Cattas liv och tankar

Lördag

Publicerad 2009-01-31 19:38:35 i Allmänt,

Har varit o åkt lite slalom på Vättaberget idag, det var rätt skoj. Men aningen kort backe... Hoppas de kommer att öppna stora backen i vinter så blir det lite roligare att åka. Var inte så många skidåkare där idag tyvärr. Ett tjugotal ivriga i varierande åldrar. Nu i em har vi varit t Jörgen o Nettan o fikat, det var trevligt! Alltför långt mellan gångerna man ses. Nettan klippte av Gurra lite långhår o han blev så fin!! Har nu käkat o Martin har farit ut en sväng med skotern m Jörgen o co. Ska väl försöka fördriva lördagkvällen utan att snöa in vid datorn alldeles. Men lite svårt att låta bli är det faktiskt..:-) Är oxå jättesugen att klacka bort på värdshuset men det får jag nog hoppa ikväll. Är rätt lugnt o skönt hemma nu o barnen är sams (!) o leker tillsammans (!!!!!!!!!). Undrens tid är inte förbi :-)


 Ida   Gustav tränar o tränar m brädan...     Fika såklart!
Måste lägga ut en bild på världens bästa ICA-brutta oxå! Se så inbjudande det kan vara att komma in på ICA Liden!!
Mätt o belåten!

Publicerad 2009-01-30 20:37:09 i Allmänt,

Har nu ätit o det var verkligen JÄTTEGOTT!  Har  satt på lite java o tänkte sno ihop en kaffedrink t efterrätt.. Tror jag ska försöka mig på att blanda kaffe, vaniljvodka o grädde o kanske något mer... Kanske, kanske kan bli lite smaskigt.. Tar tacksamt emot goda drinkrecept!!! Barnen kikar på Let´s dance o Martin smet t garaget en sväng, har mammas gamla skoter där som propsar på lite uppmärksamhet....

Ser på FB att det är fler än jag som tar ett glas vin o ska bänka sig i soffan en stund.. Kvalitets-tid på kvällskvisten. Är det det som kallas vuxenpoäng eller är det ett substitut för att inte stå i kön t krogen o smygdricka ur medhavd flaska... Ibland vet jag inte.. :-)

Älskar verkligen fredagar, hela långa helgen framför sig o TVÅ hela lediga dagar! Superduper skönt!! Ska bara lata oss o må gott, troligen blir det lite slalom oxå. O det är ju skoj!! Är aningen avis på allra käraste syster som ska på Östanskär imorgon m jobbet.... Mat, bubbel o övernattning.. Vill OXÅ!!! Men men vad är väl en bal på slottet... Hoppas o tror att hon kommer få jättekul!!! ;-) (ångrar du dej kan jag fara, bara så du vet. Ställer självklart upp för sin syster...)

puss o kram!!


Städa städa varje fredag

Publicerad 2009-01-30 16:34:23 i Allmänt,

Slutade 12 idag, lunchade m my beloved Jannice. Alltid lika supernice! Hemma vid två o har sedan tokstädat o toktvättat o toksurfat emellanåt. :-) Ska nu försöka åstadkomma någon god middag, lutar åt Hasselbackspotatis, älgkött och murkelsås.. Kan kanske bli gott! Blir nog inte många knop ikväll, känner mig rätt trött. Det har legat på den här veckan, på många sätt.... Blir nog bara mys i soffan. O det är ju inte fel!


Att något så fult o giftigt kan vara så gott.....Konstigt det där..

Proppmätt

Publicerad 2009-01-29 21:41:24 i Allmänt,

Har nu haft en mysig kväll med barnen, mamma, allra käraste syster o fastra mi. Var o käkade på "Tusen o en natt", rätt ok men är inte överväldigad (tror jag blivit bortskämd på Lidens Värdshus o höjd ribban på matkvalitetén). Men mätt som bara rackarn blev jag o gott var det (men inte som i Liden ;-)). Barnen skötte sig exemplariskt o intog glatt en tre rätters utan att blinka. Mamma upp i da´n! Mycket trevlig kväll! O TACK t världens bästa mamma för maten!!! Bra initiativ!!

 
     Ida njuter av Skagen toast..
   
   Mums tycker Gurra!!


                                            Kyckling med mozarella och champinjoner..Har försökt få till en liten pratstund med Helena ett par dagar nu, men det verkar stört omöjligt! Vi har ringt om varann fyrtioåtta gånger nu o missar varann hela tiden.. Sjukt konstigt! Minns då vi var i högstadie åldern o pratade med varann i telefon i TIMMAR varje dag! O vi har tillbringat många nätter viskandes om mycket allvarliga saker som killar o sånt, jätteviktigt att reda ut vem som var snyggast egentligen.. Ni som vet om min passion att spara allt förstår säkert att alla "Topp tio" listor finns kvar.....Ja det var tider det..Muhahahaha! Hade tydligen mycket att prata om ;-) Men med vissa vänner så spelar det ingen roll att det går veckor eller månader mellan gångerna man ses/hörs, man känner varann så otroligt väl o har ändå kvar varann. O det är så himla härligt!

Ganska spännande att tänka på hur många olika slags kompisar man har...

Dels har man härliga fantastiska VÄNNER, de som man kan ringa mitt i natten o gråta i förtroende över allt o de får en att känna sig lugn igen... Oumbärliga i livet o man älskar dem!
Sen har man KOMPISAR, de som  betyder mycket för en o som man kan umgås på ett lättsamt sätt med, party o fika, men inte riktigt lätta sitt hjärta för..Men underbara på alla sätt.
Sen har man en massa BEKANTA, de finns runtomkring en hela tiden o fyller en stor funktion. Utan dem vore livet bra mycket tristare.

O det mest spännande av allt är att en och samma person kan variera sin "status" under livet, från bekanta till kompisar till vänner och likadant tvärtom. Inget är bestående. Lite kul tycker jag!!

Nu ska jag ta o lägga mig o läsa en stund innan mr Sandman kommer.. Borde läsa lite skolböcker men.............

Tar hellre en annan vetenskaplig tidskrift.. ;-)

    Natti natti!

Kaffe med trevligt sällskap!

Publicerad 2009-01-28 22:33:12 i Allmänt,

Har haft besök av Eva-Sofi o det är ALLTID lika trevligt i hennes sällskap! Så himla kul att få främmande helt apropå! Har pratat om allt mellan himmel o jord o självklart om våra älskade BARN! Nu är ju mina små underbara aningen äldre än hennes men det går så sjukt fort att det inte är sant! Berättade om nedanstående visa ord som jag läst o kopierat från Cajsas blogg. Stämmer oooootroligt bra då barnen är små! Känner verkligen igen det mesta!! För visst stämmer en hel del? :-)   Man skrattar igenkännande och vet att man svurit att ALDRIG  göra vissa saker.. Men det var INNAN man fick egna barn.......   Och Tack E-S för en mysig kväll!!

Så vet du om du är småbarnsförälder:

♥ Du inte kan minnas när du senast sov mer än sex timmar i sträck.

♥ Du njuter av en lång sovmorgon till 8:00.

♥ Du hittar kastrullen i toalettstolen.

♥ Du varje gång som du går ut för att köpa nya kläder till dig själv istället kommer hem med pyjamasar med små nallar på i storlek 80.

♥ Du lyssnar fascinerat med halvöppen mun när folk pratar om aktuella biofilmer, teaterpjäser, nya romaner och annat du aldrig hört talas om.

♥ Du inte längre kräver att det du har på dig ska vara rent. Inte SÅ fläckigt duger bra

♥ Du tycker att Sempers aprikospuré är riktigt god.

♥ Du börjar använda ändelsen -is på det mesta. Dagis, mellis, gullis, sötis och absurda självkonstruerade avarter som tröjis, parkis, vovvis och sängis.

♥ Din senaste litterära upplevelse är Max Balja och din näst senaste Max Potta.

♥ Du råkar kalla din partner för pappa.

♥ Du vill skicka lönnmördare på barnet som gjorde sönder ditt barns leksak så att det började gråta.

♥ Du har bara tid att raka det ena benet.

♥ Du gömmer dig på badrummet för att få vara ifred.

♥ Barnet kräks, och du fångar det i händerna.

♥ Du skaffar en barnvakt då du och din man inte varit ute ensamma på evigheter, och sedan tillbringar du halva kvällen med prata om dem och ringer och kollar att det går bra.

♥ Du använder ditt eget saliv till att tvätta ditt barn i ansiktet.

♥ Du säger minst en gång om dagen: "Det här med moderskap är ingenting för mig", men vet att det inte finns något i hela världen du skulle byta bort det mot.


 

Mina "små", här ett och tre år uppe på Vättaberget.


 

Så sant, så sant

Publicerad 2009-01-28 18:45:57 i Allmänt,

Hörde idag något mycket klokt på radion. De pratade om när man har gjort något som man har ångest över eller mår dåligt för. Händer ju ibland att man dyker in i saker som inte var riktigt genomtänkt o smart o sedan ångrar man ihjäl sig o önskar att saker vore ogjorda. Funderar hit o dit o halvt ihjäl sig. Herr Ågren sitter på axeln o pickar järnet.... DÅ ska man tänka att hur skulle jag resonera om det var min bästa vän som gjort samma sak? Då blir saken i ett annat läge, eller hur? För visst är man lite hård mot sig själv ibland och hakar upp sig på världsliga saker o saker som inte betyder något, egentligen... Kan man lära sig av sina misstag och även förlåta sig själv och inte ha så höga krav på sig själv tror jag att man skulle må rätt bra. För egentligen är det ganska stora misstag som ska göras innan världen tippar över o mänskligheten går under. O alla glömmer ju (som tur är) gamla synder o går vidare. Så nu är det dax att skaka av sig sin egen ångest över stort o smått o börja leva här och nu utan att bry sig så mycket om vad andra kanske tänker. Tänk på dig själv som din bästa vän o ge dej själv en kram och uppmuntrande ord istället för magont och ångestattacker (o vi har ju en tendens t att hela tiden dyka in i nya saker som för en att må skit ibland...).

Vill bara förtydliga att det här gäller ju naturligtvis INTE mig!! Jag är helt perfekt o felfri o har ALDRIG gjort något jag ångrar eller haft ångest för! Någonsin! Aldrig! Så det så! Så det så! Så det så! Så det så! Så det så! Så det så!!!!!!!!!!! Punkt! Eller.....inte...Har iaf INTE handlat av glassbilen!! Skulle väl aldrig!!!!! INTE äta iaf......

  

Nedräkning t fjällresan..

Publicerad 2009-01-27 22:47:41 i Allmänt,

    

Kan lugnt säga att jag längtar t den årliga fjällresan t Bakvattnet, Åkersjön! Fjärde påsken vi är där! Slalom, skoteråkning o bara mys i en hel vecka!!! Har betalat stugan ikväll så nu är det spikat!! Tjoho!
                            
   

Sol o trevliga vänner är det bästa som finns!! For med fam Eriksson/Stridh ifjol o det var sååå mysigt! Ska göra om det i år o då ska vi bo i samma stuga............ Spännande! ;-) Tror nog att vi ska hålla sams en vecka utan större problem. Blir nog en hel del spel kan jag tro, som singstar, GH o givetvis kortspel!!! Jag o Jannice får väl snart börja skriva listor o planera vad vi ska ta med... Planeringen o lite vin kan vara nog så roligt!  Säg bara t gumman så ses vi!! ;-) Brukar även försöka stämma träff m Patric o Anna-Karin m fam som har stuga där oxå. Mycket nice!!!!

Undrar om det blir nån ny bild på utvikningspojken i år? Kan nog snart sätta ihop en kalender... ;-)
Ansätten, "Blomsterfjället"

     
              
Världens bästa o mest underbara barn!!!

Tråkmåndag..

Publicerad 2009-01-26 21:12:38 i Allmänt,

Tråk-räkningar......

Tråk-pluggning...

Tråk-trött..

Tråk-dag....

Men........ Kidsen är här o det är supermysigt!!! O Martin är hemma o jobbar den här veckan, tjoho!!


Hopp i säng!! Snart fredag igen!!PS Skulle vara SÅ skoj om ni som läser min blogg lämnar ett litet, litet meddelande... Ser att det är några som kikar in men har ingen aning om vilka.. (jo några stalkers vet jag om iofs ;-)

Underbara

Publicerad 2009-01-25 19:00:17 i Allmänt,

Söndagkväll.. Har varit på Värdshuset o ätit buffé, supergott!! (som vanligt kan tilläggas..) Frossade i en massa gosaker o gick mätta o belåtna hem t soffläge. Martin ska titta på Saw 5... Sinnessjuk film med ond bråd död o massa blod.. Hoppar det ..Sitter hellre här o bloggar o spelar Bubbleshooter.. :-)

Nu är våra underbara Patric o Anna-Karin farit hem. Längtar redan t nästa gång vi ska ses!  Haft en helt fantastisk helg tillsammans! Härligt med såna vänner! Har ätit o druckit gott o surrat en massa. Igår åkte vi skoter till "knyln" en sväng o käkade Bullens, alltid lika gott. Satt där o myste en stund i stugan o träffade på lite fler skoteråkare, trevligt värre. For sedan hem o fixade lite middag o tittade på Mamma Mia (igen) o grinade en skvätt (igen).. :-) Patrik o Martin for en sväng  med skotrarna på kvällen, de var ner o hälsade på Stefan som blev glatt överraskad o givetvis serverade en kask såklart! Nöjda killar!

                                           Max ÄLSKAR att fika!! :-)
 
 Andreas värmer sig

                                    Patric
 Anna-Karin
 
                 
                                        Tomtenisse i sin röda luva..

Utmaning..

Publicerad 2009-01-24 12:36:20 i Allmänt,

Hanna! Här kommer utmaningen...Mapp 4= samlingsmapp för diverse smått o gott
Kort nr 4: Camilla o Niclas på Camillas 30-årsfest! Fina va? :-)

Har nu blivit sjukt utklassad på GH av Andreas 10 år.... Han klarar alla på medium o de flesta på hard...Mycket duktig kille o fantastiskt snäll på alla vis!
  Mutade Andreas att spela Slayer så nu står det att JAG har klarat den på easy....Tänkte lura Martin lite :-)  Muhahahaha! kul tjej va?!

Martin o Patric ska ut o skotra lite idag så jag o Anna-Karin sitter bara i soffan o myser, skön dag o underbart att ha dem här!! Tror vi ska adoptera dem lite oftare.. :-) Lille Max har tagit en powernap nu, välbehövligt eftersom det blev lite sent för honom igår. Han är sååå söt den pojken!

  Sötpojke!!

Ska nu fortsätta umgås med vännerna här! O försöka smälta att jag blivit så utklassad av en tio åring... ;-)

Fredagkväll!

Publicerad 2009-01-23 23:31:28 i Allmänt,

  Välkomstdrink/helgstart Galliano o Sprite o is... JÄTTEGOTT!!!


   Ankfilé, potatiskaka och sås på Värdshuset Liden. Mmmmmmmmmmmmmm!!!!!! Rekommenderar varmt ett besök på denna superbra matkrog!! O Anders o Eva-sofie är helt underbara!!


Har hittills haft en mycket mysig kväll o redan en massa skratt, räknar med fler... :-) Åt middag på lokala krogen m Patric, Anna-Karin, Max , Andreas, Jannica, Mia o Lollo. Har haft så himla trevligt!!!!!!!!! Love them all!!! Jag o A-K gick nu hem o nattade barn men ska nu fortsätta surret som bara tjejer kan.. Hihihi! o det är alltid lika skoj!!!!

Puss o kram på er!

Sorgedag

Publicerad 2009-01-22 21:56:33 i Allmänt,

Idag begravdes Tage. Det var en väldigt fin begravning o fantastiskt vackra blommor. Massor av folk. Som vanligt oerhört sorgligt o många tårar trillade under cermonin. Sång utav en kille som hette Martin Häggström, o Patrik Norman spelade, de var så himla bra! Nackhåret stod rätt ut o tårarna svämmade över lite extra då han klämde i, i sången "Bridge over trouble water.."  En del kan det här med att sjunga.. Vackert vackert!

Efteråt var det minnestund o smörgåstårta i församlingshemmet, fick hälsa på all släkt o vänner o alla var väldigt trevliga men kommer tyvärr inte ihåg så många namn.. Ca 70 pers var där.. Synd att det oftast är vid så sorgliga tillfällen som släkten träffas, men det var så kul att få ansikten på många som man har hört talas om ibland.

For sedan t Öråker på middag med närmsta familjen. De är helt underbara! Tycker så himla mycket  om dem allihopa! Men måste säga att Tage fattas..... Ska nu mysa i soffan en stund innan det är nattinatti, känns som att man behöver en kram ikväll.

Ta hand om varann!!!

Utkast: En kvinna ...

Publicerad 2009-01-21 20:02:11 i Allmänt,

En kvinna låg i koma. En dag när en sköterska tvättade hennes privata delar noterade hon att det gav en liten respons på EEG när hon rörde kvinnan. Hon prövade igen och då rörde kvinnan på sig en aning. De tillkallade hennes man, förklarade läget och sa:
- Hur galet det här än låter så kan lite oralsex vara rätt metod att väcka henne.
Hennes man var skeptisk, men sköterskorna gav sig inte. Maken gick till slut motvilligt med på det och gick in i kvinnans rum. Efter några minuter planade kvinnans EKG ut .. Sköterskorna rusade in och skrek:
- Vad hände??
Mannen svarade försynt medan han knäppte sina byxor:
- Vet inte, hon kanske kvävdes?En kväll tog en flicka med sin pojkvän hem. Precis när de ska pussa varandra god natt vid ytterdörren börjar killen känna sig lite småpilsk. Med en stor portion självförtroende lutar han sin hand mot ytterväggen och med ett leende, säger han:
- Älskling, kan du ge mig en avsugning? Skräckslagen svarar hon:
- Är du galen? Mina föräldrar skulle märka det.
- Äh, kom igen nu. Vem skulle komma på oss så här sent på kvällen?
- Nej, snälla. Kan du föreställa dig om vi skulle åka dit?
- Lägg av. Det är ingen vaken nu, alla sover.
- Inte en chans. Det är för riskabelt.
- Åh snälla, snälla. Jag älskar dig så mycket!!!
- Nej, nej och åter nej. Jag älskar dig också, men jag kan bara inte...
- Jo, det kan du. Snälla?
- Nej, nej. Jag kan bara inte...
- Jag ber dig...
Helt plötsligt tänds lampan i trappan och flickans lillasyster öppnar ytterdörren iklädd pyjamas. Med en sömndrucken röst säger hon:
- Pappa säger att du ska ge med dig och ge honom en avsugning, annars kan jag göra det. Eller om det blir nödvändigt, säger pappa, att han kan komma ner och göra det själv. Men för Guds skull säg till den jäveln att ta bort sin hand från porttelefonen.

Flitens lampa har lyst över 85a..

Publicerad 2009-01-20 20:17:49 i Allmänt,


   Körde som en galning t KTC o lärde mig ALLT om PICC-line... Sen hem fort som bara rackarn igen! 


     Laddade m massa JAVA o var sedan redo för seminarium........(ok, lite godis laddade jag oxå med..)

  Var sedan sjukt koncentrerad och lyssnade intresserat o uppmärksamt på alla givande diskussioner o kom med en massa kloka inlägg. (eller så satt jag o kollade FB o mailade medans webkameran visade en inställsamt nickande tjej som hummade med på det mesta..)

Håller nu alla tummar o tår på att uppgifterna går igenom utan alltför många justeringar....
Har nu ätit go middag hos mamma o pappa, lax, potatis o sås.. Mmmmmm! Det tackar jag för! Men nästa gång ska jag ta med mig knäckebröd o smula på golvet. Hahahahahahha!!! O eftersom jag är en så oerhört engagerad föreningstjej (eller lättlurad) har jag även suttit med i ett valberedningsmöte i Hembygdsföreningen ikväll.... Förstår inte riktigt hur det gick till, men med är jag helt uppenbart... Så för guds skull! Hör av er om ni vill vara med!!!! ;-) 

Sen vill jag uppmana ALLA att gå på lokala krogen på fredag, lutar åt en mycket trevlig kväll där! Ät två o få billigaste varmrätten på köpet! Vi planerar absolut att gå o äta fantastiskt god mat o har tom lurat med oss favorit Matforsborna då! Supermys! (Kom bara ihåg att boka bord ........ )

Love love!

Säger grattis t Anna! :-)

Publicerad 2009-01-19 19:08:33 i Allmänt,

Måndag igen. Måste ha hänt nåt med övriga dar i veckan för det finns tydligen bara måndag fredag numera.. Konstigt det där.. Idag har jag varit ner t Kovland på möte, kändes rätt ok. Verkar vara en härlig grupp men jag förstår att det känns lite konstigt för dem att få ny syrra o och en ny chef. Härligt med omorganisationer! De har haft en kanonsyrra o en superchef tidigare o nu blir det nya människor som kommer. Men det är som sagt bara att gilla läget o jag tycker det ska bli spännande! Ser man det positivt brukar det ordna upp sig! :-) O jag brukar försöka vara optimistisk..

Idag fyller Anna J år! Grattis t henne. Ska dit o dricka lite kaffe senare har jag tänkt. O tjejen skulle iväg o simma ikväll o vara hurtig värre. Det är bra jobbat! Skönt o komma iväg o att simma är ju riktigt härligt! (eller framförallt bubbel o bastu efteråt....)kram kram!!!


PS Tror jag ska maila en god vän o stämma träff snart.... Alldeles för länge sen.. För visst är det dax nu..;-) miss u!

Helkväll

Publicerad 2009-01-18 21:16:01 i Allmänt,

Igår var det middag i Bredsand hos syster m fam. Grattade Tova som fyllt fyra på julafton, bättre sent än aldrig.. Tanken var att vi skulle fara hem på kvällen men min ståndaktiga inställning t en vit lördagkväll tog slut då Camilla tog fram kallt vitt vin t den delikata förrätten. Tog ett snabbt beslut att sova kvar och det var ett mycket bra beslut! :-)


  Avocadosoppa med räkor o rom! Mums!!    Kallt vitt till, oxå mums!

  Varmrätt fläskfilé med mozzarella och pepperoni, ris o sallad. Rött vin mmmmmmmmmm.

Hade en underbart trevlig kväll med mycket surr o skratt o snälla barn, alldeles för långt mellan gångerna man träffas o umgås så här. Det är ju så himla mysigt!! Blev rätt mycket vin oxå o alldeles för sent såklart.. Gustav skulle hem på kalas idag så det blev till att hoppa på det kommunala färdmedlet o helt sonika lämna bilen.. Kändes mycket moget o ansvarsfullt..Var inte ett dugg körklar kl 12, inte många vuxenpoäng idag.. Bussresa dagen efter rekommenderas INTE...... Inte bilkörning heller iofs... Gustav kom dock iväg på kalaset men aningen sen (han gjorde en "Stridare"). Nu på em kom fam Stridh/Eriksson in på kaffe  o Tommy skrattade lyckligt åt Martins efterdyningar av gårdagen.. skadeglädjen den sanna glädjen..

  På väg från Bredsand.. :-) 
   Isa o Gurra myser                    Grattis t Tova lite i efterskott..

Bilen har nu kommit hem t Liden. Världens bästa mamma o pappa löste det problemet lite snabbt. Barnen har krypit t sängs o de ska t Janne imorgon, tycker veckorna går alldeles för fort då de är här. Martin har farit upp t Gällivare igen, ska först åka buss o sen tåg från Junsele. Är inte avis på resa halva natten.. Tycker lite synd om honom. Kommer hem på onsdag natt/torsdagmorgon, o då är det begravning.....Nu ska jag hoppa in i duschen o sen krypa ner under täcket. Ska toksova! Blev rätt tidig väckning imorse, Isa tycker det är helt ok att kliva upp vid 5-6... Det tycker inte många andra i familjen. :-)

Så trevligt!

Publicerad 2009-01-17 20:12:43 i Allmänt,

Nej! Jag har ingen karaktär! Syster bjöd på gott vin o vips blev det bestämt att vi stannar kvar inatt.....Men har så himla mysigt o det är långt mellan gångerna vi ses! Så jag säger bara, vi ses imorgon!!! :-)

Puss puss

Ont i hjärtat.

Publicerad 2009-01-16 21:09:58 i Allmänt,

Tappade bort Ida i Birsta............................... Finns inga ord att förklara känslan då jag insåg att hon var borta.. Resumé: Jag skulle in på bolaget en snabbis o sedan på Coop. Martin o kidsen skulle fara på Jula. Då jag gick in på Bolaget hoppade Ida tydligen ur bilen o sprang efter mig. Jag var som en racer därinne o rusade fram mot BIB o tog det jag skulle o sen t kön, MYCKE folk! Stackars Ida såg inte skymten av sin mamma. Mamman drog sedan in på Coop i godan ro o flanerade där en stund. Såg sedan gamla våfflan komma o gick ut t bilen o möts av Gurra som funderar var syrran är......... Övertygad om att han skojar packar jag in i bilen men efter fler frågor och Gustavs panikartade blick förstår jag att hon följt efter mig. Snabb som ögat in på bolaget igen o där står en liten tjej o ser sig vilsen omkring, då mamman kommer så brister gråten fram o det blir kramkalas därinne. Ont i mammahjärtat o tårar även där..


  Fin med hål i öronen men lite tagen efter det lilla äventyret....


Har iaf lyckats åstadkomma lite i Birsta idag. Ida fick sina hål i öronen o var kanonduktig! Martin klippte sig o vart värsta hunken.. ;-) Mulåt på Donken o det var superdupergott... Men ack så onyttigt... Var förbi Martins gamla jobb o kidsen skrev önskelistan t nästa jul. (Drömma kan man allltid)

    

    Mina nya fina svampplockarstövlar!!!!! Herr kantarell! Se upp i backen, snart höst igen!

Fredag, tra lalala

Publicerad 2009-01-16 11:37:13 i Allmänt,

Inatt kom kärleken hem från Gällivare! Blev en snabb sväng dit o hem tydligen. Halvjobbigt att fara t Gällivare på tisdag o hem på torsdag, många mil blir det... Ska upp igen på söndag o hem igen på onsdag. Tycker det är lite synd om honom men jobb är jobb, bara att gilla läget!

Gurra är lite piggare idag, har en dj,,, hosta bara. Igår var han hemma från skolan o fick vara hos Janne o Anette för de var lediga. Tur att det funkar så bra när någon av kidsen är sjuk, underlättar tillvaron. Idag är G oxå hemma o sitter o myser i soffan m morgonrock, varmchoklad och Cartoon. Rätt skön tillvaro för en sjuåring..

I em ska lilla (eller stora) fröken Blacke ta hål i öronen. Hon har bestämt sig för att nu är det dax.... Lite nervös är hon men samtidigt tycker hon att det ska bli skoj att kunna köpa örhängen.. Får återkomma m bild om hur det blev..

Hava a nice day!

T: I do it with love...:-)  (Ska jag kompensera m de "stenhårda" bilderna: brandhjälm och nude in the snow.....)
M: Så sant så sant..Men ack vilken tur vi har han!
H: Åt bara en för de var stenhårda.....

Sugen

Publicerad 2009-01-15 18:02:11 i Allmänt,

Sjukt sugen på nåt gott....   
 Näpp!!!!
  Japp!! (Fast gillar egentligen inte sånt här godis, men man tager vad man haver sa en klok en..)


Borde ut o röra på sig lite men näpp.....       Sjuk liten prins myser i soffan m mamma!


Hittade lite "gamla" kort på datorn, rätt kul faktiskt.. Lovar återkomma med flera härliga bilder på diverse smått o gott..
Kan mutas för att låta bli ;-)

    Vad säger man, en bild säger mer än tusen ord... Muhahahaha! 


                                                                                    
                                                                                                      Men han har fått till underbara fina barn!!!

Trött i skalllen

Publicerad 2009-01-14 15:38:56 i Allmänt,

Har åkt med i Kovland idag för att lära mig hitta t alla nya patienter.... Det finns många små vägar i Kovland oxå... Men det känns faktiskt riktigt spännande! Blir nog bra det här! personalen verkar jättegulliga o det är ju skönt. Tar väl ett tag innan jag lär mig allt men det får ta den tid det tar.. :-)

Martin ringde förrut, -28 grader i Gällivare... Brrrrrrrrrrr. Stackarn! jag skulle nog frysa ihjäl om jag skulle stå ute o bygga tält.. Tur han är en hårding o klarar kylan! Får ladda med lite varma kramar t han kommer hem..

Nu ska jag på apoteket o hämta lite stärkande o sen hämta upp älsklingskidsen! Gurra sov i min säng inatt o det är lite mysigt... En varm liten barnkropp som snusar bredvid i sängen, det är kärlek det! love it!


Vänsterprassel....

Publicerad 2009-01-13 22:38:55 i Allmänt,

Har haft en timmes date m dr House ikväll, prasslar i väntan på dr Snygg som verkar dröja ett tag till.. Dr House är också riktigt trevlig tycker jag, lite mer galen bisarr o sin råa humor. Men rätt läcker ändå. Och även känsloladdat ibland. Som vanligt fick jag nåt i ögat vid kvällens träff.. (Har en benägenhet att få det titt som tätt, måste ha nåt större läckage på tårkanalerna för de står tydligen vidöppna vid de mest bisarra tillfällen. Vare sig det är Bolibompa eller fyrans Faktaprogram - barnen tittar mer på mig än teven för att se hur mycket mamman gråter .. Jobbigt!)  Och bara så alla vet; dr House o jag kommer fortsättta träffas tills den rätte kommer åter.... Rätt ok prassel ;-)

                                                    Väntar längtar...... :-)

Gäsp..

Publicerad 2009-01-13 08:09:42 i Allmänt,

Ny morgon igen. Halvjobbigt att kliva upp ur den varma sköna sängen.. Igår kom kidsen!!! Hurra hurra! De har varit hos J sedan nyårsdagen, känns som hundra år ungefär. Var jättemysigt igår kväll. De fick gå hem efter skolan för Martin var hemma o det var himla bra. På kvällen blev det spaghetti o köttfärssås ala Martin, supergott! (Härligt med "vanlig "mat igen..) sedan blev det lite spel, TV och saga. Mys mys mys! Jannice ringde  o terroriserade mig för tredje kvällen i rad.. O igår orkade jag inte stå emot längre, hade slut på ursäkter. Så vi tog en prommis! :-) O det var ju så skönt egentligen men det sitter i tjära ibland att komma upp ur soffan o iväg.. Tack för tjatet vännen!!!!! (o för en trevlig promenad!)

Tidigt imorse for Martin t Gällivare på jobb, känns konstigt nu då han har varit hemma så länge.. Tråkigt men tur att en vecka går fort.  O även tur att barnen är hos mej iaf! :-) Lite sällskap på kvällarna. Är bjuden t allra käraste syster på middag på lördag, ska bli supertrevligt! Ska försöka hitta en försenad födelsedagspresent t Tova oxå men det är inte helt lätt då jag inte har en aning om vad hon har o inte..

Ha en bra dag!!

Jobbet!

Publicerad 2009-01-12 16:35:29 i Allmänt,

Har ett så fantastiskt roligt o spännande jobb! Ingen dag är den andra lik. Tycker det är synd att jag inte kan berätta om mina dagar för det händer en hel del roliga och intressanta saker.. :-) O de flesta patienter är helt underbara!!! Men sekretess är sekretess... Så sorry sorry! Får sitta o småle lite själv o skrocka åt alla tokigheter!  ;-)

Nu är det kväll!! Nya friska tag imorgon igen!


Puss o hej!!

Ha!

Publicerad 2009-01-11 22:25:15 i Allmänt,

Nu har jag skickat in arbetet. Går säkert åt pipsvängen men det struntar jag i!! Kompletterar så gärna men nu kan jag släppa det ett tag iaf! Hoppas nu på lite nackmassage för nacken håller på att gå av!!!!

natti natti!

Vill inte alls.. Suck...

Publicerad 2009-01-11 17:46:51 i Allmänt,

           Visst ser det oerhört spännande ut!! ;-)

Kvällslektyr... vill INTE, vill INTE.. Men måste ro det här i land.. Suck...Har försökt komma undan hela den men nu måste jag ta tag i det hela. En liten rapport på ynka tre sidor går ju rätt snabbt.. Några vetenskapliga artiklar, etiska aspekter o sen är det klart..  Får väl ordbajsa lite o skicka in på vinst o förlust. Det enda som kan hända är ju att få komplettera, o det är ju inte hela världen..(Bara nästan.) Så nu ska jag skriva så fingrarna glöder o hjärnan ångar av alla smarta slutsatser.. Muhahahhaha! Så nu har jag inte tid med bloggandet längre! ( men kanske återkommer lite senare..eller på FB...hihihi)

Bye bye!!    

Mysdag!

Publicerad 2009-01-11 01:56:14 i Allmänt,

For t mamma o pappa på fm, Martin lyckades återuppliva pappas gamla Fighter. Åkte sedan älven upp mot Liden. Nästan framme dör den lilla skotern.. Himla tur att man har super fixarn o bogserarn nr 1! Kom fram tryggt o säkert! tack o tack o tack för att du finns!!! Du vet jag ringer snart igen... ;-)

Har haft en underbar dag på älven, kolbullar, Bullens o Jäger! Mums mums! Anders, Eva-Sofie o barnen, Jens, Tommy o Måns o vi var där men även några andra hurtiga dök upp. Martin lyckades som tur var skaka liv i skotern igen (bara för att han är bäst..) så vi tog oss hem.:-)

Nu ikväll blev det tacos i goda vänners sällskap o det blev helt underbart gott o mysigt! Anders gjorde en supergod sås som var både stark o sagolik!! Mmmmmmmmmmm! Mycke surr o skratt hela dagen o kvällen så nu kommer jag att sova ovaggad!
  

                       MUMS!!!               Bogsering av Fighter...   Kul...                           
                                                                                                  God natt!!!!

Fredag 2....

Publicerad 2009-01-09 17:55:53 i Allmänt,

Ingen hemma... Ingen mat o inga ljus.. Lagomt åt mig då jag skröt tidigare :-) Har som sagt blivit alldeles för bortskämd så det är lika bra att landa på jorden igen, snart bortajobb igen.. Men då får jag chansen att briljera istället! Vad sägs om helstekt entrecote, råstekt potatis, vitlökssmör, sallad, lite murkelsås oxå (lyxigt på fredag, två såser) o aningen aningen lite rött. Låter väl mums!! Nu ska jag tända ljus, spela musik (högt!) laga mat o dansa med diskborsten tills kärleken kommer hem o undrar om det brunnit för mig. Muhahahaha!

Ha en fortsatt mysig o alldeles underbar fredagkväll!!!!

                                                                            

Fredag!

Publicerad 2009-01-09 15:58:20 i Allmänt,

Snart kväll o äntligen helg!! Har precis fått leverans från stora staden.. En "Chill out"! Mums! Kan tänkas bli lite ikväll då.;-) Hoppas på lite god mat o tända ljus.. O så bortskämd som jag blivit de här veckorna så lär jag kanske få det. Happy happy!  håller tummarna......


finns det någon sällskapsjuk runt byn så varmt välkommen in för att "chilla" lite... :-)

Pluggeri, suck...

Publicerad 2009-01-08 13:25:46 i Allmänt,

Sitter på jobbet o förväntas plugga lite.. Har den förmånen att få göra lite uppgifter om läget är lugnt o just nu verkar det så. Hade planerat för möte i em men det var tydligen igår så då blev ju em "ledig". Ska försöka knåpa ihop två inlämningsuppgifter o skicka in den här veckan. Skönt att få det klart nån gång, men den här terminen har varit sååååå trög! Orkar inte ta tag i nåt ordentligt men tydligen går det rätt ok ändå.

Har lunchat på lokala krogen idag, jättemumsigt!! Kyckling med kantarellrisott! Mmmmmmmmmm! Härligt att de är hemma igen Eva-Sofi o Anders så man slipper Icas djupfrysta.. Ingen höjdare! Eva-Sofi hade klippt sig o var så himla snygg! Måste oxå klippa mig nu..

I lördags var vi ner t mamma o pappa. Mamma har roat sig med att titta på gamla inspelade filmer sedan jag o syster gick i mellan- och högstadiet... Fick oxå den stora äran att se valda delar.. HERREGUD! Förstår varför jag inte syns på filmdukarna.. Fast det är ca 20 år sen (sjukt länge sen, jag vet..) så känner jag rodnanden stiga på kinderna o hjärtat bulta. Pinsamt pinsamt pinsamt! Men ändå riktigt kul! Skratttade så jag kikna åt min, Helenas, Tommys o Perras lilla film om fröken Gunilla o hennes tre elever, o kyrkbröllop oxå! Lille Rister skymtade till på kyrktrappan o var bara såå söt! :-) Kanske ska sälja rättigheterna t Hollywood.. Fick även se diverse skolavslutningar o luciatåg o sjungande i stugan. Martin log lite snällt åt det hela men undrar säkert vad man var för filur. Har ju sjungit en hel del tidigare och det har noga dokumenteras av en då stolt o ömmande mor. Kanske ska ordna en liten filmkväll med ordentligt inträde ;-)

Ha det bäst!!!

Onsdag

Publicerad 2009-01-07 16:03:20 i Allmänt,

Slut på ännu en arbetsdag. Jisses vad fort det går! Ska snart pallra mig hem o se om älsklingen fixat någon god middag.... Tror säkert det.. tror kanske att det kan vara städat oxå :-) Himla bra kille jag har!!! Love love!!

Ikväll blir det tidig kväll, såg ut som närmare döden än vanligt imorse.. sjukt blek o glåmig, längtar efter lite sommar o sol så man kan få lite färg på kinderna. O eftersom man har en så respektabel ålder så ska man inte sola solarium heller o utmana nya rynkor o cancervarning.. Får leva med att se fantastiskt trött ut.. trist! JÄTTE trist..

Undra när onsdagsnöjet kör igång förresten... Då ögon ska tindra som stjärnor på himmelen o kinderna rosas som på en nykär flicka..Längtar längtar längtar!!!! Lovar bjussa andra längtande på smaskigt fika (eller åtminstone kaffe...) då det kör igång, bara att ramla in! ;-)

kraaaaaam

Fbj

Publicerad 2009-01-06 13:04:14 i Allmänt,

O Nettan... Ska SJÄLVKLART ta en fbj kväll!!! Muhahahhahhha! Ska jag söka igen stassen?  ;-)

Frukostmys

Publicerad 2009-01-06 13:00:31 i Allmänt,

Bjöd in oss själva på frukost t vännerna på berget... Morgonjympa ingick..(Skitbacke..) Vankades givetvis räkmacka o gott o rikligt m java. Mums mums! Skrattade o mådde gott, en hel del på stackars Jannices bekostnad tyvärr men hon är bara såååå söt  o rolig ibland!! Love!! :-) O Tommy var lite blek om nosen pga av all "frisk luft" efter skoteråkningen inatt.. Så kan det gå :-)
Ska nu snart åka ner t stan o äta middag tillsammans med Martins släkt, kommer kännas konstigt o sorgligt då det fattas en :-(  Men livet går vidare fast det är givetvis tungt ett tag nu. Trevligt att träffa alla iaf trots omständigheterna.

Ha en bra dag o var rädda om varandra!!!

Slut för idag..

Publicerad 2009-01-05 16:35:02 i Allmänt,

Dagen har ju gått riktigt strålande!! Riktigt kul att jobba!!!

Fått höra att vi ska få arbetskläder..
Lägger in lite förslag.. Tro vilka det blir :-)   Vad tycker ni? Förslag 1,2,3 eller 4.........

                                                                          

Jobba jobba

Publicerad 2009-01-05 08:13:03 i Allmänt,

Ja då var det slut på ledigheten.. Bara att jobba på fram till sommarn.. ..Vill vara ledig längre!!!!!!
Kändes sjukt jobbigt att klacka iväg nu på morgonen i -22 grader. Tur att det är helg redan imorgon :-) o Ledig en vecka vid påsk förhoppningsvis.. Inte sååå synd om mig kanske..
Gårdagen var lugn o stilla, tittade på tv o slappade hela dan men avslutades mycket mycket sorgligt.. Livet är tungt ibland...

Ha en bra dag!

Oh...

Publicerad 2009-01-04 00:59:09 i Allmänt,

Har umgåtts med de kära vännerna på jala ikväll. Även Jörgen o Nettan m fam var där, jättemysigt!! Diskussionerna mellan J o J var både intressanta o spännande, kommer inte att delge dem här ;-) Detaljer kan återges ; kontonr: 123345-4566......;-) For hem vid 00 o då joinade Magnus o Andreas oss, blev GH för hela slanten.. Har nu fått en god drink o ska strax gå t sängs. Pojkarna får roa sig bäst de vill. O de klarar sig säkert alldeles utmärkt, har både musik o drinkidrink.

Sov gott o dröm sött!!!!!!

Hamstern..

Publicerad 2009-01-03 11:45:37 i Allmänt,

Jag är en hamster.. Har haft en tendens att spara på det mesta. Tror att jag ärvt det av pappa :-) Gamla medlemskort, biobiljetter sen -86, vistikort, konfirmationsminnen, bokmärken, filmisar, semesterminnen, lappar från högstadiet, lappar med telefonnummer, vykort o brev. Ja allt! Har en liten låda som jag roar mig med att titta i ibland, o det är rätt kul! Tror att Martin blev rätt brydd då jag läste upp två dikter som jag tycker är väldigt fina o vill ha i min dödsannons (kul tjej va?) Men det gäller att planera.. :-) Tycker egentligen att det är allra käraste syster som är den som planerar mest/bäst i vår familj men tror att hon ligger i lä här..

Tänkt iaf lägga in dem här i bloggen ifall det är fler som gillar dikter...

Allting här på jorden ska slockna en gång
ett hjärta , en blomma, en tanke, en sång
Men något ska födas ur tystnadens grav
och kanske bli stjärnor som minns vad du gav
ja kanske bli solar av rymdvida mått
att lysa upp stigar där ängsligt du gått

Där någon sen vandrar som du gjort en gång
och tacka för blommor att älska och sång
för vänskap och kärlek där hjärtat fått svar
på alla de frågot vi bär på en var
för vinden som kommer från ingemansland
och vågen som vaggar oändlighetsstrand..                   
(Dikt av Birger Franzén)

Jag tänkte mig livet som en simtur i aningen för kallt vatten
när vi äntligen nådde stranden, står Gud där med en frottéhandduk i sina utsträckta armar
med varm choklad och bullar. Gud säger;
Det var väl inte så farligt?
Jo, svarar jag. det var väldigt farligt, men väldigt väldigt roligt.                         
(Dikt av Mark Levengod)


Har även fått frågor om varför jag bloggar.. Ja varför egentligen? Har alltid älskat att skriva o berätta om allt mellan himmel o jord. Har alltid skrivit dagbok som de flesta nu vet :-) Så det här är nog ett sätt att göra det som jag alltid har tyckt om men med den skillnanden att andra nu har möjlighet att ta del av mina tankar o mitt liv. Så tycker man om att läsa min blogg är jag jätteglad för det, o gillar man det inte så är det ju lätt att låta bli.

Nu ska jag snart fara ner t mamma o pappa o umgås lite. Det är himla trevligt! Ska kanske ta en liten promenad i det vackra, soliga o kalla vädret oxå..

Bye bye!!!

Nytt år, nya möjligheter

Publicerad 2009-01-02 15:10:56 i Allmänt,

Nyårsfton blev en underbar kväll, lugnt o mysigt! Åt fantastiskt god mat o drack gott vin! Menyn var skaldjursfyllda smördegsbakelser alá Jannice, supergott, sedan älgfilé, fläskfilé, kroketter, ädelostsås, kantarellsås o sallad. Mums Mums! T efterrätt bidde det bär med maränglock, mmmm! Mätta o belåtna blev det sedan GH o singstar. :-) O kidsen fick möjlighet att spela lite de oxå, trots att vi "vuxna" ville ha monopol på spelandet.. ;-) Himla kuligt!!!! O tänka sig, Tommy var vaken heeeeeela kvällen, o det utan pinnstol. ;-) Bra jobbat!!!!

Igår blev det inte många knop. Tittade på tv o myste hela dan. Skjutsade kidsen t Sunnås på em, de skulle upp t Åkersjön i helgen, Kul för dem!! Jag o Martin åkte skoter en sväng på kvällen, rätt kallt men det är ju fantastiskt mysigt att vara ute o åka! Måste köpa en skoter!!! Behöver inte nåt värsta värsta utan bara nåt som startar lätt o går skapligt o inte kostar alltför mycket. Det är ju härligt att bara packa lite fika o fara ut en sväng med skotern! Får se vad som dyker upp...

Har inga planer för helgen, rätt skönt. Hade lite vilda fantasier om att kroga nån kväll men tror att det inte blir så. Är så långt mellan gångerna att det känns som att fara t månen då man ska ut på krogen, lika omständigt ungefär.. Skulle iofs vara kul.. Hm.. Skulle vara rätt trevligt att bara gå ut o käka i stan oxå i helgen, det blir inte heller alltför ofta. Ett bra tag sen sist tyvärr. 

Har varit helt underbart att vara ledig de här dagarna! Verkligen kännts som semester! Har bara gjort sånt som vi kännt för o latat oss. Umgåtts lite o latat oss. Mysigt!  Behöver latdagar ibland!

Få se nu då vad det här året har att erbjuda. Vet vissa saker som jag verkligen hoppas på. Otroligt nog brukar det alltid hända roliga saker man inte räknat med  o det är ju skoj. Brukar iofs även hända lite tråkigt oxå tyvärr..

Summering mitt 2008
Bästa semestern:
Tror att Bulgarienresan var bäst, men även Bakvattnet påskhelgen var fantastiskt mysigt! o givetvis Lycksele, o Stockholm o Falun o London ;-) Har gjort många roliga resor!!

Bästa händelsen:
Allra kärste systers bröllop m favvosvågern Niclas! Det var så fint o det är ju fantastiskt med bröllop! Alla är så fina o man får gråta för att man är glad! Det var ett superfint bröllop, rolig fest och en massa trevliga människor!

Tristaste händelsen:
Måste vara då jag flög av hästen... Gjorde sååå sjukt ont o sen åka ambulans! Pinsamt o ont samtidigt är ingen höjdare ;-)    (Även en annan trist sak hände men thats life..)

Annars hände nog inte alltför mycket revolutionerande under 2008. Önskar nu att det nya året innehåller glädje o gemenskap o en massa nya erfarenheter!

Puss o kram t alla o ha en underbar helg!!!          

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela