Cattas liv och tankar

Längtar....

Publicerad 2010-08-31 21:11:47 i Allmänt,

 

Liten är hos farmor ett par dagar eftersom jag pluggar och pappan jobbar... SÅ TOMT! Van att hon finns här! Vet att hon har det superbra men längtar verkligen tills imorgon då jag ska hämta hem lillhjärtat igen!!!

O imorgon kommer även de stora hjärtana hem efter sin pappavecka!! Längtar där oxå! Så imorgon blir det massa mys och kramar att ta igen!!! Kärlek!!

 

Tomt pojkrum, tomt flickrum... Gissa vem som bor vart......

Vojne vojne...

Publicerad 2010-08-31 18:26:16 i Allmänt,

Har nu suttit i två dagar på introduktion och föreläsningar, kan säga att jag är inte helt van att sitta på rumpan hela dagarna.. Trots att jag har aningen extra stoppning så känns det där bak efter en hel dag i sittläge.. Har även pendlat till Östersund nu måndag och tisdag så det blir skönt att "bara" fara till Sundsvall imorgon! Tre timmar i bil är inte heller något man direkt längtar efter...

Men annars känns det himla fint! Gillar ju att plugga (vilken galning va?)! Första kursen är folkhälsa, och det är egentligen hur stort som helst! Men ska försöka sålla det viktigaste och försöka åstadkomma lite vettiga och kloka arbeten ..Ska bli lite spännande!men först ska jag läsa lite annan litteratur.....

Säger bara wow!!

Publicerad 2010-08-29 20:05:55 i Allmänt,

 

Idag sprang jag på ett fantastiskt trevligt par på Ica i Liden! O de var väl ett rätt vanligt par egentligen, men jag såg ju att de inte var från byn (då förstår ni sensationen!)... Men det otroliga med dessa två är att de är ute och promenerar.. O då snackar jag inte ut o gå bara för ro skull, utan de verkligen går!

Deras plan är att gå från Abisko till Smygehuk... En nätt liten vandring på sisiådär 200 mil... Pfff, så långt går ju jag varje vecka, med barnvagn.. Eller kanske inte...

I alla fall tyckte jag att de såg så trevliga ut och var lite nyfiken på om de var totalt galna eller om de var vanliga dödliga, så jag tog och bjöd hem dem på fika! O en dusch (inte för att jag tyckte att de luktade illa utan för att jag inbillade med att det kan vara skönt att få duscha då man har gått ett tag...)

O de var himla trevliga! O helt normala! Tipsade GIVETVIS om Vättaberget och skröt upp Liden till skyarna! 

Så jag kan bara lämna över till andra som ser det här paret gående efter någon väg med en vagn/kärra, bjud in dem! De är sååååå mysiga! (O hon var musikfröken... Kan spela gitarr, piano, flöjt o MUNSPEL! Avis!!) 

Plugg på g...

Publicerad 2010-08-29 12:19:59 i Allmänt,Imorgon kör jag igång! Nu ska det pluggas distriktssköterska! Upptakt i Östersund imorgon! Har turen att min förra kollega oxå ska läsa så vi kan samåka, är ju ändå 17 mil dit upp.... Så måndag o tisdag är det Östersund och sedan mittuniversitetet i Sundsvall på onsdag! Spännande! Undrar om jag tagit mej vatten över huvudet?

Men hur svårt kan det va?

Ska ladda med surströmming hos mamma ikväll....Mmmmmm!!

Nattinatti!

Publicerad 2010-08-28 21:20:08 i Allmänt,

Är aningen mätt och trött efter kvällens frosseri med pizza hos bästa grannarna ( o hyresvärdarna!) så det känns som man lätt kan hoppa mat ett par dar nu... Men tyvärr brukar det vara tvärtom konstigt nog, efter frosseri så är man extra hungrig dagen efter...

Och jag är så pass vuxen att jag bestämmer att jag faktiskt går och lägger mej nu! Längtar sängen och jag har faktiskt varit rätt duktig och flitt undan här hemma idag, så nu börjar det bli nån ordning på torpet! Bara jag o Lisa ( o katterna..) hemma så då kan man ju vara lite osocial och krypa till kojs... Kärleken är på nån fyrhjulinggrejs och stannar kvar tills imorgon och Stora barn är hos sin pappa.

Så då säger jag God natt och sov gott alla mina kära läsare!!


Mmmmmmm!

Publicerad 2010-08-28 13:56:22 i Allmänt,Gula kantareller, fårticka, karljohan, smörsopp, rimskivling.....

Härligt skafferi i skogen!

Bara att vänta in trattisarna nu.....

Slut som artist..

Publicerad 2010-08-27 22:00:00 i Allmänt,

 


Efter en vecka med skruttig Liten så känner man sig rätt tom på energi.. Det enda som har varit ok här hemma är att sitta i knä eller bli buren.. mysigt ett tag men blir rätt tröttsamt i längden då man vet allt som ska/borde göras..och svårt att ignorera då det helt säkert, och dessutom inom en snar framtid, kommer att utvecklas nya stammar av gigantiska dammråttor och silverfiskar.

Så idag har jag bakat, städat (vräkt de största råttorna o fulaste fiskarna..) och tröstat knyttet... For sedan till Birsta en sväng på em med stora barn och Liten för att styla upp dem inför nästa helgs bravader....
TACK GODE GUD så mötte mamma upp oss, bjöd på fika och tog med Liten hem så jag och Stora fick strosa i lugn och ro (eller vad det nu kallas då man springer som en TOK från affär till affär...).

Tack tack tack tack tack!!

Nu ikväll blev det sallad med Halloumi, kallrökt skinka och basilikadressing.. Och ett glas rosé! Såklart! Helg igen!

Inte bara katten som kan...

Publicerad 2010-08-26 22:50:11 i Allmänt,Lillkatten Mirra brukar så gulligt komma in på morgonkvisten och lägga en död, halvt uppäten råtta bredvid min säng.
MYCKET. UPPSKATTAT.

Nu visar det sig att Lisa har sett, förstått och verkställt... Värsta terminator!

Hon iakttog råttan (den exotiska sorten, finns INTE hos oss!!!), grep den och DÖDADE den resolut... Tom gnagde lite lätt på den.. Duktig flicka!

/ Stolt moder

Vad ÄR det med barn ( o karlar...) och tv-dosor??!!

Publicerad 2010-08-25 18:26:41 i Allmänt,Slår vad om att det sitter någon liten magnet i de små barnhänderna som gör att de dras till tv-dosorna.. O de MÅSTE vara fullt fungerande! Gammalt avlagt skit räknas INTE! Sånt lämnas utan intresse, mycket märkligt...

( Kan tänka mej att dosfixeringen är rakt nedärvd ifrån lilla damens fader som oxå prisar denna dosa mycket högt! En kall öl i ena handen och dosan i den andra, o hade han haft en tredje hand så förstår ni vart den hade varit.. )

Bad hair day

Publicerad 2010-08-25 15:59:14 i Allmänt,Tänk att det ska vara sååå svårt att få ordning på frisyren... Är ju så mycket hår att hålla koll på numera.. Måste bestämt införskaffa lite snoddar, spännen och hårband, det här går ju inte..

Jovars..

Publicerad 2010-08-24 22:03:01 i Allmänt,

Dagen har varit rätt ok, förutom sjuk Liten såklart.. Hade finfrämmande på fm av bästaste Jannice! O det var INTE igår vill jag mena! Sannerligen på tiden att vi tar upp våra morgonmöten igen! Börjar ju jobba snart!! Eller iaf nästa år.... Nån gång... 

Lisa har inte riktigt kunnat sova så bra men på eftermiddagen skrällde hon till och somnade i min famn.. I TVÅ timmar! O som den rara och timida mamman jag är så kunde jag ju inte lägga ner henne utan sympatisov jag oxå! Himla snällt va?

 Mammamys!!

Sjukling...

Publicerad 2010-08-24 12:41:39 i Allmänt,

Stackars mamman lilla Lisa!! Snorig, tokhosta och superduper gnällig! Sovit skräp inatt och idag har hon bara slumrat till för att vakna igen av skithostan...

Kan säga att det är lätt att bli en sämre sorts mamma då man är trött som en gnu och liten bara gnäller..Så idag blir det inte mycket gjort, hålla oss båda någorlunda nöjda känns som prio ett..

 

Arg som ett bi och sur som ättika... Men söt och go ändå såklart!! Love!!

Kliar mig i huvudet..

Publicerad 2010-08-23 20:45:03 i Allmänt,

Tycks vara valår i år... Märker det på alla skyltar som slås upp efter vägkanterna... Trodde sånt var olagligt.. Men är man politiker så får man väl göra lite som man vill.. Det får man inte om man har sommarcafé.

Funderar hur jag ska rösta. Eller funderar och funderar, inser att jag kanske seriöst måste sätta mej in i vad partierna står för och inte bara rösta på finaste blomman eller snyggaste partiledaren.. Svårt. SÅ svårt...

Jag värnar om skolan och sjukvården så det parti som vill satsa på det kan få min röst.. O så ska de värna om glesbygd såklart..

Hmmm... Få se om de har något klokt att säga.... Nähäpp! Rackarns! Då lutar det åt blomman då för ingen är vidare snygg....

Helgen i bilder ( och rim...)

Publicerad 2010-08-22 21:56:08 i Allmänt,

 
Torsdagkväll... Mys på Wallinarnas soliga däck!
 
Oskars strömming med nubbe satt som en smäck!! 
 
I "Backlundsboa" gosade barnen och somnade sedan sött
 
O mammorna satt kvar på verandan o sippade djävulskt massa rött......
 
På fredagen klev vi på med lite rosé i barnens sandlåda!
 
O som sällskap hade vi de finaste nygifta båda!!
 
Gurra gillade kräftan, smaskade och åt!
 
Men vid tjejernas bord var det mera en köttbullslåt!
 
Cajsa lindade Gurra kring sitt finger med spel där hajar åt människors ben...
 
..o gav även syster o Niclas ett SÅ VACKERT ljus som hela kvällen för oss sken..

Grodperspektiv kl 6 på morgonen dagen efter dagen före...
För att vara uppe med tuppen ger jag inte ett ruttet öre...

Marknad på söndan, Gustav hoppade glatt

Lisa var lätt brydd över allt folk, stoj och skratt

Idas fynd blev en snygg väska! Läxorna får nog plats, bra för hennes knopp!

O killarna tog sommarlovets sista Brudsjödopp!

Ida var nöjd och glad att sitta bredvid och titta på!

O fränast utav alla var nog lilla Lisa ändå!!!

Hrmm..

Publicerad 2010-08-22 20:57:43 i Allmänt,

Ja vad ska man säga.. Färgade håret i fredags.. Blev så där lagomt mossgrön!

Himla käckt om man är gift med Mulle! Men är man inte det så måste man göra nåt åt saken!

O det har jag gjort! Med råge!!

Från blekt blondin - till Mulle Grön - till Spanska flugan.... Nån gång kanske jag ska lära mig att tänka till före..

Kanske..

    

Mammatyper....

Publicerad 2010-08-21 20:07:33 i Allmänt,1. Ambitiösa mamman... Ordnar, fixar och ställer. Inget lämnas åt slumpen, fixar maten, tvätten och drinkarna. Samtidigt... 

2. Engagerade mamman. Sportar med barnen och uppmuntrar till aktiviteter och bus! Här ställer hon plikttroget upp som badmintonnät.....

3.  Rosémamman.. Sitter gärna i sandlådan med de minsta och gräver. Åtminstone om roséglaset ständigt är påfyllt..Någon som törs chansa vart jag är? Sviiiinsvårt!!

Packat o klart!

Publicerad 2010-08-19 11:27:21 i Allmänt,Nu far vi snart mot kusten! Två dagars kvalitetstid med syster, Niclas, prinsessor, sura fiskar och kräftor väntar!
Kan tänkas finnas tid för ett glas rosé på verandan oxå....kanske..

Sommaren är/var kort så nu gäller det att klämma in så mycket som möjligt på sluttampen!!

Hmmmm

Publicerad 2010-08-18 21:28:47 i Allmänt,Om man kysser grodan... Blir det en Prins då?

Eller blir det bara sjukt äckligt och sen kräks man. Typ.

Puh!!

Publicerad 2010-08-18 16:15:49 i Allmänt,

Idag var det dax för föräldraträff på BVC. Var ett tag sedan jag träffade alla små o deras mammor så det var himla skoj att se alla! Hade även den briljanta idén att bjuda hem samtliga och även några små till och deras mammor efteråt.. Tänkte först bara bjuda på kaffe men herregud, ett rekordeligt fruntimmer snor väl ihop lite lunch i en handvändning....*host*

Så 8 små, en halvstor, två stora och åtta mammor samlades här på tandläkarns och åt i den mån vi hade tid mellan matning/blöjbyte/ajaj/sövning/nappstölder/etc. Ett fantastiskt liv kan man lugnt säga att det var. Men sååå kul att surra lite (det som gick att höra i ljudet av 132 decibel) och spännande att se hur de små växt så det knakat under sommaren!! Full fart!!

Lisa var rätt fascinerad över hur många kompisar hon hade här..

Himla mysig dag! Tack för det alla härliga mammor och barn!!

 

  

 
 


Liten blir sur...

Publicerad 2010-08-17 17:01:13 i Allmänt,Lilla Lisa älskar Babblarna... Vill man få henne på gott humör och glömma trötthet och sura miner är det bara att plantera rumpan framför dessa figurer på datorn och spela upp...

Men då det tar slut... DÅ blir hon sur! Supersura SurLisa!


Fundersamt..

Publicerad 2010-08-16 18:35:47 i Allmänt,

En vecka kvar av sommarlovet för stora barn... En vecka...

VART tog sommaren vägen!! allt vi skulle göra, alla baddagar, utflykter, picknickar, spontana besök hos vänner... 

POFF!! sa det så tog sommaren slut.. som vanligt..

Förväntningarna är som vanligt gigantiska examensdagen, då barnen står uppklädda i kyrkan med en ocean av tid framför sig.. O sedan går det ett tag, ledigheten krymper och skolstarten närmar sig, Obönhörligt!

O i sommar har jag haft förmånen att vara mammaledig, så jag har verkligen kunnat njuta av den här underbara sommaren! Tack för det vädergudarna (och givetvis även rosétillverkarna....)!!

EN vecka kvar, så nu ska det minsann njutas in i det sista!! sol, bad, kräftkalas, systermys, lite mer rosé (mamman kanske oxå behöver en viss grad av avvänjning på den fronten... ser aningen uppkäftigt ut att sitta o sippa rosé då stora kommer från skolan....)

Faaaaaast.. Man bör väl egentligen redan nu börja vänja barnen (och de vuxna..) att somna skaplig tid.. kliva upp rätt sida av dagen.. hälsosam frukost.. rutiner.. ordning..

Bajs!

Plötsligt händer det!

Publicerad 2010-08-15 12:12:18 i Allmänt,

 

 

Lämnade Liten hos farmor och B-O igår. For sedan hemåt för en kväll i byfestligheternas anda!

Efter att ha tvingat födelsedagsbarnet upp ur soffan klackade vi bort mot Wärdshuset för lite grillat och glada vänner! Himla god mat och en massa fina människor! Känns nästan lite stort då man sitter där på verandan och faktiskt inte känner alla... Nästan som Stureplan kan jag tänka mej...

Kammade sedan hem djävulskt massa vuxenpoäng då vi gick hem innan stängning och totaldissade efterfest!
Jojo, ibland glimtar man till! Känns fantastiskt skönt att vakna pigg och utvilad utan herr Svartrock sittande pickande på min axel!

Och nu vankas snart kladdkaka med limegrädde och jordgubbar!!

Mmmmmmmmmmmm!!!

Snälla lilla krumelur...

Publicerad 2010-08-13 23:41:47 i Allmänt,

...jag vill aldrig bliva stur...

Då jag var 15 tyckte jag att alla som var 20 var VUXNA...

Då jag var 20 tyckte jag att de som var 30 var nog bra gamla ändå...

Då jag blev 30 så tyckte jag att man är väl ändå inte såååå fasligt gammal MEN vid 35, är man bra gammal...

Nu är jag 36 och tycker att man börjar nog bli lite gammal vid 40.. eller 50... eller kanske vid 70...

Mycket märkligt att man aldrig känner sig så där vuxen som man trodde man skulle göra vid 36 då man var 15..

Hänger ni med?

O det mest fantastiska av allt är att jag ibland stöter på 90-åringar som för sitt liv INTE kan begripa att deras barn nu är pensionärer! För de känner sig fortfarande unga, precis som då de var i 20-års åldern, fast med betydligt större erfarenhet..

Och så är det nog.. Hux flux sitter jag där som en nittoårig tant med vinglaset i ena handen och ett stadigt grepp om rumpan på min personliga assistent (20-årig grek.....såklart) och funderar hur i hela friden gick det här till! Barnen är pensionärer men JAG, jag är fortfarande rena ungdomen!!

  Vi ska bo på ett äldrekollektiv i Spanien då vi blir 65! Ost, vin och spa hela dagarna!! 
                                                          Visst blir ni med?!

Skulle ju lägga mej tidigt..

Publicerad 2010-08-11 00:00:34 i Allmänt,

Så här blir det ALLTID! Har tänkt hela dan att jag ska lägga mig i tid för en gångs skull.. Klockan har en tendens att skena efter kl 20 och hux flux är det sedan midnatt... Likadant ikväll! Klockan blev 20  o liten somnade sött... PANG!!!! Nu är klockan snart midnatt och här sitter jag. Mycket.Märkligt..

Men nu ska jag sova!

Sov gott alla underbara!Liten Lisa totalt avbrunnen efter en härlig dag i stan med mamma, mormor, moster och kusinerna!

Rackarns!!!

Publicerad 2010-08-09 23:01:18 i Allmänt,Tänkte köpa den här fiiiiina spriten till Martin på hans födelsedag.. Men tyvärr hann någon annan före!!! HIMLA OTUR!! För på taxfree, då blir det ju billigt!!!

Funderade på någon annan whiskey istället, men billigt skit kan man ju vara utan... Eller hur?!Whiskey som whiskey tycker jag.. Smakar iaf likadant då man gör en Irish av det.. O det är ändå grädden o sockret som är godast!!

Jag mötte Lassie!

Publicerad 2010-08-09 22:56:52 i Allmänt,Ja just det!!! Glömde totalt att berätta att vi hejade på en kändis i Stockholm! Mitt på Medborgarplatsen så sprang vi på denne herre ( i grönt..) Klockren bild va?! Stora blev lite till sig då hon skulle ta en bild så det blev aningen, aningen suddigt.... Men visst ser ni vem det var vi mötte??????

Ledtråd.... Kul.... Dansant....

Rapport från kvällssyster: En älg, en räv,...

Publicerad 2010-08-08 22:36:20 i ,

2010_08_08_22_00 (MMS)

Rapport från kvällssyster: En älg, en räv, en orre, fyra tusen grodor ( varav två tusen nu är mos.... började väja men insåg det lönlösa). Poppar bra musik på radion, högt! Trevliga hembesök! Gillar mitt jobb!

Hej alla! Nu är jag äntligen hemma igen! M...

Publicerad 2010-08-07 17:40:08 i ,

2010_08_07_17_29 (MMS)

Hej alla! Nu är jag äntligen hemma igen! Mamma o pappa o storsyskona har varit på semester UTAN mej! Hemska människor! Tänker nog vara lite sur på dem ett tag.... Att jag har haft det supermysigt hos farmor o B-O behöver ju inte de få veta.... Tror jag ska kliva upp vid 05 imorgon... Muhahaha!!!! /KRAM från Lisa

Fyndade en bok på Ica maxi någonstans i St...

Publicerad 2010-08-06 17:42:12 i ,

2010_08_06_17_27 (MMS)

Fyndade en bok på Ica maxi någonstans i Stockholm, hört den ska vara bra! Hade varit alldeles utmärkt om jag kunnat läsa den i bilen men då kräks jag nog.... O kan förresten meddela för de som inte vet, det är några fler bilar i Stockholms rusningstrafik än det är på Ica i Liden då det är leverans från bolaget... Det ni!!

Nu har vi sett Mariehamn... Synd att man i...

Publicerad 2010-08-06 10:25:54 i ,

1_2 (MMS)

Nu har vi sett Mariehamn... Synd att man inte hinner kliva i land en sväng, sägs att det är vackert här! Nu vänder vi tillbaka mot Stockholm. Underbart väder så vi kan njuta av solen uppe på däck!

En kväll på Indalsälven!

Publicerad 2010-08-04 00:00:27 i Allmänt,

Tror det är sådana här kvällar som man verkligen kan kalla för livskvalitet.. Hela familjen, i en liten båt.. Gott fika, snälla barn, fiske, och en härlig kvällsol efter en liten stunds regnande..

Lisa startade turen med en liten powernap i mitt knä, röjde sedan järnet i båten för att sedan slockna efter en flaska välling vid halv nio. Sov då vi bar hennne ur båten till bilen och sedan från bilen in till hennes säng... Bra med lite sjöluft på kvällningen! Nu packar vi för fullt inför morgondagens tripp till Stockholm och Mariehamn!!

 

 

 

 

 

En söndag i svampskogen

Publicerad 2010-08-03 23:47:38 i Allmänt,

 

 I söndags var vi som redan berättats i svampskogen..Hade hört talas om att det fanns gula kantareller så det ryckte och slet i mina svampplockarben att rusa iväg och hämta hem dem...

Men tyvärr så  var de aningen för små för att skiljas från stora skogen så vi får göra ett nytt försök om några veckor.. Men det är MASSOR på väg.. MASSOR!!!

Hade iaf en underbar dag i skogen och givetvis hade vi fika som vi avnjöt på en stubbe mitt i storskogen. MYS!!

Mååååååndag!

Publicerad 2010-08-02 16:53:07 i Allmänt,Ännu en kväll i tjänst! Men sen är jag ledig ända till söndag!

O på onsdag åker vi till Stora Hufvudstaden.. Det kungliga residentet.. Ska åka sjuuukt mycket karuseller och sedan kryssning över till Mariehamn. Nice!!

O nu ska ni få höra...(håll i er nu för nu blir det lite otäckt!!!)

Vi ska lämna Lisa hemma! Alltså inte hemma själv, ensam, utan hemma hos sin farmor.

Förmodligen ryser nu många av er i hela kroppen över att vi gör något så totalt vansinnigt galet! MEN vi är helt ense (Lisa och övriga familjen) att hon har det betydligt bättre hos farmor i en badbalja med fullständig uppmärksamhet och lugnt och skönt o massa mys istället för att bila 40 mil (enkel resa!) trängas på Grönan och sedan en båtkryssning  på det...

O ni som fortfarande skakar på huvudet och ojar er över sådana otäcka föräldrar kan ju låna med er Lisa på en liten biltur.... Hon älskar det!! I ungefär fem kilometer...

PS O vi ska bara vara borta i fyra månader, o det går så fort så!! (närå, hemma på fredag igen, pigga o glada o fullkomligt galna av längtan efter små bebisarmar runt våra halsar!)

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela