Cattas liv och tankar

Får jag presentera:

Publicerad 2011-10-31 17:15:20 i Allmänt,
Catharina Backlund
, Distriktssköterska!!

Med glädje i hjärtat men även ett stänk av vemod bockar jag nu av Distriktssköterskeutbildningen. Finito. The end.
Märkligt att det kan kännas så... tomt, då man längtat efter den här stunden i ungefär hundra år eftersom jag alltid velat bli distriktssköterska. Ska inte påstå att det varit helt enkelt men tycker ändå att det har gått väldigt smidigt med allting. Att jobba hundra o plugga hundra är kanske inte helt optimalt men det har gått bra. Har ju ändå lyckas klämma in en bondefest o en Parisresa mitt i alltihopa oxå så då får man väl inte klaga. Men nu känns det skönt, o tomt.. Måste nästan sätta mej o planera nästa projekt.. Hmmm.. Diabetsutbildningen nästa?

Nu gäller det...

Publicerad 2011-10-31 07:57:20 i ,

20111031527 (MMS)

Soluppgång över Indalsälven! På väg till Mittuniversitetet o examination av D-uppsats...

Dementerar direkt!

Publicerad 2011-10-31 07:23:57 i Allmänt,

Om Lisa berättar för er att mamma pussas med Jukka och Tommy heeeela dagarna så vill jag bara uppmärksamma att det är nedanstående gossar vi då talar om! Kan lätt bli onödiga funderingar på byn om ni tror jag springer runt o pussar på barnens kamraters pappor i tid o otid menar jag...Jukka till vänster, Tommy till höger... O som lite kuriosa fick Jukka sitt namn redan då Ida var liten. O hon ville att Jukka alltid skulle sova i min säng då hon var borta.. Ja ni förstår ju själv..

Bland häxor o annat löst folk

Publicerad 2011-10-30 20:23:50 i Allmänt,

Jajamen, nu är Halloweenpartyt överstökat. Sa ju bara svisch! Blev en någorlunda lugn tillställning och alldeles, alldeles jättetrevligt, som sig bör på byafesterna! Alfredsson o co stod för underhållningen o de är ju som vanligt alldeles perfekta för att hålla partystämningen på topp! O eftersom jag är en klok och förståndig kvinna i mina bästa år, klackade jag liksom Askungen hem vid tolv men hade då min alldeles egna prins väntandes i soffan...

 

 

Helgkul!!

Publicerad 2011-10-29 18:06:38 i Allmänt,Fick fantastiskt fina blommor av kärleken igår! Tänk vad kul det är att få blommor då man minst anar det!!O nu har jag placerat spindlar o sotat min blick o ska bege mej mot Halloweenfest på Lidens Wärdshus där Alfredsson med söner står för underhållningen!! Kan bli riktigt kul!! Bu!!!!

Bästa dagen

Publicerad 2011-10-28 19:45:16 i Allmänt,

Fredagar är verkligen min favoritdag! SÅ skönt att komma hem och veta att man har heeeela helgen framför sig! (Nog för att man bara hinner blinka så är det måndag igen men det är en annan historia..)

Har sprungit lite med dammsugaren och tände sedan en massa ljus. Levande ljus ger verkligen en skön känsla och då ser man inte allt som borde ha gjorts egentligen. Mycket listigt trick! Har nu myst i soffhörnan med Lisa och nu förbereder vi lite Tapas tills Martin kommer hem. Vitlök o chilifrästa tigerräkor, ölkorvar, rökt lax, ostar o kex, vitlöksbröd... Mmmm! (o lite vin till såklart, men det skriver jag ju inte här för då säger mamma att alla tror att jag dricker vin jämt o ständigt o eftersom jag bara är 37 år så gör jag som mamma säger.) 

Skål o trevlig fredagkväll!!

SÅ fint!!

Publicerad 2011-10-28 16:02:48 i Allmänt,Det här superfina hjärtat fick mamma på sin födelsedag av oss! Inköpt och tillverkat på Malous Tinghus!! Härligt med kreativa bybor!

Säga vad man vill!

Publicerad 2011-10-27 18:13:36 i Allmänt,

Men det är verkligen något speciellt att få framkallade foton att bläddra i!! Precis som på den gamla goda tiden... Nu ska här frossas i 374 bilder från senaste året! Bara godbitar!

Slut på energi

Publicerad 2011-10-26 21:28:02 i Allmänt,

Har precis kommit hem o landat i soffhörnet efter en mycket givande Verksamhetsdag med jobbet o efterföljande gomiddag hos bästa mamma som fyller år idag. Känner mej nu som en urblåst ballong... Vissa dagar är det rätt tungt att ta tag i alla måsten o idag är en sån dag. Ignorerar tvätthög, dammtussar och disk o hänger mej åt dr Snygg o co i Greys o tänder ljus och lever mej in en låtsasvärld en stund.... PS Finns det någon ledig piga/dräng så är de hjärtligt välkomna att söka anställning hos mej... Kanske kan önska av jultomten?

 

Inte helt lätt....

Publicerad 2011-10-24 21:12:24 i Allmänt,

Tror Lisa tyckte det var aningen klurigt att få ljusen att slockna... Hon tog i och blåste så luggen stod rakt upp men med ljusen hände ingenting... Struntljus!

 

Läääängtar!!

Publicerad 2011-10-24 18:39:19 i Allmänt,

Har fått klartecken att vi får gå upp med vår D-uppsats nästa måndag!! Förstå vad jag ska pusta ut nästa måndag em då allt det här är överstökat! Går det riktigt bra tror jag att det tom kan bli ett glas mousserat för att fira en skvätt... Att få komplettera eller göra några ändringar är inget som jag fasar över utan bara vetskapen att vi faktiskt får examinera är tokhärlig! Kan ju inte vara helt ute o cykla då iaf...

O sen gott folk, är jag distriktssköterska! På riktigt!

Underbara höst!

Publicerad 2011-10-22 23:18:02 i Allmänt,

Njuter i fulla drag av höstens sista dagar! Trots hot om snö så håller den sig borta ett tag till... Tack o lov! Gårdagen bjöd på tidernas räkfrosseri med allra käraste syster m fam. Kanonmysigt att få rå om dem allihopa ett helt dygn! Tror jag gillar det här med kollektiv men är aningen skeptiskt mot systers inställning till det hela.. En gång helt ok, men var o varannan helg? Idag efter frukost packade vi ihop oss och for upp till Dacksjötjärn för att grilla lite korv och plocka de sista guldkornen av höstdagarna. Underbart men aningen blåsigt.. Fick även sällskap av hela den manliga klanen Stridh som sökte kvinnlig fägring då deras matmor och käresta dragit på turné till Birsta. Himla trevligt det med!

Nu ikväll blev det tacokväll med fam Unander och sedvanligt efterföljande kortspel, satt liksom som pricken över i på en perfekt lördag! Men är aningen besviken över fru Unanders tidiga sorti... Vuxenpoäng eller ren o skär smitning... Tål att funderas på....

Paris del 4, shopping, mat o hem till Liden!

Publicerad 2011-10-22 09:46:08 i Allmänt,

 


Under vistelsen i Paris kan man lugnt säga att vi gått en del...
O trappor verkar inte fransmännen tycka vara helt fel...
För så många trappsteg har jag aldrig någonsin gått!
Tur att vi även med Metropolitan åka har fått...


 

Suktade på en väska, ville verkligen, verkligen ha....
Louis Vitton kunde sin konst med att locka och dra..
Men insåg till sist att jag var ungefär som Pretty Women var i sin shop
och nöjde mej med att köpa en sprillans ny fin kaffekopp..

 

Äta "Escargots" var något som vi också ville testa
och hittade till slut en restaurang som med vitlöksfrästa sådana fresta...
Kan väl säga att barnens miner var rätt oslagbara..
Och att det hos oss inte kommer bli en vardaglig husmanskostvara...


 

Resan tog slut och vi packade ihop och styrde kosan mot Liden
Kändes som om någon snabbt snurrat fram tiden
Dagarna gick fort men det var en härlig semester och mycket har vi sett
Fantastiska
upplevelser och vilka minnen det har gett!

En underbar stad, men colan kostade 85...
kändes rätt skönt att vara på väg hem!
O kors i taket, allting klaffade o allt o alla var i tid!
HEDER till SJ och till Tommy "privatchauffören" Strid"


Kom hem till lilla hjärtat, som haft det ljuvligt hos farmor och B-O o bara myst
verkligen härligt att se den kärlek de till henne har hyst..
Nu ska vi nog hålla oss hemma ett tag, och bara va!
Men nästa gång packar vi nog in lilla Lisa i väskan innan vi resa ska..

Äntligen kom lilla underbara hjärtat hem efter en mysig vecka med farmor o B-O. Hade inte direkt gått någon nöd på flickebarnet... Men hon var rätt lycklig då hon fick träffa oss igen! O det var vi med!!! Puss o kramkalas heeela kvällen, kärlek! Så nästa gång packar vi nog med henne i resväskan...

Paris del 3. Louvren!!!

Publicerad 2011-10-21 07:55:52 i Allmänt,

 

Louvren och Monalisa fick vänta till allra sista dan
för som konstintresserade är vi inte direkt van...
Att besöka detta vidunderliga ställe som man läst om i Dan Browns bok
fick mej att känna mej lyckligt lottad, kulturell och rätt så klok

Pyramiden i glas var otroligt magnifik
ja hela platsen var faktiskt helt sagolik!!
Ett museeum,  det mest besökta i hela världen
satte pricken över "i" på den här spännande färden...

 

 

Strosade bland konstverk av allehanda slag
(tror att barnen kommer att uppskatta det en vacker dag...)
Fick verkligen en känsla av ogreppbar historia och människoöden
och upplevelserna strömmade in i oavbrutna flödenAtt stöta på Monalisa "IRL" var faktiskt rätt stort
o är oerhört glad att vi gick in genom Louvrens port
Fantastisk konst, arkitektur, skulpturer och vilken historia!!
Som Frankrikes största museum kan det stolt bära sin gloria!

Firat hela dagen!!

Publicerad 2011-10-20 21:39:33 i Allmänt,

Haft en riktigt mysig ledig dag idag med finaste födelsedagsbarnet! Startade dagen med paket, ballonger o skönsång för det lilla födelsedagsbarnet. Vid tio snåret dök Emma o Carro o deras goungar upp för en stund av lek, fika o lite välbehövligt mammasurr. Då de packat ihop o farit iväg kom Carro o lilla Kellie på mer fika o mysigt surr! Härligt att vara ledig o hemma på vardagen ibland så man får uppleva de här mamma o barndejterna!

 

Nu ikväll har mamma o pappa o fam Ericsson/Stridh varit här o uppvaktat lilla trollet med fina presenter och så har vi fikat ännu mera tårta.. Kan hända att jag kommer må lite lätt illa snart..Lycklig brud med TVÅ nya fina bilar!!!

Två år ren kärlek!

Publicerad 2011-10-20 09:11:14 i ,

20111020473 (MMS)

Är det en vanlig dag, är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Lisas födelsedag! Hurra hurra hurra!!! GRATTIS älskade underbara unge!

Paris del 2, TORNET!!!

Publicerad 2011-10-19 22:06:58 i Allmänt,


Ett besök i Paris utan att ha varit upp i Eiffeltornet
Är väl ungefär som Fäbodjäntan utan hornet...
Köade en timme men till slut var jag skakande på väg in i hissen
Hade någon sagt "BU!" hade det nog kommit lite kiss sen...

Att vara på väg upp var ungefär som att gå till tandläkaren o gynekologen på samma gång
o väntan på min tur var tyvärr inte tillräckligt lång
Men väl däruppe då jag på skakiga ben ur hissen klev ut
så var det en upplevelse som jag kommer minnas till livets slut...En milsvid utsikt över vägar, älvar och hus!
Blev alldeles salig och försattes i ett lyckofyllt rus
För att ha trotsat sina rädslor och få uppleva detta där och då
Var något HELT fantastiskt och väl värt att vänta på


En SKÅL i Champagne däruppe fullbordade den ljuvliga dagen
(o lugnade även den höjdrädda känslan i magen...)
Njöt sedan av solen, älskade familjen och den underbara vyn
och kände mej plötsligt HELT trygg låååångt däruppe i skyn...
Paris del 1....Sacre coer o Triumfbågen!

Publicerad 2011-10-19 11:01:20 i Allmänt,

 

Kom in till Paris en solig onsdag, strax efter två
allt rullande på och vi började mot hotellet sakteliga gå
Packade upp, gick ut och tog en bit mat för att kråset smörja
äntligen var vi här, nu kunde äventyret börja!!

Torsdagen bjöd på en tur i Paris katakomber, långt under trottoarernas sten
Här gick vi kilometer efter kilometer och studerade kranier och miljoner av lårben..
Spännande, läskigt och otroligt intressant!
Studerade nära och många, fast inte varje trochant...


 

Mitt på en liten ö i floden Seine ligger Notre dame, den vackra katedralen
Klackade upp sisådär trehundra trappsteg efter att ha beskådat glasmålningarna i stora salen.
Underbara vyer och vilken otrolig klocka! Vägde blott 13 ton och klangen var visst fiss
Ringaren i Notre dame, var nog inte en helt dondöv musikalisk miss.. 

Upp till Paris högsta kulle, planerade vi in ett besök dagen därpå
Den vackra basilikan Sacre coer vi skulle beskåda då
SÅ mysiga kvarter! Vi strosade i Mont Martre o pussades ibland
o då vi gick förbi Moulin rouge fick jag hålla hårt i Martins hand....

 
 

Kvällen blev sedan helt sagolik uppe på "Den okände soldatens grav"
Med en vy över Paris som badar i ett solnedgångshav
Magiskt, fantastiskt och oslagbart
tjusigt
Gick ner med ett hjärta som var alldeles varmt och rusigt...


 Älskade unge!

Publicerad 2011-10-18 17:56:28 i ,

Älskade unge!

Äntligen fick vi tillbaka lilla prinsessan som har varit med farmor o B-O och myst hela veckan då vi varit borta. Underbart! Blev puss o kramkalas hela kvällen! O nästa gång packar vi nog ner lilla hjärtat i resväskan o tar med henne....

Ahhhh...

Publicerad 2011-10-18 12:08:24 i Allmänt,

Tillbaka i verkligheten igen!! Välbehövligt att arbeta lite efter en inte alltför billig semester, har verkligen shoppat som besatt... Eller åtminstone köpt en egen kaffemugg till jobbet! Jourusåatt!

Idag har vi varit upp i Eiffeltornet! O då...

Publicerad 2011-10-15 21:08:36 i ,

20111015402_1 (MMS)

Idag har vi varit upp i Eiffeltornet! O då menar jag ÄNDA upp! Sinnessjukt otäckt o samtidigt tokhäftigt!! En skål i champagne i solen längst däruppe var något riktigt fantastiskt!!! Holy moment... 
Strosade sedan runt på Champs Elysees o kände mej fattigare o skruttigare än någonsin... Hade faktiskt tänkt köpa mej en väska på Louis Vitton men kom på att jag är ju bara en "vanlig", trots allt så det bidde ingen väska... Kanske nästa gång..

Ännu en härlig dag!

Publicerad 2011-10-14 22:29:22 i ,

20111014348 (MMS)

nnu en dag har nu raskt passerat här i Paris. Kan lugnt säga att det är inte svårt att få varken tid eller pengar att gå.... Idag har vi strosat runt i Montmartre och besökt Sacre coer. Fantastiskt!! Nu ikväll gick vi upp på Triumfbågen och kunde njuta av en sagolik utsikt över Paris. Helt otroligt vackert!

Skickar en liten hälsning från PARIS! Har ...

Publicerad 2011-10-13 19:13:16 i ,

20111013297 (MMS)

Skickar en liten hälsning från PARIS! Har det rätt bra, glider runt o trängs med alla andra turister men unnar oss lite drinkstops då o då... Idag har vi knatat runt i Paris katakomber och gått upp i Notre damer, fantastiskt spännande!!!

På väg!

Publicerad 2011-10-12 06:15:09 i Allmänt,

Ja nu sitter vi iaf på tåget (TACK världens bästa pappa för skjutsen!) och om allt flyter på så anländer vi till Arlanda om tre timmar.. Ska bli otroligt spännande att uppleva Paris! Har ni något stalltips på vad man inte får missa så får ni gärna berätta!

Bäddar för kontraster!

Publicerad 2011-10-10 22:24:20 i Allmänt,Eftersom det nu drar ihop sig o Parisresan med dagliga restaurangbesök närmar sig med stormsteg så kändes det extra ljuvligt med en rekordelig hemgjord Köttsöppe! Med klimp! SÅ GOTT! Är det något jag verkligen kan lääängta efter (förutom surströmming..) så är det mat med allehanda rotfrukter.. Korvgryta med rotfrukter, rotmos o fläsklägg, köttsoppa, gratinerade rotfrukter. Mums!!

Men nu blir det en vecka med croissanter, escargots och cuisses de grenouilles........

Balsam för själen

Publicerad 2011-10-09 22:11:31 i Allmänt,

Planerna för helgen blev inte riktigt som tanken var från början, men så är det rätt ofta för mej... Men det blev absolut inte sämre! För vi packade in oss i bilen och spontanfor iväg till stugan för att njuta av en underbar hösthelg tillsammans med allra käraste syster med familj. Blev naturligtvis svampplockning men även gott grillat, lite vin och även kortspel då de tre ljuvliga brudarna somnat sött i sina sängar. Det gäller att ta tillvaro på sina stunder. Och är faktiskt helt övetygad om att både dammtussar o D-uppsats så gärna väntar på mej ett tag till..

 

Fredagsmys för hela slanten!

Publicerad 2011-10-07 21:57:18 i Allmänt,

Idag var det premiärbesök i Malous mysiga tinghus, visst brukar man säga bättre sent än aldrig? Herregud vilken kreativ människa! Efter ett överväldigande välkomnande och beskrivande av framtidsplaner satt jag till slut med en kopp kaffe i näven och kikade hänfört på allt, o då menar jag verkligen allt som fanns i denna lilla, lilla stuga. Smycken som kan få vilken tonårsbrutta som helst att "go bananas" till ooootroligt fina kreationer som hon gjort själv. Keramik, pyssel, bijouterier, krukor, mera pyssel, ljuslyktor, ännu mera pyssel... Fantastiskt! O vilka priser!! Föll handlöst för världens finaste ljuslykta o den står numera på hedersplatsen i vardagsrummet, älskar den redan!! (sista bilden innan pizzafrosseriet...)


 
 
 
Efter eftermiddagens energikick så satt det som en smäck att bli uppbjuden på Jala o smaska hemgjord pizza (o lite rött) med allra käraste familjen Ericsson/Stridh. Älskar spontanbjudningar! Älskar dem!

 

PS Har jag sagt att vi åker till Paris på onsdag? :-)

På väg hem..

Publicerad 2011-10-07 08:13:14 i ,

20111006220 (MMS)

Igårkväll var jag o Lisa på gympa! Sån där "vanlig" gympa, typ Friskis o Svettis.. O måste säga att det kändes väldigt märkligt att inte skaka på rumpan o brösten. Är ju lite van det efter Zumban. Så jag smygskakade litegrann ändå.. Kanske var det därför, o då säger jag bara kanske, som Lisa låg på mage över en boll o stirrade ned i golvet och vägrade lyfta blicken under hela gympapasset. Men hon kan väl inte skämmas över mamman redan? Va? Va? Va?

Bön till SJ..

Publicerad 2011-10-05 20:19:55 i Allmänt,

Om EN (!!!!) vecka hoppas jag att vi sitter på en trevlig restaurang i Paris, sippar lite vin o bara njuter av en massa lediga dagar framför oss... För nu är det banne mej nära! Har liksom tänkt att det är så långt kvar så jag har knappt hunnit längta ännu, men nu ska jag börja med det! Läääängtar!!!

Men ett litet (läs stort...) mörkt moln på himmelen är att jag har bokat tågbiljetter till Arlanda. Tåget ankommer 1,5 timme innan flyget går, borde då hinna med lätt som en plätt. Men nu snackar vi ju SJ.

Så gode SJ som är vår tåggud. Låt bli signalfel, djur på spåret, is på spåret, tåg ur led, tid ur led, askmoln, bombhot, strejk o allt annat som kan få tåget att bli stående. För då skiter det ihop sig!

Snälla, snälla SJ, låt oss få ha kvar vår optimistiska synsätt på ett miljövänligt, smidigt och billigt resande.

Vi litar ju på er!!!
 


Gopropp

Publicerad 2011-10-03 19:37:10 i Allmänt,Har haft en riktig myskväll ikväll! Först stannade Lisa hos vännen Mollie för en lekstund o middag. Mamman fick sedan komma på lite kaffe innan det var dax för kvällsbestyr och nattning. Har nu stoppat i Lisa sista dosen medicin, sjukt svårt att få i henne den... Hon gapar, säger "mmmmmmm" och sedan "Mera!", verkligen jättejättejobbigt (här skulle jag kunna skriva en hel massa om att ge eller inte ge medicin på dagis men jag väljer helt enkelt bort det och ogillar gillar läget...).

Nu ska jag krypa upp i mitt älskade soffhörn och dricka efterlängtad iskall coca cola!! Passar på nu då stora barn är hos pappan o Lilla har somnat sött! Det man inte ser har aldrig hänt...Fest med bönder o annat löst folk

Publicerad 2011-10-02 20:04:10 i Allmänt,

Rustat i veckor till storslagen bondgårdsfest
bjudit in många för att förgylla vår fest
Pysslat, planerat o skrattat en del
tiden innan är verkligen inte fel!


In strömmade bönder, drängar, pigor och bin
ja alla var helt otroligt oslagbart fin
För helt klart hade tanken med temat slagit väl ut
så heder till alla, väl värda EN SALUT!


Lansbygdsdepartementet o en veterinär dök upp på vår bro
O syskonen Engman var goaste grisen o den finaste ko
Priset knep de oxå för bästa dress
Men det är svårt att välja då man har sååå många ess!

Placerade ut alla i hagar som egentligen var bord
och hälsade alla välkomna med uppmaningsord
för nu skulle hagarna omsorgsfullt välja representanter; 
en klok husbonn, en törstig dräng, en sugande piga o fingerfärdiga bondgårdstanter 

Att få in tamponger i munnen o sen dricka öl
fick oss andra att brista ut i ett fnissande bröl
men lagen skötte sig och ett lag sopade banan
o det var husbonn Patrik med sällskap som tog hem segerfanan 

Sen blev det kaffe, tårta o trubaduren började spela
o ungefär nu blev det förbjudet att bilder på fejjan dela...
Vi dansade, sjöng och dansade lite till
för pigor och drängar har ju som bekant svårt att sitta still

En HELT fantastisk kväll, som som vanligt alldeles för fort tar slut
men herregud vad roligt det blev o nu pustar vi välbehövligt ut
för det var skratt och dans ända till morgonen i strumplästen...
Så stort TACK till ALLA som kom och förgyllde bondgårdsfesten!!!

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela