Cattas liv och tankar

Oväntat besök!

Publicerad 2013-07-31 10:15:00 i Vänner,

Igår var det en fantastiskt trevlig dag! Först kom en helnöjd son hem från sin Åresemester med handgjorda praliner från Åre chokladfabrik till sin mamma! (Måste ha gjort nåt rätt i uppfostran där..)
 
Lite senare på kvällen dök plötsligt min älskade vän från gymnasietiden upp i hallen! Helt appropå sådär! Blev alldeles till mej av glädje! SÅ himla kul att ses! Som vanligt blev det en hel del surr och oftast i kör, precis som det brukar vara då vi ses. Underbart! Så nu längtar jag redan tills nästa dejt!
 
 
Tack för besöket bästa Ann!!
 

Påét igen!

Publicerad 2013-07-23 12:30:00 i

Skrev tidigare om min semester, men glömde ju skriva om hur fantastiskt ambitiös jag varit med träningen de tre semesterveckorna..
 
Eller om jag ska vara helt ärlig så har den enda motionen varit lite bad, flanering i Hufvudstaden och att gå från balkongen till kylskåpet för att fylla på roséglaset. SÅ rätt sparsamt med andra ord.
 
Men nu är jag inne på min andra arbetsvecka och det är ganska skönt att känna att rutiner är väldans bra för mej. Upp på morgonen och ut och gå. Toktrött. Tokgruvsamt. Men tokhärligt.
 
Imorse gick jag elljusspåret. Insåg plötsligt hur sjukt vacker utsikt det är och hur sjukt tråkigt själva spåret är. Så då fick jag en briljant idé!! TÄNK om det skulle kunna bli ett skol/förskole/by/företagar projekt av det! (Blev lite imponerad i Trolska skogen av hur bra det kan bli av en liten stig i skogen...) Lidens föreningar skulle kunna bidra med material och samlad kompetens (tänk snickeri, skogsvård, estetisk utsmyckning..)
 
De minsta skulle kunna måla vackra tavlor, plasta in och sätta upp! Eller göra små humlor och nyckelpigor av stenar, spännande troll av stubbar osv..  De lite större kunde söka fakta om myrstackar, tallar, djur och sätta upp längs spåret. Spännande läsning! För att få in engelskan och spanskan så är det bara för eleverna att göra fler faktablad med översättning! Internationellt intresse, tada!!! Storbarnen skulle kunna ta röjsågen och röja, dra ris och i samma veva få lära sig om skyddsutrustning, arbetsmiljö (och första hjälpen.....) O tänk vad bär det finns! Bara att plocka och sedan på hemkunskapen få lära sig att sylta, safta och göra gelé. På syslöjden kan de sticka halsdukar och sy förkläden till herr Tall och fru Gran.. På träslöjden snickra små "Tomtehus", fågelholkar eller göra andra spännande boningar, bara fantasin sätter gränser och efter spåret finns dessutom en stor platt sten där barnen kan uppträda och sjunga och spela teater.. 
 
Förstå vad bra det skulle kunna bli!
 
Detta skulle ju täcka in heeeela läroplanen och samtidigt uppmuntra till ökad aktivitet och folkhälsa som är sååå i ropet nu! Så varsågod herr Rektor eller andra som brinner för vår hembygd! Ni får mitt färdiga koncept! Förvalta det väl...
 

Slut på semester!

Publicerad 2013-07-16 19:53:46 i SEMESTER!,

Ja då har man redan jobbat två dagar och kan bocka av sommarsemestern 2013! Har haft det finfint och det känns som jag hunnit med en hel del! Efter en underbar midsommarhelg så bjöd kommande vecka på lite balkongsittning, både med bubbel på kvällen och kaffe och bok till frukost. Fixade även en liten överraskningssittning för en väldans kär vän som helt otroligt passerat 40 i sommar! Kvällen blev både väldigt lyckad och väldigt lång... Som sig bör en ljummen sommarkväll...
 
Har även hunnit med en Stockholmstripp med alla mina älskade ungar där vi besökte både Junibacken och Gröna Lund. Hann även med lite flanering på Söder och i Gamla stan, tokmysigt på alla sätt! Martin mötte sedan upp oss i Gävle för att ta oss alla ut till Furuvik för en grillmiddag hos Mona och Olle. Känns alltid lika underbart välkomnande att komma dit, trots att vi bestämde det i sista minuten..
 
Hann med en fika där också på söndagen i ljuvligt väder innan vi styrde kosan hemöver. Vi tog gott om tid på oss och stannade för både fantastiskt god mat på Axmar brygga och sedan havsbad i Hudik, men sen var det rätt skönt att komma hem!!
 
Fick sedan rita ett kors i taket då jag och bästa Anna-Karin lyckades pussla till ett helt dygn tillsammans! Bad, mer bubbel och en massa härligt surr! Precis som om det var igår! Vissa vänner finns där trots att man ses alltför sällan..
 
Trollnatta bjöd på ett hejdundrande uppträdande av Markoolio! All heder åt karln som lyckades få hela Trollbyn att sjunga med! Och den lilla tjej som fick sjunga duett tillsammans med honom till "Värsta schlagern", säger bara wow! Vilken tjej!! Även nu en underbar sommarkväll med sol och värme och gemenskap!
 
Sista semesterveckan fick jag förmånen att låna mina älskade syskonbarn! Tog en tur till Trolska skogen, klackade runt i Döda fallet och avslutade veckan med bad i Brudsjön och surströmmning till middag! Kalasbra!
 
Helgen innan arbetet drog igång så var hela familjen i stugan. Bad från brygga, grillning, fiske, hjortronplock och mer umgänge med fina vänner satte punkt för semester 2013.
 
Kan inte annat än tacka för ljuvliga dagar och ser fram emot fler stunder av sommar, sol och bad trots att jobbet nu väntar runt knuten. Men det är i alla fall fortfarande sommar!!
 
 
Väldans snygg 40-åring!!
Väldans fina barn!
Väldans lycklig tjej!
Väldans efterlängtad pappa!
Underbara Furuvik!
 
Ljuvlig mat på Axmar brygga!
Bad i Hudik!
Lisa och Bill i Rännösjön!
Fina vännen!
Markoolio levererar!
Trolska skogen!
Döda fallet
Brudsjön
Sommarbad på det allra bästa sätt, i stugan med barnen!
 

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela