Cattas liv och tankar

Midsommar 2013

Publicerad 2013-06-26 22:17:46 i Kärlek,

Så var midsommarhelgen 2013 till ända. En helg som varit helt fantastisk och mysig på alla vis men som tyvärr fick ett oerhört bittert och sorgligt avslut då vår vän Tomas helt obegripligt och fruktansvärt orättvist omkom i en bilolycka... Tårarna har flödat, tankarna har varit hos de anhöriga, samtalen har präglats av hur fort livet kan vända och allt blir kaos... på ett ögonblick.. men mitt i allt elände har vi ändå kunnat skratta tillsammans och om möjligt varit ännu mer tacksamma över att få vara omgiven av finaste vänner och kunna känna trygghet att gråta, krama, finnas bredvid och lyssna.
 
Avslutar med ett axplock av helgens guldkorn.. Sol, bad, familj och vänner!!
 
TACK alla för att ni finns!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Önskar alla en underbar midsommar!!!

Publicerad 2013-06-20 14:00:00 i Ljuvliga helg!,

 
 
Midsommarstång, badtunna, sill och nubbe
Sitta o njuta av ljuvligt söt gubbe
Bästa vänner omkring sig, glada skratt
Få uppleva ännu en ljus sommarnatt
 
Barnen badar, ror och grillar
Är tillsammans, både tjejer och killar
Spelar kubb, sjunger och dansar runt stången
midsommarhelgen håller oss verkligen fången..
 
Av lycka, av vänskap och kärlek till livet
I skir sommargrönska och allt som vi tar för givet
Så tacksam över det fina livet mej ger
en underbar midsommarhelg önskar jag er!!

Uppdatering!

Publicerad 2013-06-20 10:00:00 i Välkommen nya hälsosammare liv!,

Hälsostatus: Finemang! I princip obefintlig använding av Bricanylen! Kan andas utan större bekymmer ändå (mycket positivt!) Mår riktigt bra och kan numera även lägga Omeprazolen åt sidan också.. Magen gillar det här :-)
 
Vikt: Efter tre månader så kan jag nu klacka runt tio kilo lättare. Mycket angenämt! Siktar på tio till men det ska få ta den tid det tar, men fram emot hösten borde det kunna vara avklarat.. Om vi säger till jul så känns det kanske som en lite mer lagom takt. Fungerar även bra med maten. Äter allt men mindre av det onyttiga och på veckorna är det betydligt mer åtstramningar för att kunna äta lite lyxigare på helgen.
 
Motion: Fortsätter med promenader á en timme, tre gånger i veckan. Styrka två gånger. Så där blir det inga ändringar utan bara hålla fast och kämpa på...
 

Nu o då...

Publicerad 2013-06-12 21:33:01 i Familj,

Lite likheter finns nog kvar.. Enda skillnaden är nog att lilla syster yster numera är längre än mej..
 
Att ha en syster är nog en av de saker här i livet som jag är mest tacksam för. Hon är min vän, min raka motsats och min alldeles egna fantastiska lillasyster! O jag älskar henne, precis för den hon är!
 
 

Konfirmationshelg

Publicerad 2013-06-11 19:30:51 i Mitt liv som mamma,

I helgen konfirmerades min lilla stora tjej.. HELT ofattbart. Satt där med tårarna rinnandes och insåg att hon mer och mer närmar sig att flyga ut ur boet och stå på egna ben. Herregud.
 
Konfirmationen var så fin, prästen är verkligen fantastisk och ungdomarna var så fina, SÅ himla fina. Undra om de för ett ögonblick kan förstå att det faktiskt snart är deras tur att sitta i kyrkbänken som stolta föräldrar och se sina små knytten stå där på böjda knän och ta emot nattvarden. För det går fort. Alldeles, alldeles för fort.
 
 
O snart är det examen... Risk för mer tårar. Eller risk o risk, skulle inte direkt sätta emot att det kommer att gråtas en skvätt då alla stämmer upp i "I denna ljuva sommartid..."
 

Vår vecka kom och gick!

Publicerad 2013-06-04 20:56:43 i SEMESTER!,

Har nu arbetat två dagar o livet rullar på precis som tidigare... Veckan i Kroatien var riktigt mysig men tyvärr var inte vädergudarna på vår sida. Två dagar sol och fem dagar regn, som tur var sprack det upp mot kvällarna de allra flesta dagar men det var riktigt kallt då solen gick ner. Men själva stället var helt idylliskt! Kan varmt rekommendera en resa!  Lugnt och fridfullt, vacker natur och trevliga människor! Mat och dryck var riktigt bra och till mycket humana priser. Åt middag fem personer för ca femhundra kronor o då inkl vin, öl o läsk (jämfört med Paris då det landade på ca 1200, för fyra...). Inne i Zadar kostade ett glas vin ca 10 kronor.. Uppvägde det dåliga vädret en aning..
 
Var ut på en båttur en av dagarna, åkte då ut till en nationalpark som hette Kornati. Passade bra då det var en mulen dag, men synd att det inte blev något badstopp på vägen. Det hade Gustav hoppats på..
 
Gjorde även en tur till ett shoppingcenter en av dagarna, o då fick de stora barnen shoppa sig lite lyckligare. Även kläder var aningen billigare där så de kunde få rätt mycket för sina pengar.
 
Bjuder på en kavalkad av bilder på vår kalla, regniga men ack så mysiga semester! Lite sol fick vi ändå!!
  
 
  
Jag har startat upp varje morgon med en timmes promenad, verkligen underbart att gå längs stranden och bara njuta av alla dofter och havets brus. Vi har även promenerat en hel del på dagarna så jag tycker att veckans motionspass blev väldans bra. Lyckades även ta mej en joggingtur (!!!!!!) vilket jag ej gjort på två år, lite chockad av att jag lyckades men det kommer ej bli någon vana.. Tror inte mina gamla höfter håller för den sortens träning... Så jag fortsätter att gå, o gå o gå..
 

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela