Cattas liv och tankar

Tusen TACK Nettan!

Publicerad 2009-03-31 15:22:02 i Allmänt,

Då jag fyllde år fick jag en bok av Nettan, av titeln att döma visste jag inte om jag skulle ta det som ett personligt påhopp och bryta ihop i en skrynklig gråt.. MEN hade inte behövt bekymra mig och analysera sönder varken titel eller motiv.. :-)  Måste verkligen VARMT rekommendera den här lilla boken av Mark Levengood!! Står såååååå mycket bra i den att man inte kan lägga ifrån sig den förrän den är slut! Mycket tänkvärt o en massa klokheter och hela tiden med en fantastisk underton av ironi och självhumor. Love love!!! Kommer att plocka upp den o bläddra i den för "måbra"-stunder!




Lääääääänge sen nu...

Publicerad 2009-03-30 19:04:47 i Allmänt,

Hörde talas om en kompis kompis mosters lillasyster som tydligen låg för liemannen igår o hade lite problem att ta sig ur sängen.. Intaget kvällen innan hade överstigit lämpliga doser o Vips! är intoxen framme... Martin tycker det är såååå kul att fotografera mig i dessa utsatta positioner och här bjuder jag på lite bildbevis.. Men märk väl: Lääänge sen nu!!!

Kall handduk på pannan ala Jörgen är ett måste, o att knapra is är absolut LIVSNÖDVÄNDIGT! (Hörde att även Dick är en trogen isknaprare :-) )




  Måste ha varit kräftorna....  Skulle ha låtit bli den där sista...
   
   Istärningar på magen... Johans hårdrocksfest tog hårt på en vanligtvis mjuk o skötsam tjej ;-)

Inte gjord för en dag på Birsta..

Publicerad 2009-03-29 18:23:16 i Allmänt,

Tycker alltid att det känns så kul att få fara till Birsta, kan riktigt längta efter att strosa runt i alla butiker..Gå o fika i lugn oro, mysa o titta på allt fint.. MEN då jag väl är där så blir jag lätt stirrrig o vill bara hem! Tror jag ärvt det av pappa.. Försökte hitta lite kläder men blev bara deprimerad, resulterade endast i en hårfärg och en övertygelse om att det borde dröja sisådär hundrafyrtiotvå dagar innan nästa gång något får stoppas in i munnen.....(det här var såklart EFTER Mcfeast o co..)

Gårdagen innebar jobb t 16.30 o sen var jag o Gurra bjuden på Tacos t Anna o Isak, det var jättegott! Men sitter nu o håller alla tummarna jag har på att slippa efter att återigen blivit exponerad för magsjuka!! Var nämligen en liten bebis på besök där som tydligen tyckte det var helt rätt tillfälle att få magsjuka precis då... Hoppas hoppas hoppas  (igen!) att jag klarar mig!! Kl 20 hämtade jag upp en helt otroligt trött liten Ida som varit i backen hela dan o sedan på "After ski" hos en klasskompis. Stupade i säng lillprinsessan!! Kvällen i övrigt hade inte så mycket att erbjuda, nattade barnen, Martin for iväg på skotern o jag tyckte synd om mig själv i min ensamhet o gick o la mig. Pratade lite m Jannice först som oxå satt i sin ensamhet uppe på Jala o med läckande tak. Men som den otroligt ansvarsfulle sambo o fader t hennes barn, så skottades givetvis taket av kl 03 på natten efter hans skotertur o pubrunda......:-) 


Jobbelijobba

Publicerad 2009-03-28 10:35:12 i Allmänt,

Ja då var det full fräs på jobbet! O ska jag jobba så ska fler det! Fick igång Ambulansen oxå här på morgonkvisten, tyckte det var färdigsovit faktiskt... O Mia såg liiiiiiite nyvaken ut ;-)

Har nu stökat undan det mesta av fm arbete o nu är det bara att invänta em bravader. Hoppas på ett relativt lugn iaf.. Igårkväll blev det inte många knop, åt rätt gott: entrecote, kroketter o sjukt mycket kantarellsås.. Mums! Sen blev det Lets dance o soffhörnet o sedan hopp isäng! Ska ta o fundera ut nåt lämpligt lunchställe snart... Undra vart det serveras godast mat..

O vilken underbar mamma jag är ;-)

Publicerad 2009-03-27 11:07:19 i Allmänt,

Igår hade jag energi att vara en sån mamma jag önskar jag skulle vara lite oftare.. Hämtade barnen på fritids, bara en sån sak! Brukar annars ringa o be personalen skicka hem dem... Då vi kom hem åt vi middag tillsammans o sedan hade Ida datatid EN TIMME! Hon har lite svårt att förstå varför man inte får sitta precis hela kvällen vid datorn men det har ju iofs mamman oxå.....Jag o Gurra for på affären och handlade attiraljer till kvällens bak! Händer inte alltför ofta tyvärr.. Gurra läste recept o blandade ingredienser och sedan var det bara att vänta..




Idas datatid var slut o då tog den pedagogiska mamman fram sällskapsspel och spelade tillsammans med sina barn, precis som varje kväll! Eller åtminstone fem sex ggr/år... Riktigt skoj! Håller på att värmer upp inför fjällveckan då vi ska spöa fam Eriksson/Stridh i spelkampen.. :-)



Sedan var brödet klart! O måste säga att nybakat bröd är helt fantastiskt ljuvligt gott!! Då smöret smälter så att det rinner ner på fingrarna... Mmmmmmmmmmm!

        


Nu på morgonen har jag varit med barnen på skolan, först Gustav o sen Ida. Dock inte utklädd till påsktupp utan bara en helt vanlig mamma.. O det  kan vara nog så pinsamt ibland..

Ska nu luncha på Värdshuset snart med älsklingen o förmodligen även T o J. Trevligt! Blev oxå bjuden på kaffe på em till Anna så det ska oxå bli trevligt! Sköööööööönt med lediga dar! :-)

Utmanad...suck..

Publicerad 2009-03-26 15:53:38 i Allmänt,

1. Stänger du av mobilen när du sover?
Nej nästan aldrig

2. Vem såg dig senast naken?
Sambon fick det stora nöjet

3. Hur såg du ut på högstadiet?
Alltid röd snodd och tuperad lugg, blå mascara o röda ringar i öronen.. Jättefin ;-)
4. Hur kommer du se ut om fyrtio år?
Ungefär som nu fast lite tjockare och lite rynkigare skulle jag tro, troligen med ett vinglas krampaktigt fast i handen..

5. Hur var du på dagis?
Jag har aldrig gått på dagis. Dagmamma var min grej!

6. Hur är du att ha som arbetskamrat?
Givetvis alldeles perfekt... (OBS ironi...)

7. Har du celluliter?
Jodå dom börjar smyga sig på

8. Biter du på naglarna?
Aldrig!

9. Har du något handikapp?
Inget diagnostiserat i alla fall

10. Är du rädd för att få hängbröst?
Inte värst, dom hänger helt ok där dom hänger

11. Tror du att gud är en man eller en kvinna?
Jag vet inte om jag tror på gud ens

12. Svär du?
Inte i normala fall..

13. Är du trevlig mot Jehovas Vittnen?
Ja alltid

14. Hur homo är du på en skala 1-10?
Hmmm. Får nog svara en tvåa där.....

15. Tror du på utomjordingar?
Har inte funderat så mycket på den saken

16. Om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut, vad väljer du?
Färska räkor med aioli, bröd o vitt vin.. (kanske inte en maträtt direkt men gott..) annars pasta m köttfärssås

17. Vilken mat är den största missen att bjuda dig på?
Levergryta...

18. Har du blivit arresterad?
Näpp!
19. Ljuger du?
Jo det har hänt, fast mest vita lögner

20. Har du kysst en polis?
Absolut!!!

21. Är du rädd för Securitasvakter?
Inte värst

22. Har du någonting att dölja?
Ja säkert en massa som inte skulle vara så kul om det blev offentligt

23. Vad har du på din nyckelknippa?
Nycklar...

24. Är du/har du varit gift?
Nej

25. Skulle du gå upp klockan tre på natten för att hämta pojkvännen från krogen?
Ja om jag inte ska upp och jobba så

26. Kan du laga cyklar?
Det tror jag inte

27. Kan du fixa med bilar?
Om det räknas att kolla olja o byta däck så absolut!

28. Brukar du köra om?
Jopp

29. Kan du baka bröd?
Jajamen

30. Vet du hur man frostar av en frys?
Da!

31. Vilken tv-serie skulle du helst leva i?
Ja då måste jag väl svara Greys då..



Utmanar i min tur Mia, Hanna, Sanna, Cajsa, Ville, Kate, Malin!! Varsågoda!! ;-)

Liten värld

Publicerad 2009-03-26 15:18:07 i Allmänt,

Idag har jag träffat min nya student. Verkar vara en jättegullig tjej! Måste säga att jag har lite flyt med mina studenter, trevliga prickar allihopa! Visade sig att hon gått i skola med "våran" Emma oxå så det var jätteskoj att de fick träffas idag! De hade inte träffats på flera år o sen träffas de i Indal.. :-) Kul!

Har även kikat runt på FB idag o tittade bla på kort från min kusinsbarns Sophies födelsedag, o där på ett kort sitter Milo! Som jag inte sett på evigheter! O var en riktigt fin bild... O mycket talande..... :-)

Som sagt, en liten värld..

Ibland är det spännande att bo i en liten by, får höra så mycket skvaller att om jag skulle orka ta till mig allt så skulle jag behöva vara ledig på heltid.. Tyvärr verkar vissa saker vara sanna o det är så himla tråkigt!! Men livet är inte helt lätt så jag kan förstå att det är mycket som spelar in i våra val.. På gott och ont, o helt klart så upphör man aldrig att bli brydd..

Har diskuterat ilska och gräl idag o det är alltid lite intressant... Vi är mycket olika då det gäller att ta upp till diskussion i förhållanden. Jag blir väldigt sällan arg o förbannad utan tjurar mest o tiger. Lätt irriterande för omgivningen säkert.. Förmodar att jag skulle behöva  lite smisk emellanåt för att lätta på trycket.. Går det emot då jag ska göra något har jag en tendens att ta till verbala krig mot ting. Svär så det osar och slår på objektet tills det sakta kvidit en smärtsam död tillmötes. Eller så är det mina aggresioner som lägger sig... Detta är rätt ovanligt o jag vet att Martin gärna vill se den här sidan av mig men ska försöka undvika det. Kidsen har tyvärr sett mammans vredesutbrott mot ett oskyldigt IKEA skåp o stod gråtande och tittade på då skåpet fick ta emot både könsord och slag. En mindre stolt mamma och med massor av avdragna vuxenpoäng, fick be om ursäkt till barnen sen.....Har även en nära kär vän med ett våldsamt sydländskt humör (eller menar naturligtvis en kompis kompis kusins fasters bror...) som efter ett gräl med sin väna lilla tjej demonstartivt satte ut de nyinköpta blommorna på bron och sedan gömde hennes postorderkatalog.... Måste vara tungt med sådan ilska.. ;-) Muhahahhhhaahaha!

Oopps, snart fredag igen!

Publicerad 2009-03-26 08:54:39 i Allmänt,

Otroligt att det snart är slut på veckan igen! Är ledig imorgon o ska då följa Gurra på skolan har jag lovat. Även hotat att hälsa på Ida oxå utklädd t påsktupp.. Det gjorde nämligen min kära mamma då jag gick i fyran.. Utklädd till TUPP kom hon inskuttande och gol o kastade ut godis t alla barnen..Gissa om det var uppskattat av dottern? NOT!!! Jag låste in mig på toaletten o vägrade komma ut förrän hon lämnat skolan...

Tanken var förmodligen jättegod av mamma men slog inte så väl ut.. Klasskamraterna tyckte iofs att det var kanon att få godis..

Kräksjuka

Publicerad 2009-03-23 12:29:36 i Allmänt,

Nu har Martin åkt dit på magsjuka.... Stackarn! Hoppas hoppas hoppas inte jag o kidsen åker dit! Ska svänga förbi affären o köpa lite cola o nyponsoppa t sjuklingen. Kan kosta på sig att vara lite snäll sådana här gånger, för annars är jag ingen empatisk människa därhemma. Martin undrar ibland hur jag kan vara sjuksköterska som inte lägger min svala hand på hans panna, men på jobbet har jag ju betalt för det ;-)

hej hej!!

Bugar o bockar mig för min kloka syster

Publicerad 2009-03-22 21:12:47 i Allmänt,

Ok då!! Du hade rätt... Men jag visste ju oxå det, bara retades med dig. Ja sååå var det! Jag bara bara retades o visste hela tiden att det var så... ;-) Hade inte alls fel, jag har aldrig fel..... (förnekelse är en härlig försvarmekanism...)

Här kommer sanningen om helgens heta diskussionsämne, svart på vitt.. Glöm inte det här nu!!

"Har ni hört uttrycket "påskmåne"? Eller har ni tänkt på att det alltid är fullmåne under påskveckan? Om det inte är mulet förstås, men hursomhelst så är den ju där, rund och hel på himlen och det är ingen slump. Hur kommer det sig att månen alltid är full under påskveckan och hur kan man själv lista ut när påskdagen infaller?
Jo, man utgår från vårdagjämningen som infaller antingen den 20 eller 21 mars. Det är då natt och dag är lika långa. Sedan är det månen som bestämmer. Närmare bestämt den första fullmånen efter vårdagjämningen, för den närmaste söndagen efter den fullmånen blir tidpunkten för påsksöndagen.
På så vis blir påsken en rörlig helg med olika datum varje år, till skillnad från exempelvis julen."
Hämtat från; http://hem.passagen.se/sojson/pask/pask1.htm

Sundsjön!

Publicerad 2009-03-22 15:57:43 i Allmänt,

Har nu sovit i stugan för första gången på fyra år! Var lika mysigt som det brukar vara! Har ju varit rätt stökigt därborta med massa spritt språngande galna grannar men nu är det lugnt, som tur är.. Kom dit igår vid ett o då var syster m fam där redan. Mamma o pappa hade varit där sedan fredan o de for hem på lör em o  tog med sig lilla Isa som inte var riktigt kry. Tova stormtrivdes dock o tyckte att dasset var mest spännande :-)

Vi åt o vi åt o vi åt..Precis som man brukar göra i stugor.. Smörgåstårtan var jättegod o alla tyckte det var ett strålande infall av mig! På kvällen dök Martin upp o då blev det spel, killarna mot tjejerna. O vilka som vann är hemligt!! så det så!! Skitspel!!!! ;-)


 
     Isa inte helt piggelin..

     Tova myser med salta pinnar!!

skojigt!

Publicerad 2009-03-22 15:36:14 i Allmänt,

Måste lägga in detta klipp här oxå, har det även på FB.. Men jag skrattar lika mycket varje gång jag ser "Elkillen..", (är en bit in på klippet).. :-)


Lycka 2

Publicerad 2009-03-21 11:44:49 i Allmänt,

Vaknade vid 8 imorse o låg o lura på om vi skulle kliva upp o fixa lite frukost. Då ringer allra käraste Jannice o bjuder oss på frukost på Jala! Hurra! Var bara att hoppa i kläderna o ta sig dit o ha en mysfrukost med bästaste jalafolket!! Tickelitack! O för att citera Tommy så är våren här: "det kommer en bil uppför backen, o det är ett säkert vårtecken..." Ja dödens backe har tinat lite så man kan prata direkt då man kommer upp nu... :-)

Har nu tvättat o dammsugit o ska nu packa in mig själv, smörgåstårtan o tandborsten o fara bort til stugan! Fyra år sen vi sov där sist.. Ska bli så mysigt!! Hoppas solen kikar fram lite till så blir det riktigt härligt! Martin har farit på motormässa men dyker upp i stugan senare idag.

Ha en härlig lördag!!

Lycka

Publicerad 2009-03-20 22:59:14 i Allmänt,

Supermysig kväll!! Filmen var kanon, maten utsökt o kärlek hela kvällen :-) Kan inte bli mycket bättre! Var en snäll och dygdig sambo och lät honom beställa starköl och axlade själv rollen som chaufför. Gick oxå alldeles utmärkt.

Kan verkligen rekommendera "Män som hatar kvinnor". Riktigt riktigt bra!

Nu blir det nattinatti! Ska t stugan imorgon o umgås med syster yster m fam o mamma o pappa, ska oxå bli supermysigt! Hoppas på sol så mana kan krypa ner i en solgrotta o grilla kinderna lite...

PS Tänker på SUS-tjejerna som har partykväll ikväll, de har säkert hur kul som helst! Men vad är väl en bal på slottet... O med tanke på vad jag hörde Helena höll på att ställa ordning för god mat idag så är de säkert tokmätta oxå.. O säkert dricker de vin oxå.. Dubbelsuck..Men jag är pigg imorgon iaf!! Hahahaha!

Älskade underbara fredag!

Publicerad 2009-03-20 09:35:49 i Allmänt,

Att kliva upp på fredagar är inte speciellt tungt, liksom studsar upp då. Snart helg!! O inte blir det sämre för att älsklingen återigen fixat med frukost, rätt mysigt att fika tillsammans innan jobbet kör igång.. :-)

Igår blev det Sushi, mumsigt!! Var även en sväng t Naimy o fick äran att se hela Antikrundan, inte ofta kan jag påstå.. Men det gick ju alldeles utmärkt det oxå.

Ikväll blir det bio o middag på Jops, ska bli både kul o gott. Tänkte se "Män som hatar kvinnor". Har läst böckerna o vet att de är helt fantastiskt bra så jag har rätt höga förväntningar på filmen oxå.. Har även tagit o beställt smörgåstårta t i helgen, blev bara så sjukt sugen på det eftersom vi pratat om smörgåstårta nu på morgonen på jobbet. O man borde väl kunna äta smörgåstårta "baraföratt"..

Ho ho!

Publicerad 2009-03-19 08:05:35 i Allmänt,

Sitter alldeles solokvist på jobbet. Alla är ute på sitt o Nilsson är ledig. Inge fika idag.. Men det är inte synd om mej alls för kärleken var uppe med tuppen imorse o hade fixat frukost innan jag skulle på jobbet. Riktigt mysigt o känner mig faktiskt piggare än vanligt! Ska ägna fm åt att skriva D-uppsats o sedan ska jag ner mot Kovland mitt på dan. Hoppas bara lugnet håller i sig.. Men har en tendens att ändras rätt snabbt..

Ikväll ska vi troligtvis ner mot stan en sväng. Planeras för Sushi!! Mums mums! ska även svänga förbi Naimy en sväng på fika. Får se om mitt bowlingklot är klart för hämtning oxå, ska borras nya hål i det. Sen kommer jag säkert att spela som en gud  ;-)

Nej nu tror jag det är dax för en apelsin....

Hemma!

Publicerad 2009-03-18 21:20:56 i Allmänt,

Har nu ätit en tre-rätters på Österström, mumma! Lite kul att umgås med arbetskamraterna så här på kvällskvisten. Gick så bra att åka med Nattalie! Hon körde så himla bra att jag tom hann hem t Greys!! Kanon!! Passar bra att blogga lite nu i pausen på Greys.. O titta t Fb.. ;-)

Nu börjar det igen!!!

PS Trodde jag sluppit Denny.... :-(

rallybrudar :-)

Publicerad 2009-03-18 15:47:34 i Allmänt,

Ska åka med Nattalie t Österström ikväll... Har hört att hon kör fort :-) ... Undra om jag törs, ska ta på mig hjälmen kanske så det känns tryggare.. Jag som är åkrädd!

Är som Skalman..

Publicerad 2009-03-17 17:28:56 i Allmänt,

Äter, sover o jobbar... Verkar dock som om sovklockan är den dominanta biten just nu.. Somnade i soffan kl 19 igårkväll, kl 23 flyttade jag kroppen t sängen o fortsatte min skönhetssömn, verkar behöva mycket av det nu.. Känner mig som världens roligaste, sociala och helt galna tjej! Men måste säga att det är helt fantastiskt skönt att somna i soffan! Man bara liksom försvinner iväg o mår så himla gott där i soffhörnet. Like it a lot! Börjar förstå T som har sådana här perioder jämt! ;-) Men ikväll kanske jag ska vara vaken ända t tio så jag kan se dr House! Kanske kanske... :-)

Imorgonkväll finns en liten risk att jag missar Greys!!!!! Ska fira några på jobbet som fyllt år o käka på Österström. Rätt sjukt att jag tom tvekade att följa med bara pga av att det är Greys på TV... Skadad!! Men kanske hinner hem om jag skippar efterrätten......

Eftersom jag älskar kommentarer så tigger jag nu om några ;-) pleeeeeeeeease lämna ett litet spår att just du läst min blogg! Är så kul att se vilka som är inne..Själv är jag en riktig bloggnörd nu o följer Kates, Mias, Annas, Hannas, Sannas, Malins, Élaines och några till. Tycker det är superkul! Även fast jag måste påminna om uppdatering ibland ;-)

Ha en underbar tisdagkväll!!

Mätt i magen

Publicerad 2009-03-16 18:30:40 i Allmänt,

Har nu landat hemma efter en som vanligt hektisk måndag. Ätit goda biffar med bönsallad, jättesmaskigt! Har sedan suttit vid datorn o på FB, mycket konstruktivt... Chattade iaf m Ida B min "gamla" student, o det är alltid lika trevligt! Hon är helt underbar den tjejen! Kommer bli en fantastiskt bra sjuksyster, o då kan man ju komma ihåg att det var jag som la ribban första praktiken ;-)

  Jag vill haaaaaa!!!!!!

Ja då var veckan snart slut igen..

Publicerad 2009-03-15 10:33:48 i Allmänt,

Blev en myspysig kväll på Värdshuset igår. God mat som vanligt o umgänge med härliga människor! Nice!! Dock ställde en akut trasig skridsko till det för Timrå så där bidde det ingen höjdarkväll... Hade planer på att vara kvar o se melodifestivalen där men promillehalten i baren var lite väl hög för att vara lämplig för en barnfamilj...Klackade därför hem t soffhörnet o satt där o var lite lätt brydd att man tycker så olika motför svenska folket.. Nog för att jag gillar vinnarlåten men vet inte om jag tycker den var bäst.. o Snälla snälla har jag redan sagt mitt tycke om.. Tack o lov så vann inte den! Men den hade säkert vunnit massa poäng i Eurovision song contest bara för att den är så annorlunda..

Idag blir det Vättaberget! Gurra ska få träna lite på snowboard idag så Martin har lovat följa med, det tackar jag för som är världens sämsta pedagog..Givetvis ska det packas ner varm choklad o Bullens korv så det blir nog mysigt i backen idag! Fam Eriksson /Strid skulle t Vike på skidtävling så jag får ingen dos av dem idag heller... SUCK!

Inatt vaknade jag till det utsökta lätet av gråt o vomerande barn... INTE kul att skura golv, bädda rent o duscha barn mitt i natta... Gurra har en tendens att spy då intaget av sötsaker överskridit en viss gräns.. O igår blev det lite väl mycket dricka o gotta...

Måste tipsa om en lite rolig sida för alla FÖRÄLDRAR... ;-)

 http://www.luradittbarn.se

Vår i luften!

Publicerad 2009-03-14 16:48:33 i Allmänt,

Härligt underbar dag! Martin o Andreas skotrade bort t nån tjärn i Västanå där det var korv, kolbullar mm med Trollrikes skoterklubb. Jag o kidsen tog bilen o for dit, fick inte riktigt plats alla fyra på en skoter... Jättemysigt väder att vara ute i! Åt kolbullar o mådde gott. Har nu duschat o bytt om för att klacka bort på Värdshuset för lite mat, ska bli gott! Fam Lindbergsson/Ramm skulle oxå dyka upp så det blir ju fortsatt trevlig kväll! Visar hockeyn där nu och kanske det kan bli melodifestivalen senare om vi har tur..

Hmpf

Publicerad 2009-03-13 20:08:57 i Allmänt,

Jamenvisstvetdu.. TROTS eget klot o egna skor gick det på stortok i bowlingen. Visste att det krävdes nåt mer, talang kanske... Blev tom spöad av kidsen! Att jag loosa mot Martin kan jag ta, men barnen!! Iofs hade de sarg MEN tror att de vunnit även utan... (Nu kan jag som tur är skylla lite på det) Tur man är en bra förlorare....Skitspel!

Annars har dagen varit så mysig så! Tog en prommis t Anna R o drack kaffe o åt EN kaka (de var bara såå goda!) Hade lätt kunnat sitta kvar där hela dan men var tvungen att klacka hem igen efter ett par timmar o barnen skulle komma hem från skolan. Har nu landat hemma igen o ska plantera rumpan i soffan. Blir väl Lets dance om kidsen får bestämma. Martin for upp t Tommy en sväng för att  hämta lite grejor så han kan skruva lite m skotern ikväll.

Köpte förresten ett par nya skoterskor idag på HECA, även skoterhandskar, så har jag tur fryser jag inte ihjäl i fjällen...

Förhoppningsvis varma...

God morgon!

Publicerad 2009-03-13 09:02:36 i Allmänt,

Smyger runt i morgonrock o har precis ätit frukost.. Mysigt att vara ledig! Har skickat iväg kidsen på skolan o ska snart messa t Anna R o se om erbjudandet om java står kvar... Tänkt faktiskt chocka kroppen o ta en promenad dit :-)




I em ska vi fara o bowla, ska bli skoj! Tänkte lyxa t med middag på Max oxå, det var ett tag sen! Ska även köpa vinterskor har jag tänkt, mina är helt slut! O det känns som det är bra att ha riktiga skor då man åker skoter..

Have a nice day!! puss puss!

Torsdagkväll

Publicerad 2009-03-12 20:45:49 i Allmänt,

Kom hem vid halv fem o fixade till lite mat. Blev Tacos idag! Jättegott! Skulle iofs endast kunna äta Guccamole o nachos men man får ta lite köttfärs o grönsaker oxå så att inte barnen gör som mamman... Jobbigt att vara förebild ibland ;-) Martin o Patrik D hade varit ute på skotrarna hela em så de var oxå rätt nöjda med lite mat. Ikväll har vi myst i soffan i en ormgrop allihopa, riktigt mysigt! Har nu nattat kidsen o får min alldeles egen datatid. Kö till datorn då barnen är här.. Imorgon är det ledig fredag!!! Ska bli så skönt! Tänkte klacka bort t Anna R på lite kaffe på fm, såg att hon var sugen på fjortisfylla så jag får väl ta med lite folköl o hembränt......Kan ju bli spännande... muhahahaha

Mätt!!

Publicerad 2009-03-12 13:39:15 i Allmänt,

Har nu lunchat på Värdshuset. Gottgottigottgott! Valde pasta med kyckling o ädelostsås, inte helt fel.. Tyvärr (eller kanske egentligen jättebra..) hade Eva-sofi full huggning så det bidde inget surr o kaffe med henne idag :-(  Var rätt mycket folk där o käkade , bla hade hela vårdcentralen gått man ur huse för att luncha idag. Trevligt!

Tre timmar kvar t helg nu...

O holy night!

Publicerad 2009-03-11 22:37:03 i Allmänt,

Åh vad jag tycker om Greys!! O det var ju bara så himla bra ikväll!! Meredith är en pärla o äntligen försvann Denny! Tyckt att det varit lite halvjobbigt med döda människor i serien.. Passar bättre i andra program. Läääängtar t nästa vecka!

Fick storfrämmande av Carro, Marcus o lille Melvin ikväll! Jättetrevligt! Inte alltför tätt mellan umgängena. Fick superfina muggar av dem som jag invigde m lite gott te till Greys. Anna J fick oxå äran att premiärdricka i dem då hon joinade mig för kvällens avsnitt av veckans höjdpunkt! Såg oxå att det gick bra för Timrå ikväll, o det var ju skoj! Varannan "vän" på FB hade uppdaterat sitt status om det så det gick inte att missa ;-) Såg även på FB att Jalafolket fått sin offert.... SÅÅÅÅ spännande!! Får se nu om det kanske börjar röra på sig... Kanske blir kräftskiva på nyaltanen i augusti!!! Vad tror du Tommy? Ska vi boka in? ;-) 

Nu blir det natta! Sov så gott!!!


  Nya finfina muggar!!! :-)

Snart kväll...

Publicerad 2009-03-11 15:49:34 i Allmänt,

Nu får jag snart klacka hem! Tjo ho! Känner mig rätt nöjd för dagen... Jobbar nu imorgon sen är jag ledig i dagarna tre, ska som vanligt bli så himla skönt!!! Surrade bort en liten stund med Kate oxå alldeles nyss, hon skrämde mig lite då hon kom o smög här i krokarna.. :-) Blev ju tvungen att stänga ner bloggsidan så att hon inte tror jag sitter o bloggar på arbetstid... Skulle väl aldrig! ;-) Hon berättade iaf att hon skulle tatuera sig igen, blir lite impad av att hon vågar. Tror det gör ont jag.. O jag är för gammal för att tatuera mig nu, fast jag tycker det kan vara riktigt snyggt på en del. Hon får visa upp resultatet sen, spännande!!

  Känns INTE helt ok va?

Morgonstund...

Publicerad 2009-03-11 08:07:18 i Allmänt,

Ibland är det inte helt lätt att ostört få sova sin skönhetssömn.. Först började telefon skrika efter mer ström, PIP PIP, var tydligen hungrig.. Sen kom världens största o mest högljudda traktor o skottade, kändes som den tog en repa inne i sovrummet BRUM BRUM.. Efter det kvicknade grannen till o ut o sopa bron, KLONK KLONK i stålräcket, ekade in i vårt sovrum.. Mysigt!  Kalle katt trodde sedan att det måste nog vara morgon eftersom så många rör på sig, så då tyckte han att det var frukostdax! MJAU!!! Men det tyckte inte jag utan tjurlåg t väckaren ringde. Härlig start på dagen! Men det ska nog bli bra ändå! Andra Katta är back in business igen så nu är det lite kaffe o sen jobba jobba. Skönt att vara båda två igen..


     

Jippii, mer snö......

Publicerad 2009-03-10 19:14:14 i Allmänt,

       



Vill ha varmt o sol o sommar o bad o semester!!! Less på att frysa, skotta o skrapa is...
Bilderna får en onekligen att längta liiiite extra till sommaren!! Nej nu ska jag bädda in mig i soffhörnet o vänta in de små kidsen som är på fritidsgården. Kanske ska ta o bränna på lite kaffe.. Blir ju lite varmare då iaf.. Eller vad säger du syster? ;-)

Snart fredag ;-)

Publicerad 2009-03-09 20:22:02 i Allmänt,

Ja då har månda´n passerat. Känns alltid lika bra att ha den överstökad! Kära kollegan Nilsson var sjuk idag så man kan säga att det var full huggning! Hon var rejält risig  så jag kostade på mig ett hembesök dit o levererade medicin. Kan nog behövas! Hämtade även upp sonen hennes på dagis o tog med honom hem en stund för lite extra vila. Är ju lite halvjobbigt att vara krasslig o samtidigt passa upp små hungriga leksugna gossar..

Ska nu snart stoppa kidsen i säng, härligt att de är här!! Trist bara att en vecka går så himla fort.. Ska först fika lite, de hade gjort negerbollar m mormor i fredags så det är klart att det måste smakas lite! Eller negerbollar... Chokladbollar eller winerbröd eller vad man nu ska säga. Fast säger man negerbollar så förstår ju alla vad man menar! Mer fel att ändra namn kan jag tycka... Gott är det iaf!!

Se hela bildenNegerboll, så det så!! :-)

1198 kronor o femtio öre..

Publicerad 2009-03-08 19:06:38 i Allmänt,

Har nu fyllt upp frys o kyl. En repa på Willys a´nästan tolvhundra slantar.. Men nu kan det bli snöstorm ett par veckor, vi klarar oss ett tag... Fick sedan middag hos Naimy, potatisgratäng o plommonspäckad karré, mums!!!

Tidigare idag var vi t Karin o åke o fikade, syster yster kom oxå dit. Hade mycket trevligt o allra käraste syster stod för årets roligaste "ticks". TACK för att jag fick skratta så tårarna rann!!! Love love!! Fick överta fasters bowlingklot och skor, så nu är det bara att tuta o köra. Är ju rätt dålig på att bowla men det finns ju en risk att folk tror att man kan spela bra då man kommer dragandes med ett eget klot.. Ska bli skoj! Tänkte fara på fredag då jag är ledig o inviga grejorna. Spännande! Kidsen lär ju bli lyckliga att få bowla, var ett tag sen de var med nu.


 



Nu blir det soffläge o chips med dipp!! Måndag imorgon....

Friends!

Publicerad 2009-03-08 10:52:50 i Allmänt,

Igår em lyste flitens lampa över 85 a. Plitade ihop artiklarna o skickade in, bockade av del 1 (av många många delar till..) Skönt att vara en liten bit på väg iaf..

Vid 18 så kom Nettan o Olivia in o hälsade på! Jätteskoj tyckte jag! Sedan kom Jannice o grabbsen som planerat o sedan kom även Anna E med barnen. Nu började jag inse att det är nog mer än en slump att få så mycket främmande samma kväll... Blev återigen uppvaktad o hade en supermysig kväll med tjejerna!! Kikade på melodifestivalen emellanåt o konstaterade att det bara var jag som INTE gillar Caroline af uggla...

TACK för en myskväll o även Tack t Anna J!

Idag ska vi vara sociala o hälsa på kära släkten, först till faster Karin o Åke o sen till Naimy o käka. Heldag! Ska passa på att handla lite mat oxå då man ändå är i krokarna. Finns lite mer att välja på i Birsta än i Liden...


    Gillar INTE...

Stackars barn

Publicerad 2009-03-07 14:35:47 i Allmänt,

Vaknade imorse av att Ida messade att hon hade ont i "örhänget". Ringde upp o pratade m henne o hon sa att det gjorde så ont i örat o det var lite kletigt. Eftersom de var hos mormor bad jag henne tvätta lite o kolla hur det såg ut. De upptäckte då att "ploppen" var borta. For dit för att lämna nya örhängen o se hur läget var... Försökte dra ut örhänget men Ida ville inte att jag skulle ta där, försökte snurra örhänget men Ida bara skrek.. Tog duschslangen o tvättade lite till vid örhänget o ser då något inne i örsnibben -  Där inne var "Ploppen"..  Nu fick mamma ssk bli en professionell operationssyster o tog beslutsamt och fixade ut ploppen igen, Ida skrek o morfarn svettades..Men ut kom ploppen! Inte så konstigt att hon hade ont då vi provade dra ut örhänget.. Tyckte lite synd om henne faktiskt. Men sen vi fått ut ploppen var det onda borta! :-)

Igår kväll var jag o Martin ut o skotrade en sväng, var upp t Vallsjön o hälsade på Dick o Cissi. Blev en väldigt trevlig afton och kom hem vid tolvsnåret. Riktigt behagligt väder oxå, runt nollstrecket är en mycket bra temperatur.

Ikväll kommer Jannice o pojkarna på besök, försökte få bjuda på middag men de var redan bortlovade. Får bli lite snacks o fika istället till melodifestivalen, är ju oxå helt ok! Tommy är borta o jobbar, eller kanske rättare sagt borta o bor på hotell, bubblar o bara mår gott skulle jag kunna tro ;-) Sånt jobb skulle jag oxå kunna tänka mig..

O GRATTIS allra käraste syster på CAMILLA-dagen!!!! :-)

Nära helg nu

Publicerad 2009-03-05 22:52:50 i Allmänt,

Snart fredag igen.. Skönt!! Denna vecka har jag varit så himla trött!! Tänkt gått t sängs tidigt men det har inte riktigt blivit så. Men ska inte klaga på det för det har varit riktigt trevliga orsaker t sena kvällar. Igår var det Greys o samtida besök av Nettan! Supertrevligt! Hade en hel del att ta igen på surrfronten :-) Verkar som hon får klar skotern oxå så det finns en chans att det blir lite åkning tillsammans i helgen kanske..

Nu ikväll har mina kära "gamla" pluggkompisar varit hit på middag. Jätteskoj att ses! Träffas några gånger per år o det är alltid lika mysigt, blir en hel del jobbprat o en massa skratt. Nice! Önskar man kunde ses lite oftare men det är inte helt lätt att få alla ekvationer att gå ihop.. Brukar även gå ut o käka m Camilla, Helena o Maria ett par gånger per år o det är samma visa där. Helt sjukt att det ska vara så svårt att få till en kväll då alla kan! Har iaf bestämt datum nu så den första april är det dax igen. Middag o tjejsnack en heeeel kväll! Längtar!! :-)

Lite nostalgi..

Publicerad 2009-03-04 18:28:27 i Allmänt,


Disco i Fagervik, tror jag gick i sexan.. Åh vad spännande det var att få vara på disco nån annanstans än i Liiiiiiden.. :-)


Godmorgon!

Publicerad 2009-03-04 07:38:31 i Allmänt,

Ännu en ny dag! Vaknade lika trött som alla dagar o snoozade flera gånger innan jag lyckades häva kroppen över sängkanten... Väl på jobbet är man lite piggare o ska nu ta tag i dagens sysslor, verkar bli fullt upp igen.. Men först blir det kaffe såklart!!

Var liiiite duktig igår o plitade ner ett par sidor. Ska renskriva det ikväll o lägga till artiklarna så har jag snart den första biten klar... jobba på o bocka av...

Om13,5 timmar är det Greys!!! O då dyker Nettan upp på lite fika, skoj!!! Länge sen vi surrade nu, krävs lite uppdatering!

Ha en alldeles fantastiskt underbar dag!! Dax för kaffe!

 Vissa förmåner ska man väl ha som ssk............. ;-)

Help help

Publicerad 2009-03-03 20:56:56 i Allmänt,

Gaaaahhhh! Att jag ska vara så sjuuuuukt dålig på engelska! HATAR vetenskapliga artiklar! HATAR dem ännu mer på engelska som varenda dj------l är skriven på! Känns fantastiskt spännande att plöja 20 stycken. Snyft gråt.. Prydligt översatta artiklar borde säljas till högstbjudande, tror det vore en bra affärsidé, kan ju inte bara vara jag som hatar detta? Någon som känner sig manad......Kan åtminstone lova rikligt med kaffe under översättningen ;-)

Nej det är går inte, back to the kitchentable and my lovely articles.....and my coffee.. sitting on my chair.. reading. crying. sliiiiiiiiting my hair (jojo, duktig va?!)
 

love and kisses!!

Mätt o belåten

Publicerad 2009-03-03 18:29:56 i Allmänt,

Har käkat o nu satt mig vid datorn igen. Fick gomiddag idag (igen..) pommes, fläskkarré, pepparsås och champinjoner. Mums! Bara rödvinet som saknades.. ;-) Ska ta mig i kragen o tokplugga ett par timmar ikväll men "ska bara" kolla till mailen, fb, blogga osv.. Latmasken biter mig hårt överallt! Har haft en lite halvstressig dag idag på jobbet, inget har blivit som planerat o det har dykt upp en massa annat som måste göras istället. O ibland måste man prioritera om, livet kan ställas på ända o då är det bara att göra det bästa av situationen. Man kan bli lite ödmjuk över vissa saker man får vara med om i mitt jobb. Sorgliga men ändå fina. Tacksam för mycket ikväll..

Har pratat med mina älsklingar i Svenstavik idag. Fick en släng av abstinens o var tvungen att ringa. Som vanligt svarade inte J på sin mobil men T är ett säkert kort! Fick en liten dos men tycker nu att de kan ta o pallra sig hem t vardagen igen.. Vara där o bli bortskämda är ju INTE bra.. O lite avis är jag väl oxå på alla som går omkring o är lediga då jag måste tvinga kroppen upp ur sängen på morgonen.. Martin ligger så skönt under täcket o bara njuter av sovmorgon. Tommy o Jannice i Svenstavik hos släkten o bara har det underbart.. Jukka o Jessica är i Björnrike o de dricker bara Irsish o myser, heeeela tiden. Nettan har sportlov! Vill oxå ha sportlov!! Måste satsa på ett annat jobb i nästa liv.. Säkert har alla det sååå fantastiskt med sol, skratt, glada barn o kärlek o god mat o dryck o.. Suck!! Men jag e´int bitter.....

MEN imorgon är det Greys igen!! O då blir allt bra igen! :-)

PS Såg att Emma på jobbet börjat få en liten söt bebismage nu!!!! Hon är så fin!! :-) i juli är det dax.....

Patrik 1,5

Publicerad 2009-03-02 21:53:31 i Allmänt,

Har nu suttit i soffan o snyftat t "Patrik 1,5", Förstår inte att allt ska vara så fint.. Tyckte faktiskt om den filmen. Kärlek, humor o trassliga relationer.. Love it! Martin skakade på huvudet åtskilliga gånger åt mig då jag försökte smygtorka bort tårarna... Har inte riktigt samma filmsmak vi två ;-) Har nu sett på Sannas FB status att nästa film jag måste se är "Seven pounds" och då får jag nog skaffa ett badlakan för att stoppa upp tårflödet. Men sån är jag.. Lite skönt att få gråta en skvätt ibland. Ska nu ta o hoppa i säng snart, ny dag imorgon. Härligt härligt!!



Ännu en helg har passerat

Publicerad 2009-03-01 20:45:11 i Allmänt,

Ja då var det snart måndag igen..Helgen har gått tokfort som vanligt. Dagarna har varit fullbokade o tiden har verkligen runnit iväg. Nätt o jämt hunnit kolla t FB!!! ;-)

Igår var det skotertur o koll av rally borta vid Oxsjön. KANONVÄDER!!! Hade en riktigt underbar dag med en massa trevligt folk o en massa gott fika. Konstigt att det mesta smakar såå himla mycket bättre ute i skogen.. Känns i armarna idag att man inte är direkt van att köra skoter, lite lätt träningsvärk.. På hemvägen stannade vi till i Vallsjön en snabbis hos Lasse o Anna-Karin, hade inte varit t dem sedan de fick klart sin stuga. Verkligen jättemysigt! Kom hem vid 18 o då blev det soffläge och melodifestival. Kl 01 vaknade jag till o gick o la mig. :-)

    Anna laddar för party party! Hoppas du hade kul gumman!!!!

 Tomas, Nattalie o världens coolaste Tindra!  

                    


Idag for vi t Vättaberget o åkte lite slalom, riktigt skoj nu då stora backen oxå är öppen. Åkte ett par timmar innan vi for hem o förberedde middagen för mamma, pappa, Camilla, Niclas, Isa, Tova, Ann-Christin, B-O o Naimy.

                                              Full fart i backen!!!


Middagen var väldigt trevlig o både jag o Gurra blev uppvaktade igen. Massa fina presenter o blommor! Som vanligt åt man alldeles för mycket men gott var det!! Mysigt att umgås med allihopa!

                                      
 

                                              

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela