Cattas liv och tankar

Nu börjar det likna nåt!

Publicerad 2012-04-29 20:29:30 i Allmänt,

Efter en lååång vinter känns det äntligen som om våren är här för att stanna! Gårdagen bjöd på korvgrillning till lunch med grabbarna Jala och sedan for vi söderut för en dejt med allra käraste syster med fam. De har ju hållit på o fyllt massa år så vi tyckte det var på tiden att uppvakta innan det är dax igen... Vankades god middag och ett svalkande vitt vin. HELT ljuvligt i kvällssolen!!

Men ack den glädje som varar för länge..

Inom loppet av drygt en timme vomerade 3/4 i fam Wallin. Spännande värre. Endast Isa mådde finfint och det visade sig att alla utom hon hade ätit mjukglass på eftermiddagen. Så tack men NEJ tack, ingen mjukglass från den kiosken i sommar. Blev ett lite annorlunda slut på kvällen då det kretsade runt att kräkas på "rätt toalett" och att trycka i Tova druvsocker eftersom hennes blodsocker blev alldeles för lågt... Som tur var mådde hon bättre efter ett tag och kunde få i sig lite.

Jag o Martin satt till slut uppe helt solokvist då samtliga skakandes krupit till sängs så vi följde strax deras exempel. Inte alltför ofta det är natt före 00 då vi är på turné vid kusten.


Om det ser ut som att det är ett vinglas på gungan så är det blott en synvilla.



Jordgubbar till frukost ute på altan med en strålande sol och en klarblå himmel!

Tuffingen Isa som tog hål i öronen igår och som var klok nog att välja en isglass istället för en mjukglass...


Avslutade en härlig helg med en tripp till Birsta för nya skor till barnen, cykel till Gurra och sedan en grillmiddag hos bästa svärmor o B-O och en nyplockad bukett av de finaste blommor; vitsippor!!

Min nya bibel

Publicerad 2012-04-25 20:33:32 i Allmänt,

O förhoppningsvis kommer jag att läsa den här betydligt mer ingående.. Fast har fortfarande lite svårt att begripa att det är JAG som får den här och inte MIN mamma! Lika konstigt som att det är JAG som går på föräldramöten, deklarerar, handlar glödlampor, tandkräm och toapapper (sånt man höll på att smäääälla av över att måsta köpa då man flyttade hemifrån o ville lägga alla surt tjänade pengar på krogen pensionsparkonto) men det är bara att gilla läget. Jag ÄR vuxen, på riktigt.

För jag har tydligen tonårsbarn. SÅ TACK så hemskt mycket Statens folkhälsoinstitut för den här skräckromanen.
Droger. Alkohol. Rökning. Sex.

GAH!!!


Hmmmm..

Publicerad 2012-04-23 16:25:24 i ,

201204232280 (MMS)

Om inte Sundsvalls kommun börjat leverera Espresso direkt ur kran så ställer jag mig MYCKET skeptisk till att servera Lisa det här vattnet...

Helgens trevligheter!

Publicerad 2012-04-23 09:46:20 i Allmänt,

I helgen har jag jobbat men även hunnit med ett hejdundrande kalas hos en av mina äldsta vänner! Med vissa människor är det liksom så att även om man inte pratas vid varje dag eller träffas regelbundet så vet man ändå att de finns där, alltid. "Min" Annsan är en sån människa! En helt underbar person och då vi ses är det som det var igår vi var i gymnasieåldern, fnissande, tjattrande och bara hejdlöst glada över att vara vänner. Hon är en person som betyder oerhört mycket för mej, och hennes familj är en samling fantastiska själar som hela min familj tagit till sina hjärtan! Lilla Lisa blev helt såld på Janne och suckade lyckligt över hur busig han var hela söndagen då vi pratade om festen. Underbart!!

Tusen TACK Ann för en fantastiskt trevlig fest och TACK för att du är du, den underbara människa som du är!




Bästa finaste Ann!!!




Underbara tjejerna Alice och Linnea!!



Jag o Martin gillar kalas!!



Mina egna fina små/stora!!!

That what friends are for....

Publicerad 2012-04-16 20:55:45 i Allmänt,





Underbara vårkvällar då dagen inte är slut direkt efter middagen utan man kan gå ut och njuta av ljuset några timmar till!! Lisa o Mollie har lekt o lekt o lekt men då nattingen närmade sig var Lisa ändå inte nöjd över att skiljas från sin vän.. Somnade lätt snyftande över "sin" Mollie och kunde då rakt inte förstå varför de tvunget skulle gå hem var och en till sig... Sötfisar!

Åre by night.. Eller solskensdagar iaf...

Publicerad 2012-04-15 19:55:12 i Allmänt,

Har nu landat hemma efter en HELT enastående helg i Åre!! Kan lugnt påstå att Åre visade sig från sin allra bästa sida och fullkomligt slösade välgörande solstrålar på våra trötta bleka vinteransikten! Fantastiskt!!

Första dagen var det slalom för hela slanten, iaf för mej och stora barn. Lyckades på något märkligt sätt hamna i en skogsbana på sisådär två mil km.. I skog... På is.. Jättebrant.. Träd.. Sten.. Trångt.. Ja ni begriper ju själv synen då en i yngremedelålders överviktig kvinna åker hasar nerför branten med skidorna i famnen och fullkomligt osar av ilska, frustration och en rätt stor näradödenupplevelse.. Vidrigt. Kan hända att jag svor en hel del. Ja, jag kanske grät en skvätt oxå för den delen.

Men efter den turen klarade jag allt! Sonen gav dock upp och åkte tillbaka till Martin o tryggheten vid Åre Björnen.. Jag o Ida åkte vidare mot toppen.. O åkte.. O åkte.. O åkte... Vill påstå att min stora tjej njöööt av att utsätta sin mamma för detta. Hon fnissade rått gott då korgliften stannande och jag HELT övertygad om att vi då skulle ramla ner utstötte vissa, hrm.. ljud? o Ida var rätt nöjd över att vi var ensamma i liften så att hon kunde fortsätta skratta åt sin livrädda mamma (Ja Cajsa! Hon var lika road som du! Elaka människor!)

Då vi fram på eftermiddagen kom tillbaka till Åre Björnen var det med skakiga ben, skrikande mage och en brännande törst i strupen... Men lycklig över en strålande dag i backen tillsammans med min älskade tonåring!!

Igår tillbringade vi ännu en härlig dag på Åreskutan. Mera sol och en klarblå himmel! O där uppe sparade vi massor av pengar genom att ha med medhavd varmchoklad och mintuu... Mumsmums i solen!! Lämnade motvilligt toppen frampå em och åkte tillbaka till Åre Björnen där Lisa hux flux fixade lift och backe helt själv! Stortjej!! Spöade sedan barnen o Martin i kortspel och smög till sängs tröttare än tröttast men övernöjd över en sagolik helg med min fina familj!!!! 

 

 





Ida är en skärmflygare (eller Fjällflugor som Lisa kallade dem...)



Wiiiee!! Tokbra glid i galonisar!!!



Paradiset!! Lisa köpte Lördagsgodis på Åre chokladfabrik!!



O näpp, vissa lär sig aldrig att klä sig rätt på vintern..... Nämner inga namn....

Jag kan!

Publicerad 2012-04-14 17:10:50 i ,

201204142206 (MMS)

Klarar nu lilla liften o backen ner!!! Så himla duktig!

Lyllo mej igen!

Publicerad 2012-04-13 17:48:28 i ,

201204132157 (MMS)

Ha! Rätt åt mej! Lite rött, en bra bok o oliver i väntan på att kärleken ska göra klart dagens middag! O barnen är fortfarande sams... Suckar belåtet av lycka o njuuuuter!

Lyllo mej!!!

Publicerad 2012-04-13 15:07:50 i ,

201204132145 (MMS)

Ett Åre i strålande sol är verkligen helt ljuvligt! Idag har jag försökt hakat på min tonåring o jag kan väl säga att det gick sisådär... Är nu helt slut i kroppen o hon har verkligen varit en stenhård ledare som ej stannat för vare sig mat eller en välbehövlig vätskepaus... Pustar nu ut i soffan med ett välförtjänt glas rött o är tacksam att vi överlevde den där skogsbanan som jag råkade lura in oss på då jag trodde mej veta vägen.... Jösses vilken åktur..

300 meter på 30 minuter....

Publicerad 2012-04-11 17:33:48 i Allmänt,



Ibland kan man tro att vägen hem från förskolan är fem km och inte 300 meter.. Det finns SÅ mycket spännande att titta på... Pinnar.. Stenar.. Vattenpölar... Hundbajs.. Döda fåglar... O mera hundbajs... Tur att någon tycker att hundbajs är kul. O att lilla skrot stämmer upp i "Bajskorvsboogie, bajskorvsboogie, baaaaaajskorvsboggie. Yeh!!" är absolut INTE mammans ogenomtänktahittepåstrof.

Rent hypotetiskt , om man letar mobilladda...

Publicerad 2012-04-10 21:59:04 i ,

201204102117 (MMS)

Rent hypotetiskt , om man letar mobilladdaren i vild förtvivlan och man VET att man hade den i handen för en minut sedan.... Måste man då söka hjälp då man hittar igen den i kylskåpet o inte ens kommer ihåg att man varit dit en sväng?

Slut för idag!

Publicerad 2012-04-09 21:20:40 i Allmänt,

Gårdagen bjöd på grillat i ett riktigt aprilväder med fam Jala, supergott och väldans trevligt! Fru Unander dök upp lite senare på kvällen och förgyllde den ytterligare med sin blotta närvaro. Som vanligt har kvällen en tendens att springa iväg och klockan kastade sig i ett obevakat ögonblick fram massor av timmar.. Så det är bara att återigen konstatera att det går bara inte att lite nonchalant slänga ur sig: Nää hörrni brudar, nu är klockan rätt mycket.. Nu bryter vi upp o gör kväll, det är ju en dag imorgon också.. Underbara tjejer, heltrevlig kväll och en rejält uppdaterad Spotifylista!

Idag har det bara varit lugna gatan, legat och läst min bok hela dagen. Helt ljuvligt skönt! Nu kliver jag på två dagars arbete där jag ska försöka klämma in fem dagars jobb... (Himla tur jag har två studenter att köra med..)

O på torsdag bär det iväg till Åre!!!


Bild från påsken 2010...

Påskat med påskprinsessor!

Publicerad 2012-04-08 16:20:23 i Allmänt,

Haft en riktigt mysig helg i stugan! Långfredagen bjöd på en strålande sol och en blå himmel! Till Martins stora lycka fick han en två rejäla firrar! (o astmasprayen är bara där för att få en storleksuppfattning på fisken INTE för att jag tror jag kan återuppliva den med lite luftrörsvidgande...)

Fortsatte sedan mat påskhelgen med massor av god mat, god dryck, trevligt kortspel (trots att syster vann men jag starkt misstänker fusk..) mera mat och mera pimpling. Barnen har varit supernöjda och de tyckte att påskharen var en sällsynt trevlig varelse som sprätte påskägg lite här och där under helgens gång.

 
 
 

Idag packade vi ihop oss trots alla trevligheter och for hemåt efter en härlig påskhelg!! Väl hemma möttes vi av en väldigt sur kisse katt som tydligen lyckats smita in då vi packade in oss i bilen i fredags.... Kan säga att det blev lite extra tvätt att ta rätt på och att Lisas säng tydligen påminde om en modell aningen större kattlåda...



Morgonmys i stugan med finaste kusinerna!!!

Påskkäringar på besök!

Publicerad 2012-04-05 12:38:47 i Allmänt,



Underbart att få besök av de allra finaste påskkäringarna! Och en enorm bragd av fröknarna att få på lilla Lisa en sjal som lite påskpynt i alla fall.... Kan lugnt säga att det lilla flickebarnet inte är det minsta imponerad av att spöka ut sig...

PS Det är inga riktiga tuppar som klätt ut sig utan bara de barn o fröknar som jag inte frågat om lov att publiceras offentligt. Ifall ni undrade..

Nya skor!

Publicerad 2012-04-03 19:59:52 i Allmänt,

Har införskaffat nya vårskor! Tycker själv de är riktigt fina och att de dessutom är sköna gör inte saken sämre! Men har faktiskt upptäckt att de flesta skor är sköna om man köper dem i rätt storlek och inte låtsas att man har stl 38..

Jomenvisst, här står man minsann stadigt på jorden i stl 40! 


Morgonpromenad med Uggla: check!

Publicerad 2012-04-03 06:11:00 i ,

201204032017 (MMS)

Morgonpromenad med Uggla: check! Så skönt att ha kommit igång igen efter ett lååååångt vinteruppehåll! Längtar tills snön är helt borta så man kan traska i skogen istället. Härligt!

Avvaktar...

Publicerad 2012-04-02 20:59:42 i Allmänt,

Avvaktar? Avvaktar?! Avvaktar!!!

Joursåatt.. Hon avvaktade då hon skulle ut för dryga tretton år sedan så trenden verkar sitta i... Att det ska vara SÅ pinsamt att erkänna sin mamma. Jag har ju gjort det! Trots allt...


Sovmorgon!

Publicerad 2012-04-01 10:24:10 i Allmänt,

Eftersom lilla skrot befinner sig hos farmodern och B-O så är det en väldans lugn morgon här hemma. Skönt att ligga och dra sig ibland, tösabiten har nämligen en bestämd uppfattning om att mamman (inte pappan tyvärr..) ska upp bums på morgonen.. O herregud, klart hon får som hon vill! Har ju gått Curlinglektioner hos den bäste, under mååånga år.. "T:s Curling- bär dej överallt". Kan riktigt höra hur det skrockas gott där uppe på Jalahöjden då den lilla pekar med hela handen och vi övriga i familjen dansar efter hennes pipa.. Men hon är ju så söt..

Nu vankas frukost och jag tror bestämt jag ska bänka mej i soffan o slå på "Björnbröder".. Älskar Disneyfilmer! O idag får jag ju bestämma helt själv över tv:n!



Lycklig vårfin liten tjej på väg till farmor och B-O!

Kalasdag!

Publicerad 2012-04-01 00:30:37 i Allmänt,

Härligt att få fara till Matfors o fira finaste Anna-Karin på hennes trettiotioårsdag! Helt underbar kväll med en massa härliga människor, Klyktattare och Surjämtar i en härlig blandning (o surjämtarna var verkligen inte sura utan bara väldans mysiga skapelser o det kan eventuellt hända att det diskret torkades bort en tår då de stämde upp i Jämtlandssången....)! God mat, gott vin o bästa Martin rattade sedan bilen tryggt hem till Liden fram på kvällskvisten. Misstänker dock att festen fortsätter åtskilliga timmar med tjo o tjim och glada skratt trots vår tidiga sorti..

Ibland önskar jag (helt egoistiskt) att herrskapet aldrig flyttat härifrån... För  det är ju SÅ rasande trevligt då vi ses att jag aldrig vill att kvällen ska ta slut...

Kärlek!

Bästa Anna-Karin! Du ÄR en underbar Jämtlandstaus!!!


Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela