Cattas liv och tankar

Mysig kväll!

Publicerad 2010-07-31 23:36:50 i Allmänt,

Efter en dag på Härefestivalen avrundade vi med fiske och hamburgegrillning i Dackesjötjärn med fina vännerna! Himla härligt! Trots utlovat regn så sken solen på oss hela kvällen! Ljuvligt!! Kom hem vid nio-snåret och har nu suttit på balkongen och lyssnat på dansmusik ifrån Åsen sommardans! Nostalgi....  Förtränger HELT alla som roar arslet av sig på Häresfestivalen och Storsjöyran... Men VI kommer iaf vara pigga imorgon!!! Eller kanske inte, vi har ju en egen liten väckarklocka..... Tänkte inte på det..

 

 

 

 



Förlamande trötthet..

Publicerad 2010-07-30 15:43:56 i Allmänt,



Jobbade igårkväll och gjorde verkligen skäl för min lön! Kom inte hem förrän vid 01 och var totalt slut efter ett rätt krävande uppdrag... Längtade rätt mycket efter att krypa ner i sängen o bara sova!! MEN har man en liten sjuk Lisa så fick planerna på det ändras lite hastigt.. Har säkert varit uppe 30 gånger inatt med henne.. Tvärtäppt och hostig. Riktigt synd om henne!  Så efter flera timmars bök sov hon en liten skvätt för att sedan vakna vid 06... Skitpigg.mamma.nu

Ibland förstår jag folk som sätter ut barnen sina på bron... ( o nu förtydligar jag detta direkt så jag inte blir anmäld av känsliga läsare: skulle ALDRIG göra det, men kan förstå känslan!)

Så idag har jag varit trött, eller kanske mer död egentligen.. Men nu är jag återigen på plats för en kväll i Florence anda! Har jag tur blir det lite lugnare ikväll, brukar sällan vara fullt upp två kvällar på raken..

Bara. åtta. timmar kvar.....

Friidrotten

Publicerad 2010-07-29 14:32:24 i Allmänt,

Tycker det är riktigt spännande att se de fantastiskt duktiga vältränade armarna och fasta benmusklerna friidrottskillarna! Ja även tjejerna är duktiga såklart men inte lika snygga duktiga! Men kan för mitt liv inte begripa det där med stavhopp!! HUR kommer de över???? Ja hinderlöpning är oxå en gåta för den delen... Hmmm, kanske inte skulle prestera så värst mycket på längdhopp heller.. Tur man inte är elitidrottare!

Suttit fast i soffan hela dan med febrig o...

Publicerad 2010-07-28 23:11:14 i ,

2010_07_28_14_07 (MMS)

Suttit fast i soffan hela dan med febrig och snorig liten Lisa.. Rätt mysigt att sitta o gosa så ibland, händer bara då hon är sjuk för annars har hon inte tid... Men lite synd henne har det varit då hon legat som en disktrasa i min famn... o lite synd om mej med som hade fjärren utom räckhåll..

Sushi på balkongen!

Publicerad 2010-07-28 19:37:04 i Allmänt,

 

Igårkväll var det ännu en ljum sommarkväll att njuta av! Trots utebliven vinst på bilbingon hade vi himla trevligt! Avslutade kvällen med sushi, rosé och kärleken på balkongen! Rätt hög mysfaktor nu då man kan börja tända ljus igen. Ljuvligt!!

Det här med sömn...

Publicerad 2010-07-26 13:04:42 i Allmänt,

Sömn är HELT klart underskattat! Får man inte sova är man som död fast man trampar på.. Lilla, lilla, LILLA Lisa (citerar Agnes ;-) ) har fått för sig att man hux flux MÅSTE vakna på natten, gärna gallskrika oxå.. Mysigt.

Inatt startade serenaden klockan 02.. Efter zombiemammans istoppning av napp 20 ggr(rätt klurigt i becksvarta natten, den hamnar lika ofta i ögat som i munnen...) fick det lilla monstret en flaska välling o somnade då om till 05.47.. Då var man pigg. Lika pigg som efter en ravefest utan piller i åtta dagar.. ungefär.

Förstår att det händer mycket i den lilla hjärnan nu, mycket att tolka in och sortera.. Men tycker ändå att man borde kunna sortera tyst och försiktigt utan att väcka hela Lidens centrum ( o de är rätt många det!! Säkert hundra stycken!) Men tror att det tysta och lugna har totalmissat Lisa..

Grattis världens bästa pappa!!

Publicerad 2010-07-26 12:29:50 i Allmänt,



Teckningen gjorde jag 1982, alltså 8 år gammal. Hittades nu i stugan då mamma städade bort gamla saker.
 Hade ritat av vår stuga och hur det ser ut runtom..
Lite roligt att den 26 juli 1982 oxå var en måndag.....

 

Ännu några alster... Att inte jag blev konstnär är för mej en gåta...

Vet att jag Tjatar om det...

Publicerad 2010-07-25 20:13:54 i Allmänt,

Men visst är det en UNDERBAR sommar!!!

For till stugan igår em efter en härlig lunch med kärleken på Wärdshuset. Camilla o tjejerna var redan i stugan och vi grillade, chillade, fiskade och hade det rätt ljuvligt!! Spelade kort frampå kvällskvisten o hade nu kunnat ljuga o sagt att jag dominerade men min kära syster utklassade mej o Martin totalt... Ingen pardon där heller!!

Idag vräkte regnet ner så vi packade ihop och for hem rätt tidigt. Nu ikväll har vi alla varit på Österström och ätit middag för att fira pappas o fasters kommande födelsedagar. Har även kikat på konjaksbespararen. Ännu en trevlig dag till ända..

 
 


  

FYRA huggormar bor i vedboden.... Tittar ni noga ser ni tre små, små, små grodor på bilden till höger..

 

 

Feel good

Publicerad 2010-07-22 16:58:50 i Allmänt,

Har några saker som gör att jag känner mig så där äckligt lycklig...


* Mysa i soffan med kärleken ( o gärna slumra lite oxå mot en trygg bröstkorg..)

* Titta på mina ljuvliga sovande barn (värk i hjärtat av kärlek...)

* Titta på gamla kort o minnas ALLA galna upptåg...

* Se bästaste filmerna om o om o om igen.. Typ "Mamma Mia", "Bridget Jones", "Sagan om ringen", alla amerikanska skitactionkomedier (Die Hard, Dödligt vapen etc...)

* Läsa en sån där riktigt bra bok som man inte kan släppa taget om..

* Skratta sig fördärvad tillsammans med fina vänner..

* Dricka ett glas rosé på balkongen o bara njuta av sommaren...


Vad får DEJ att må bra??

  
  

Tips, hur gör vi??!!

Publicerad 2010-07-22 11:35:32 i Allmänt,



Lilla katten Mirra äter ICKE kattmat! Den lilla damen tycker att menyn ska bestå av kyckling, skinka, köttfärs, fil... Även tomat, knäckebröd o kakor är helt ok...

Provat flera olika sorter nu men näpp... Ratar allt.

Snälla! Har ni några bra tips så att hon kan tänka sig att äta lite kattmat istället!

(o det verkar vara jättegod kattmat för lilla Lisa mumsar däremot hej vilt så fort hon kommer åt........)

Liten borta...Stora på semester...

Publicerad 2010-07-21 15:25:08 i Allmänt,

Nu har farmor hämtat Lisa.. Jag jobbar ikväll och imorgon kväll, Martin jobbar oxå sena kvällar så det blev till att ställa med barnvakt. Himla tur att vi har både farmor och mormor som ställer upp i vått o torrt! Lyx!!!

Sitter o klurar på en liten semestertripp... Lutar åt att det blir en liten Åbo kryssning.. Tror stora barnen skulle tycka det är superkul!! Tänker lämna liten hemma för tror inte att hon uppskattar en nätt liten resa på 40 mil till Stockholm o sen tillbaka dan därpå... protesterar hej vilt över en liten stadstripp på ynka fem mil... Så hon har det nog lugnare hos farmor då.

Pratade precis med stora barnen, de befinner sig i Lycksele och ska gå på djurparken imorgon. Måste vara fördelen med dubbla boende.. Även dubbla semestertrippar...

Mys i stugan

Publicerad 2010-07-20 21:05:30 i Allmänt,



Idag kom mamma och mormor förbi på lite fika borta i stugan, sååå trevligt! Mormor fyller 88 år i år, ser inget och har inte helt lätt att gå, men det gick alldeles utmärkt att ta sig till bordet och njuta i solen ett tag! Himla tur!




Har nu laddat lite batterier, läst, myst o bara tagit det lugnt.. Skönt!!!
Imorgon väntar återigen jobb, likaså på torsdag.

Rekommenderar VARMT boken "Hypnositören"... Var så sjukt spännande att jag inte tordes gå ut på dass alldeles ensam igårkväll, o misstänker att Lisa blivit rätt grinig om jag hade burit med mej henne dit.... Fick hålla mig tills det ljusnade....

Titta bort Anna!!!

Publicerad 2010-07-20 20:53:45 i Allmänt,



Här är EN av de TVÅ huggormar jag träffat borta vid stugan.... Uppkrypna i vedboden....

Tycker det är lite häftigt med de där otäcka djuren ändå...

Livskvalitet.... Räkmacka, skvalpet mot br...

Publicerad 2010-07-19 20:33:04 i ,

2010_07_19_19_48 (MMS)

Livskvalitet.... Räkmacka, skvalpet mot bryggan, sol, varmt i vattnet.. Nu kvällsdopp o sen mysa i stugan med en bra bok och en sovande ljuvlig bebis... (o fundera lite på alla fågelholkar.. ser 22 st. pappa gillar fåglar...)

Hej alla! Nu är jag och mamma i stugan! Ha...

Publicerad 2010-07-19 19:12:30 i ,

2010_07_19_17_06 (MMS)

Hej alla! Nu är jag och mamma i stugan! Har det så himla mysigt, bara busar o gosar. Mamma har träffat herr Huggorm, men han vill inte jag träffa!! Ikväll tänker jag o mamma bada o äta räkor på bryggan! Ljuvligt liv va?! Puss o kram från Lisa

Ljuvliga sommarkväll!!!

Publicerad 2010-07-18 20:29:05 i Allmänt,



Sol, fina vänner, barnvakt, dax för bus...
Festdax ute på gräset vid vårt hus....

 

God mat, härliga skratt, massa dryck o lite likör
Tur att alla bor nära så att ingen kör...

 

Kyssar, kramar, kärlek och kel
i sommarnatten rymdes det en hel del...

 

Lekar, spel, sommardrinkar och barfotadans
Mot sådana här ljuvliga nätter har vintern ingen chans!!



O gladast av alla var tydligen jag...
För känningarna har suttit i ända tills idag...

TACK älskade vänner för en HELT ljuvlig kväll!!
Vi gör om ett igen!! (fast inte än är ni snäll.............)


PUSS!

Sommarvirus?

Publicerad 2010-07-18 15:10:49 i Allmänt,

Fick ABSOLUT troligast ett elakt virus efter fredagens underbara uppesittarkväll! Viruset satte sig direkt på "måbranervus" och vägrade släppa taget under HELA lördagen... Otäckt... För det kan väl absolut inte vara så att jag börjar bli för gammal för att sitta uppe hela natten , dansa till Uggla på gräsmattan och dricka vin som om det var sista gången någonsin... Så kan det väl inte va?!
Näpp, skitvirus!!!

At work...

Publicerad 2010-07-15 22:12:42 i Allmänt,



Joppelijoppar ikväll oxå! Men det går så bra o är så himla skoj att jag nästan (men bara nästan...) unnar alla lediga att ha en underbar kväll med en massa mys o rosé! O faktiskt är ordningen på byn snart återställd! Jalafolket närmar sig hemmet!! O det var sannerligen på tiden! De har ju ett HUS att bygga!! Ute o ränna på det där sättet.. Ok, de kanske var värda lite semester...

Lilla lördag!

Publicerad 2010-07-14 22:19:08 i Allmänt,

Verkar som om ALLA dricker vin o roar sig ikväll....

Är det BARA jag som tar mitt ansvar och jobbar?

Nej, jag är INTE bitter... O ABSOLUT INTE avis på de som sitter o surplar (hade kunnat skrivit sippat men det låter så fruktansvärt mysigt....) vin i förtältet i Furuvik...Näpp, inte ett dugg... Alls...

/Rotlös och ensam



PS Ha så kul allihopa då.....

PS igen.. Men på fredag! DÅ blir det chilla, lite vin, vänner o säkert sång oxå :-)

Hösten räddad!

Publicerad 2010-07-12 16:27:14 i Allmänt,



Dax för plugg igen! Kommit in på distriktssköterskeutbildningen i höst!! Börjar i september, så då blir det slut på ledigheten! Men ska fortsätta vara mammaledig för tycker Lisa är alldeles för liten att börja på dagis... Men vet att jag har villiga aspiranter på barnvakteriet då jag måste vara på skolan och så ska ju pappan vara lite mer pappaledig så det löser sig nog... Är ju en hel del egna studier som väntar, och har ju jobbat heltid o pluggat deltid ett tag så då borde jag klara av att plugga och vara hemma...

Ska åtminstone börja plugga men blir det för jobbigt så struntar jag i plugg o är "bara" mamma ett tag till.. Men det ska nog gå bra... Hoppas jag...

(MIA: Japp, jag veeeeeeeet, är helt galen!!)

Härlig helg!

Publicerad 2010-07-11 22:45:37 i Allmänt,

Fredagen bjöd på härlig dag i Sandnäset och efterföljande kvällsdopp i Brudsjön. Date på balkongen med kärleken o ett glas rosé avrundade sedan dagen..

 


På lördagen bar det iväg till Vigge för Hådénarnas släktträff, HIMLA trevligt! Kanonfint ställe, god mat o en massa trevliga människor! For sedan till käraste svärmor o B-O o tillbringade natten där. La upp förslaget om att låta Lisa sova inne hos dem o vi (jag, Martin, Ida) i lillstugan.... Förslaget godtogs utan protester (HELT otippat! ;-) ) och vi (eller åtminstone jag o Ida) fick en lååååååång skön skönhetssömn!!

 

 

 

 

Idag lämnade vi återigen Lisa i farmor och B-O:s trygga händer och for tillbaka till stranden i Vigge och fick några timmars SOL och bad! Helt underbart!! Blev även bortskämda med god mat och sen var det dax att bege sig hemåt mot Liden igen..

Kärlek!

Publicerad 2010-07-10 12:59:17 i Allmänt,


Relationer är viktiga. Utan relationer dör vi en smula. I en relation anses det vara viktigt med trohet, ärlighet, gemenskap, respekt och att ha roligt tillsammans. 

Men vem vill ha fullständig ärlighet?  Ser jag tjock ut i den här klänningen? Tja, lite rund om rumpan är du allt.. Hmmm.. Kanske ingen höjdare att höra fem minuter innan festen…

O ska man verkligen vara med varandra all ledig tid? Kanske är det viktigt att vårda vännerna oxå, för de finns ju där då det blåser... O såna ska man vara rädda om. En sann vän är guld värd!! O jag har förmånen att ha några riktiga guldkorn!

Ett förhållande ska vara som ett pirr i kroppen nästan jämt! Man ska få känna sig älskad de dagar man inte älskar sig själv så himla mycket.. En tanke på partnern, hans doft eller en "egen" sång ska kunna få det att kittla i magen! Det ska kännas som då man ser på en fantastiskt bra film o inte kan slita sig därifrån trots att man är sååå himla kissnödig..

Så låt det pirra och var lycklig över din underbara kärlek och dina finaste vänner! För det är jag!!

Ny telefon...

Publicerad 2010-07-09 23:58:50 i Allmänt,



Har en ny telefon.... HIMLA kul... Men har varit trogen Nokiaanvändare i snart fyrahundra år så en Samsung är ingen lek... Lyckats ringa folk mitt i natten, klarar inte av att vidarebefodra sms, missat samtal och kan helt uppenbart inte rotera bilderna som jag skickar till bloggen...

Men den är FRÄN med touchskärm! O tids nog kommer jag oxå att fethaja hur den ska användas! (om den inte ligger ca ett stenkast från köksfönstret vill säga.....)

Jovars...

Publicerad 2010-07-09 23:49:47 i Allmänt,

   

En helt ljuvligt underbar dag! Strålande sol, blå himmel, varm sjö, snälla goa barn...
Har badat, badat, badat, fikat, fikat, fikat...
Sommarlov som det SKA vara!!!

Stor o liten!

Publicerad 2010-07-08 23:07:32 i Allmänt,



Liten Mirra älskar Kalle Katt! Följer honom som en skugga.. Kalle Katt är fortfarande lätt brydd vad vi dragit hem men har gillat läget.. Men den lilla damen Mirra är aningen matkräsen så nu mutas det med fil och skinka för att få den lilla att äta. Kalle Katt tycker det är aningen orättvist att bara hon får gosaker så han lyckas naturligtvis oxå få en annan meny emellanåt...

Råttor går bra men då det vankas torrfoder så rynkas det på lilla nosen... Märkligt...

Kvällsdopp!

Publicerad 2010-07-08 21:43:37 i Allmänt,



Drog iväg till Brudsjön så stora barn fick ta ett efterlängtat kvällsdopp! Liten fick sitta o tråna på stranden och sucka över deras ENORMA badbalja!! Men som plåster på såren fick hon smaka lite kanelbulle! Lycka!

Hemma!!!!

Publicerad 2010-07-07 22:20:32 i Allmänt,



Kalle Katt har kommit hem! Efter nästan SEX veckors bortamatch har han nu äntligen kommit hem!! Aningen brydd över den lilla varelse som flyttat in men är rätt stolt ändå över att bli skuggad av en liten hänförd kattunge!

Happy! Happy! Happy!!

Mot stugan!

Publicerad 2010-07-06 09:38:44 i Allmänt,



Idag bär det iväg till stugan! Gustav fyllde ju år mitt i smällkalla vintern och bestämde då att han skulle ha sitt kalas nu i sommar, i stugan. Så i em kommer det vara tolv 9-åringar som härjar för fullt i skogen o badar från bryggan! O alla ska sova kvar! Spännande! Tur jag har med mig några extra vuxna resurser.... O tur att lilla Lisa får vara med mormor så jag kan koncentrera mig på att vara Baywatchbabe...

Smakat på gatufest!

Publicerad 2010-07-05 23:25:47 i Allmänt,

Efter en tur till stugan och gräsklippning styrde jag kosan till stora staden Sundsvall. Målet var en date med fina vänner och älskad syster. Sutttit och njutit av sommarvärmen i ett av mat/öltälten på torget.. INTE alla sugen på något annat än ett glas pissljummet vatten till maten... Efter en islatte på Barista var det dax att bege sig mot Liiiiiiden igen med musiken och skratten från partytälten som en käftsmäll i kvällssolen.. INTE alls avis...

     

Thanx underbara!!

Ödmjuk...

Publicerad 2010-07-04 16:08:33 i Allmänt,


Jobbar nu sista kvällen för den här gången. Helgen har passerat. Har verkligen ett underbart jobb och den stora förmånen att få jobba ute på distriktet. Så fantastiskt kul! Speciellt på sommaren.. Ljusa varma sommarkvällar.. Fantastiska vyer..Möten med massa människor, patienter, anhöriga och personal. Underbart! Jag får ta del av spännande levnadshistorier och uppleva både sorg och lycka.

Ibland möter jag döden.. Alltid lika speciellt. Och olika. Oftast väldigt fint, men ibland är det tungt, ibland kan det vara fruktansvärt..

Kontrasterna mellan glada skratt i sommarnatten där människor är fullt upptagna med livet och till människan i livets slut är rätt stor.. O så är livet, från början till slut.. Glädje, sorg, liv, död...

Återigen, CARPE DIEM... Njut av livet, det går faktiskt inte i repris....

Puss på er!

(Bilden är från Vättaberget i Liden en ljum sommarkväll....)

Varmt!

Publicerad 2010-07-03 16:03:15 i Allmänt,



Japp! Ni kan tacka mig för den här underbara värmen! Jobbar nämligen fredag, lördag och söndag... O det är ju kul, svettas just inget alls. Skulle inte vilja byta ut storsprutan mot ett glas kallt rosé... Tur att jag älskar mitt jobb annars hade jag nog varit rätt bitter nu...

En dag på stranden!

Publicerad 2010-07-01 21:34:57 i Allmänt,

 

 



Mysig dag med alla barnen! Synd att det var lite för kallt för bad men snart kommer värmen!
(fast det har jag ju sagt i en månad nu.....)




Avslutade dagen med att klippa bort lite hår hos frissan...

- Hoppsan! Tror det var ett tag sen du klippte dej?

MYCKET Diplomatisk frissa... Man är inte prio 1 längre, snarare 87....Lite brydd var hon dock över min lilla lilla stubb i luggen och att massor av hår gått av i nacken...kan tänkas ha med mina pippilotter att göra.. eventuellt...

Canvastavla!

Publicerad 2010-07-01 21:04:46 i Allmänt,



Gjorde en canvastavla av en av bilderna som Cecilia tog för ett tag sen..

Visst blev den superfin!!

(Tackar som frågar men Nej, det är INTE min fot..... ;-) )

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela