piller...
Mamma: Nämen vi kanske ta lite mer kaffe? Påtår? Någon?


Typiskt dagisfröknar!! Suveräna på att avleda! Men det är väl det enda de gör på dagarna, kladdar med fingerfärg, leker och sitter i sandlådan....

Leeeeedig!!!

Publicerad 2011-09-12 09:31:31 i Allmänt,

Idag är det MIN alldeles egna lediga dag!! Fantastiskt skönt att bara glida runt och bara vara ledig! Har nu kört igång både diskmaskin o tvättmaskin o lämnat Lisa på dagis så nu beger jag mej till skogs för lite rekreation bland träden! Hoppas naturligtvis på att svamparna ropar extra högt idag så ska jag bära med mej lite sånt hem oxå!

O innan alla börjar förfasa sig över att jag lämnat Lisa på dagis o själv är hemma så vill jag tillägga att jag faktiskt ev ska plugga lite idag o kan säga att det är TOTALT omöjligt att göra med en Liten runt benen...

O innan alla börjar tycka att ojojoj vad ambitöst att plugga o jobba o ha massa ungar så vill jag bara tillägga att jag sa EVENTUELLT plugga lite i em...(beror på svampmängden..)

O innan alla nu börjar tycka att ojojOJ vad människan skryter om allt hon gör så vill jag bara förtydliga att det är inte så himla märkvärdigt.. Stora barn sköter sig själva OCH Lisa  o jobbet är lugnt o plugget är som det är...

O nu innan alla börjar tycka att HERREGUD vilken nonchalant människa så vill jag bara erkänna att jag gör så gott jag kan!! O för det mesta går det rätt bra.. Men inte alltid.

O till sist vill jag bara förtydliga att jag till fullo begriper att ni är totalt ointresserade av mina förklaringar! Vem bryr sig liksom...


PS Ville ju inte låta kaxig där.. Ok? Ok? Ok?????

Sagolikt!

Publicerad 2011-09-11 10:33:05 i Allmänt,

Kan lugnt säga att det gör inte ont att vara ute och köra bil i ottan då naturen bjuder på de mest magiska vyerna!!

God morgon

Publicerad 2011-09-10 22:42:58 i ,

20110910041_1 (MMS)

Fortsätter ha tokroligt med min telefon och nu beger vi oss mot kusten för ännu en arbetsdag!!

Hmmm

Publicerad 2011-09-10 10:53:12 i Allmänt,

Undrar om det var mitt undermedvetna som resolut tog saken i egna händer och styrde in mej på den här flaskan då jag skulle köpa Portvin för första gången...




Man kan sannerligen fundera...

Alldeles tyst

Publicerad 2011-09-10 06:04:08 i Allmänt,

Rätt märkligt att vara uppe alldeles ensam. Alldeles lugnt och stilla.. SÅ skönt!

Ska strax bege mej mot staden för en jobbhelg! Är trött som en gnu men det går väl till sig. Ska plocka upp Lisa hos allra käraste syster i em, Lisa o Gustav har sovit där och senare idag ska Gustav och Elias på bio så de ska jag plocka upp på Filmstaden. Lutar åt hämtmat också... Måste ju passa på då man "liks är i stan".. Kryllar inte direkt av det utbudet här hemma. Fast igår blev det faktiskt fantastiskt god hämtmat från excellenta krogen som avnjöts ute i trädgården med sällskap av Tommy, himla trevligt!

Trevlig lördag på er gott folk!!

                                                        Mitt kontor!


Underbart!

Publicerad 2011-09-09 09:35:30 i ,

20110909013_2 (MMS)

Fullkomligt älskar min nya telefon med alla roliga funktioner!! Hehehe!

GRATTIS!!

Publicerad 2011-09-08 08:08:58 i Allmänt,



Idag fyller en kvinnlig jägare trettio plus
skickar henne via bloggen en redig födelsedagspuss
För den här tjejen är lite utöver den vanliga modellen
hon är både smart, snygg, busig och en snäll en!



En vän som finns där då man behöver prata
men kan oxå hål i huvudet på folk tjata...
Står upp för de sina och kan gå genom eld för de hon känner
rätt fantastiskt att hon är en av mina vänner!



Är även en "Good enough" härlig mamma som vet att ibland blir det strid
Men de stunderna följs av kärlek och mys och en massa kvalitetstid
För med sina underbara små busiga pojkar
umgås hon gärna med allt vad hon orkar




En redig karlmagnet är människan, ja det vill jag lova
Men kanske det inte är så klokt att ute i  naturen sova
För maken till prickigt skinn har jag sällan sett
men så kan det gå då man sig inte ordentligt klätt.....



GRATTIS nu tjejen på din födelseda
hoppas den blir fantastisk precis som du vill ha..
En kväll på balkongen eller till ljuvliga Masorotsvika...
Spelar nog ingen roll, kvällar med den här tjejen blir oftast sagolika....


PS Bilderna är stulna från hennes egen blogg, helt o hållet utan lov!

Ingen gnällspik

Publicerad 2011-09-07 21:57:04 i Allmänt,

Idag på väg hem från dagis sprang Lisa så fort hennes små ben bar henne... Alldeles vid busshållplatsen stöp det lilla flickebarnet rakt i asfalten! Både jag och de två tjejerna i busskuren höll andan o väntade oss det värsta vrålet....Men ut kom bara:

- Mäh! Va hänne nuuu då??

Efter de orden reste hon sig upp, borstade av händerna o sprang vidare... Hårding!



Bild från underbara Sandnäset i somras...

Snorjänta och tant Olga

Publicerad 2011-09-05 18:49:18 i Allmänt,

Idag blev det inte riktigt som planerat... Efter den numera sedvanliga morgonpromenaden vid halv sex på morgonen gick jag som vanligt på jobbet. En dryg timme senare fick jag vackert bege mej hemåt igen till en snörvlande snortjej. Lisa "elvan" Hådén kallade!

Hon har dock hållit låda hela dan o sprungit runt som en galen fotbollshulligan så det lutar starkt åt dagis imorgon (om inte natten bjuder på andra överraskningar..) 





Fick kalla in förstärkning av bästa Jannice mitt på dan då jag hade tid hos sjukgymnasten. Har en höft som spökar så till den milda grad att jag var helt övertygad om att jag fått något måndagsexemplar på den sidan...Sjukgymnasten bände o vred mej och kunde inte hitta något större fel på höften men hela bäckenet var ett rent gungfly (uttryckte sig kanske inte direkt så men jag förstod poängen) och att jag dessutom har en snedställning i ena foten. Stark misstanke om att det är en nerv som kläms åt i vissa lägen och att det är det som gör något helt obeskrivbart ont! Jojo, ålderdomen har slagit till med storsläggan! Får nu helt sonika börja stärka muskelaturen innan jag får springa igen, men promenera går finfint!!

Herrejösses!

Publicerad 2011-09-03 21:06:12 i Allmänt,

Har så trevliga helger numera att jag funderar skarpt på att skippa mån-tors och bara ha helg!

Gårdagen bjöd på högkvalitativt umgänge hos fina underbara vänner, med god mat, vin, kortspel och planering av höstens happening! SÅ KUL! Hade tagit med resesängen som vi nattade Lisa i och sedan lyfte vi bara över henne i vagnen då vi gick hem några timmar senare (allt är relativt..). O jag kan väl säga att det kändes sisådär att klacka genom byn vid 04-snåret med barnvagn... Som tur är så är det inte direkt motorväg genom Liden så vi såg inte en kotte efter vägen...Och det gick inte så stor nöd på flickebarnet, sov som en prinsessa o var fullkomligt överlycklig över att ha fått vara med "Nettan o Jöjgen" som hon tycker "ååååååm".

Bild sen en busig helg för några veckor sedan och vi är INTE ett dugg suddiga!! Vad vore väl livet utan fantastiska bästaste vänner?!!!


Idag har vi mest glidit omkring och hjälpt senaste nykomlingen in i sin lhg lite smått, känns ju helt galet kul att det flyttar in mer härliga människor på byn som dessutom har små barn! Gillas!!!

Stackars pappa

Publicerad 2011-09-02 09:19:43 i Allmänt,

Kl 05.20 imorse "råkade" jag ringa pappa... Kan inte rå för att jag har så stora fingrar och känslig telefon. Tyckte jag var snabb att lägga på men signalerna gick tydligen fram... Har lyckats ringa rätt många på det där sättet och en del kan bli rätt brydd vad jag vill på de mest okristliga tider. Har inte riktigt förstått vad som är med lysande med "Touch" men det ska väl vara lite fränt.. Eller?

Appropå pappa så sliter han ofta det lilla hår han har kvar över sin förstföddas slams och glömska. Han suckar och ojar sig då jag nästan alltid måste vända för att hämta telefon/plånbok/väska/nycklar eller barn (inte glömt barnen ännu men plötsligt händer det..) då jag varit o hälsat på.. Nu sist var det laddaren till mobilen. Har inte berättat för honom att hemnycklarna och båda bilnycklarna varit spårlöst borta i flera dagar, för då skulle han ju liksom få vatten på kvarn kan man säga... Men nu är de tillrätta! Visste väl att ena bilnyckeln låg i jackan som jag senast hade ifjol och de andra låg i kylväskan inne i köksskåpet! Vart annars?!

PS Ni som såg att jag åkte runt med kamera, mobil och plånbok på biltaket förra veckan kan väl hålla det lite hemligt för min ömme fader. Ok?

Skolflicka

Publicerad 2011-09-01 21:08:59 i Allmänt,

Idag var det kursstart, sista tio veckorna på distriktssköterskeutbildningen.Snart klar! O fast jag vet att det förmodligen kommer kännas sjuuukt tungt att jobba 100% o plugga 100% så blir jag sådär märkligt lycklig då jag pluggar. Misstänker på allvar att det är något större fel på mej...

Efter upptakten på MIUN så lunchdejtade jag sambon, himla trevligt! Inte så ofta vi lunchar nuförtiden, lite svårt att få ihop det praktiskt då vi jobbar fem mil ifrån varann... Uträttade sedan en massa ärenden som man givetvis måste passa på att göra då man liks är i stan så man kan lugnt säga att pengarna rullade... Tror varje affär jag var in på tog 400 kronor i inträde... Dessutom hade jag turen att få bli klippt idag! Har inte klippt mej sen stan brann o det är ju ett tag sen.

Och vet ni vad? Imorgon är det fredag, igen!!!

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela