Cattas liv och tankar

Gillar höst!

Publicerad 2011-08-30 08:22:54 i Allmänt,



Måste säga att jag välkomnar hösten! Härliga dagar med frisk klar luft! Fantastiska färger! Kvällarna blir mörka och det är fullt legalt att krypa upp i soffhörnet, tända ljus, dricka lite te och bara mysa!! Like it!

Livskvalitet!!!

Publicerad 2011-08-28 22:11:16 i Allmänt,

Senaste dagarna har varit fyllda av livskvalitet! Så där som man vill att det ska vara och då allt känns extra bra!

Torsdag: Ut med jobbet till Porter café för att fira två nyblivna fyrtioåringar. Frossade enorma mängder räkor och hade det alldeles förträffligt bra! Som kuriosa kan det nämnas att det var 99% damer på stället och då "Pärleporten" stämdes upp vid bordet bredvid så kan man säga att det blev...Hmm.. Party?

 
 

Fredag: Veckans tveklöst bästa dag! Lunchade på eminenta Wärdshuset och på kvällskvisten var det balkongmys för hela slanten. Först myste jag o Lisa därute och porslingrodorna fick kika över räcket o titta på bilarna. Spännande! Sen kom Jannice o hälsade på och Martin kom hem från jobbet så då blev det ännu mera balkongmys i underbar sensommarvärme. Ljuvligt!!

 

Lördag: Drog iväg till skogs för att fortsätta hämta hem kantarellerna som hemsöker mej på natten och enträget ropar om att bli hämtade.. "Caaaatharina!! Cathaaarinaaa!!". O eftersom jag är en vänlig själ så gjorde jag det! Hade en härlig dag trots halvtråkigt väder men vad gör väl det då man kan fylla korgen med gula kantareller?!

På kvällskvisten var det sedan dax för bartömning på Kävsta. Hade den stora äran att få slå sällskap med en hel drös superhärliga tjejer från grannsocknen. Träffade först hos finaste Pernilla och sedan blev det vin, skratt, sång och dans! Kanonkväll!!! Kanontjejer!!

 
 
 

Söndag: Dagen som satte punkt för en helt underbar helg! Jag, Martin och Lisa packade lite matsäck och tog sedan en promenad upp till Väckesjön. Återigen inte speciellt vackert väder men det gjorde ingenting då det istället var en sån sagolik dag på alla sätt! Holy moment! Vissa gånger känner jag mej så där proppad av lycka så att det nästan gör ont. Idag var det en sån dag. För det är något speciellt då man får vara tillsammans med de man älskar så högt och bara känna lugnet och stillheten. Vi plockade lite bär och svamp, grillade korv, njöt av kaffe och en chokladbit och bara frossade i livskvalitet! Var ute hela dagen och jag är övertygad om att jag kommer sova gott inatt!!

 
 
 


Lyllo mej som haft en sån fantastisk helg!!!


Vad hände?!

Publicerad 2011-08-25 12:03:02 i Allmänt,

Vaknade kl 05 imorse...

Hade inte tänkt ge mej ut o springa men eftersom jag ändå var vaken o pigg (!!!) drog jag iväg.

Nu till frågan:

Är jag gammal på "riktigt" nu? Jag började nämligen fundera då jag stötte på grannen 80++ som funderade om tidningsbilen synts till. Snart börjar jag väl sätta kaffepannan på timer och stå o knacka mot klockan då tidningen är senare än fem. Hujjedamej!

Lilla skrot

Publicerad 2011-08-23 18:48:09 i Allmänt,



- Mamma göööru? Mamma gööööru?Mamma göööru? Mamma gööööru? Mamma göööru? Mamma gööööru? Mamma göööru? Mamma gööööru? Mamma göööru? Mamma gööööru? Mamma göööru? Mamma gööööru?

Språkutvecklingen är väldigt givande...

Sommarbetraktelse

Publicerad 2011-08-21 22:12:46 i Allmänt,

Den här sista semesterveckan har jag verkligen kramat ur det gottigaste. Turen till stugan var alldeles sagolik och precis sådär som man vill att det ska vara.. Barn som fiskar, ror, badar, eldar och leker. Fantastiskt! Har även kommit iväg och plockat svamp ett par gånger och jag tror nog att svampplockning är för mej som heroinet är för en knarkare...Helt oemotståndligt!! Blir helt totalt lyrisk då jag får gå i skogen och leta o leta för att plötsligt se de guldgula juvelerna lysa på marken! Total lycka!

 
 
 


Imorgon ställer vi väckarklockan.. Gurra börjar fyran och Ida sjuan (!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Tycker det var alldeles nyss jag var där och kände spänningen av att äntligen få börja något nytt. Nya människor från grannbyarna.. Nya lärare.. Nya klassrum.. Man var ju vuxen (trodde jag på det bestämdaste) och det var mycket känslor som man inte riktigt visste var man skulle göra av... Första "riktiga" pojkvännen. Ja herreguuuud vad många minnen man har från högstadietiden.. Mest roliga men även jobbiga, tunga och rädsla för att inte passa in.. Tonårstiden är ingen lek. Och jag tror alldeles bestämt att det är tuffare idag. Men jag önskar av hela mitt hjärta att den blir sådär lagomt trulig och mest ger underbara minnen och att de hårdaste törnar är liiiite nedfilade...

Älskade unge, vad fort det går...



Lilla och stora prinsessan... Kärlek!!

Aj som fan

Publicerad 2011-08-18 22:12:41 i Allmänt,

Plötsligt händer det... Idag då vi städat ur stugan o strax ska bege oss hemöver så smäller det till... Ryggskott! Nämen jag tackar! Kändes ungefär som om någon stack en kniv i ryggslutet o samtidigt kapade benen på mej. Som tur var så hade jag mina kära vänner omkring mej som skrattade i smyg åt den krypande tanten i gräset och fotograferade det hela...Så då kändes det ju genast mycket lättare att hantera smärtan! Finfina vänner!

Baxade sedan min onda kropp in i bilen och muttrade osande eder varje gång jag var tvungen att växla/bromsa/gasa o det är ju ett antal gånger per bilresa. Då jag väl kom hem (och in och UPPFÖR trappen.. Milda Matilda vilken syn...) knaprade jag lite piller och samlade mod inför kvällens arbetspass som jag så lägligt tagit på mej. Himla käckt, ånger fick en liten annan innebörd ikväll... Vet inte om den krokiga lidande sköterskan ingjutit så mycket hopp i sina patienter ikväll men att sjukskriva sig kändes inte som ett alternativ. O så länge jag inte sitter, nyser (=sviiiinont!!) eller skrattar så går det skapligt.. Nu hoppas jag att det här försvinner lika fort som det kom för på lördag är det ju brännboll o vuxenparty!

Hemma igen!

Publicerad 2011-08-15 21:06:40 i Allmänt,

Jösses vad en stackars helg kan gå fort!! Det som man sett fram emot i drygt en månad är över på ett ögonblick! Men vi har haft fantastiskt mysigt! Måste vara en nödvändighet att åka bort ibland så att man bara får vara sig själv ett tag, inte bara mamma. Just det här att vakna av sig själv, äta frukost och sedan strosa runt utan planer och bara ta dagen som den kommer... Underbart! O jag tror att Martin uppskattade min överraskning  med en helg i Stockholm!



Men det var även himla mysigt att hämta upp Lisa hos mamma o pappa imorse! Hon har oxå haft det rysligt bra och hade massor av spännande saker att berätta! Moffen körde båten jättefort så att alla hoppade o det sprutade vatten o mormor simmade och hämtade nappen som ramlade i ån... Hmmm.. Det här med mormors simning tar jag nog med en nypa salt..

Hemlighet....

Publicerad 2011-08-12 12:51:08 i Allmänt,

Idag har jag en hemlighet på g...

Min kärlek fyller år på söndag o jag har ordnat en liten grej till honom. Det enda han vet är att jag ska hämta honom på jobbet kl 15 i em o ha tandborsten packad. Resten är höljt i dimma...

Älskar överraskningar!! O jag tror han kommer uppskatta det hela då det väl är i rullning trots att det suckades en aaaaning över att inte få veta mer. Vill SÅ gärna berätta för er men det kan ju hända att han kikar in här o det vore ju väldans dumt om jag då sagt vad det är..

Lovar att uppdatera! Kanske...


PS STORT GRATTIS till FINASTE Jannice på hennes födelsedag!! O jag är bara aningen bitter att jag inte får sitta med på kvällens tantvinfnissljuvligtsurrdrabbning... Love u!

Kryper nu till sängs efter en mysig dag! F...

Publicerad 2011-08-10 23:26:18 i ,

2011_08_10_14_29 (MMS)

Kryper nu till sängs efter en mysig dag! Först prommis med bästa Jannice o sedan kom Tova och Isa hit på besök. Har haft fullt upp hela dagen med lek o mys! Ingen konst med fem ungar! Nu sover alla barnen sött, o jag med snart... Underbara ungar!

Kär vän

Publicerad 2011-08-09 20:08:24 i Allmänt,

Idag fick vi underbart främmande av min vän Ann som jag gick gymnasiet med. Hon och hennes dotter Alice som är ett halvt år yngre än Ida förgyllde vår dag. Så mysigt! O jag vet att jag sagt det förr men jag säger det igen, vissa vänner är det något speciellt med. Vi ses ungefär en gång om året (tyvärr så sällan!) men då vi väl ses så är det som det var igår vi satt på Fridhemsgatan och smidde planer inför helgens bus. Brukade "låna" hennes kille som var några år äldre än oss, han fick följa med mej ner på Aveny och lösa in mej eftersom jag inte riktigt hade åldern inne...Sen fick han fara hem o fortsätta helgmyset med bästa Annsan! Vilken kompis va?!


Bild sen tidernas begynnelse.... O mitt hår var så "fluffigt" att det inte ens fick plats på bilden.....

Vilken härlig helg!

Publicerad 2011-08-07 22:36:28 i Allmänt,

Blev som tidigare nämnts kvar i Bredsand hela helgen. Haft kanonmysigt och bara ätit o druckit gott och umgåtts. Kom hem vid 12-snåret och efter lunchen då det var dax för lite vila gick jag en promenad med en arg Liten i vagnen som absolut inte hade några planer i världen på att stänga sina blå. Men tjuriga mamman gick o gick o gick o vann till slut den ronden..

Nu ikväll har vi varit hos mamma och pappa på middag, supergott! Lisa upptäckte alla bärbuskarna och hade ganska svårt att slita sig då det var dax att rulla hemöver. Men kunde lura in henne i bilen genom att locka med en näve svartvinbär... Kom hem lagomt för att svira om o fara iväg på kvällens Zumbapass, grymt kul!!

Har nu haft två semesterveckor och det går sjuuukt fort! Två kvar...

o kräftorna tog slut

Publicerad 2011-08-06 16:27:44 i Allmänt,

Tyckte att vi hade enorma mängder kräftor och även rökta räkor och kantarellpaj. Kändes som det skulle vara stört omöjligt att trycka i sig allt. Men ack vad jag bedrog mej! Vi var fantastiskt duktiga att äta! I princip rensade fat, bara några stackars räkor kvar i en skål. O herregud vad gott det var! Älskar verkligen skaldjur!

Kvällen var himla trevlig och vi satt ute o surrade till klockan tre-fyra. Började spotifya vid tvåsnåret o efter det var det lögn att gå o lägga sig. Förstå vad mycket bra musik man kan spela vid den tiden...

Nu vankas det snart kinamat ute på verandan...

Från vår balkong

Publicerad 2011-08-04 20:07:35 i Allmänt,



Eftersom det regnar ute så är det bra att se hur det kan se ut från balkongen då solen precis gått ner..

 Har nu min andra semestervecka, två kvar. Njuuuuter skamlöst o känner verkligen hur ljuvligt det är med sommar! Har en hel del skojigheter inbokade o imorgon blir det först besök av bästa Anna-Karin och på kvällningen är det kräftkalajs hos allra käraste syster med familj! Ska bli supergott och mysigt!

Springer och ler

Publicerad 2011-08-03 22:27:50 i Allmänt,

Efter en härlig dag ute i Pråmviken var det läge att ta på sig springsskorna o ta en runda nu ikväll. Varmt o jobbigt var det o jag kände att det var lite tråkigt.. Då fick jag plötsligt vår fantastiska Zumbaledarinnas ord in i mina öron:

"Le!! Ler man o skrattar känns det inte lika jobbigt!"

O som jag log!! Jag log o sprang o log o sprang, o till slut kände jag mej rätt fånig då jag sprang där som ett glatt stoll men det gick faktiskt mycket lättare! Men hör ni talas om någon som mötte en krampaktigt leende människa, högröd i ansiktet efter vägen så var det bara jag, inte någon som var lycklig över att ha smitit från någon låst avdelning....

Gävle del 2

Publicerad 2011-08-02 22:20:15 i Allmänt,

Lite mer bilder från vår Gävlesemester!

Bara mys som ni ser! Vi hade verkligen härliga dagar i Furuvik! Tycker att Furuviksparken var jättebra för barn i alla åldrar, fräscht och välordnat. Vi tog djurparken en dag, badet den andra dagen o tivolit sista dagen. Skönt att kunna ta det lugnt o slippa stressa runt på allting samma dag. På kvällarna blev vi grymt bortskämda med god mat o dryck o fantastiskt sällskap! Vi kände oss otroligt omhuldade av generositet och vänskap, ljuvliga dagar! Känns som att det kommer bli fler turer neröver....












Tusen TACK till Mona o Olle för lånet av stuga och för att Furuviksvistelsen blev ett underbart sommarminne!

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela