Cattas liv och tankar

Freitag

Publicerad 2009-10-30 19:01:58 i Allmänt,

Idag har vi varit ut på premiärtur med bilen alldeles själva utan pappan, känns lite märkligt att köra bil o ha baksätet fullt med barn.. Men det gick alldeles utmärkt då vi väl kom iväg efter lite starthjälp av Lasse L.. Var aningen strömlös märkte jag då allt o alla var på plats..

Färden gick till Timrå simhall där de stora kidsen fick leka av sig lite o mamman satt på läktaren med liten bebis. Martin kom förbi på lunchen o gjorde oss sällskap, trevligt!! Stod ut i den drypande värmen inne i simhallen drygt en timma sen höll jag på att storkna o satte mig i cafeterian istället. Blev en toast o iskall cocacola o det var helt ok! Blev sinnessjukt trött på hemvägen och fick stanna i Loning o powernappa ett par minuter... Barnen var lite brydd vad jag sysslade med men jag hade aldrig tagit mig hem om jag inte fått blundat en stund. Fantastiskt vad trött man kan bli! Känner på kvällarna att det är nästan som man är drogad av trötthet emellanåt, trots att jag verkligen vill vara pigg o umgås lite vuxen kvalitetstid.. Men det blir väl bättre snart kanske, längtar att få sova lite mer sammanhängande än bara ett par, tre timmar varje gång.. O jag klagar absolut inte för Lisa äter o sen somnar hon om så jag behöver inte upp o springa runt med en skrikbebis (peppar, peppar....)

O idag är lilla prinsessan tio dagar!! O den stora prinsessan älskar lillasyster så himla mycket!!






Storebror myser med sin lilla syster!!



Tio dagar liten Lisa i jeanstights...

Torsdag

Publicerad 2009-10-29 19:22:32 i Allmänt,

Idag har vi varit o presenterat lilla Lisa på jobbet och på VC. Sååå skönt att komma ut lite i friska luften! Har nu gått tio dagar sedan hon föddes o allt går himla bra. Hon äter, sover o bajsar.. Hoppas det kommer hålla is ig så det inte blir någon skrikperiod snart..

Den här veckan har jag skrivit klart sista inlämningsuppgiften på kursen så nu är det bara seminariumet kvar nästa onsdag. Hoppas det kommer att gå bra! Är godkänd på 3 av 4 uppgifter så jag håller mina tummar.. Men sen tror jag att jag ska ta det lite lugnt med pluggeriet ett tag..

Imorgon har jag vissa planer på att fara t Timrå o låta de stora kidsen bada, de har ju höstlov o det skulle vara kul om de fick göra någon aktivitet under veckan. De klarar ju badandet själv så jag kan sitta o fika på "läktarn" under tiden. :-)

Mysig em

Publicerad 2009-10-27 15:59:12 i Allmänt,

Haft besök av Maria o Helena i em, alltid lika mysigt att träffas!! De hade med sig finfina presenter t både lilla Lisa o även t mamman! Tyckte nog att det behövdes en liten uppfräschning.. :-) O det tackar jag för, himla fint blev det!!! Lovar återkomma med bildbevis... De hade även med sig thaimat så vi har ätit gott o skrattat en hel del, har många roliga stunder att skratta o förfasa oss över sen vår gröna sköna ungdom....

Tack för en supertrevlig em älskade vänner!!!!

GRATTIS MAMMA!!

Publicerad 2009-10-26 22:01:21 i Allmänt,

Stort GRATTIS till världens bästa mamma på 60-års dagen!! Hoppas att din dag varit superbra och att ni har det kanon på er minisemester!!! Hundra kramar ifrån oss alla!!



Måndag

Publicerad 2009-10-26 17:35:50 i Allmänt,

För en vecka sedan fanns ingen Lisa utan bara en stormage som inte verkade vilja försvinna... Men ack vad man bedrog sig! Om några timmar har hon funnits i en hel vecka o hon är helt ljuvlig! Det är STORT med barn, livet får en helt annan betydelse och oavsett om man har ett eller åtta är det lika fantastiskt varje gång.. Ida o Gustav har nog varit lite ängsliga över ett litet syskon men jag kan bara försäkra att man bara älskar mer och att kärleken räcker till alla barnen och växer hela tiden. Ibland känner jag mig så lycklig över mina underbara barn och min superbästa älskling att jag nästan spricker. Rätt häftig känsla!!





Världens bästa!!!!!!



Idag har vi varit på läkarkontroll med lilla Lisa o allt var perfekt!!! Hon har redan gått upp till födelsevikten o det är ju perfekt! Mamman bjuder på grädde... ;-)

Avslutar med lite bilder på lite vackra blommor som vi fått!



                                   





Söndag

Publicerad 2009-10-25 23:01:38 i Allmänt,

Dagarna går. Svårt att fatta att det snart gått en hel vecka sedan lilla Lisa kom till världen. Känns iaf helt fantastiskt underbart o det är bara så sjukt mysigt med bebis!! Helgen har varit bra på alla sätt, lite trist väder bara så det har inte blivit någon premiärtur med vagnen än, men det hinns nog med.. Storsyskonen är totalt förälskad i sin lillasyster o de pysslar om henne så otroligt bra. Har haft lite besök i helgen o det är alltid lika trevligt! Imorgon ska vi på återbesök på BB för läkarkontroll kl 9.45, spännande att passa tider numera men det går säkert bra.

Ikväll har jag Martin skålat för lilla Lisa!! Skål för vår lilla fina dotter som äntligen kommit till oss!!! Älskar!!




Myser med mamma!!



Farmor shoppat lite fina kläder till lilla Lisa!!

Bara syter o syter :-)

Publicerad 2009-10-22 23:11:40 i Allmänt,

GUD va skönt att vara hemma!! En natt borta o vips va man uppskattar att vara hemma! Går fint som bara den med lilla prinsessan o nu har vi bestämt namn !!! Mormodern kommer att få viss stamningsproblem vid umgänget med sina barnbarn men det kommer säkert att gå galant ändå..




Sovit gott i sin mysiga säng.. O nappen var sååååå god!!!



Klart man ska ha klänning då man ska t stan o göra PKU o hörselprov!!




Skrev önskelista på pappas jobb....




O namntårta ska det vara såklart!!



Festfika med storbarnen!!



Tror det uppstod liiiiite kärlek......

Välkommen till världen!!!

Publicerad 2009-10-21 18:44:04 i Allmänt,

 
Hej alla!! Nu är jag här!!


Äntligen har vi fått världens vackraste lilla dotter o lillasyster!!! 091020 kl 04.14 föddes en liten prinsessa!! Var inne på förlossningen kl 03.30... Det sa bara plopp.........

Är nu hemma efter ett dygn på patienthotellet. Storsyskonen är superstolta o har längtat som galningar tills vi kom hem nu i em. Kärlek kärlek kärlek!! Är nu en fullkomligt nöjd o överväldigad trebarnsmamma o har världens bästa kille!! LYCKA!!!



 Våran ljuvliga lilla tjej!




Stolt nybliven pappa!!! Kärlek!!



Rätt medtagen mamma som inte riktigt fattat vad som hänt än.. Hann ju inte ens ta av mig strumporna.....



Världens vackraste barn!!!!!!!!!!!! Älskar!!!

En morgon när jag vakna...

Publicerad 2009-10-19 16:41:54 i Allmänt,

var hela världen vit... O allt blir så mycket roligare då!! Iaf för kidsen som "byggde" var sitt litet syskon..... Verkar vara det enda sättet att få nåt kanske...



Still home...

Publicerad 2009-10-19 10:46:11 i Allmänt,

Jösses! Gått EN dag över tiden o tycker redan det är pest! Konstigt att man är så inställd på att det ska vara en bebis på plats det där magiska datumet fast man vet att det kan skilja dagar o tom veckor... Igår gjorde vi absolut ingenting, låg bara i soffan o myste. Älsklingen var o köpte chips o dipp o cola o det var sagolikt gott!! Sovit som en kratta inatt, har fortfarande ont i armen efter vaccineringen, måste ha varit en kalvig sjuksköterska som stack mig. Skulle ha gjort det själv ;-) Klev upp i morse då Martin for o åt gröt, kröp sen ner under täcket igen o sov ett par timmar till. Rätt lyxigt att kunna göra det. Har nu ringt efter kaffesällskap så det går några timmar o sen kommer äntligen de stora barnen idag!! Även de håller på att längta ihjäl sig nu o Gurra har stora funderingar över om när vattnet ska gå...

Dagen BF

Publicerad 2009-10-18 10:35:34 i Allmänt,

Ja idag är det dagen då det är beräknad leverans av liten bebis... Men tror nog att det kan bli lite försening angående detta.. Har ju fått både Ida o Gurra lite tidigare så jag tycker jag har gått över tiden redan nu.. Men förhoppningsvis är det inte alltför långt bort. Håll tummarna nu!!

Igår var vi till Unnviken o hälsade på Naimy. Anki var oxå där. Tillbringade hela em där och blev även bjudna på middag, mycket trevligt!!

På kvällningen bjöd vi in oss t Jala på kaffe och fick även smaka av "Grundtårtan". Gottigt!!!! Myskväll som vanligt!

Idag blir det lugna gatan, ska tillbringa mesta tiden i soffhörnet. Lite sugen att slötitta på sagan om ringen, gillar ju de filmerna!! O då går ju det en massa timmar av bara farten!!

Ha en superbra söndag o hoppas jag är upptagen med att föda barn snart så jag inte kan uppdatera... :-D

Fredag!

Publicerad 2009-10-16 21:58:33 i Allmänt,

Slöardag... Började dagen med frukostfrämmande av en alltid lika tidsoptimistisk man :-) trevlig start på dagen! Har därefter inte gjort många knop, kurat i soffhörnet framför diverse skit på tv:n. Det mesta jag åstadkommit idag var en riktigt god middag om man får tycka till själv..Gjorde helstekt filé med potatiskaka och rosépepparsås och till efterrätt blev det moccapannacotta med hallon. RIKTIGT GOTT!! Passar på att skämma bort kärleken nu innan liten kommer o livet blir aningen annorlunda.. Längtar!!! Konstigt ändå att man längtar t att kroppen ska genomgå värsta smärtan och påfrestningen. Men det är väl för att man vet att det kommer en otroligt fantastiskt liten bebis såklart..

O Hanna, jag bara älskar dina kommentarer!! :-) 

MOCCAPANNACOTTA

Antal portioner: 4
Ingredienser

 1 vaniljstång
 1/2 dl strösocker
 2 tsk snabbkaffepulver
 5 dl vispgrädde
 2 gelatinblad

1. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ner vaniljfröna i en kastrull. Lägg i stången, kaffepulvret och sockret och häll på grädden. Värm långsamt och sjud blandningen på svag värme i 15 minuter.

2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp vaniljstången ur grädden. Krama ur och lägg ner gelatinbladen i den varma grädden och rör tills de smält. Häll upp smeten i vattensköljda portionsformar. Låt pannacottan stelna i kylen under minst 4 timmar.

3. Dekorera desserterna med färska hallon eller andra bär före servering.

Nähäpp..

Publicerad 2009-10-15 17:05:26 i Allmänt,

Verkar inte bli nån bebis idag.. Rackarns! Jag som tyckte det skulle vara så lämpligt...
Men har haft fullt upp hela dan. MVC på fm, gick alla tiders det. Som skapt att vara gravid tydligen... Fick en ny tid om två veckor men har INGA planer på att komma då!!! 

Lunchade sedan på Cupolen med mamma o pappa, mycket gottigt! Åt en riktigt god sallad med allt möjligt smått o gott. Shoppade sedan lite saker i Birsta och fick en massa bra grejor till bebisen av mamma! Tusen tusen tack!!!


 TACK MAMMA!!!

Var förbi Handelshuset o köpte små bebismössor, en blå och en röd... Får se vilken vi ska använda.....



O här är en bild på mej i v 40... Hoppas verkligen inte det blir några bilder v 41, 42.....



O vaccinationen gick strålande.. Men sticker hellre än blir stucken, sådetså!!!

Jag har bestämt mej...

Publicerad 2009-10-14 20:40:25 i Allmänt,

Imorgon ska jag vaccinera mig mot "H1N1". Ska fara t travbanan o köa för massvaccinering i riskgrupperna o hoppas på att beslutet är rätt o riktigt. Men eftersom socialstyrelsen går ut och rekommenderar vaccination så tänker jag lita på det. Har även skrivit under på att Ida o Gustav ska få vaccinationen då det blir aktuellt i skolan. Har inte funderat så mycket över alla tidigare vaccinationer man utsatt sig själv och barnen för. O egentligen är det ju samma principer, de allra flesta klarar av tex påssjuka, röda hund och mässlingen utan problem. MEN det finns de som får otäcka följdsjukdomar o vilka det är vet man ju aldrig innan... Respekterar de som väljer att inte vaccinera sig och tycker det är viktigt att varje person känner att man gör rätt val av rätt anledning..

Hur tänker ni andra? Vaccinera? Inte vaccinera?

Onsdag=Greys!!!

Publicerad 2009-10-14 11:09:20 i Allmänt,

Idag bär det iväg till skolan! Nästa seminarium är den 4 november o då måste jag väl ha nåt litet knyte iaf.. Tiden går ut 18 oktober men jag tänkte att det skulle vara så himla lämpligt att få imorgon.. de stora barnen är hos pappan o jag ska på MVC men då slipper jag ju det, o så är ju Martin ledig helgen så då kan ju han enkelt vara hemma torsdag fredag oxå.. Ja så bestämmer vi! Imorgon ska det födas bebis!!

Meeeeeeeen! Det brukar inte alltid bli som man tänkt sig o speciellt inte vid bebisleveranser...Suck!

Ha en underbar härlig fantastisk höstdag!!

Duktig idag!

Publicerad 2009-10-13 16:27:12 i Allmänt,

Idag har jag varit ambitiös minsann! Först plugg i vanlig ordning, tänkte ju försöka hinna klart m uppgifterna innan bebis.. Sen kom Jannice o bjöd på lite lunch o mysigt sällskap! Fick även en snabb påhälsning av en rödblommig Cissi som var ute på promenix mot jobbet. Trevligt trevligt!

Efter fikapausen gick jag ut i det SVINkalla vädret o plockade undan cyklar o annat löst ute på gården, har även börjat att montera ner studsmattan men mina krafter var inte tillräckliga för att lossa själva mattan... Gurra dök upp efter skolan för att mysa en stund med sin mamma tills Ida slutade kl 15.15 o de skulle med bussen t Sunnås. Gick då ut igen i det SVINkalla vädret och gav våfflan en välbehövlig städstund. Kostade även på att tanka o fylla på glykol på den trogna gamle springaren. Svängade förbi miljöstation med lite smått o gott o har nu bänkat mig framför datorn igen.. Kan tänkas att det blir lite bubbleshooter innan det är dax att laga mat t älsklingen kommer hem. Skulle ha farit t stan ikväll o träffat Maria, Helena o syster yster men det blev uppskjutet t nästa tisdag, får se hur det står till då. Förhoppningsvis är jag hemma o myser med ny liten bebis då...

O imorgon är det seminarium på skolan... O imorgonkväll är det Greys!!!!! Hurra!

Sjuk liten kille..

Publicerad 2009-10-12 09:01:55 i Allmänt,

Idag får Gustav vara hemma o mysa.. Hostar o står i som bara rackarn, lyckades kräkas sängen full igårkväll o det är ju alltid lika kul :-/ Han har varit m pappan på jakt lördag o söndag o stormtrivts men idag blir det lugn o återhämtning i soffhörnet..



Igår var jag o kidsen t syster m fam o hälsade på. Alltid lika trevligt!! Hämtade kinamat o mumsade på o det är inte helt fel! Mums!!

Lördag

Publicerad 2009-10-10 11:23:23 i Allmänt,

Gillar verkligen lördagmorgnar! Mysigt med lugn o härlig frukost, tända ljus o sällskap!


Igår var det bullbak o städ på schemat, lyckades även plocka till lite i "mitt" datarum (skrubb/förråd....) Massor som borde bäras ner t förrådet men det är ju en massa meter dit ner så det blev inte så.. Igårkväll var det Idol o chips i soffan, liksom som för en hel del andra tror jag bestämt.

En vecka o en dag kvar nu t bebis beräknade födsel.. Skulle vara liiiite fränt om den kom imorgon 091011.. Men ännu inga tecken på att det är nära. O eftersom jag aldrig gått över tiden med Ida o Gurra så lär jag väl gå över tre veckor nu.. Nedanstående bild har ett par månader på nacken.. typ nio....



Positivt!! Kollade alla hjärtans dag 2009!! Lämpligt va?! :-)

Torsdag

Publicerad 2009-10-08 14:32:47 i Allmänt,

Pluggmorgon, trist som bara rackarn... Bjöd därför bort mig själv t Anna R för lite socialt umgänge, så himla mycket trevligare!! Hux flux hade flera timmar bara rusat iväg!! Ska nu hoppa i duschen o sen fortsätta min sociala dag med fikastopp hos nästa Anna o sen tjejmiddag hos Terese i Bergeforsen. Mycket mysig dag!!!

Packat väskan....

Publicerad 2009-10-07 15:18:35 i Allmänt,

Inatt trodde jag att det var bebis på g... Hade så himla mycket förvärkar i en massa timmar.. från halv tolv t tre.. O ont gjorde det!! O tänk vad ont det ska göra då det är riktigt på g!! Gulp!! Inatt då jag satt o ojade mig i soffan kom jag på att det kan vara bra att packa lite lätt ifall man måste fara in. Inte så kul att leta grejor om man har ont direkt.. Så nu är väskan packad så nu kan bebis snart få komma!

Idag har jag panikpluggat för att hinna göra alla uppgifter innan det är BB dax. Har även varit ner på jobbet en sväng o packat ur det sista från kontoret o surrat lite med några kära kollegor. Saknar mitt jobb jag...

O ikväll ska det inte bli bebis iaf, för ikväll är det Greys!! Inte mellan 21-22 iaf..



Snart får vi träffas älskade lilla plutt!! undra vem du är.....

Sovmorgon..

Publicerad 2009-10-06 13:56:30 i Allmänt,

Klev upp med kidsen imorse o åt lite gröt o skickade iväg dem t skolan. La mig sen på sängen o tänkte läsa en liten stund... O vips hade jag somnat o vaknade kl 11.30, jösses vilken kort dag det blev!

Ska nu upp Jannice o fika lite o ikväll är det föräldramöte. Imorgon MÅSTE det bli plugg, om jag ska hinna med mig innan bebisdax... Ska sparka igång mig direkt på morgonen så att jag kommer igång..

Lite småkul....

Publicerad 2009-10-05 16:43:31 i Allmänt,

Det var en man som kom in på en bar och såg en bonde sitta vid ett bord och sakta bli fullare och fullare. Han såg mycket deprimerad ut. Mannen gick fram och frågade vad det var som hänt.
- Vissa saker kan man bara inte förklara.
- Försök, så illa kan det väl inte vara.
- Jag höll på att mjölka kon idag när hon plötsligt tog högra benet och sparkade omkull hinken och spillde ut mjölken.
- Det var väl inte så farligt, inte nog för att sitta här och supa dig full.
- Suck...vissa saker kan man bara inte förklara.
- Vad hände sen?
- Jag tog ett rep och band hennes högra ben vid båsets högra vägg, tog upp hinken och började mjölka igen. Men just som jag fyllt hinken sparkade hon omkull den med vänstra benet och spillde ut mjölken.
- Det var ju olyckligt men fortfarande inte nog för att sitta här helt nere och supa.
- Suck...vissa saker kan man bara inte förklara.
- Vad hände sen?
- Jag tog ett rep till och band hennes vänstra ben vid båsets vänstra vägg, tog upp hinken och började mjölka igen. Men just när jag fyllt hinken viftade hon omkull den med svansen och spillde ut all mjölken.
- Du har verkligen otur min vän, men är det verkligen tillräckligt för att vara så deprimerad?
- SUCK...vissa saker kan man bara inte förklara.
- Vad gjorde du sen?
- Jag hade inte fler rep sa jag tog av mig svångremmen och band hennes svans vid takbjälken... det var då mina byxor föll ned och min fru kom in och... och vissa saker kan man bara inte förklara!





Olle hade problem med för tidig utlösning och uppsökte en doktor för att komma till rätta med problemet:
- Det är inget som du behöver skämmas för, sa doktorn.
- Jag har haft många patienter före dig som haft samma problem. Jag brukar säga åt mina patienter att så fort de känner att något är på väg att hända innan det är dags,så ska de göra något som får dem att komma av sig. Eller bli skrämda, kanske man ska säga. Olle tyckte att det lät som en väg att gå. På vägen hem stannade han vid en sportaffär och stal han en startpistol som kunde uppfylla hans önskemål. När han kom hem låg redan frun i sängen utan en tråd på kroppen. Olle tyckte att han lika gärna kunde testa med en gång. Han klädde av sig och kröp ner till kära hustrun och började gosa. Pistolen smög han in under kudden. Efter fem minuter i en 69:a kände Olle att nu var det nåt på gång så han tog fram pistolen och brände av ett skott. Nästa dag satt Olle åter i doktorns väntrum. När han väl kom in till doktorn sa han:
- Rådet du gav mig var alldeles åt helvete!
- Vad hände? undrade doktorn.
- Jo, visst skrämde jag mig så att det inte gick för tidigt.
- Men det var väl bra?
- Jovisst, men frugan sket mig rakt i ansiktet och bet av mig ollonet!

Kanelbullens dag...

Publicerad 2009-10-04 13:24:21 i Allmänt,

o jag bakar filmjölkslimpa!! Men det är oxå sååå himla gott! Har varit flitig husmor i en massa dar nu, städat, tvättat o bakat. Hittade recept på stekpannebröd oxå så det blev det i fredags, mycket gott!! Gjorde en rotfruktsgryta t middag så då var det gott med nybakt till..I fredags monterade jag o Ida skötbord o byrå till Liten. Blev så bra så! Nu börjar det närma sig!! Längtar mer för varje dag. Ida har packat "BB-kläder" till liten så nu är det oxå klart.. Kul att de stora kidsen längtar så  mycket, värmer i mammans hjärta!!







Igår for vi upp t Anna o Micke på lite kvällsfika, alltid lika trevligt o alltid alltför sällan vi ses.. Lovely!!

Har nu vissa förhoppningar om att få hit Jalaborna på lite kaffe o nybakt... Mackor brukar ju kunna locka hit framförallt mannen i familjen ;-) Men de var ju på hejdundrande bröllopsfest igår så aptiten kan vara något nedsatt....

O sist men inte minst grattar jag nu Patric o Anna-Carin som fick en liten son igår!!! Andreas o Max lillebror!!

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela