Cattas liv och tankar

Häresalonger 2012

Publicerad 2012-11-30 23:15:41 i

Återigen har jag fått den stora äran att ta del av Häresalongers fantastiska show! Och ännu en gång har de här Indalsborna visat var skåpet ska stå.. För trots att jag numera är inbiten Lidenbo så är jag liiite stolt över att faktiskt vara född i Indals församling.. O det är inte utan att man rakt känner sig priviligerad av att faktiskt leva i samma vackra dalgång som dessa otroligt duktiga människorna! Bugar mej och fortsätter applådera och le lite fånigt, lyckligt över en riktig kanonkväll..
 
För de här oerhört kompetenta aktörerna har nu på premiärkvällen bjudit publiken på enastående sång, roliga upptåg och en hänförande närvaro där upp på scen! Magiskt!! Skrattade bitvis så att tårarna rann och jag tror mej kunna påstå att fler än jag hade en underbar kväll!!
 
Ser redan fram emot nästa års föreställning...
 
TACK alla ni!!
 
 
 
 

Adventstid kom!

Publicerad 2012-11-30 11:31:00 i

Nu är jag ledig i fyra dagar! Känns rätt lyxigt! Igår då jag kom hem från jobbet var jag helt solokvist, hör inte till vanligheterna. Martin var i fjällen, Lisa hos farmor och stora barn hos sin pappa. Hade det så lugnt och skönt! Det är rätt underbart att bara vara ibland, men annars är jag så tacksam att jag har en familj omkring mej. Åt "middag" i soffan (popcorn o läskeblask...) tittade på tre filmer, sov en skvätt och gick sedan o la mej vid 23. Sov till tio idag.. Jobbigt att vara ledig.
 
 
Idag ska jag plocka fram lite adventsstjärnor och göra lite mysigt. Älskar verkligen den här tiden fram till jul, sedan vill jag mest bara ha bort allt stökigt pynt. Gärna så fort som möjligt.
 
Vill avsluta med att uppmana att vara lite extra tacksamma över varandra, ge din vän en uppskattande kram eller berätta hur mycket vännen betyder. Livet är skört och jag har återigen påmints om hur skört det egentligen är. Våra tankar är hos dej C och med hela din fina familj som finns vid din sida. Du kommer fixa det här!! Skickar massor av styrkekramar och en djup och innerlig önskan om att du snart är på väg tillbaka igen! Vi håller på dej, du fina, busiga och underbara tjej!!!

Snart min tur...

Publicerad 2012-11-26 20:53:52 i

På onsdag är det dax för mej att bjuda in till "Halv åtta hos mej". Så himla roligt!!! Har ni funderat på att köra det så kan jag bara varmt rekommendera att slå slag i saken! Känns SÅ lyxigt att få fara runt o äta trerätters en gång i veckan hos trevliga människor. Nästa vecka är det final och då ska vinnaren utses. Första priset är inte femton tusen men äran och tre flaskor vin är inte heller fy skam.
 
Min meny är:
 
Wasabidoftande laxtoast med färskost, äpple och grön curry
Parmalindad kycklingfilé med pressad potatis, sparris och balsamicosås
Saffransparfait på hallonbädd
 
 
Photo: Lisa godkänner smeten till Saffransparfait! Förberedelser inför då det närmar sig min tur på "halv åtta hos mej"
Lisa provsmakar så att det blev bra balans i parfaiten. O jag tror att gästerna ska skatta sig lycklig att jag hann rädda blandningen i en skål innan Lisa kryddade lite extra... Tror inte att currytimjanpepparsaffransparfait slår sig in i Michelinguiden..... Men vem är jag att döma...

Livet på en pinne

Publicerad 2012-11-25 19:05:00 i

Så har den här söndagen snart tagit slut. Varit en skön dag med lite hemmafix och mysigt fikafrämmande av fam Jala med Presenter från Långtbortistan, det tackar vi för!
 
Igår hade vi middagsbjudning här hemma, totalt 28 stycken med både stora och små. Kan lugnt säga att det var full fart! Bjöd på buffé med lite smått o gott och sedan var det självklart ett gäng lekar. Som sig bör på kalas! Himlans trevligt!! Ljudnivån närmade sig oanade höjder och då barnens ljud började dala i takt med klockan så började de vuxnas ljudnivå att sakta med säkert återta tronen på decibeltoppen.. Men vi betade ju av både Uggla och O helga natt, (i ett fantastiskt skönsjungande i stämmor, jojo minsann!) ¨så då får man väl vara nöjd.
 
Kvällen bjöd på många skratt, stilfull dansuppvisning av Loren Agnes, mera sång och massor av "Happy moments". Gillar´t! 
 
TACK alla ni som bidrog till en toktrevlig kväll!!!
 
 
Maaaaaat!
 
 
Massor av fina onger överallt!!
 
 
O även en hel del snygga vuxna oxå!!
 
 
Livsfarliga konkurrenter på Spotify.. Show av Loren! Eller var det Agnes?
 
 Klockan tre stängde vi sångfabriken och somnade nöjda efter en himlans bra kväll! 
 

Härliga lördag

Publicerad 2012-11-24 08:25:00 i

Kaffe på g... Ring så spelar vi...Lisa i soffan, myser med barntv.. Stora barn sover sött... Kärleken drar sig en stund till..
 
O ikväll blir det middag med en hel drös fina människor. Känns som en bra dag!
 
 

Dax igen!

Publicerad 2012-11-20 17:37:45 i Vardagslyx,

Efter några omtumlande dagar så känns det välbehövligt med en trevlig kväll tillsammans med fina arbetskamrater. Ikväll är det nämligen dax för middag nummer två i vår egen version av "Halv åtta hos mej".
 
Kvällens meny: (behöver jag säga att jag ser fram emot middagen...)
 
 
 
 
 

Att stå bredvid

Publicerad 2012-11-17 17:48:00 i

Önskar att det vore möjligt att göra saker ogjort, att livet ska få fortsätta i sin vanliga lunk.. Men ibland händer ofattbara saker som rubbar hela livet för människan.. Att på en sekund få livet upp och nervänt. Att då stå bredvid och inse hur skört livet är och att maktlös inse att det inte finns något att göra är svårt. Ord räcker inte till sådana stunder. Man kan bara stå stilla bredvid, finnas till, ta emot. Mina tankar är där varje vaken stund och jag kan förstå vilken fruktansvärd mardröm det är.
 
Det är med stor ödmjukhet jag ännu en gång inser hur stor kärleken är...
 
All styrka till dej, jag finns här.
 
 

Skulle kunna vänja mej vid det här...

Publicerad 2012-11-14 20:50:42 i Kärlek,

Martin är som tidigare nämnts pappaledig nu. Igår sa han till mej att skriva en lista på det jag tycker ska göras här hemma... O om man säger som så, jag älskar listor! Så idag då jag kom hem var fönsterna putsade i rummet.
 
Oooo I Like it!! Undra om han märker om jag smyger dit sisådär fjorton punkter till?

Halv åtta hos mej!

Publicerad 2012-11-13 22:39:39 i Vardagslyx, Vänner,

Idag körde vi igång med en egen variant av "Halv åtta hos mej". Vi är fyra stycken från jobbet som ska köra detta i fyra veckor. Men det blir en middagsbjudning i veckan istället för fyra på raken, svårt att få till logistiken annars...
 
Ska bli superspännande!
 
Kvällens bjudning stod Helena för o det var himlans trevligt, o gott! Kul att få komma o hälsa på hos personer man aldrig varit hos o dessutom få äta en trerätters middag! Lyx! 
 
 
Mumsigt värre! Kryper nu till sängs mätt och nöjd efter en mysig kväll! Längtar redan till nästa veckas meny!
 
 Meningen var att det skulle vara en bild på efterrätten här men den var så god och såg så lockande ut att jag totalglömde att fota innan jag ätit upp... Ja, så kan det gå. Men skålen är bedårande, eller hur?

Ett år sedan!

Publicerad 2012-11-13 10:00:00 i Vänner,

Verkar vara i november det är läge att ha kalas! För ett år sedan hade vi middag här hemma o nästa vecka ska vi ha en ny liten bjudning. Eller liten o liten... För att citera Ida "men mamma!!!! Hur tänkte du egentligen???!!"
 
Men jag tycker ju att det är himlans trevligt med tillställningar och jag anser nog att finns det hjärterum så löser sig stjärterummet... Kommer alla så blir vi en hel hög, tänk vad trevligt! Från liten till stor, med barn i alla åldrar. Det blir ju bara så bra!!

Favorit i repris!!

Publicerad 2012-11-12 19:30:06 i

Superduper goda kex!

20111103536 (MMS)

 

Måste verkligen VARMT rekommendera dessa kex! Kanongoda o ooootroligt lätt att göra!! Tack söstra mi för receptet! Nu knaprar vi för fulla muggar! Här kommer receptet!  2 dl majsmjöl (ej maizena! majsmjöl finns i mataffären och är riktigt gult) 1 dl solrosfrön/kärnor ½ dl sesamfrön ½ dl hela linfrön ½-1 tsk salt (tips, ta ½ tsk salt i smeten och strö sedan över havssalt på brödet innan du gräddar det..mums!) 2 dl kokande vatten ½ dl (drygt) olivolja eller rapsolja (i original receptet ska det vara 1 dl olja men jag tycker att det blir för mycket) Blanda samman allt och bred ut med en slickepott på en plåt med bakplåtspapper. Ca 150 grader mitt i ugnen i 55-60 min. Njuuuuut!!

lider mot sitt slut (eller nu börjar det om igen..)

Publicerad 2012-11-11 16:24:56 i

Ännu en vecka har snabbt flytit förbi. Plötsligt var det massor av dagar sedan senaste uppdateringen. O nu börjar folk höra av sig "IRL" o fråga om jag lever.
 
Så japp, I´m alive!
 
Men hade samma fråga ställts igår så hade svaret inte varit helt självklart. Men som tur är så överlevde jag gårdagen och det är ju bra.
 
I fredags hade jag nämligen en liten tjejmiddag här, eller egentligen ett klubbmöte faktiskt. Med dagordning, viktiga beslut och noggrann ekonomisk redovisning. Så. Himlans. Trevligt. Klubbade varje beslut med Fireball. O nånstans där tror jag att min allergi satte in...Men som sagt, har hämtat mej från den. Eller om det nu var en släng av Ebola, ska låta det vara osagt.
 
 Finaste Anna med klubbens pimpade maskot.
 
Imorgon är det måndag igen, ny vecka, nya utmaningar. Martin ska däremot vara hemma med Lisa o vara pappaledig några veckor. Ledig säger han.. Men allt är relativt. Städa putsa tvätta damma o middag framdukat klockan 17 dagligen till hungrig familj. Känns som jag kommer gilla att ha en hemmakarl.
 
 

Plötsligt händer det.

Publicerad 2012-11-04 12:03:16 i

I fredags kväll då Lisa skulle nattas var alla nappar puts väck. Letade o letade i alla skrymslen och vrår medan tankarna rusade i skallen hur det här skulle sluta! Hade inte planerat att sluta med napp men nu fick det bli så. Hade inte direkt något val. Stålsatte mej för gråt och tandagnisslan men döm om min förvåning då flickebarnet somnade utan ett pip. Igårkväll hade vi hittat igen en napp men eftersom proceduren nu var startad så fortsatte det nappfria insomnandet.. Gick hur bra som helst! Lite gnöl men det kan det ju vara ibland ändå. Så nu blev det visst både nappfritt och blöjfritt i rask takt.
 
Nappflickan ett minne blott...
 
Igår slog vi även slag i saken och premiärfor på bio med Lisa. Såg Lilla Anna o långa farbrorn. Mycket uppskattat! Fast jag tror att popcornen var en bidragande orsak till varför det vart så himla bra, det lilla livet fick i sig hela hinken! Mysigt att kunna börja göra lite sådana där utflykter!
 

3-årskontroll

Publicerad 2012-11-01 06:18:14 i

Igår var det dax för tre-årskontrollen på BVC för Lisa. Den lilla damen var 96 cm lång och vägde17 kg, ren kärlek! Min lilla, lilla bebis....
 
 
Lämnade sedan min bebis stortjej på förskolan där hon sedan blev hämtad av Jörgen o Agnes vid två-snåret. De hade planerat en tripp till biblioteket men det var inte öppet. Nu tror jag inte Lisa misströstade så väldigt över det då hon fick följa med Agnes hem o leka i flera timmar. Mamman var rätt lycklig också som kunde glida in där efter jobbet o sätta sig vid dukat bord! Lyx!
.

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela