Cattas liv och tankar

40-års fest!!

Publicerad 2009-05-31 22:22:44 i Allmänt,

Var på en riktigt trevlig 40-års fest igår kväll! Underbart väder o härliga människor! Fick jättegod mat o sen var det kaffe o tårta! Bjöds på ordentligt med dryck oxå men lyckades bara få i mig ett glas cola o ett glas Vichy... Men andra lyckades få i sig desto mer av allehanda drycker, o troligt mycket starkare såna oxå.... ;-) Var hemma lite tidigare är planerat men det var rätt skönt, skulle ju upp o jobba igen imorse. Sov iofs inte mycket inatt men det är en helt annan historia...

Här kommer iaf lite bilder från en supermysig kväll!!!

 
På väg i ståndmässigt ekipage!


 
Dax för sång o Hurrarop!


 
Födelsedagsbarnet själv; Micke B!!


 
Jessica o Jannice blir störda mitt i maten :-)

 
Lycklig tjej!

 
Jag o Nettan trivs i solen!

 
Johan fick ståbord...


 
Tommy provar de andra varianterna istället för sin alldeles egna brunett.. Stum av lycka...

 
Balvagnen visade sig vara en fullkomligt livsfarlig plats, skarpladddade vapen och förmodligen 90-procentig sprit, eller var det mängden som var livsfarlig...... Gardinerna var för att ingen skulle se vad som försiggick...



Hemma kl 23.. 18 grader varmt o alldeles. alldeles underbart!

TACK till födelsedagsbarnet med familj för en särdeles trevlig afton!!!

Mina resvägar i jobbet..

Publicerad 2009-05-30 17:13:57 i Allmänt,

Kan glädja mig åt oerhört vacker natur då jag färdas på mina uppdrag! Idag har varit en särdeles vacker dag! Titta o njut!! Holmsjön och Indalsälven!!!









Härliga soliga morgon!

Publicerad 2009-05-30 07:35:48 i Allmänt,

Trots att det känns som mitt i natten o att mitt ben som vanligt numera levt sitt eget liv nattetid (känns som att det ska explodera, någon liten alien som spelar på mina nervbanor tror jag....) så är det helt underbart att vakna en sån här underbar morgon! Solen värmer redan o det är alldeles lugnt ute, fåglarna kvittrar o häggen doftar helt ljuvligt! Känner en stor tacksamhet över livet och att allt rullar på i sin normala lunk. Tycker inte ens synd om mig själv för att jag ska jobba hela helgen... För ibland inser man att livet kan vara brutalt och orättvist. Se till att ta till vara på varandra och ägna en extra stund till de människor som betyder mycket för er, för man vet aldrig vad som händer om ett ögonblick...

Lite djup inledning på dagen men det är så oerhört viktigt att vara rädda om varann! Love u!!

Ha en underbar dag!



Avslutar med en bild från Vättaberget i Liden

"Ledig" dag..

Publicerad 2009-05-28 18:43:16 i Allmänt,

Idag har jag städat, tvättat o bakat.. Sprungit till datorn ca tvåhundrafemtio ggr för att kolla svar om uppsatsen av handledaren.. Kl 17 fick jag svar och efter några små justeringar kan jag tydligen examinera nästa vecka! Jösses amalia, det trodde jag INTE! Men det känns helt fantastiskt skönt att kunna släppa det sen! Blir ju alltid lite kompletteringar efter opponentskapet men det känns som en baggis precis nu. Tralalalalala!!

Har även haft mysfrämmande av Anna o lilla Isabell, hade bakat rabarberpaj som vi mumsade under surreriet. Tycker det är otroligt trevligt med besök!! Fick lite mer främmande av en solbrun o snygg Jannice på lunchen o det är ju alltid lika mysigt! Riktigt bra dag med andra ord!!

Nu blir det arbeit i dagarna tre, ska ju bli kul... Eller inte.. Tidernas värme ska det bli o så är det fest på lördag.. Inte för att det blir nåt party party ändå för mig  pga en aning grossess. Får spara till nästa år, o då!! Då blir det uppesittarkvällar till gryningen o fågelkvitter o allsång o vin o bara skoj heeeela tiden. Så det så!

Idag gäller det..

Publicerad 2009-05-28 08:48:03 i Allmänt,

Idag är jag ledig... Eller  rättare sagt idag ska jag slita mitt sista hår för att få klart D-uppsatsen. Skrev klart igårkväll o skickade in till min handledare, nu väntar jag bara på att får den i retur för justeringar och det definitiva omdömet, OM jag kan examinera nästa vecka... Tycker det känns märkligt om jag lyckas men håller iaf alla tummarna jag har. Skulle vara så himla skönt att ha den ur världen... Tur jag kommer att få lite efterlängtat kaffefrämmande mitt på dan o få  en liten paus.. Finns gott om kaffe om det finns fler lediga runtomkring :-)

Har lite svårt att koncentrera mig på skrivande faktiskt, tankarna finns hos en av mina allra bästa vänner som är i en fruktansvärd situation nu.. Tänker på henne större delen av dan o önskar verkligen att jag kunde hjälpa på något sätt.. känner mig maktlös, inser att livet är fruktansvärt orättvist ibland... Hoppas av hela mitt hjärta att allt ska gå bra!!!!

Mini har växt!!

Publicerad 2009-05-27 18:34:35 i Allmänt,

Finns en liten krabat som verkar växa o må bra i  min mage.. Var mycket sprattlig och gjorde diverse små tricks på ultraljudet idag.. Himla häftigt att se!!! Förstår att man börjar känna små sparkar nu o att benen domnar då jag ligger på rygg, den lille rackarn spjärnar väl emot på nerverna mina.. Börjar redan bråka med mamman...

Här kommer lite halvdana bilder på en mycket välskapt liten krabat! :-)

  I profil!!

  Hej allihopa!!!

 En liten liten fot!!! ( Nu farmor kan du börja sticka sockar, skalan är här.. ;-), foten är ca 3 cm nu )

Teater

Publicerad 2009-05-27 18:29:01 i Allmänt,

Igår var det teater för hela slanten, Gustavs klass (F-2) spelade upp en teater för föräldrar och annat löst folk. De var otroooligt duktiga de små!! Gustav var prins o även breakedansande apa :-) De hade spelat upp teatern för högstadiet dagen innan, Gustav berättade att högstadiekillarna hade tyckt att de var "fett rockigt".. Tror det är positivt......

Efteråt var det picknick vid Dackesjötjärn, kanontrevligt!!



   

    


#¤%&/J----a

Publicerad 2009-05-25 20:39:38 i Allmänt,

Suttit snart fyra timmar med den ---------------------- uppsatsen! Hatar hatar hatar! Måste vara klart den här veckan annars får jag vänta t september o examinera den... Men lutar faktiskt åt att jag väljer att göra så, tycker inte jag har varken tid eller lust att skriva nu. Får se hur landet ligger i slutet av veckan om det är stenkört eller om det kan gå på nåder att få examinera..Skulle vara sååååååååå skönt att ha det överstökat oxå. Få se hur det går..

Har varit på utvecklingssamtal m Ida i em. O skolan går som en dans för henne! Skönt att det flyter på med studierna, jobbigt om skolan är kämpig. Imorgon är det teateruppvisning av Gurra o co o sedan grillning uppe vid Dackesjötjärn, ska bli mysigt! Hoppas på väder bara..

O på onsdag är det dax för det "riktiga" ultraljudet, ska bli spännande att se hur mycket lilla "Mini" växt!

Cykeltur i solen

Publicerad 2009-05-24 20:05:11 i Allmänt,

Underbart var det att cykla idag! Varmt o soligt, medvind o nedförsbacke! Kunde inte bli mycket bättre! Riktigt mysigt att cykla med barnen o det var inte speciellt mycket trafik.. O tur det efter 86-an! Kidsen var nöjda med sina nya cyklar o de njöt i lika hög grad som sin mamma av cykelturen, sånt här som kallas kvalitetstid. Sedan vankades grillat hos mamma o pappa o det var sinnessjukt gott och man åt en alldeles lagom portion som vanligt.. Eller inte! Var så mätt att det nästan inte gick att andas.. Tur vi hade bestämt att lasta cyklarna på hemvägen så att vi slapp cykla hem oxå..

   

   

   

Lördag igen

Publicerad 2009-05-23 20:44:22 i Allmänt,

Idag har det varit sovmorgon följd av snabbfrukost o sen t Alnö för dagens match mot GIF. Kidsen förlorade rätt stort idag o det är inte kul på något sätt.. Smaskade sedan pizza o det var säkert ett år sen o då jag ätit halva så kom jag på varför, blir sååå illamående av att äta det. Nu får det ta ett år innan nästa försök. 

For sedan t Birsta o skaffade nya cyklar t både I o G, de blev superglada och jag var världens bästa mamma i säkert en kvart! Styrde sedan kosan till Unnviken o tillbringade em där med Anki, B-O o Naimy. Otroligt fint därute o solen sken o värmde som bara den. Blev erbjudna grillat o potgratäng men  hade världens mest rastlösa barn som bara ville hem o prova de nya cyklarna så efter två timmars tjat for vi hem t Liden igen.



     

Var som tidigare nämnts barnvakt åt världens sötaste Isa o Tova  o det gick alldeles strålande! Exemplariska små tjejer som varken gnällde eller bråkade en enda gång! Sov som små änglar hela natten o vaknade först 7 på morgonen. Tänk vad Lidenluften kan göra gott för två små stadsflickor ;-) Så länge man inte vaknar före 7 här så är man varmt välkommen tillbaka!!! Mysigt var det som bara rackarn och man insåg vilken fantastisk hjälp man kommer att få i oktober av I o G......

   

7-7!

Publicerad 2009-05-21 15:09:44 i Allmänt,

Hurra hurra!! Kidsen spelade 7-7 mot Torpshammar! Ida gjorde mål o Gurra var dagens lagkapten!! Stolt mamma :-) Såg inte till några "kändisar", de kanske har flyttat allihopa... Tänk vad man flög runt där i krokarna i sin gröna ungdom, Stödehuset, Nordanede, Backetjärn (Sandmonöjet..) Hästnäset o andra spännande ställen.. Hade himla kul! O fick alltid sån himla maginfluensa dagen efter... Konstigt... Tur man håvar in en massa vuxenpoäng numera..

Nu kommer snart Tova o Isa o ska sova här inatt. Mamman ska ut o roa sig ikväll o svänga sina lurviga. Måste nog lägga mig kl 18 ikväll så jag orkar kliva upp imorogn bitti, tydligen morgonpigga i fam Wallin......



Sjuksköterskeexamen, det var ett tag sen nu....

Publicerad 2009-05-21 14:57:42 i Allmänt,


Examen 2006-01-20 Sjuksköterskeprogrammet

Mel: brev från kollonien

Text: Catharina Backlund


Hejsan klassen, hejsan vänner

Hej på lärarna vi känner

Vi ska fira, hela natten

Vi ska dricka vin som om det vore vatten


Tre år har nu, nått sin ände

Vad var det som, faktiskt hände

Susa till som, små synapser

Tur att vi ej fick mera hjärnkollapser


Läst om cellen, själen kroppen

Vad som händer uppi knoppen

Smärtan kan vi, vill vi lova

Där har Daisy lyckats bra vi fick ej sova


Pedagogiken, organisationen

Vad var roligt, vad var funktionen

Bättre då med POP- poängen

Där var vi faktiskt riktigt med i svängen


Läst om Florence, andra tanter

Läst om triceps och trochanter

Medicinens väg från magen

Prata Hans om, hela långa dagen


Medvet. tvåan riktigt roligt

Det blir plugga, mycket troligt

Anna-Clara och de andra

Såg nog till att vi i böckerna fick vandra


C-uppsatsen, åhh så viktigt

Vetenskapen är på riktigt

Söka granska, utvärdera

Ser vi fler artiklar får vi nog vomera


Nu på slutet sista tenta

Nu vi räkningen ska pränta

Vilken barnlek, den var lätt den

Inte var det någon som fick skriva om den?


Ja Ni vänner, nu är det slut då

Nu vi skiljs åt, säger hejdå

Nu är slitet faktiskt över

Men vi kommer sakna plugg ett tag framöver


Nu vi skålar för varandra

Vi har gjort det, vi som andra

Höj nu glasen allihopa

Lycka till nu systrar och nu skål vi ropa!

Härliga vår!!

Publicerad 2009-05-20 18:41:57 i Allmänt,

Måste säga att den mest underbara tiden på året är precis nu! Då allt fortfarande är i knoppning och den allra skiraste grönskan lyser i solen! Häggen doftar helt ljuvligt och fåglarna kvittrar (nog för att jag ville skjuta fågeldj--- imorse kl 04 då jag trodde de skulle strongna av allt sjungande, rätt svårt att sova då...) Men vackert är det så det gör ont i kroppen!  Synd att det går så himla fort den här ljusa tiden..



Idag har det varit blixtar o dunder som bara rackarn! Tycker det är riktigt fränt jag! Då jag kom hem hade tyvärr både internet o telefon pajat så då var det plötsligt inte lika kul längre.. Men efter ett par timmar heeeelt handikappad utan dator så löste sig krisen då jag insåg att Gustav sprungit runt o dragit ur ALLA kontakter eftersom åskan gått..... Inkl telefonjacket. Så kan det gå! Tur man är händig o kunde laga det själv ;-) o tur jag inte ringt telia o gnällt.........

Nu blir det snart lite mat, har gjort paj med kantareller, ädelost och kassler. Luktar gott iaf.. Hungrig!!!

Så himla sorgligt

Publicerad 2009-05-20 08:31:24 i Allmänt,

Läser i ST att en flicka på tolv år tagit sitt liv pga mobbing. Fruktansvärt att nåt sånt kan få hända! Lätt att sätta sig in i föräldrarnas förtvivlan och sorg... Tänker på dem o flickan och det är inte lätt att hålla tårarna tillbaka....

Gottigt!

Publicerad 2009-05-19 19:01:33 i Allmänt,

Ida har bakat drömrulltårta ikväll! Så snart får vi avnjuta premiärbaket av stortjejen!! Duktig flicka! Ska lära upp henne att baka matbröd o bullar oxå så är vardagslyxen fixad.. o kanske laga lite mat varje dag o tvätta o städa o handla o måla hus o klippa gräs o knyta mattor.. Eller just ja, barnarbete är förbjudet i Sverige.... Synd! ;-)


Snyft, kommer sakna dej!!

Publicerad 2009-05-18 21:21:15 i Allmänt,

En heeeel vecka utan Jannice... Hon kommer säkert att längta hem hela tiden o inte alls ha nåt mysigt i varma otäcka Grekland..Säkert inge sol o bad o ljumma kvällar o goda drinkar o.. Suck! Hoppas du får en kanonsemester vännen o se till att ha det helt ljuvligt underbart fantastiskt på alla sätt o vis! Lovar att se till dina killar lite då o då ;-) Puss o kram!!

PS Köp med lite sånt där grönt hem så vi kan sitta ute på balkongen igen.. Klär vi på oss ordentligt går det säkert bra att sitta där framemot senvintern....Kolla bäst före datum bara.. ;-)

Mycke snack om Norge nu...

Publicerad 2009-05-18 21:12:09 i Allmänt,

Tycker det är dax att bryta av med lite äkta svensk schlager, som det var på den gamla goda tiden..... Suck, ja det var tider det.. Eller hur schlagerkungen??? ;-)


Kaffe

Publicerad 2009-05-18 18:33:41 i Allmänt,

Tycker inte att det smakar lika gott med kaffe nu som tidigare.. Tror det kan bero på att jag är aningen gravid.. Men ska jag dricka kaffe så tycker jag det är mycket godare att dricka i gamla fina tunna skira kaffekoppar! Kalla det inbillning om ni vill men godare är det! O gärna då med ett smaskigt rullrån till... mmmmmmmmm!


Mina vänner!!

Publicerad 2009-05-17 13:30:41 i Allmänt,

Tycker att det är dax att presentera mina vänner för alla bloggläsare.. Tjatar ju bara på om mej hela tiden och det blir ju tröttsamt i längden.. Så här kommer nu en presentation av de vänner som är en del av mitt liv och som betyder väldigt mycket för mig! 

  Jalafolket, hanen är starkt engagerad i schlager och fullkomligt älskar sin mobiltelefon. Fostrar sina avkommor med fast och hård hand, eller inte ;-). Honan har en benägenhet att på sitt charmiga unika sätt alltid låta munnen gå utan konsekvenstänk.. Fungerar inte utan sin disktrasa..

 Bredsandare: Helt beroende av fasta rutiner och planerade dagar. Spontanitet är farligt och får dem att uppleva otrygghet. Är dock helt underbara varelser och några av de som jag älskar mest i hela världen!

 73-orna: Två honor som här ses utan sina respektive. Båda pedagoger och hörs säkrast framemot natten då de utövar 80-tals klassiker. En av hanarna är starkt politiskt engagerad och den andre tar sitt kall som brandman på största allvar.

 Sunnåsare:  Mysiga från sandslätten. Ambitiösa honor som studerar febrilt för att kunna bli en ny Nightingale. Hanen trivs bäst på diverse fordon, grävde gropar är kännemärken efter hans framfart.

 Skedloligan: Hon ses oftast i stora grupper, älskar att ha många runt omkring sig och fixar detta strålande. Ser till att alla får föda och känner sig bekväma. Han vistas ofta i skog och mark och är inte lika synlig men väldigt lugn och harmonisk i sin personlighet. Viss tendens till spretiga fingrar sena kvällar..

 Larmarna: Ord överflödiga.. Hon översvallande och fullkomligt älskar alla i sin närhet, brinner för sin familj och ses ofta i garagemiljöer sippandes på diverse smått och gott. Han är invandrad från storstadsmiljö men har acklimatiserat sig väl i norr och har fått några tjusiga avkommor. Jagar gärna bäver men ses oftast i färd med att rusta sina framkomlighetsfordon, typ kanoter och dyl..

  Sportarna:  Funnits med länge i mitt liv och bär förtroenden med största ansvar. Har hittat en likasinnad man som hon delar sitt liv med. Trivs med aktiviteter och har aningen svårt att ta det lugnt. Avskyr småkryp, allt från bassilusker till myror...

 Backen: Matkunnig från backen som lever med sin man och sina barn, tillbringar stor del av vinterhalvåret i fjällmiljö och på få kvadratmeter. Ses ofta på sin altan på sommaren där dieten är vin och en och annan irish coffee.

  Bodackarna: Ses ofta på fyra, antingen hjul eller ben. Honan kan tas för att vara en hårding (vaktar häktet, hårrock, piercad, tatuerad.. ojojoj ;-) ) men är mjuk som godaste kola inuti. Underbara personer som har en särdeles unik humor. Två små prinsessor ses oftast i deras följe.

    
  

Godingarna:  Brudar av olika de slag som alla är helt fantastiska och olika i sina personligheter. De har mycket att tillföra och funnits i mitt liv olika länge. Kanontjejer!! Love them all!!


Hyllar nu alla mina vänner och tack för att ni finns!! Utan er skulle livet vara bra trist!!!

PS Skulle jag råkat ha glömt nån så skrik till!! Blir lätt lite förvirrad efter så här lång stund vid datorn då solen gassar ute..

Underbara Greys

Publicerad 2009-05-13 22:09:14 i Allmänt,

HERREGUD vad jag grät till kvällens avsnitt! Kom tom konstiga läten ur mig.. Borde förbjudas att visa såna starka avsnitt.. O med alla graviditetshormoner i kroppen så blir det ju sju resor värre. Är helt slut nu! Försökte berätta för Martin vad det var som var så sorgligt med si du det gick inte.. Då startade fontänen igen.. Behöver få känna lite kärlek nu tror jag..

Varit på möte ikväll angående att kommunen ska säga upp alla ssk inom hemtjänsten. Så nu är det bara att konstatera att man är arbetslös from 1/2 -10. Får bara hoppas att landstinget kan tänka sig att "ta över" oss men med tanke på att de vill ha distriktssköterskor så lär det ju inte bli så tyvärr.. Som tur är har jag ett års uppsägningstid, har jobbat 15 (!!!) år åt kommunen. Men det ordnar sig säkert!! O först ska jag ju ändå vara mammaledig!!!

Nu blir det natten för mig! Har städat två kvällar till fram emot elva så jag känner mig rätt slut, tur det snart är helg igen!

Tisdag

Publicerad 2009-05-12 23:21:52 i Allmänt,

Min städiver har mattats idag men har iaf lyckats städa Idas rum ikväll. Tog Gurras rum igårkväll o det blev så fint att han kommer nog inte att känna igen sig, kan gå på golvet därinne nu! Idas rum är inte riktigt klart, insåg att hon behöver mer förvaringsplatser till hennes fyramiljoners småprylar... Ska ta o skaffa ett större skrivbord med lådor tänkte jag. Skönt att det är rent o fräscht i deras rum nu, putsat fönster, nya gardiner, dammtorkat, skurat o renbäddat! Har även slängt två (!!!) sopsäckar med rat och burit ner ytterligare två till förrådet. Märks ingen större skillnad i antalet saker så det verkar inte vara någon större nöd på barnen.. Har nu putsat två fönster, bara sju kvar... Suck!



Idag fick vi svar på fostervattenprovet och det var helt ok. SKÖNT!! Har funderat en hel del på hur man skulle reagera om något var galet.. Vet ju att man har en liten krabat i magen o har ju hunnit längta o planera för bebis redan. Skulle nog vara fruktansvärt svårt att välja bort det då... Trots att vi pratat om saken och är eniga i hur vi tänker om det.. Iofs finns aldrig några garantier, saker kan gå snett hela tiden men nu är det bara att hålla tummarna att det ska komma en välskapt liten Hådenare i oktober :-)

Avslutar med att skicka världens största kram till min älskade vän!! Du vet att jag tänker på er o finns här när du vill!!!!! Puss o kram!

Depp..

Publicerad 2009-05-11 18:11:58 i Allmänt,

Känns alltid lika jobbigt då kidsen far till sin pappa..Vill bara dra täcket över huvudet o önskar att veckan går fort.. Saknar dem så otroligt mycket då de är där. Tur att en vecka går fort! O jag ska egentligen inte klaga för jag träffar dem ju ändå under veckan som tur är.  Får väl passa på att röja på deras rum nu, går lite lättare då de inte är med o plockar upp ur sopkorgen det jag slänger.. Ska ta fönstren ikväll tänkte jag o byta gardiner, rätt skönt då man väl kommer igång.

O kanske, kanske kommer lilla J o hälsar på...... Ska hålla tummarna :-)

Söndag

Publicerad 2009-05-10 15:20:38 i Allmänt,

Har tillsammans med barnen städat ur deras garderober.. Minskade REJÄLT! Har nu fraktat runt allt till lämpliga kandidater runt byn så att det kan nötas ett tag till. Sjukt vad kläder det blir..

Gustav är på kalas hos Elias o de har säkert superkul! Tror pappan i familjen längtar tills kalaset är över så att han kan dra täcket över huvudet. Elias informerade välvilligt ALLA om pappans morgonsysselsättning efter gårdagens blötläggning.. Eller det kanske var farliga ångor i garaget som ledde till diverse biverkningar......Åh vad härligt med vita helger ;-)

Igår spelade kidsen sin andra match. Förlust även då men de var sååå duktiga! Kul att se att de redan sen förra helgen utvecklats!

      

Igårkväll var vi o käkade på Värdshuset. Var sparristema. Måste säga att trots att jag ätit sparris många gånger förr så kan det absolut inte jämföras med gårdagens middag! Var sinnessjukt gott!! Åt grillad sparris med kött och hyvlad parmesan, hade lätt kunnat ätit en par portioner till om jag inte blivit så mätt. Mums mums mums!!

Ikväll ska vi fira Sofie som fyllt år, ska även få den stora förmånen att få middag oxå. Trevligt! Olof o Helena ska oxå dit o det blir riktigt trevligt att träffa dem, hundra år sen sist tror jag..

Lördag, tralalala!

Publicerad 2009-05-09 10:03:34 i Allmänt,

Känner mig lycklig idag! Rätt skön känsla! :-)

Igår var det dax för stora rishögeldardagen......Martins fingrar har kliat länge för att få sätta fjutt på högen. Igår var det dax.. Matte hade laddat med diverse attiraljer som krävs för en redig brasa (typ tändstickor o öl ..) Sen så var det dax för fem karlar/killar att få högen ur världen... O de skred till verket....

    
 


Hade gruvat mig liiiiiite för att det skulle bli en våldsam eld o sprida sig explosionsartat o bränna ner hela Liden men som TUR var blev det inte så. Var en mycket kontrollerad brand och röken syntes vida kring. Skickade rökhälsningar till Dacke där två brandmän satt beredda att snabbt undsätta damer i nöd om det skulle bli nödvändigt.. Vet ju att brandmännen mer än gärna rycker ut så det blev nog en liten besvikelse att det gick galant ändå. (Hörde att de skulle ha övning idag så de får kanske stilla sitt adrenalinbehov ändå.)

 VIP- läktare!!


PS förstår inte varför jag tänkte på Jannice heeeeela kvällen... Hihihihihi!

En vanlig dag..

Publicerad 2009-05-08 18:32:27 i Allmänt,

På väg till jobb o skola, underbar morgon i Liiiiiiiiden!!

  


   Mitt finfina kontor!

  Min privatsekreterare som tuggar sekretesspapper!

 "Syster fluga" På väg på nya spännande uppdrag!!!

Här hade jag velat haft en massa bilder på mina underbara patienter men tror att det är oetiskt och anmälningbart att lägga ut dem på bloggen..............

Se hela bilden   

Å så lunch på underbara värdshuset! Blir såååååååå himla fint med ny färg!!


Torsdag

Publicerad 2009-05-07 18:27:59 i Allmänt,

Precis skickat iväg kidsen på fotbollsträning t Holm. Jens var bussig o kunde ta med lite extrabarn, jag är ju billös för tillfället.. På lördag är det match i Bergsåker. Vet ju vad man gör på helgerna ett tag framöver..



Har fått för mig att baka scones ikväll! Tänkte först baka tekakor men hade ingen jäst o iddes inte klacka till affären o köpa o barnen var inte mutbara att gå åt mig. Så nu blir det scones! Länge sen sist! Så är det nån i närheten lite senare som är toksugen på scones o te så vet ni vart jag bor! :-)

  Scones på g...


Imorgon är det äntligen fredag o sista dan själv! På måndagen är Nilsson back in business o då ska väl vardagen rulla på som vanligt igen.. Har gått riktigt bra o vara själv som tur är. Men många mil blir det...  Idag har ju Ida o praoa på dagis i Indal, bjöd henne på lunch på pizzerian o det var riktigt mysigt att luncha med sin stortjej! Hon var väldigt noga att hålla sin lunchtid så mamman fick sleva i sig sin sallad lite snabbt o be att få resterna i en låda. Ansvarsfull liten flicka! Säkert efter mamma! (eller inte...) Men hon ska inte jobba på dagis då hon blir stor iaf... Hellre ICA där hon var i höstas m Jannice :-) Där var det tydligen skoj!

  Känner mig strulig o som om jag glömt hälften av allt jag skulle ha gjort den här veckan. Hoppas det går ihop i slutändan ändå...... Men lite svinn får man räkna med.. Ha en superbra kväll!!!

PS Visst var Greys heeeeeelt underbart igår!!!! Suck!!!

Puh!

Publicerad 2009-05-06 19:42:55 i Allmänt,

Nu är det gjort! Såååååå skönt att ha det överstökat! Måste säga att det gick rätt bra trots allt. Var sjukt skärrad innan men det gick snabbt o smärtfritt. Var bara väldigt väldigt obehagligt!  Martin var oxå duktig o svimmade ingenting! :-) Ingen annan i  rummet heller för den delen, för vi var rätt många... Både läkarstudent och barnmorskestudent samt doktorn o barnmorskan. Fulla salen med andra ord.

Nu ikväll har Ida farit t mamma o pappa. Hon ska praoa i morgon på dagis. Gustav är för närvarande planterad framför tv:n i väntan på tandborstning o sängen. O sen är det Greys!!!!!!!!!!!!!!! Tjoho!

PS Tror att det är fler bebisar på g... Verkar som det smittar i någon av grupperna jag rör mig i.. Kul!!!

Dagen S som "Stickahålimagen"..

Publicerad 2009-05-06 07:57:29 i Allmänt,

Tre timmar kvar.. Gruvar mig faktiskt. Men det är väl snart gjort o det gör säkert inte ont o doktorn har ju gjort samma sak HUNDRATUSEN gånger o det går alltid bra.. Suck!

Igår var det föreläsning på skolan om barnuppfostran och gränser. MYCKET givande och MÅNGA igenkännande skratt! Tror var o varannan satt o funderade om barnen nu är förstörda för all framtid eller om det går att rätta till.. Nyttigt att lyssna på och man fick några tankeställningar som jag tänker försöka ta till vara. Men vet väl egentligen hur man bör vara men är stressen stor, hungern sliter i alla och tröttheten hotar ta över så är det inte så himla lätt at vara vuxen o ha strategier för alla tänkbara utbrott som kan uppstå.. Ibland blixtrar det bara till i huvudet o man lägger isig på en trotsig fyrårings-nivå och stampar med foten o gormar. Inte så moget o man skäms efteråt men ibland blir det bara så. Trots alla goda föresatser..

För det är ju faktiskt så att det finns inga som kan trigga igång en som de människor man älskar mest av alla...

Tisdag

Publicerad 2009-05-05 15:50:27 i Allmänt,

Snart slut för idag. Bara tre ensamdagar kvar nu.. Sen är det slut på semestern för kollegan! Hoppas de har det underbart där borta i värmen! Har gått rätt bra att vara själv, men det är rätt långa avstånd o det tar mycke tid!

Ikväll är det föräldramöte. Tycker fortfarande att det är mamma som ska gå på såna o inte jag.. Men man måste väl pallra sig iväg o visa sin goda vilja. Ska vara en föreläsning om vikten att lyssna o prata med sina barn, kan väl kanske vara rätt intressant men det brukar bli så långdraget. O jag är ju kvällstrött jag!!

Dialog från igårkväll i soffhörnet:

Martin kl 21.31:
-Otroligt att du är vaken än o inte ens gäspar!

Jag håller med! o bedyrar att jag verkligen känner mig MYCKET piggare nu...
Jag kl 21.32:
- Zzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Martin:
- Du är helt otrolig!! Suck!!

Kanske inte är jättepigg iaf men snart så!

Gruvsamt..

Publicerad 2009-05-04 18:58:55 i Allmänt,

På onsdag ska vi göra fostervattenprov... Fatta vilken lång nål som ska in i MIN mage!!! Hatar nålar (åtminstone i min kropp, att sticka andra är däremot helt ok...) Martin gruvar sig lite oxå o vill helst inte vara med då de sticker, är lite harig för sånt, men skulle han få för sig att inte va med eller tuppa av så lovar jag att jag smiter från undersökningen fortare än ögat! Det enda som känns lite kul är att vi får göra ett till ultraljud o det är ju helt fantastiskt spännande!! Otroligt vad man ser bra!!

Är nu i v 16 o nu börjar det anas en liten mage (går inte att dra in den som tidigare). Har inga speciella problem/symtom eller vad man ska säga. Hoppas det kommer att gå lika bra som då jag väntade Ida o Gustav. Enda problemet då var en dj------ halsbränna! Men det finns ju bot mot sånt som tur är. Vet oxå att mot slutet så funderar man inte ens på att stå på huk o nysa...... ;-)



     Hujjedamej!!

Söndag

Publicerad 2009-05-03 19:31:28 i Allmänt,

Ännu en vecka har passerat, o nu börjar det rassla till ordentligt! Hux flux kommer sommaren ha passerat o man står där i höst igen o undrar vad som hände... För som vanligt hann man ju inte med en bråkdel av allt man planerat.. Men sånt är livet, o hur kul skulle det vara om man inte planerade allt skoj! O hinner man inte med så är det väl för att det kom nåt annat roligt emellan. (typ jobb eller regn...)

  Snart höst....

Igår var kidsen iväg på sin första fotbollsmatch! De var lugna som filbunkar men nervösa mamman hade magont, handsvett o andra psykosomatiska problem. Var inställd på en förlust med 20-0 o funderade hur jag skulle kunna trösta efteråt.. Men kors i taket! Trots att det var första matchen någonsin o att de spelade mot IFK så förlorade de bara med 5-2! Var så glad att jag kunnat lätta! Blev både hamburgare o glass efteråt! Duktiga!!

Kom hem vid 15 o panikduschade av Ida som skulle på party (INTE kalas... knäppmamma som påstår sånt..) o jag o Gurra var upp o grattade Elias som fyllde 8 år igår!! Efter det for vi hem o ställde inför kvällens grillning. Jörgen o Nettan o de små tjusiga tjejerna kom o grillade med oss. Mycket trevlig afton o en massa god mat! O kunde tydligen ha himla skoj utan vin.. :-) Jörgen o Martin chansade inte på en vit afton utan tyckte det var smaskigt med det mesta i barskåpet....Kvällen blev inte så sen för alla barnen blev lite trötta så småningom..


Idag har vi bara glidit runt på byn. Cyklade en sväng o kollade läget o lyckades få syn på några flitiga människor iaf.. Både krattning o kanotlagning idkades flitigt.. Duktiga! Andra bybor såg vi inte till men hörde ryktas att de var på Brunch på Värdshuset ..O detta bekräftades sedan av Jalamannen som sa att det varit supergott! Som vanligt kan tilläggas!

Ikväll har jag satt upp skyddet till studsmattan, på tiden kan man lugnt säga! Skaffade det förra sommaren redan men på nåt konstigt sätt har det inte blivit gjort.. Märkligt..

1 maj

Publicerad 2009-05-01 18:58:11 i Allmänt,

Har jobbat hela dagen, rätt lugnt o behagligt. O helt fantastisk värme!!Skönt med tanke på att jag är helt igenkorkad i näsa o hals, lite lätta andningsbesvär.. Har säkert nyst 168 ggr idag oxå..

Igår var det valborg, strålande fint väder! Jannice o miniStridarna var hit o grillade med oss. Gott! For sen på brasan upp till Brudsjön o frös fötterna av mig o tittade på fyrverkeriet. Rätt pampigt! Gör sig inte riktigt på bild men ger en liten känsla iaf..



    


Onsdagkväll chockade jag Martin o gav honom en bukett rosor... Han gick hela kvällen o funderade på vad jag gjort eller vad jag skulle kräva.... O så säger de att det är tjejer som överanalyserar................ Gjorde det av kärlek ju! :-)



Caroline var även upp o hälsade på o fick blåbärspaj, långt mellan gångerna det bjuds på något här som inte är fabrikstillverkat men plötsligt händer det.. Myskväll med Greys o saknade bara Anna som skulle ha kommit men tyvärr inte kunde i sista stund. Men jag kan baka igen! ;-)



Ikväll blir det lugnt o fridfullt i soffhörnet. Martin ska jobba imorgon o kidsen ska iväg t Timrå o spela sin FÖRSTA fotbolls match! Jojo! Nu vet man vad man gör varje lördag framöver..

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela