Cattas liv och tankar

Fatta!

Publicerad 2013-11-22 17:00:00 i

Fredag. Igen!
 
Ikväll har jag sagt till kärleken att han minsann får fixa middag! O gav en liten, eller rätt stor hint faktiskt, om att sushi skulle vara särdeles lämpligt en sådan här fredag. Så nu hoppas jag att han axlar ansvaret för att ge sin familj mat. Sushimat.
 
 
Eventuellt kan det tänkas bli ett glas bubbel till detta, Idol på tv-n och lite liiiite chips att gnaga på. Kalasfredag.
 
Igårkväll var jag o Lisa på barngympa. Väldans skojigt och rätt bra pass även för mammor (och pappor) blev lite rödblommig och lätt andfådd av tempot. O de små ville helst av allt springa runt runt runt hela tiden, hälften av energin hade varit bra att ha... Verkligen SÅ himla roligt att någon tar tag i och styr upp aktiviteter för våra små. Heder och respekt för sådant engagemang! Nu har ju Lisa varit väldigt aktiv i sina dagar och är verkligen van att vara i gymnastiksalen.. Så det är bra att få fortsätta på den banan..
 
 Pytte-Lisa gympar!!!
 
 Pytte-Lisa  OCH pytte-Ida!!
 
 Pyjamas-Lisa gympar!
 
 Bus-Lisa rockgympar!
 
 

Tränaofastadag!

Publicerad 2013-11-21 07:38:13 i Välkommen nya hälsosammare liv!,

Måndag och torsdag börjar falla in i rutin nu... Stryrka och stretch på morgonen innan jobbet börjar och sedan är det lågkalori hela dagen, funkar faktiskt riktigt bra. Upplever ingen speciell hunger eller sug och känner faktiskt att jag blir piggare.. Tänkte väga mig varannan vecka för att inte bli alltför fokuserad på vikten utan mer känna att jag mår bra. Det är ju trots allt det viktigaste att uppleva att man mår bra oavsett om man är tjock eller smal...
 

Onsdag hela dagen!

Publicerad 2013-11-20 17:00:00 i

Snart har hela veckan gått igen. Om en månad är det närapå julafton... O kors i taket, jag är ledig alla juldagar!! Hör inte direkt till vanligheterna inom vårdyrket... heder åt alla som jobbar! Men kan på sätt o vis sakna att inte få fara runt på julafton eller på andra storhelger, det är rätt mysigt trots allt. Alla (ja, åtminstone de flesta..) är på gott humör och det är lite festkänsla överallt. Mysigt!
 
Helgen som gått bjöd på fantastiskt trevligt umgänge på lördagkväll med god mat, god dryck, kortspel och sedan avslutning med sällskapsspelet Galenpanna... Toktrevligt som vanligt och det är nästan så man skulle kunna göra om det varje helg.. För någon gång borde väl min tur i kortspel återkomma så jag kan få revansch... Gått ont de sista gångerna.. Men jag misstänker att det är fusk med i spelet.. Hur kan jag annars förlora gång på gång på gång??
 
 
Foto: Plötsligt händer det!!
Nu i helgen är det inte något planerat, känns skönt med en "blank helg" och måste kanske börja förbereda för lite adventsfint hemma.. För nästa helg beger sig ju jag o Martin till stan för att förlusta oss med hotell, julshopping, restaurangbesök och pubrunda. LÄNGTAR!!
 
Lilla skrot tänkte vi lämna in hos den ömma farmodern om hon inte nu axlar ansvaret och jobbar helg... Men visst syns det hur hon lääängtar efter att mysa med farmor!!
 
 
Foto: Nybadad krumelur ska nu förpassas t sängs.. Övriga hoppas på bättre underhållning än fredagens blåsorkesterkatastrof...

Två veckor

Publicerad 2013-11-14 17:00:00 i

Har nu lyckats genomföra två veckor med 5:2, o måste säga att det gått över förväntan! Minus tre kilo o är faktiskt lite piggare på dagarna! Behändigt värre!
 
Kämpar nu glatt vidare och är glad att jag tog "2" dagen igår för ikväll blir det glöggmys med bästa bytjejerna! En väldans trevlig tradition sedan några år tillbaka. Blir som sig bör; glögg, julmusik, gotta och med största sannolikhet lite tävlingar också... Skoj! Lilla skrot ska få sova hos mormor och morfar men imorgon blir det kramkalas i soffan för då har vi en ledig dag tillsammans!
 
 

Nya tag!

Publicerad 2013-11-07 12:30:00 i

Så då var det dax igen, dag 2 på 5:2 veckan...
Idag känns det lite mer spännande, vet liksom vad jag har att vänta mig.
 
Frukost: 1 st knäckebröd med aningen mjukost, mandarin (80 kcal)
Lunch: Grönsallad med räkor, ½ dl keso och ½ avocado (200 kcal)
Middag: Havregrynsgröt med blåbär, en skvätt mjölk (200 kcal) 
Mellanmål: Äpple
 
 
 

Gemensamma intressen..

Publicerad 2013-11-06 17:00:00 i

Det bästa jag o lilla skrot vet är att mysa i soffhörnet... O gärna äta chips med "doppa"... Så vi är rörande överens om hur våra myskvällar ska se ut. Tror det är därför vi gillar fredagar lite extra mycket. För får man faktiskt äta chips o "doppa"...
 
 

Dag ett..

Publicerad 2013-11-05 12:30:00 i

 
Första "2" dagen avbockad. La mig svinhungrig och sov inte en blund inatt. Men annars gick det bra... :-)
 
Frukost: en hårdbrödsmörgås med mjukost
Mellanmål: Clementin
Lunch: Tomatsoppa med en hårdbrödsmörgås
Mellanmål: Äpple
Middag: Broccoli och tonfisk
 
Dryck: vatten vatten vatten o massor av kaffe...
 
Så då kör vi vidare då. Men först äter vi som vanligt ett par dagar!
 
 

5:2 och jag

Publicerad 2013-11-04 12:30:00 i Välkommen nya hälsosammare liv!,

Jamen, hur svårt kan det vara? Verkar som att alla i hela världen provar detta nu... o varför ska jag vara sämre? Tänkte iaf ge det ett försök o köra nu i november o se om det leder till lite välkommen viktminskning... Stått still hela hösten i vikt men har faktiskt hållit fast vid träningen och det är jag verkligen nöjd med. Bättre en aktiv tjockis än en stillasittande tjockis.. Kör styrka två gånger i veckan och promenerar raskt 2-3 gånger. Skulle kunna köra fler dagar men jag tycker så förbaskat mycket om att sova så jag ger mig själv en "sovmorgon" i veckan, valfri dag.. Men imorse var jag uppe med tuppen och traskade iväg till gymmet. Bravo!
 
 

Äntligen fredag!

Publicerad 2013-11-01 14:31:43 i

Säga vad man vill men fredagar har ett speciellt skimmer över sig!! Veckans i särklass bästa dag!
 
Laddar nu för fullt för fredagsmys med Idol, chips o dipp o iskall cocacola. Som sig bör i soffhörnet en fredagkväll. Martin är dock inte lika imponerad av Idol (faktiskt inte alls..) men eftersom han verkligen älskar mig så låter han mej hållas... Fast jag märker att han tycker det är liiite jobbigt då jag står där och tindrar med ögonen och slickar på tv:n då Kevin syns i rutan..  Men han är ju så himla snygg duktig att sjunga..  
 
 

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela