Cattas liv och tankar

Kärlek!

Publicerad 2010-03-31 11:47:45 i Allmänt,

Ibland faller det över mej hur fantastiskt lyckligt lottad jag är! Har tre fina, fina barn, som jag älskar över allt annat på jorden! Har en underbar o snygg kille som betyder allt för mig o som är min bästa vän! Han hittar på mysiga saker o roliga överraskningar! Älskar!! Dessutom har jag min härliga finaste syster o hennes ljuvliga familj som jag bara dyrkar! Mamma o pappa är personerna som format mej till den jag är och de har givetvis en stor plats i mitt hjärta! O sist men inte minst! ALLA härliga underbara vänner!! 

Så det var dagens lyckobrus!! Har det alltså rätt ok trots sjuk liten bebis o snorig mamma...



Mina fina barn!!


Mymlan bloggar denna vecka om att vinna ofantligt mycket pengar.. Skulle jag vinna såååå otroligt mycket pengar skulle jag se till att de "mina" skulle få så de har ett rejält kapital resten av livet. För 214 MILJONER räcker för att rätt många ska få ett ekonomiskt bra liv! Sen måste man själv fylla livet med kvalitet men ibland kan det underlätta med pengar för att få det..

Tror en rätt stor del av pengarna skulle gå till att resa, att uppleva saker. Skulle inte sluta jobba för jag älskar verkligen mitt yrke, men att ha möjlighet att välja lite mer kan göra livet enklare. Att få vara med barnen mer, slippa jobba heltid.. Fast köpa sig lycka, njäe.. Tror man får jobba lite själv för att bli riktigt lycklig!!

Snart Påsk!

Publicerad 2010-03-30 18:37:53 i Allmänt,

Första påsken sedan jag o Martin träffades som vi inte ska fara upp till Bakvattnet/Åkersjön, känns lite trist faktiskt! Brukar ju vara så himla mysigt däruppe o bara njuta av sol o snö o god mat o dryck..

Ställer ju till det här hemma oxå.. Hux flux måste det ju påskstädas o pyntas lite. O som den pedagogiska mamman jag alltid är, så deltog givetvis stora barn i påskpyntandet. Djupt koncentrerade insåg de att det nog var viktigt för mamman att hänga godis o dun i björkriset.. Men det blev rätt trevligt!!

 

 


LITE TREVLIGA TILLBAKABLICKAR...

Förra årets Bakvattenresa hittar du HÄR!!

Tidigt PÅSKTRAUMA!!

o förra årets HETA DISKUSSION....

Farbror doktorn

Publicerad 2010-03-30 09:39:21 i Allmänt,

Gick kalasfint hos doktorn! Men trodde Gurra skulle sparka knäskålarna av doktorn då han tog ett näsprov.. Gillades INTE! Iaf så var det rena ljud på lungorna på båda barnen, men aningen trångt i övre luftvägarna. Inge rodnader i vare sig hals eller öron, såå skönt! Fick Bricanyl utskrivet så då kanske det blir lite lättare med hostan för både Gurra o Lisa.

Natten har varit som den har varit.. Känner mig rätt trött nu, glömt bort hur trött man egentligen kan bli utan att vara död... Borde sova en skvätt men hamnar här istället o ska sedan dricka lite kaffe o läsa min braiga bok innan Lisa vaknar igen. Ska bara ska bara ska bara....

Liten sjuk bebis säger god natt! Hoppas på...

Publicerad 2010-03-29 22:55:14 i ,

bild0125 (MMS)

Liten sjuk bebis säger god natt! Hoppas på lite mindre feber, snor o hosta imorgon.. Nu blir det en lång natt men ska mysa mellan mamma o pappa i deras stora säng, de vill ha mej nära nu då jag är sjuk...

Bloggvänner!

Publicerad 2010-03-29 15:09:39 i Allmänt,




Har flera bloggar som jag besöker i princip dagligen. Många är såna som jag känner personligen o de flesta har jag länkat till på min startsida. Dessa bloggar är kul framförallt för att igenkänningsfaktorn är hög, man vet vilka som skriver och vilka de skriver om... På gott o ont...Favoriten bland dessa är givetvis Mias galna blogg, fyndigt och välformulerat, o alltid lika skojig! Åtskilliga gånger fnissar jag högt för mig själv!

Sen har vi "kändisbloggarna"  som Vimmelmamman och Fotbollsfrun, trevliga bloggar o framförallt Fotbollsfrun skriver på ett mycket underfundigt o roligt sätt, massor av ironi!

Alex Schulmans pappablogg är oxå så himla härlig!

O sen har vi de bloggar som jag hittat av en slump via länkar eller andras tips, lite olika.. O där har jag några favoritbloggar som är heeeelt ljuvliga! Magda skriver alltid så det berör, på något sätt! Bondens fru likadant. Härliga bloggar om vanliga men unika människor som berättar om sitt liv och sina tankar. Mycket humor och mycket tänkvärt!

O fröken blund slår dank, arga tanten, Mymlan och många många fler bloggar som får mej att stanna upp  o läsa o tänka o le...

Kan tycka att det är rätt häftigt att ta del av främmande människors vardag, ibland känns det faktiskt som jag känner de här personerna.. Vimmelmamman, Magda o arga tanten....Vi är ju nästan vänner...Eller hur?

Vad har ni för tips på roliga o tänkvärda bloggar?

Knepigt..

Publicerad 2010-03-29 14:41:18 i Allmänt,

Känns som jag varit på ett hejdundrande party inatt... Huvudet värker och kroppen skriker efter sömn.. Men det är blott en femmånaders bebis med feber, tio liter snor o en orkanhosta som haft sin mamma igång hela natten... Är såååå synd om henne nu! Ja bebisen oxå såklart ;-)


Himla bra med Alvedon! Hon blev lite pigga...

Publicerad 2010-03-28 23:13:26 i ,

bild0087 (MMS)

Himla bra med Alvedon! Hon blev lite piggare ett tag o kunde få i sig lite tillägg. Spännande att se hur natten blir, kan tänkas bli rätt tuff eftersom Lisa är så himla snorig! Önskar jag kunde ta det sjuka så hon fick sova lugnt o skönt! Natti natti o sov gott allihopa!

Liten liten sjukling..

Publicerad 2010-03-28 19:49:32 i Allmänt,

Lilla Lisa är sjuk för första gången i sitt liv! 39 graders feber, snorig o hostig! Blöder i mammahjärtat då hon ligger rödblommig och matt i soffan... Har gett Alvedon supp nu så hon får lite energi att äta lite.. O måste verkligen instämma i lovorden ang "snorsugaren", funkar ju klockrent för att få ur snor ur pyttesmå bebisnäsor!!

Frosseri är en dödssynd!

Publicerad 2010-03-28 14:41:20 i ,

bild0072 (MMS)

Frosseri är en dödssynd! Men oj så smaskigt! TACK för mysigt fikasällskap Jala! Kan bli tradition på söndagar tycker jag! Så kan vi gå till kyrkan sen o få syndernas förlåtelse, både för frosseriet o för eventuella lustar på lördagkväll...

Verkar varit roligt på Dackesjötjärn..

Publicerad 2010-03-28 12:34:50 i ,

bild0071 (MMS)

Verkar ha varit roligt på Dackesjötjärn.. Tror bestämt att han ser bekant ut han som dansar så graciöst! Hmmm, var kan jag ha sett han??? Hört att samme man smög sig in bland hårdrockarna igår oxå...Vad är det han heter, fågeln i Kalle Anka på julafton.......

Helt ok!

Publicerad 2010-03-27 13:18:44 i ,

bild0067 (MMS)

Helt ok! Smaskig räkmacka o en bra bok! Kvalitetstid för mamman! Finaste killen köpte bok till mej så jag ska ha nåt göra på dagarna :-)

Helghelghelg!!

Publicerad 2010-03-27 12:14:40 i Allmänt,

Lördag igen! Idag har jag o Lisa tvättdag, alltid lika spännande tycker hon (inte jag...) att sitta i tvättkorgen o titta på tvättmaskin...Fick stora äran att få lite kaffe en trappa ner där mattias o Anna fixar sin nya lägenhet, JÖSSES va fint det blir!! Lite avis blir man på allt nytt o fräscht... Vill liksom oxå få lite uppfixat här hemma oxå då man ser det..

Ikväll är det hårdrockspub på Wärdshuset, kan nog bli RIKTIGT skoj men jag ska inte gå. Har tre små/stora barn att umgås med o det kan vara nog så mysigt! Få se om kärleken klackar bort.. Men blir bra brydd om han missar en hårdrockskväll!! :-)

Recept!

Publicerad 2010-03-25 12:53:37 i Allmänt,

Receptet på matbrödet hittar ni här! O det är "Alvas limpa" som jag gjort! Blev jättegott!! Jag brukar göra halv sats eftersom jag inte har så stor frys...

Har ni något gott recept på matbröd att dela med er av?

Härliga Liden

Publicerad 2010-03-25 09:03:30 i Allmänt,

Folk tycker jag lovordar Liden så mycket, förstår inte hur det kommer sig... :-) Men visst, det ÄR fint här och vi trivs väldigt bra. Fast nog finns det både för- och nackdelar med att bo i en liten by...

Iaf har jag "öppnat" en till blogg, en blogg om Liden! Så givetvis måste jag ju länka dit!
Så gå genast o kika på nyöppnade bloggen om Härliga Liden!

Onsdagkväll!!

Publicerad 2010-03-24 20:06:10 i Allmänt,




Nu sover Liten sött efter en helt ljuvlig dag! Fika i Birsta med fina Helena o sedan upp till Dacke på påtår o kladdkaka, mums!! Lisa har skött sig helt exemplariskt!! Gillar verkligen då det händer lite...


Mot Gran Canaria!!

Publicerad 2010-03-24 10:09:21 i Allmänt,

Ja iaf en bit.. Ska skjutsa mamma o pappa till flyget i em. En veckas sol väntar för dem! Härligt härligt!! Skulle lätt kunna följa med men får nog vackert stanna hemma..

   


Är några år sen jag o Martin var iväg på underbar solsemester.. December 2006...

Myshelg...

Publicerad 2010-03-23 21:02:16 i Allmänt,




Underbar bild från en underbar helg hösten 2008 med finaste familjen Jala!! Måns o Ida filosoferar...




Lillhällsjön

Haha!

Publicerad 2010-03-23 15:21:00 i Allmänt,

Löste det! Alldeles själv!!! Hurra va jag var duktig!!




Vad tycks om de nya färgerna o bilderna?

Ska ändra lite mer sedan men måste definitivt vila nu....:-)

Blir TOTALT galen!!!

Publicerad 2010-03-23 13:39:34 i Allmänt,

Kanintekanintekanintekanintekanintekanintekaninte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vill så gärna göra en ny header med begriper mej inte på det!! Har fått till en bild m text och kunnat infoga den, men den blir sååå liten och är inte ovanför blogginläggen!! Blir galen snart!!

Någon som på ett ENKELT sätt kan förklara HUR jag ska bära mej åt!!



Inge avis.. Inte alls...

Publicerad 2010-03-22 09:12:33 i Allmänt,

Nu har fam Jala lämnat oss här hemma o dragit till fjälls!! Tycker jag är rakt oförskämt!! O jag tycker INTE att det ser mysigt ut att sitta i solen med ett glas rött.. Inte ett dugg!! Hört att det ska vara kanonväder där oxå..Buhäää!!

Vips blev det måndag!

Publicerad 2010-03-22 09:09:05 i Allmänt,

Ny vecka o den börjar med strålande sol!! Känns helt underbart då det är sådana här dagar!! Idag blir det en promenad upp på bvc för att väga lillskruttan. Känns som hon väger femton kilo snart... Hon har nu blivit FEM månader! O det blir bara roligare o roligare! Är nu i den åldern då man lätt skulle kunna ha sådär åtta till men de blir ju faktiskt större...

Ungefär så här ser Lisas dag ut nu:

06.30-07 Vaknar o vill prata, prata, prata..
08 Smaskar i sig en portion gröt, jättegott!!
09 Somnar i vagnen o sover 1-2 timmar
11.30-12 Lunch, oftast potatis, morotpuré, katrinplommon till efterrätt o dricker lite tillägg till det
14 Sover i vagnen 1-2 timmar
16-17 Äter en flaska tillägg/välling, ibland gröt
18 Sover en liten skvätt i sin säng, ca 30 minuter
20 Äter en flaska tillägg/välling o somnar sedan för natten

(sover fram till nån gång mellan 4 o 6, äter då en flaska tillägg/välling o somnar sedan om.)

Uppdatering:  VIKT: 7490 gram LÄNGD: 66 cm



Fått låna storsyrrans hårband så inte luggen ska ramla fram i ögonen...

Vinnare av tävlingen!!

Publicerad 2010-03-19 19:00:21 i Allmänt,

Vinnare av tävlingen är.... *trumvirvel*

Min namne Katarina från "toksia"!!! Och hennes motivering löd:

"Jag behöver allt det där för att:
jag bor på den sidan av älven som dagens ambulanser har mkt svårt att ta sig till...
jag kan behöva plåstra om min man (så han kan fortsätta vara en riddare för damer i nöd...)
jag kan behöva ett extra piller att lugna ner hjärnan med då samme man kommer hem o talar om att kvinnor på byn tackar för senast...offentligt ;-O"

Måste ju helt tvunget ge henne vinnarplatsen!!! Man vet ju aldrig när man kan få fel på bilen igen....

STORT GRATTIS till dej!! Hoppas att du slipper använda sakerna... :-)



Hårdrockskväll!!

Publicerad 2010-03-19 13:52:11 i Allmänt,

Det är i Liden det händer!! Nu ska det bli hårdrocks kväll på vårt fantastiska Wärdshus!! 27 mars smäller det!! Tjoho va skoj!!

Mer info hittar du HÄR!!

Blev blond.. JÄTTEblond..

Publicerad 2010-03-19 11:04:46 i Allmänt,

Ibland blir man blond o ibland blir man lite blondare..

Jag blev JÄTTEblond, på alla vis..

Fixade med blekningen efter konstens alla regler, var noga med tiden för det ska man vara..
Sköljde ur, efterbehandlade och använde sedan den NYA BRAIGA HAIR REPAIR som jag köpte igår.
Till min FASA upptäcker jag att håret fortfarande skummar! PANIK! Sköljer igen, vill ju inte ha blekning i för länge!! Upprepar proceduren med efterbehandling och min NYA BRAIGA HAIR REPAIR...

GAH!! Skummar forfarande!! Sköljer IGEN! Nu mycket, mycket länge och funderar var all blekning gömmer sej..

Då jag återigen ska ta mitt nya NYA BRAIGA HAIR REPAIR så kikar jag lite närmare på flaskan..

Hmmmm... Dumdum...



Spotify

Publicerad 2010-03-19 10:01:10 i Allmänt,

Mamma spelar schlager!!

"Gah! Nu kräks jag!!"







Mamma spelar ROCK!!

"Yeh! Det här gillar jag!!!"

ÅH VILKEN HÄÄÄRLIG DAG!!!

Publicerad 2010-03-18 20:55:50 i Allmänt,

Börja finfint.. Åkte själv med liten in till stan. Mötte sedan upp stora barn på Navet för en UNDERBAR eftermiddag på stan! Klackade runt i stenstan o det var faktiskt riktigt skoj, hos tandläkarn gick det oxå kanon (inga hål, tjoho!) men sedan gjorde jag kardinalfelet nr1..

Jag väntade med middan...

- Två barn som varit på skola o åt lunch halv elva...
- En mamma som åt frukost halv åtta..............
- En liten som var sjuuuukt trött..
- Två stora barn som INTE kunde samsas om vart vi skulle äta o mamman var dum o FRÅGADE!!!
- En trapp som INTE var vagnvänlig...

Summa kardemumma: Mamman blev fyra år och stampade med foten o grät fram att "nuSTRUNTARviidethärattdetALLTIDskablisåhärnufarvihemoäterKORVOMOS!!!"

Vad lär vi oss...

- Mata barn OCH MAMMA innan middag...
- Välj restaurang med hiss alternativt markplan. INTE källare!


 

 

 



PS  Hade rätt mysigt ändå till slut.. Då maten landat o blodsockret kommit upp till hanterbar nivå.. :-)

PS igen.. Vilket hot va!  "åka hem o äta korv o mos"  Ruggigt...

PS

Publicerad 2010-03-18 09:55:52 i Allmänt,

Påminner om tävlingen... Vinnare utses imorgon efter kl 18... Vill du vara med så klicka HÄR!!

O Kan ju faktiskt vara RIKTIGT bra med Prioderm o plåster o Alvedon o våtservetter så här inför sommaren... ;-)

Före/Efter

Publicerad 2010-03-18 09:52:41 i Allmänt,

FÖRE: projekt STORRÖJNING på Idas rum.. JÖSSES va prylar!!!





EFTER: Ordentligt rent, rensat o sorterat överallt!! Äntligen!!



FÖRE: Bebis ala hårlös



EFTER: "Regain" fixar frillan på ett kick!



Lisas dag!

Publicerad 2010-03-17 12:10:38 i Allmänt,



Dagens lunch: Potatis och morotspuré, blomkålspuré.
Dryck: Babysemp 2 (fin årgång..)
Efterrätt: Katrinplommonpuré


Smaskigt!!



Sååå trött på maten, sovning i vagnen låter lockande...


Vårsol=vårkänslor!

Publicerad 2010-03-17 10:28:03 i Allmänt,

Varit ute på en prommis i det heeeeeelt underbara vädret!! Kom på mej själv att gå o småflina... Solen värmde, fåglarna kvittrade som galna o att få dra barnvagn på asfalt är ju en höjdare!! Är sjukt tacksam att få vara hemma o njuta av den här tiden!! Kanske ska satsa på att bli hemmafru på riktigt.. Eller inte...Eller kanske...

Snart är det dax för grillning, lite rött o bara njuuuuuuta av sol o värme!!




Jag o Mia njuuuuuter i solen en vacker vårdag för nåt år sen!



PS Ikväll är det GREYS!!!! Skatorna flyger till Örnnästet!! Krakrakra!!

Tävling!!

Publicerad 2010-03-16 11:03:24 i Allmänt,

Klart som korvspad att det ska vara en TÄVLING på en blogg!

Ser ju att ALLA proffsbloggare har det! Iofs är det kanske mer på modebloggar... men jag ska INTE vara sämre!! Problemet var bara vad jag ska lotta ut... O då kom jag på att det kan vara fint om det representerar lite av ens personlighet.. O tata!!

SJÄLVKLART blev det lite smått o gott ur sjuksköterskeväskan!!




Så vill just DU ha chansen att vinna allt det här, lämna en underfundig kommentar om varför just DU behöver alla de här BRAIGA sakerna så deltar du i utlottningen som sker på fredag!!!

LYCKA TILL!! ;-)

Ja inte gör det ont..

Publicerad 2010-03-16 10:57:22 i Allmänt,

Helt ok att stå vid diskbänken o ha den här utsikten...



Idag står det potatis, morot o blomkål på smakmenyn för Liten Lisa...
Blomkål blir dagens "nya smak".

   


Går ingen större nöd på stortjejen men ögat är rött o irriterat..


 

Sjuk stortjej..

Publicerad 2010-03-16 10:08:18 i Allmänt,

Idag är Ida hemma från skolan. Har tidernas ögoninflammation o hade även feber igårkväll. Rätt mysigt ändå att ha henne hemma, hon spotifyar finmusik o servar liten syster så att jag kan sitta här i godan ro :-)

Suttit o dreglat över bilder från Grekland, Kroatien o andra trevliga solställen. VILL sååå gärna fara! Men inser att ekonomin måste kanske vara aningen bättre innan man kommer iväg. Vid Mammaledighet forsar inte pengarna in direkt..Lite vuxenpoäng det oxå, att inte bara boka iaf o tänka att det löser sig sen.. havregrynsgröt är ok som frukost men kanske inte som frukost, lunch OCH middag i månader...



Drömma får man göra...

Bloggar i soffan!

Publicerad 2010-03-15 19:07:39 i Allmänt,

Nya tider nu...

Får låna Idas bärbara dator o kan blogga o Fejsbooka i soffan!! Jojo!

På min tid lekte man med Barbie då man var 11 år......

O lekte med varann IRL (o visste framförallt inte vad IRL var ....)

För då fanns det egentligen bara IRL...

Hade nog inte uppfunnit det begreppet då kanske..

Vill oxå ha en bärbar!!!

Idag kommer stora barn!!

Publicerad 2010-03-15 11:38:29 i Allmänt,

Hurra hurra hurra! ÄNTLIGEN kommer stora barn hem! De har haft sportlov i fjällen med pappan o Anette o de har säkerligen haft supermysigt! Såg lite bilder på FB på finaste slalomåkarna! Tur att FB finns så man får se hur kidsen har det då de inte är med mej! :-)



Stooooora barn!! Älskar jättemycket!!

Kvalitetstid med kärleken!

Publicerad 2010-03-14 20:43:16 i Allmänt,

Lämnade Liten hos farmor och B-O som inte såg speciellt besvärade ut över att behöva vara barnvakt ett par timmar..  Fast de hade nog helst sett att vi skulle vara borta åtminstone tills imorgon..
Härligt att vara bortskämda med barnvakter!




Foto: Mästerfotografen Backlund


For sedan mot stooora staden där vi avnjöt lunch på Casinot. Mycket trevlig på alla vis MEN har sagt det förr o säger det igen; Vi ÄR bortskämda med Wärdshusets förträffliga mat!! Strosade sedan en sväng i stenstan, oxå mycket mysigt o alltför långt mellan gångerna! O som den trendbrutta jag är så shoppade jag naturligtvis en massa trendiga coola prylar på trendiga butiker! Eller kanske inte....


  
Clas Ohlson is da shit!

Avslutade dagen med lattefika på Barista! O det är helt klart sjukt mysigt att ta en fika med sin älskling!
Känns liksom som man dejtar på nytt, o det är ju trevligt!




Inte helt fel att vara lattemamma o lattepappa o käka pecannötpaj! 


TACK älskling för en riktigt mysig underbar dag!! 

Frukost!

Publicerad 2010-03-14 09:16:16 i Allmänt,

Ja då var det framdukat! Då väntar vi bara på finaste vännerna..

Härligt med mysfrukost tillsammans på helgen!!

Tack!

Publicerad 2010-03-13 17:53:46 i Allmänt,

O helt säkert sov Lisa så gott för att hon var så varm o gosig om fötterna!!

TACK Nettan!!

Premiärtur!!

Publicerad 2010-03-13 17:51:54 i Allmänt,

Idag var det dax! Soligt väder o angling nere på Indalsälven! SJÄLVKLART skulle det nu premiäråkas skoter! Gick hur bra som helst o konstigt vore det väl annars, är ju en tuff liten brud det där! Bidrar med lite bilder från en supermysig dag med Anna, Andreas, Filippa o Isabelle! O förresten, det var ju mer premiärer idag! Anna premiärkörde skoter! Hon var såååå duktig!



Ok.. Rätt stora solbrillor men lånade storebrors... O trendiga brudar ska väl ha stora glasögon?!




Skoterkörarn Anna o sötaste Isabelle

  

Filippa ska grilla korv!

   

Både Isabelle o Lisa somnade gott i solskenet!

Åsså blev det kvällen..

Publicerad 2010-03-12 20:04:28 i Allmänt,

Puh! Rätt slut ska villigt erkännas! Men ändå har det gått över förväntan att ha Millis o Niclas barn här. De har varit så snälla o goa hela tiden! Tova ville tom flytta till Liden! MEN nästa gång jag basunerar ut att jag ska baka MATBRÖD med tre barn under fem så stoppa mej för guds skull! O eftersom jag är totalt galen så nöjde jag mej såklart inte med att baka EN sort utan skulle naturligtvis baka TVÅ.. Men det blev faktiskt rätt gott bröd o prinsessorna gjorde såklart sina tekakor som hjärtan!! De var bra stolta då de fick med sig en låda hem till mamman o pappan som faktiskt INTE kan baka bröd.. ;-)

   



O nu, nu är det freeeeedagsmyyyys!!! Lite rött, varma mackor med kantarellstuvning
o snart är det "Solsidan"!

LOVELY!!

Freeeedag!

Publicerad 2010-03-12 09:42:50 i Allmänt,

Tål att sägas igen, det är något visst med fredagar! O med strålande sol och nån enstaka minusgrad är det en fantastisk morgon! O eftersom jag praktiserar som Nanny var jag uppe kl 06.30 o tittade på barnkanalen, funkar klockrent att sova en skvätt under de programmen! Man missar inget väsentligt...

Har nu ätit frukost, bäddat, plockat undan ett par gånger (vet att det är lönlöst men gör det ändå..) o naturligtvis satt en deg på jäsning (som det rekordeliga hustruämne jag egentligen är..) Prinsessorna måste ju få hembakt!

Isa: "Åhhhh kan du göra bröd? Det kan inte min mamma o pappa..."

Så jag får väl skicka nån brödskiva så de också får smaka ;-)


Torsdag

Publicerad 2010-03-11 22:37:34 i Allmänt,

Fortsätter mitt uppdrag med småprinsessorna. Tyckte det gick så strålande o Isa o Tova är totalt förälskad i Lisa nu, o misstänker att kärleken är djupt och innerligt besvarad! Har varit ute en sväng i det vansinnigt varma o blöta vädret men att hoppa i vattenpölar, dra barnvagn som blir som en vobblande husvagn på en päråker är ingen höjdare.. Inte genomsura storbarn heller.. Så vi gick in o badade, fikade o spotifyade barnsånger istället! 

Ikväll tog jag med brudarna upp till Liden så de ska få lite lantlig omhuldning, är ju så civiliserat där nere i stan.. Nu sover alla tre små prinsessor o har tankat Isa med coccilana så hon hostar inte heller!! (förhoppningsvis så sover hon lite extra gott oxå...) Tova har lagt sig två gånger, först en gång o sen en gång till efter att orolig mamma kom på att hon borde nog fika lite till eftersom att sjuksyster tankat i lite för mycket insulin imorse.. Men det har gått alldeles ypperligt ändå o blodsockret är såååååå fint inför natten!


Finaste prinsessorna!



Rätt fint i Bredsand också...




Kärlek * 3

Snickelisnack

Publicerad 2010-03-11 10:19:34 i Allmänt,

Kl är 10 o har varit i gång sen före sju.. Märkligt hur det svänger med sovmorgnarna.. Har sovit hos syster m fam inatt o det gick alldeles strålande, men var liiite svårt för Lisa att komma till ro igår kväll. Kusinerna var ju så sjukt spännande! Nu på fm har Isa o Tova konstaterat att de absolut verkligen vill ha en egen liten bebis...

Snart dax för lunch!!





Lisas dag!

Publicerad 2010-03-09 15:54:52 i Allmänt,

"Först besök av söte Elis, fick så roliga leksaker! Mammorna surrade o verkade ha det himla trevigt, tog en liten prommis o sen lunchade de på Wärdshuset! Jag o Elis vi sov i vagnarna o hade det såå gosigt där! Då vi blir större ska vi leka lite mer..."



"Sedan kom Mollie o hennes mamma o fikade. O Mollie är stortjej som snart fyller ETT år! Så kul att hon vill vara med mej, för vi bor ju så nära varann.. Vi kikade på tre älgar som var utanför vårt hus o käkade små buskar.."



"Efter all lek o besök av fina kompisar tog jag ett litet bad, superdupermysigt var det! Skvätte så mamma blev dyngsur! Skrattade som bara den o försökte dyka emellanåt...."



"Sen blev det mys i soffan, lite käk o efteråt blev jag rakt tvungen att vila en skvätt...Så nattinatti ett tag.."

Hmm..

Publicerad 2010-03-09 08:56:37 i Allmänt,

Verkar inte helt blond iaf.. Inte på papper åtminstone...Hur det gått till förstår jag inte, men måste ju gjort nåt rätt ändå. Enda som saknas nu är ett jobb! Helst fantastiskt bra betalt, mån-fre ca 8-16 o inga helger.. Gärna lite förmåner oxå, som tio veckors betald semester, en käck husa o en barnflicka (ja barnpojke funkar oxå klockrent!) o en poolskötare såklart!

Men förresten, då skulle jag ju blivit politiker istället!!

Syster konsult

Publicerad 2010-03-08 18:16:13 i Allmänt,

Jobbar ikväll, som konsultsyster ute på fältet! Mycket trevligt! Hittills har jag gett tre injektioner, kollat dropp, druckit kaffe, ätit gokaka, fejsbookat o bloggat... O nu är det bara sex timmar kvar innan det är slut för idag. Funderar på att fara o titta till boendena lite.. Kan faktiskt dyka upp nåt litet uppdrag då.. o påtår kanske..

Mums med gröt!

Publicerad 2010-03-08 08:28:22 i Allmänt,

Börjat käka gröt nu o tycker det är så himla gott! Även provat potatis o majspuré och tycker det är mumsigt som bara den!! Tror inte det kommer bli problem med maten för den här tjejen inte... Börjar röra sig mer på golvet, vänder från mage till rygg o från rygg till mage. Sover bra på nätterna o det är gudomligt! Somnade åtta igårkväll, vaknade halv sex, käkade o somnade sedan om till halv åtta. Sååå skönt!! Ska nu få en portion gröt o sen ska vi följa med morfarn till Hammarstrand o besikta bilen o givetvis FIKA!!



Skojigt värre!

Publicerad 2010-03-07 16:02:07 i Allmänt,

Riktigt rolig kväll igår! Började med god middag tillsammans med Jörgen o Nettan, klackade sedan bort på Örnnästet för en liten stund av umgänge innan det "riktiga" partyt började. På krogen var det så mycket folk att det tom var kö på toa, o dessutom var det massor av människor som jag inte ens känner! Jojo! Tänka sig vilken kväll! Surr, dans o skratt hela kvällen, o givetvis så vankades det sedan efterfest. O ska det va så ska det va, hann med två efterfester o det måste ju anses godkänt i lilla Liden! Idag har vi hämtat upp liten hos mormorn o morfarn och där hade det gått alldeles utmärkt! Skönt!!! Har mumsat buffé på Wärdshuset o nu ikväll blir det så lite som möjligt o bara mys i soffhörnet!!


Måste ha diadem så inte luggen ramlar ner i ögonen....

Ännu en härlig dag i Liiiiiden!

Publicerad 2010-03-06 16:41:41 i Allmänt,

O än är inte dagen slut... Laddar nu för pubkväll, bydrabbning, årets happening; "After skoter" på Wärdshuset i Liden med Håkan Alfredsson o co som spelar! Med spotify och ett glas rött i väntan på govännerna! Ska bli riktigt kul! Men lite pirr i magen är det att lämna bort lillskruttan för första gången.. Men det går säkert bra, går säkert bra, går säkert bra, går definitivt bra, klart det går bra!!! (för dem iaf..)

Här kommer lite bilder från dagen!!







Vårkänslor

Publicerad 2010-03-05 14:26:59 i Allmänt,

Underbart väder! Fåglarna kvittrar och solen riktigt värmer nu! Känns verkligen att våren närmar sig! Har även idag ätit sagolikt god lunch på Wärdshuset i Liden, idag med sällskap av Nettan o Jannice. Mycket trevligt! Nu ska jag ta o baka lite matbröd och ta rätt på lite tvätt. Dammsugningen är avbockad. O ikväll blir det Tacos o Lets dance, som ungefär 90% av Sveriges befolkning en fredagkväll....

O imorgon blir det PUB i Liden!! Lill skruttan ska sova hos mormor o morfar så vi ska få gå båda två.. Farmorn får nästa tjing, befinner sig i fjälls nu så då blev det lite väl långt att fara o lämna...



http://www.wardshusetliden.se/default.asp

god morgon!

Publicerad 2010-03-05 09:37:32 i Allmänt,

Utspelas kl 05.30!!! 05.30!!

Lisa
: Godmorgon godmorgon godmorgon! (lätt jollrande)

Mamman: Sch.. sov lite till nu..

Lisa: Godmorgon godmorgon godmorgon! (joller, joller)

Mamman: Liiiite till, snälla!

Lisa: Godmorgon godmorgon godmorgon! (joller, joller, o högre o högre..)

Mamman: Bara fem minuter åtminstone....... (aningen gråt i rösten..)

Lisa: Godmorgon godmorgon godmorgon! Kliv upp mamma!!!!!!!

Mamman: Suck! (kliver upp o så var det morgon...)


Mamman- Lisa: 0-2



Gilla!

Publicerad 2010-03-04 14:04:54 i Allmänt,

Fikastund med Malin o även Cissi som kikade in, himla trevligt!
Lunch med mamma o även Tommy o Johan gjorde oss sällskap, himla trevligt!
Gympa ikväll med brudarna, himla trevligt!

En himla trevlig dag helt enkelt!!

Torsdag

Publicerad 2010-03-04 08:59:48 i Allmänt,

Myser på fällen innan det är dax för en liten powernap. Ska alldeles strax få kaffefrämmande av Malin o lille Mathias o då är det bra med utvilad bebis. Ska bli såå trevligt! Länge sedan vi sågs så han är nog växt en hel del...

Badbarn!

Publicerad 2010-03-04 00:19:52 i Allmänt,

Planerade för bad i Timrå idag! Lisa skulle få premiärbada i pool! Men eftersom absolut inget ska få gå som planerat så blev det lite omstrukturering under dagen...

Packade alla attiraljer för badet o gick ut för att starta bilen.. Men den var totalt TVÄRDÖD! Visste att sist den var så här så knackade Martin på startmotorn o då gick den som en klocka igen.. Problem! HUR ser en startmotor ut?? Kändes inte aktuellt att knacka på allt i motorn utan gick direkt över till plan B..

Storkidsen kom hem från skola kl 13.40.. 13.50 går bussen till stan.."SkyndaerattpackabadsakerbilenstartarinteutanviskaåkabussentypNUUUUUUU"! Vi hann med....

Eftermiddagen blev så himla mysig o Lisa fick sitt efterlängtade premiärbad i poolen (hon har tjatat länge nu..).







Väl hemma blev det lite bryddsamt då både jag o Martin ville se på TV kl 21, fast naturligtvis på OLIKA kanaler.. Men löste det snabbt med ett sms o sprang sedan bort på Örnnäset där det vankades Greyspremiär och som brukligt på premiärer, även lite vin!! Såååååå himla trevligt! Hade lätt kunnat suttit kvar o surrat hela natten men eftersom både jag o Mia är ansvarsfulla föräldrar, *host*, så gjorde vi kväll redan före tolv..

Vi spar oss för lördagens byadrabbning!! TACK för en mysig kväll! Kan kanske bli tradition det där....

Oj vad vi hann!!

Publicerad 2010-03-02 21:54:01 i Allmänt,

Birsta först! Viktigaste var förstås fikat på Charm! Underbart trevligt o alldeles självklart supernyttigt, för visst är väl Västerbottenostpaj heeeelt fettfri??!! Flaskan fick Lisa, passade inte riktigt till pajen..





Lisa tvärnöjd att fika med mamma o Jannice, men gillar INTE att ligga i vagnen! Fick minsann bära bebis eller pallra upp henne så hon kunde  kika över vagnskanten, då gick det tydligen bra! Styrde sen kosan mot sjukhuset o betade av alla besiktningar, o där gick det undan så då hann vi med en sväng i stenstan oxå! Vilken otroligt härlig, underbar o mysig dag!! Tack Jannice för välbehövlig kvalitetstid!!

Nu ikväll har jag haft "kaffeparty". Nytt för mej o för de som var här. Men det var himla trevligt o kanongott kaffe, så nu är frågan bara; köpa eller inte köpa?? Nån som har erfarenhet av dessa kaffemaskiner så skriv gärna en kommentar!!


Mot Birsta!

Publicerad 2010-03-02 08:48:12 i Allmänt,

"Åh va skönt att sova en skvätt, vaknade så tidigt imorse.. Märkte att mamma var såååå trött.. Hihihi! De trodde de hade fått en sjusovarbebis men jag har bara lurat dem.. Nu ska de få se minsann! Tog o väckte mamma vid tre inatt oxå, kände mej lite ensam o så var jag nog lite hungrig. O det var rätt mysigt att vara uppe med mamma i köket kl 3.. Ska jag nog göra fler gånger, trots att mamma gäspade så käkarna hennes höll på att gå ur led..Nu ska vi tydligen till Birsta, bäst att vila så jag orkar med det oxå.."



Ja just ja!

Publicerad 2010-03-01 21:50:07 i Allmänt,

Ska ha en "värdinna" hos mej imorgon kväll som ska bjuda på kaffe och visa nåt om det. Vet inte riktigt så mycket egentligen men det är ju trevligt om det dyker upp nån... Så kika in vid sexsnåret på "kaffevisning" om ni har lust! Har gjort mej för o bakat långpannekaka! O det är inte ofta!!

Himla skönt!

Publicerad 2010-03-01 21:37:10 i Allmänt,

Åh vad jag tycker det är härligt att vara hemma igen!! Pulat på här hemma med städ o tvätt, iofs lite mindre skoj men även hunnit med lite kvalitetstid och kaffefrämmande! Först kom ju fam Jala o sen kom Emma o sötisen Anton på lite fika! Himla trevligt! Lisa o Anton snackade på som bara den! Snart kilar de till varann genom skogen för de blir ju stora så himla fort..

Imorgon bär det iväg till Birsta med Jannice o efter det blir det besikting av mamman på sjukhuset. TVÅ kallelser samma dag.. :-/ måste vara åldern...



Mysigaste pyjamasbruttan!!

Morgonmys

Publicerad 2010-03-01 11:27:37 i Allmänt,

Vankades nybakt idag! Fick sällskap till morgonfikat av T, J o Måns. Mycket trevligt! Håller nu på o tvättar o städar o allt annat som är ungefär lika kul som att gå till tandläkarn...



Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela