Cattas liv och tankar

Snart kvällen

Publicerad 2009-12-30 23:48:50 i Allmänt,

Har nu fixat lite tapas inför morgondagens nyårsfest, även sippat på lite vitt mellan varven. Måste säga att jag tycker det är oerhört gott med vin!! Inget ont som inte har nåt gott med sig.. Lisa har ju inte varit nöjd på kvällarna utan vi har gått över till tillägg då o det funkar så himla bra! Har nu en nöjd bebis även på kvällen och det är kanon! Tycker verkligen att amning är det allra bästa och hoppas kunna fortsätta några månader till men då man märker att hon inte är mätt utan bara frustrerat suger mer o mer på bröstet så inser man att tillägg is the shit! Amning är guld men når man inte dit ska man vara fullt ut nöjd ändå, huvudsaken man har en lycklig frisk o mätt bebis. Varför bjuda på egen blaskig buljong till kvällsmål då man kan erbjuda ett köpt delikat alternativ?!


Läs ST imorgon!

Publicerad 2009-12-30 22:07:29 i Allmänt,

Ja just det! Imorgon är lilla Lisa med i ST under nyfödda!! Bättre sent än aldrig! Vi kom aldrig iväg till nån fotograf så det blev en privat bild istället! Sparar fotografen tills hon blir lite större!!

Näst sista dagen

Publicerad 2009-12-30 17:18:23 i Allmänt,

Nyårsafton imorgon. Ännu ett år har gått.. Tycker vi alldeles nyss firade nyår med Jalafolket men det är tydligen ett tag sen.. Imorgon styr vi kosan mot Skedlo o nyårsfirande där, brukar kunna bli mycket roliga tillställningar. Som vanligt är det hela huset fullt med trevligt folk, o en massa busiga ungar! Ska sova kvar o det känns skönt, inte kul att vara ute o åka bil i svinkalla natten!



Mys i soffan!!

Birsta!!!

Publicerad 2009-12-29 22:31:07 i Allmänt,

Idag har vi gjort Birsta! Kändes lite halvidiotiskt imorse då termometern visade närmare -25 grader.. Men packade in alla barnen, barnvagn, skridskor som skulle bytas, slalomskidor inkl pjäxor som bindningar skulle monteras på, tröjor som skulle bytas och till slut packade jag in även mig själv. Märkte efter ett tag att bilen var ovanligt kall men trodde det skulle gå till sej. ACK vad fel jag hade!! I Kovland höll jag o barnen på att dö frysdöden, kändes som en modern variant av "Barnen på Frostmofjället". Tänkte ringa Jannice som var i bilen framför men eftersom jag har en gammal skittelefon så funkar inte den då det är kallt.. Himla praktiskt! Jannice var däremot lite uppmärksam och såg att vår bil såg aningen kall ut så hon ringde till Idas telefon (ibland är det bra med mobiler hos barnen...). Stannade i Kovland o värmde oss på Ica ett tag o sen fick stora barn åka med Jannice o liten Lisa åkte med mig ordentligt nerbäddad i bilstolen. Som tur är funkade värmen på hemvägen så då var det skönt i bilen, troligen nån liten ispropp som jävlades..


På Birsta gick det däremot strålande trots rejält med folk första timmarna. Glesade ut på kvällningen o då var det riktigt mysigt att strosa runt där. Blev både lunch o middag på McDonalds, tur man inte är i stan så ofta o att det inte finns snabbmat i Liden....Då kan man unna sig utan dåligt samvete!



Grattis Helena!!

Publicerad 2009-12-28 16:14:17 i Allmänt,

Stort GRATTIS till fina, fina Helena på hennes födelsedag!!! Hurra hurra hurra hurra!!!!

Helena Åkerman


     

Partypingla, supermamma, matmamma!! Love u!!!


Paradisbad

Publicerad 2009-12-27 14:02:03 i Allmänt,

Idag fick stora barn följa med Johanna o co till Paradisbadet i Övik, lämnade av dem kl 08 i Indal. De var rätt trötta efter flera dagars sovmorgnar men samtidigt jätteglada över en baddag! Hoppas allt går superbra o att de får en härlig dag!

Mamman var oxå rätt trött då sängen lämnades kl 07, men jag är inte sämre än att jag kröp tillbaka under täcket efter frukost o sov vidare med liten humla. Klockan råkade bli 12.15 innan vi slog upp våra blå.. Skönt! Killen däremot var så flitig och lycklig över snön som kommit o över fyrhjuling med plogblad så han klev glatt ut i kallvädret o log så lyckligt då jag såg honom svischa förbi på gården.. Måste vara nåt speciellt med killar o maskiner..

Annandag jul

Publicerad 2009-12-26 23:14:40 i Allmänt,

Hux flux har julhelgen försvunnit, poff borta!

Idag var det skridskoåkningen på g. O backen upp till hockeyplan är ingen lek! Hatade den för tjugo år sen då man skulle åka skridskor på gympan och jag kan säga att den måste definitivt vara brantare nu!! O det blev inte direkt lättare med fullastad barnvagn o småtjurig åttaåring som sällskap...Men fick lite välbehövd social stimulans däruppe ett par timmar tills tårna frusit till is och fingrarna var oanvändbara.

Kvällen har bjudit på massa god mat och en trevlig stund  hos svärmor och B-O och som en händelse har jag med mej en stooor burk rörost hem. Mums! Tycker det är underbart att bli lite bortskämd med gosaker, o de verkar veta vad jag gillar!

Juldagen

Publicerad 2009-12-25 17:50:56 i Allmänt,

Tycker nog att juldagen är en underbart skön dag! Idag sov vi alla till elva och sedan har vi bara myst hela dagen, sett film, käkat godis o haft främmande av allra käraste vännerna våra! Men tycker de är lite fräcka som överger oss o beger sig till stan, fast samtidigt förstår ja det oxå.. De ska ju hälsa på andra underbara människor o det slår oxå rätt högt!

Julafton var väldigt mysig! Först en intensiv em men huset fullt av folk, härligt att samla alla men känner att man hinner nog inte prata så mycket egentligen.. Massa barn som längtar efter tomten och är fulla av förväntan.. Men måste säga att det gick väldigt bra allting och vi måste ha haft snälla barn för det blev rejält med klappar! Då lugnet lagt sig och alla farit hem pustade vi ut i soffan med lite choklad och vin framför Göta kanal. Gjorde eld i öppna spisen o grillade lite marsmallows, Yummie!!! Fick sedan en ingivelse att klacka bort på midnattsmässa o stora barn ville gärna gå. Packade därför ner liten pyjamasLisa i vagnen och gick på gudstjänst mitt i natten. O där träffade vi idel kändisar bla Pär, Nettan, Olivia o Hanna, mycket trevligt att råkas då det är alltför långt mellan gångerna. Nya tider nu, förr träffades man på krogen men nu är det i kyrkan.. Fint var det iaf med alla tända ljus!
O det kan inte skada med syndernas förlåtelse emellanåt..






Alla älskade ungar o allra käraste syster (dokumenterar såklart!!)



Blev lite panik hos Tomten då han höll på tappa liten bebis i golvet ;-) Men som tur var styrde det upp sig!



Kärlek!!!!!

 

GOD JUL!

Publicerad 2009-12-24 00:53:05 i Allmänt,

Uppesittarkvällen lider mot sitt slut... Fått god glögg och smaskig skinkmacka! O granen är på plats!!! Nu blir det natten o imorgon blir det julfirande med allihopa! Mysigt!!!

GOD JUL FRÅN OSS!!!

Myyyyys!! Dan före dopparedan!

Publicerad 2009-12-23 19:27:03 i Allmänt,

Förmodligen bästa dagen i hela julhelgen, dan före allt! Lugnt o fridfullt, bara softa i soffan med lite glögg o provsmaka på allt gott som fixas till julafton. Både skinka o revbensspjäll smakar som allra bäst då det är alldeles varmt och nygjort. O inte för att skryta med har gjort världsgoda revbensspjäll! ;-) Ska äta de till middag idag med en röra på äpple o rödlök o kardemumma till, gottigt! Ska även festa till på lite rött till maten, ammar ju inte alltid på kvällen längre, lilla Lisa blir inte mätt och får därför tillägg. Hon hade inte gått upp så mycket som hon borde då vi var på BVC, o kanske därför kvällarna varit så gnöliga och hon haft så svårt att komma till ro. Men natt o morgonamningen tänker vi kämpa på med några månader till!!

Har nu bara klapparna kvar att slå in nu, hunnit allt annat. O slog till o köpte bingolotter till uppesittarkvällen, kan säga att det är väl ungefär hundra år sen jag köpte en bingolott.. Så nu ska jag kamma hem storvinsten minsann!!

Önskar nu alla en riktigt skön uppesittarkväll!!!!



Förra året kom den här tomten på besök.. Undra om han dyker upp i år.. Men tror mamma o svärmor blir bra brydd om han tar dem på brösten, fast det räknandes tydligen inte om man har handskar på sig.. O för de som undrar.. Tomten är INTE far till alla barnen....

"Puldag"

Publicerad 2009-12-23 11:23:49 i Allmänt,

Idag är det en "bocka av" dag.. Slå in klappar som inhandlades i lugn o ro igår i Birsta med Jannice, mycket mysig kväll o lyckades klämma in både middag o fika! Viktigaste sakerna då man far till stan! Liten Lisa var hemma med sin pappa.  Ska även städa lite lätt, förbereda lite julmat och ikväll ska granen kläs!! Få se om Martin hittar någon tjusig sak.. Handling och en tur till min mormor står oxå på schemat. Köpte en vaniljglögg igår så den ska givet avnjutas ikväll i soffan, o ljusen ska tindra, skinkan ska dofta nygriljerat och alla ska vara lyckliga!



En stund av eftertanke

Publicerad 2009-12-22 10:59:04 i Allmänt,

Mitt i all denna julstress kan jag ibland fundera över alla som faktiskt tycker att julen är en väldigt svår och tung tid.. Det finns de som kanske har minnen från bråkiga och stökiga jular och de finns de som kommer att fira jul helt ensamma och de finns de som har förlorat någon under året och nu ska genomlida första julen utan den personen... Känner att mina små bekymmer om oköpta julklappar, städning och julmat bleknar då man funderar en stund i de här perspektiven. Jag tycker att julen är en underbar tid och älskar att fira den tillsammans med mina nära och kära. Jularna då mina stora barn är hos sin pappa är alltid lite jobbigare men då får jag ju fira med dem en annan dag och det går faktiskt precis lika bra! I år ska vi fira jul här hos oss med alla barnen, mamma, pappa, allra käraste syster m fam, faster, Anki, B-O o Naimy. Ska bli så mysigt o det blir Lisas allra första jul! Vet att våra jular kommer att variera från år till år men det viktigaste är att inte glömma bort att njuta av vetskapen att vi har varandra och att verkligen umgås och ta det lugnt och släppa alla krav o måsten i jul!!

Avslutar med den dikt jag skrev och skickade som julhälsning ifjol

Julafton, förväntningarnas dá
Alla ska vara snälla o dessutom glá
Strunta i alla måsten, gör vad du vill
Njut av glögg, pepparkakor, skinka o sill
Sätt dej en stund, känn dej lycklig o nöjd
Då blir julafton en underbar fröjd


PS Eloge till Elina som fixade julbord till de på cafe "slinkin"!! Uppmanar alla att göra en god gärning så här i juletid, bra initativ och tror att många fick lite julkänsla tack vara den tjejen!!

http://st.nu/start/sundsvall/1.1667580

Två månader

Publicerad 2009-12-21 17:06:11 i Allmänt,

Igår blev Lisa två månader! Var o vägde henne idag och nu väger hon 5150 gram o var 59 cm lång, stortjej!



Upptäckt händerna o de är ju så himla spännande!

Nära nära..

Publicerad 2009-12-21 15:23:15 i Allmänt,

Nu börjar det dra ihop sig på allvar, nära julafton nu.. O inga julklappar inhandlade! Tur vi bara handlar till barnen så då går det rätt snabbt. Har fått önskelistan av Gustav så då är det bara att handla på; miniskoter, cross, bärbar dator, ny mobil, x-box.360 mm mm. Nya tider nu...Vad hände med Pokémon o lego? Har iaf köpt kalsonger o strumpor så då lär han flyga i taket av lycka!

Morgonen bjöd på kaffe med jalafolket, mycket trevligt trots att T var sååååååååååå sjuk o har säkerligen inte långt kvar.. Ålderdomen slår hårdare mot vissa. Diagnosen från doktor Krall var orkan i lungorna och hypokondri.. Lunchade sedan på Värdshuset och fick njuta lite rester från helgens julbord. Nice!!!

Kalas o storhandling

Publicerad 2009-12-20 22:02:49 i Allmänt,



Grattat världens finaste blivande femåring idag! Tova fyller på självaste julafton men kalaset för släkt var idag, igår hade det varit barnkalas för hela slanten. Tretton ungar.. Gulp!! Men det hade tydligen gått alldeles utmärkt! Fick gofika o umgås lite med alla innan jag o alla mina barn utmanade ödet o for till Birsta för att handla julmaten.. Såg mörkt ut då vi närmade oss Birsta, fantastiskt med bilar men på Willys var det helt ok! Kunde handla i lugn och ro o alla barnen skötte sig exemplariskt! Skönt! Finns roligare saker i världen än storskrikande bebis eller tjuriga storbarn inne på en affär.

Lämnade stora barn hos sin pappa o liten bebis hos sin pappa och for sedan till Lidens kyrka o lyssnade på julkonsert. Sååå himla fint!! O jag har en vän som kan sjunga otroligt bra! Vilken pipa du har Anna! Kanonfint! Kom en eller annan tår, o äntligen fick jag höra alla "gamla" vanliga julsånger!!

 

Lovely!!

Publicerad 2009-12-20 00:09:50 i Allmänt,

Hemma igen! Nattat tre små barn som slocknade i sina sängar, blev senare än beräknat o en ur familjen fastnade ett tag till.. Men så kan det gå då kvällen blir så trevlig som den bara kan bli så där oförhappandes ibland. Julbordet var som väntat mycket gott o bjöd på fräscha o kulinariska små rätter. Mums!! Fick sällskap av Jens som dök upp o sedan kom även bröderna Hallin in på kvällskvisten till Ida o Gustavs stora förtjusning. Bus blev det kan man säga.. 

Här kommer lite bilder från en mycket mysig kväll med ett fantastiskt julbord!!



   



Så här glad är man då man får följa med på julbord!

Julbord

Publicerad 2009-12-19 16:22:41 i Allmänt,

Har räknat på budgeten och skramlat ihop våra mynt, så vi beger oss till Lidens Wärdshus för ännu ett julbord i år! Kidsen har ju inte varit på något julbord i år så vi låtsas att det är för deras skull men egentligen är det nog vi som är rätt sugna på att njuta av Anders delikatesser...

Dagen har bestått av tvätt, städ o lite bakning. Fick till riktigt fina kokossaffransTOPPAR idag, men plättarna var nog snäppet godare.. ;-) Går rätt bra att göra massa saker på dagarna nu, lilla humlan sov i fyra o en halv timme nere i sin vagn. Mysigt!! Skulle vara rätt behändigt om det gick tre fyra timmar mellan amningarna även på kvällarna men då ska det tydlligen småätas.

Överlevde..

Publicerad 2009-12-18 18:14:44 i Allmänt,

Tog oss till affären o Värdshuset i bitande kyla, kan säga att det kändes på näsan att det var kallt! Den blev som en frusen röd potatis mitt i ansiktet..Matchade det hela med röd tröja o mössa så jag blev som värsta stureplansbruttan! Genomtänkt klädkod! Fick en utomordentligt god lunch på Värdshuset o fantastiskt trevligt sällskap! like it a lot!!! Lilla humlan sov sig igenom lunchen o en bra stund efteråt i sin vagn, tur man kan ställa in vagnen i trapphuset så blir det inte så kallt för henne. I em har vi bara myst inne i värmen o tänt massa ljus, ska nu ställa med lite middag. Idag blir det fläskfilégryta med färska champinjoner, purjo, vitlök o bacon. Gratäng till. Hoppas det blir gott! Helst av allt skulle jag vilja ha ett glas rött till men de resurserna finns inte..



Glad tjej trots snorig näsa!!

Kallt!!

Publicerad 2009-12-18 10:23:03 i Allmänt,

Verkar bli strålande fin men bitande kall dag idag, minus 22 grader...

Har en liten bebis som är lite snorig idag så då är det jobbigt att äta tycker hon :-/ men än är hon pigg o glad iaf! Tänkte trotsa kylan o gå på Värdshuset o luncha idag, det var ett tag sen sist o det är ju så himla mysigt!! Tur det bara är 500 meter dit, får gå raskt o bädda in liten ordentligt!

Tjugo minus...

Publicerad 2009-12-17 23:39:26 i Allmänt,

Brrrrrrrrr! Nu räcker det med minusgrader.. Tycker det kan stanna på runt fem minus o lite mer snö, skulle vara helt optimalt.. Har nu suttit i soffan hela kvällen o gluttat på tv o läst bok. Skön kväll! Ska nu studsa i säng o hoppas på några timmars sömn innan nästa matning! Skulle bli kallt imorgon oxå så då tror jag att det blir umgänge med soffan igen!



Visst är det tendens till "Heavy metal" gest??!! ;-) Pappas flicka!

Femton minus..

Publicerad 2009-12-17 17:51:12 i Allmänt,

Nu börjar det likna nåt! Kändes som en riktig vinterdag imorse då jag klackade iväg på Gustavs julspel, minus femton grader är kallt!! Men det var värt att ge sig ut i kylan! För oj vilka duktiga barn! Måste säga att de är tuffa som uppträder på scen inför hela skolan och alla föräldrar o övriga nära..fina fina barn!! Tror det var tårar i många ögon efter julspelet... Inte bara i mina hormonstinna tårkanaler som det svämmades över!

       


Tog med mig Terese hem efteråt för lite surr över en kopp kaffe, mycket trevligt! O sen startade jag upp våfflan i det kyliga vädret o packade in mig själv o Lisa och for o hälsade på några "gamla" vårdtagare som jag lovat att komma förbi nån dag. Blev mycket uppskattat! O min mage blev full av goda småkakor o kaffe :-/ men det är otroligt att ett besök kan göra några så glada, känns fint i hjärtat!

Tittade även in en snabbis på mammas jobb o kan ännu en gång prisa gudarna att jag inte är dagisfröken....

Snö o kallt!

Publicerad 2009-12-16 14:28:31 i Allmänt,

Tycker det är härligt att det nu är lite vitt ute! Minus åtta grader nu på em, kändes att det bet lite i kinderna.. Lite ovan det här med kyla och snö efter höstens envisa regnande.. Hoppas nu att snön ligger kvar ända till jul, blir lite mer julkänsla med gnistrande snö på backen!


O Lisa sover så gott i vagnen, väl påbylsad så är det gosigt o varmt!




Jag hjärta tillägg!

Publicerad 2009-12-14 23:39:48 i Allmänt,

Lilla humlan har nu fått en flaska tillägg o sover nu sött i sin säng! Vissa kvällar räcker inte maten till åt henne så då är det underbart att hon tar flaskan med lite extra mat! Ser riktigt hur nöjd och belåten hon blir efteråt, så hur bra det än är med amning så är det himla skönt att det finns annat att ge då det inte räcker till..

Ikväll har vi varit på lucia i kyrkan, Lidens nior och 3-4 som lussade, mycket fint och stämningsfullt var det (sas det..) För precis då luciatåget äntrade kyrkan så började Lisa gråta i vagnen... O eftersom jag vet att hon kan hålla en rätt hög ton själv så tog jag det säkra före det osäkra o smet ut ur kyrkan lagomt då alla ställt upp sig.. Men det hördes väldigt bra ut så jag kunde stå på kyrktrappan som en portad byfåne o lyssna medan snön föll så vackert över kyrkogården. Rätt fint det oxå.. Då det var dax för fika gick jag in igen o värmde mig innan vi klackade hemåt igen. Men måste säga att trots nya fina luciasånger så önskar jag faktiskt att det skulle vara mer av "de gamla goda låtarna"... Suck! Man börjar väl bli gammal....



Världens vackraste Lucia!

Publicerad 2009-12-14 14:51:05 i Allmänt,

Igår hade vi TVÅ vackra lucior! En Lucia med ljus i håret och en liten tomteLucia! Mycket fint och mysigt luciatåg och ännu en gång en liten bebis som var nöjd o glad under hela kvällen!




Fiiiiinfin Lucia med ljus i hår!!



Otroligt duktiga barn!!




Tomten o nissen kom på besök med godis o klappar!



Lisas första träff med tomten gick alldeles utmärkt!!

Söndag

Publicerad 2009-12-13 15:06:05 i Allmänt,

Idag har lilla Lisa namnsdag! Hon heter nämligen Lisa Lucia! Lucia efter Martins mormor, så grattis till båda på namnsdagen! Nu ska vi fara iväg till Sunnåslokakalen på luciatåg o tomtegröt! Ska bli så himla mysigt! Känner mig rätt utvilad, lilla humlan sov till 11.45 idag.. Jobbigt med bebis.. :-)



Älskar att ligga på skötbordet o prata med den fina teckningen som Ida gjort!!

Härlig kväll!

Publicerad 2009-12-12 23:13:29 i Allmänt,

Missade tyvärr hela julmarknaden i Tynderö, kom aningen för sent visade det sig... Men fick ett fantastiskt julbord på Idyllen o lilla Lisa skötte sig alldeles strålande! (alla andra med för den delen..) Måste säga att det är otroligt mysigt på Idyllen, julstämning på hög nivå! O supergod mat! Lite trist att vi missar vår lokala krogs kanonfina julbord i år, typiskt att allt ska vara samtidigt. Men får satsa på det nästa år! Hoppas att våra vänner som var där ikväll hade en riktigt trevlig kväll!





Fördrink på Porter cafe, julmust till mig o öl till killen!!

Lördag

Publicerad 2009-12-12 12:26:56 i Allmänt,

Idag bär det iväg på julmarknad i Tynderö och sedan blir det julbord på Idyllen! Känns som en helt ok lördag :-)

Bjuder här på en fin sång så här innan jul!! Ha en underbar dag!

Sötnöt!

Publicerad 2009-12-11 18:42:53 i Allmänt,

Sockersöt tomte som inte vill vara med på bild.. Gör ajabaja åt mamman! Men luciatåget på morgonen var så himla fint o i vanlig ordning blir mammahjärtat sååå stolt o rörd o då måste det gråtas en skvätt...



Egotripp!

Publicerad 2009-12-11 17:40:49 i Allmänt,

Har nu varit och blivit bortskämd på Make up store av världens sötaste o trevligaste sminkös, mycket skojigt!! Synd nu bara att man måste tvätta bort det här, annars har ju ansiktet varit klart tills imorgon då vi ska på julbord.. TUSEN TACK Camilla o Niclas för en underbar present!! Här kommer lite bilder på en ovanligt välsminkad tjej ( o tycker sminktjejen lyckades få bort de blåsvarta ringarna under ögonen fantastiskt bra ;-) )

"Nu är jag vacker..."





TACK

Publicerad 2009-12-10 14:47:35 i Allmänt,

Tack alla tjejer för en supermysig kväll! Kul att så många kunde komma men några av alla mina underbara vänner kunde tyvärr inte komma igår.. Men tycker att det kan bli en tradition det här med lite tjejmys nån kväll före jul så jag gör ett nytt försök nästa år!!

Glöggmys

Publicerad 2009-12-09 18:42:12 i Allmänt,

Idag har jag o Lisa hälsat på i Matfors, supermysig dag! Blev bjuden på god lunch o sen fikade vi smaskiga muffins som jag "bakat" (på Charm...) Härlig dag!

Nu har jag ställt för en liten glöggkväll med lite brudar från byn, få se hur många som dyker upp...  Passar på då Martin är i Uppsala på nån jobbgrej o julbord, inte synd om han heller...

Jobbträff

Publicerad 2009-12-08 18:25:42 i Allmänt,

Har nu kommit hem ifrån jobbträffen, avtackning av chefen o god middag. Trevligt!! Alla "Hemtjänstens" bebisar var där så nu har jag träffat alla IRL... :-) Lisa, Alice, Anton o Matthias. Supersöta o supersnälla alla fyra naturligtvis! Klantigt nog var kameran hemma så det blev tyvärr inga bilder..

Var även o gästade Emma tidigare idag, jättemysigt! Kul att se hur fint de fått i huset som tidigare varit dagis. Nattalie o söta Tindra kom oxå förbi där en sväng, trevligt! Imorgon bär det iväg till världens bästa Anna-Karin i Matfors o sen blir det glöggkväll för hela slanten!! Myyyyyyys!

Penntricket..

Publicerad 2009-12-08 10:26:20 i Allmänt,

Hörde talas om vikten att klara "penntricket".. O för er som inte vet vad det är så ska jag berätta att det är då tjejernas bröst anses vara bäst.. O det innebär att det inte ska kunna fastna en penna under brösten, då är de "fasta o fina" (eller obefintliga skulle man oxå kunna tro..)

Fast jag kan tycka att det är fränare att klämma fast ett helt pennskrin, eller två... :-) Sådetså!

Sju veckor!!

Publicerad 2009-12-08 10:21:23 i Allmänt,

Idag är Lisa sju veckor. Tänk snart är hon två månader o sen börjar hon snart skolan... Hon är en mycket bestämd liten dam, men helt underbar! Sover rätt bra på natten men har sin pappas dygnsrytm så vi somnar för natten vid tolvsnåret. Men då kliver vi inte upp förrän vid tio-elva.. Äter ungefär var tredje, fjärde timma på dagen o varannan, varje timme på kvällen. Skriker i högan sky då tröttheten sätter in o fattar inte mamman då att hon är trött så blir hon riktigt ilsk..Älskar att ligga på skötbordet o kika på teckningarna som Ida ritat, börjar nu oxå att tycka det är rätt ok att ligga i babygymmet en liten stund. På dagen kan hon sova i vagnen en massa timmar, upp till fem timmar en dag. Tycker det är härligt att hon sover ute i friska luften!

Fikadag!

Publicerad 2009-12-07 22:24:49 i Allmänt,

Inser mer o mer att jag är en rätt social varelse..Tycker Såååå himla mycket om att umgås över en kopp kaffe.. Idag har jag haft turen att ha tre finafina vänner på besök! Först Jannice på morgonkaffe o sedan kom Anna (uppepå :) )på efterlängtat fika, o sedan dök en solbrun Mia upp i sina gröna kläder o var lite sällskapssjuk o ville berätta semesterminnen av olika slag, sånt gillas!! Helmysig dag!

Ikväll har det blivit soffa o tv, rätt nice det oxå. Tittade på Ullared och hånskrattade o gjorde sig lustig över tjejen som grät då hennes vagn försvann.. Skulle inte ha gjort det.. För vem satt o grät då vagnen sedan hittades o hon vart så glad igen.. Gissa! Får skylla på hormonerna, det kan man väl göra åtminstone ett par, tio år sådär..

Vättaberget

Publicerad 2009-12-07 09:21:04 i Allmänt,



Bild från 2002 på Ida o Gurra på Vättaberget,tror jag publicerat den tidigare men jag tycker den är så fin så jag bjuder på den igen...

O vart tog den här veckan vägen...

Publicerad 2009-12-06 18:48:32 i Allmänt,

Hoppsan, ännu en vecka gått! Nära jul nu o julklapparna lyser med sin frånvaro.. Hoppas verkligen att tomten förbarmar sig o kommer med klapparna i år. Budgeten håller inte för extravaganta gåvor i år så jag hoppas barnen blir glada över teckningarna jag ritat.. ;-)

Måndag imorgon, då blir det tvättdag o förhoppningsvis dyker det kanske in nån kaffe/surr sugen medmänniska under dagen..

Lördagkväll

Publicerad 2009-12-05 22:45:02 i Allmänt,

Haft en mycket lugn, skön o mysig dag. Fam Stridh/Ericsson har tillbringat större delen av dan o kvällen med oss till vår stora glädje, fixade gemensam middag o det var så himla trevligt! Den stora sonen lånade vi kvar till imorgon, har dock instruerat honom om hur tv:n startas och vart brödet finns så han kan smyga upp då han vaknar.. De har en annan dygnsrytm på Jala....

Ida önskade middag idag o då blev det såklart tacos! Har börjat hennes 11-års firande idag eftersom hon är hos pappan på födelsedagen. Så imorgon fortsätter vi kalasandet med lite paket och fika på sängen! Sparar dock några paket till kvällskvisten så Martin kan vara med o fortsätta grattandet, han är ju som tidigare nämnts i Bakvattnet o kommer hem imorgon.






Fyra fina, fina barn!! Lilla humlan sov sött i vagnen, sov fem timmar där idag!!!

For med osanning..

Publicerad 2009-12-05 10:18:40 i Allmänt,

Hoppsan! Märkte redan igår då jag satte mig vid teven igen att det var Tove som åkte...Sorry! Har inte följt Idol i år så intresset var inte så högt igår heller.. O uppmärksamma bloggläsare har förstått att jag småljög lite :-) Så Erik o Calle t final, inga andra...

Ska ta o fixa lite frukost nu, kurrar i magen. Ida sover än men vi övriga är uppe. Martin har dragit t fjälls med B-O o är borta tills imorgon. Hoppas de får det bra däruppe o gärna lite fisk med sig hem..

Baddag

Publicerad 2009-12-04 22:56:56 i Allmänt,

Idag blev det badhuset i Timrå igen, rätt mysigt att fara dit med stora barn o liten bebis. Mamman kan läsa o fika medan stora barn badar o liten sussar. Nu ikväll blev det till slut god middag o lugn stund i soffan efter en stunds panik med hungrig mamma, bebis, barn o sambo..  Har gluttat på Idol o hörde just att det blev Erik o Tove i final, känns helt rätt måste jag säga! Erik var super ikväll!

Nu ska jag smutta lite glögg i soffan, fredagsmys till slut!

Vilket jobb!

Publicerad 2009-12-04 11:37:29 i Allmänt,

Fick denna av mamma förra helgen, de hade varit på julmarknad o köpt en till mig o en till syster. Blir säkert tjusigt då man tänder den..



I love Indiska!!

Publicerad 2009-12-03 22:23:59 i Allmänt,

Tycker att Indiska har så himla mysiga ljuslyktor o dyl. Deras heminredningsavdelning skulle lätt kunna ruinera mig... Men idag blev det bara denna finafina adventsstake:



Shoppoholic..

Publicerad 2009-12-03 18:23:16 i Allmänt,

Helt klart blir man lite lyckligare av att shoppa! Tur man inte bor närmare stan för då skulle det serveras havregrynsgröt rätt ofta... Haft en riktigt bra dag på stan idag! Först signering av faderskap o passade sedan på att luncha med kärleken, trevligt! Klackade sedan runt på stan med liten Lisa o kikade på allt och inget. Köpt presenter t Ida o liten Bill. Hittade även lite kläder till mig själv, vilket verkligen var ett nödvändigt ont!! O trots ebb i kassan o julklappstider så blev det lite shopping.. Lovely!

Försökte förgäves hitta fikasällskap men fick inget napp, o min telefon är paj så jag har lånat Idas gamla, o de flesta av mina telnr är givetvis sparad i telefon så det var inte många nummer jag hade. Eftersom hälften av ideén med ett stadsbesök är att gå o fika så gick jag således själv på ett fik. Rätt ok, men säkert betydligare roligare att vara lattemamma med sällskap!!!

2 december

Publicerad 2009-12-02 16:39:45 i Allmänt,

Kaffebesök av Emma o lille Anton idag, en riktig liten gla kille var det!! Är kanske en framtida lekkamrat till Lisa, de har ju rätt nära till varann. Rakt genom dungen så är man framme!

Besöket på BVC gick alla tiders idag, allt var ok o hon var ovanligt nöjd för vägning och undersökning, skönt!

Igår var det full fart hela dan. Bjuden på lunch på Värdshuset o sen ner t Birsta då kidsen kom från skolan. Kikade in en snabbis t Eleine och fick se en världssöt liten Alice!! Himla fin! For sen vidare vägen förbi Häreborg o plockade upp en pizza som vi delade i bilen, snabbmat alla kategorier.. Var o handlade tomtekläder till stundande Luciatåg o julteater och sen var vi o grattade Martins moster som fyllde år. Trevligt att träffa alla o gott fika var det! Lisa blev dock lite övertrött så hon gjorde sorti med ett illvrål men slocknade sedan i bilen o sen var allt frid o fröjd. Jobbigt med kalas o en massa människor..

Imorgon är det stadstripp igen, då ska vi skriva på papperna om faderskap. Är ju inte gifta så då kan tydligen vem som helst vara fader :-/ Är man gift så är sånt heeelt uteslutet, märkliga regler..



Fick oxå käka i bilen, men ingen pizza än.......

1 december

Publicerad 2009-12-01 09:18:41 i Allmänt,

Mysstund i soffan framför årets julkalender med alla tre underbara barn, härlig start på dagen!! Verkar vara en bra kalender i år, tycker det varit lite si o så med kalendrarna nuförtiden.. Annat var det då jag var barn ;-) Tacka vet jag Trolltider! Har nu druckit lite kaffe o läst lite i boken jag håller på med, "Den inre kretsen". Nej det här går inte, ska passa på o springa ner i tvättstugan en sväng medan lilla humlan sover sött.

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela