Cattas liv och tankar

Nåt bekant....

Publicerad 2011-11-28 17:50:54 i Allmänt,

Stötte på den här figuren i stan igår... Känns som någon väldigt bekant, men jag kan bara inte placera honom?! Men fick en ryslig lust att hoppa upp i knä och berätta alla mina önskningar...

Tror vi skapat en ny tradition...

Publicerad 2011-11-27 21:08:39 i Allmänt,





Efter en mysig dag med Advent i Liden styrde vi kosan mot Sundsvall och en natt på hotell Knaust och middag på Saffran. Checkade in vid tre och gick då runt på stan, handlade lite julklappar och pausade välbehövligt i julstressen med ett glas vin. Klackade sedan åter till hotellrummet och där väntade minsann ett paket från Martin för att jag nu fixat min distriktssköterskeexamen! Smycken, champagne o choklad... Jojo, han kan han!!

Efter vi njutit av ljuvlig champagne och tagit en drink i hotell loungen gick vi till Saffran och åt en helt sagolikt god middag! Älskar verkligen den restaurangen!!! Tog sedan en mindre modell pubrunda men avslutade kvällen strax före ett, som de ansvarsfulla vuxna vi är... Skönt att vakna piggelin, äta en härlig hotellfrukost och titta ut genom fönstret och se snön falla från himmelen. O då vi klev ut genom dörrarna på Knaust spelades "O helga natt" ute i julskyltningsvimmlet, en häst med vagn trippade förbi och jag fick en lussekatt i näven. Förstå vilken enorm kick för en julknarkare som mej!! Ren och skär magi!!

Helt övertygad om att det här får bli en ny jultradition! Julshopping, hotell och en massa myyyys!!!
  
 
 





På väg hem från stan gjorde vi ett snabbstopp hos mamma o pappa för lite kaffe och passade även på att fota Gurras finfina snögubbe!! Rädd att herr snögubbe snart kommer gå hädan då SMHI hotar med sju grader varmt och regn senare i veckan... Tyvärr!



Ikväll hade vi den stora turen att bli bjuden på Jultallrik(ar) på Utsikten. Fantastiskt gott!!! Det är något alldeles speciellt med årets första julmat!

Taget!!!

Publicerad 2011-11-25 19:54:28 i Allmänt,

Citerar sms:et från Ida:

"Plocka undan i vardagsrummet städa undan där: 10 kronor. Städa undan i köket och plocka i diskmaskinen: 20 Plocka undan i Lisas, ditt o Martins rum: 50 så du bara behöver dammsuga när du kommer hem? ;-)"


Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Herregud JA! JA! Var ju tom billigare än polsk arbetskraft! ( o för att inte riskera att stämmas av diskrimineringsnämnden så är inte nån Finne billigare heller!)

Men ljuvligt!

Publicerad 2011-11-25 11:53:36 i ,

20111125639 (MMS)

SÅ god lunch idag på Wärdshuset! O himla mysigt att surra bort en stund i det trevliga sällskapet. Perfekt start på fredagsmyset!

Jahapp, nu då?

Publicerad 2011-11-24 20:32:05 i Allmänt,

Idag slog det mej hårt och brutalt att jag nu nått mitt stora mål här i livet... Var på Komvux på en föreläsning om sårvård, och där Komvux nu är var tidigare Vårdskolan och där läste jag till undersköterska (för ungefär trehundra år sedan...). Minnena slog emot mej som en ordentlig käftsmäll och jag insåg plötsligt hur oerhört fort tiden har gått.... Har alltid velat bli distriktssköterska och visste redan då att jag skulle plugga vidare, då jag blev riktigt vuxen...Nu är jag där. Har läst till mitt drömyrke. Är jag riktigt vuxen nu? Vet faktiskt inte, ibland känner jag mej som hundrafemtio men ibland kan jag tycka att jag kan då verkligen inte vara en dag över 22...Eller kanske ens 14... Märkligt. Konstigt. O lite vemodigt mitt i alltihopa...

Men hur gör jag nu då? Nya mål, nya visioner? Vad ska jag bli då jag blir vuxen på riktigt riktigt?

En ren hypotes

Publicerad 2011-11-22 19:16:07 i Allmänt,



Ponera att en viss person köpt en burk pepparkakor. Fortsätt tankegången med att samma person även köper en tub mjukost med ädelostsmak... Personen ifråga öppnar sedan pepparkaksburken och ädelosttuben med föresatsen att bara smaka !! Och tar sig sedan ett två tre (jaaa okej, åtta då!) smakprov... Hur stor är sannolkiheten att det kommer finnas pepparkakor och ost kvar om ett dygn?

Inga. höga. odds. på. det...Nopp.

The Trändsättär

Publicerad 2011-11-20 18:07:53 i Allmänt,

På promenad på Champs ElyssesLidenvägen!




Som ytterst modemedveten kvinna är det med stolthet jag presenterar senhöstens senaste trend:
Gummistövlar från Coop, långkalsonger, kappa "ala ärvd", Gustavs fingervantar och pannband Vemdalsdeluxe..

Jourusåatt, har väl varit i modemetropolen Paris och lärt mig ett o annat...


Härligt trots regn!

Publicerad 2011-11-20 18:05:15 i Allmänt,




Trots att det var en grå och regnig dag så känns det som att det var en väldigt bra dag! Väckte (!!!) lillskrot strax före nio för då tyckte mamman o pappan att det var dax att kliva upp. Hela familjen hade då sovit sen 21 igårkväll så vi borde väl kunna kalla oss rätt utsövda... Gårdagen var också en himlans bra dag, vaknade piggelin o drog iväg o hälsade på Helena efter frukosten i Bredsand, inte alltför tätt mellan besöken... Tyvärr! Tittade även in på svärmors jobb en sväng så Lisa fick tjusas lite med sin älskade farmor..

Kom så småningom hem och kände inte direkt för någon matlagning så då klackade vi bort till Lidens Wärdshus och fick en alla tiders grillmiddag tillsammans med den andra familjehalvan från Jala, myyyyys!!

Idag har vi varit ute o plaskat i vattenpölar och väntat på den utlovade snön som verkar ha landat överallt utom precis här i Liden.. typiskt! Kände oss sedan ruskigt sällskapssjuka och kaffetörstande så då gick vi bort till fam Unander och så var det dilemmat ur världen. Gillar verkligen helg!!

Firar examen!!!

Publicerad 2011-11-18 23:35:42 i ,

20111118623 (MMS)

Himla mysig kväll! Först god middag på Jops o sen lite vin o massor av surr på Bishops tillsammans med mina fina härliga dsk:or! Toktrevlig afton minsann!

Inredningsparty!

Publicerad 2011-11-17 22:29:27 i Allmänt,

Ikväll har jag varit till grannbyn o gästat Elin i deras fina hus för en kväll med visning av inredningsprylar! Massa fint var det såklart men jag var en ordentlig tösabit o höll hårt i plånboken... (Har bästa Jannice i färskt minne då hon efter en shoppalöspåMarykayprodukteralatusentalskronor, ej sov en blund på natten och dagen efter ringde till konsulenten och hävde sitt köp med lätt darr på stämman.. )

Fantastiskt
trevlig kväll i grannsocken, o underbart fika! O det är nästan så man blir sjukt imponerad (ok, rätt grön av avundsjuka fläckvis..) av värdinnans make som städat, fixat, handlat och dessutom bakat matbröd till fikat och enligt värdinnan stod även middagen på bordet då hon kom från jobbet! Allt detta samtidigt som han är hemma med 1½ åriga tvillingar och ännu ett litet yrväder! Makalöst.. Heder o respekt!!

O eftersom jag är ett lättlurat väsen har jag nu gått med på att vara värdinna för samma visning... Tycker det borde finnas någon som är intresserad av att komma förbi på lite fika (kanske lite glögg? JA, definitivt glögg blir det!), surr och samtidigt kika på lite fina inredningsatteraljer...Tjoa till om nån vill komma!

Kanske har nåt fel?

Publicerad 2011-11-16 17:53:39 i Allmänt,

Har massor av trevligheter framför mej men på något sätt känns det verkligen som om jag bara MÅSTE boka in en resa snart!! (O Nettan, LOVAR att vänta med Prag!! Tycker också att vi ska packa kortlekarna o dra iväg på den här trippen tillsammans så småningom...) Men jag vill "klicka"!!
Klick! Klick! Klick!!

Nu har jag snöat in på Irland... Eller Skottland... O Italien hörde jag skulle vara ruskigt fint..Gah!!

Men först o främst stundar utgång med fina fd studiekamrater, numera distriktssköterskor på fredag! Har bokat in mej hos syster på fredag natt tillsammans med Lisa, smidigt att lämna liten där för passning o nattning medans mamman rumlar runt på krogen...

Nästa helg tar farmodern med sig Lisa på turné o vips blev det egen vuxentid igen, nu för både mej o kärleken.. Det kan definitivt inte lämnas åt sitt öde utan då tog jag o bokade in hotell Knaust o middag på schtaaan! Låter som en höjdarkväll, lönehelg o allt!

O snart gott folk, så närmar det sig v 6 o Vemdalen med underbara ljuvliga o fantastiskt SNYGGA brudar! Like it!

Dagens

Publicerad 2011-11-13 18:44:40 i ,

20111113583 (MMS)

Avslutar en kanonhelg med sushi till söndagsmiddag! Mums!!

Men va trevligt det blev!

Publicerad 2011-11-13 14:24:37 i Allmänt,

Igår hade vi middagsbjudning! Det är bland det roligaste jag vet att planera o fixa inför lite fest! Vi var tolv vuxna och tretton barn. Kan säga att det är bra att man har en stor lägenhet! Kvällen blev otroligt trevlig och vi åt o drack o skrattade! Som sig bör på tabberas!

Utav de tretton barnen är sex stycken födda 01. Rätt kul att alla paren hade en "egen" 01... Alla barn (o vuxna) skötte sig exemplariskt och kvällen tog slut vid två snåret men då hade alla barnen somnat sött för flera timmar sedan, de flesta hemma i sina egna sängar men några behöll vi över natten. Alltid trevligt med några bonusbarn!Idag tackar jag gudarna att Lisa sov nästan till halv tio så då överlever man ju en uppesittarkväll och kan börja längta till nästa...





 

Jomenvisst...

Publicerad 2011-11-10 22:21:37 i Allmänt,

Måste ju säga att det är otroligt trevligt att ni kikar in fast det råder total bloggtorka.. Kan inte påstå att jag har något klokt att tillägga...

Har varit o grattat mormor på hennes 89 årsdag, o det är ju faktiskt ganska spännande! Inte direkt en ungdom längre... O man kan säga att det inte är direkt min förtjänst att hon lever o frodas.. Höll på att skrämma livet ur lilla mormor efter ett av mina mindre lyckade infall...

Jag, Ida o Gustav, som då var nyfödd, for o skulle hälsa på mormor. Gustav somnade sött i bilen så jag tänkte att han får väl sova en stund o lämnade honom där.. Ida hade med sig sin kära bebisdocka o ville naturligtvis att mamman skulle bära. O precis fick ja den brillianta totalkorkade ideén att låtsas snubbla precis då jag klev in i köket hos mormor bärande på bebisdockan och bebisdockan seglade rakt över rummet..Gissa vem mormor trodde flög i golvet med ett buller o bång? Gissa om hon tyckte det var ett superkul skoj?

Japp, helt rätt... Inte uppskattat skämt. O till saken hör att min mormor ser fruktansvärt dåligt och dessutom satt en granne till henne på kökssoffan och han såg inte heller speciellt road ut. Märkligt.. Eller kanske inte...

Tur mormor är en krutgumma med ett sådant otäckt barnbarn!

Undra vad nästa "Klick" ska bli...

Publicerad 2011-11-08 21:00:02 i Allmänt,



Då jag klickade sist blev det en resa till Paris... Nu sitter jag här, tittar på kort o längtar tillbaka o funderar på vart vi styr kosan nästa gång...

Prag? Skottland? Irland? Italien?

Har ni något hett semestertips? O kanske ska tillägga att jag är inte direkt på väg idag utan mer framemot vårkanten ..Men måste verkligen ha något att se fram emot!!

PS Jag veeeeeet att Pina colada inte är direkt nån fransk drink men den är väldigt god! O så var det Happy hour ;-)

Bäst att göra sig vacker..

Publicerad 2011-11-07 22:21:08 i ,

20111107562 (MMS)

Efter en dag på Himlabadet är det väl bäst att fixa till sig innan färden går vidare till alla vi ska hälsa på... Kan ju vara grabbar i farten!

Söta små

Publicerad 2011-11-05 11:59:22 i Allmänt,

Stora barnen reflektion efter mammans konstaterande att Ida är lik på "pappans sida"

G: Ja du är ju mycket mer lik pappa.

I:  aha... (lite lagomt ointresserad tonårstjej...)

G:  Ja DU är ju LÅNG o SMAL, ja jättesmal liksom!

I: Ahaa... (typ guuud va spännande samtalsämne!)

G: Jamen du är ju smal o lång, jag är ju MYCKET mer lik mamma!!

Nu måste mamman bara flika in:

-Hur menar du då? (med ooooerhörd blid stämma...)

Nu börjar sonen inse att han kan vara ute på lite hal is och eftersom han inte vet att mamman faktiskt sett sig i spegeln så styr han upp det hela efter en stunds betänksamhet :

- Jomen mamma, jag menar att du är ju mindre lång och mindre smal..

Väntar på karra...

Publicerad 2011-11-04 19:34:41 i Allmänt,

Skickat ut lilla Zombien på byn så mamman får sig lite karameller....



Men egentligen är det sonen som är ivägskickad på Spökparty iförd gamla iturivna lakan tillsammans med andra otäckingar...



Lilla skrot har ju redan somnat sött. O vi ska nu äta lite lax o potatis, mmmm! Hade tur som en tok o blev bjuden på lunch på Wärdshuset idag oxå, det var min ömma moder som tyckte vi skulle festa  till det för att fira min dsk examen!! Lunch, present o en vinflaska från bästa mamma o pappa!! Det gillar jag!!

Har även tokstädat hela dagen så det känns superskönt att kunna bocka av lite putsade fönster här hemma. Tänt lite o ljus o bara njuter av Ajaxdoften..

O imorgon är det jobb!!

Superduper goda kex!

Publicerad 2011-11-03 21:30:44 i ,

20111103536 (MMS)

Måste verkligen VARMT rekommendera dessa kex! Kanongoda o ooootroligt lätt att göra!! Tack söstra mi för receptet! Nu knaprar vi för fulla muggar! Här kommer receptet! 2 dl majsmjöl (ej maizena! majsmjöl finns i mataffären och är riktigt gult) 1 dl solrosfrön/kärnor ½ dl sesamfrön ½ dl hela linfrön ½-1 tsk salt (tips, ta ½ tsk salt i smeten och strö sedan över havssalt på brödet innan du gräddar det..mums!) 2 dl kokande vatten ½ dl (drygt) olivolja eller rapsolja (i original receptet ska det vara 1 dl olja men jag tycker att det blir för mycket) Blanda samman allt och bred ut med en slickepott på en plåt med bakplåtspapper. Ca 150 grader mitt i ugnen i 55-60 min. Njuuuuut!!

Duktiga mamman!!

Publicerad 2011-11-03 13:27:23 i Allmänt,

Man vet att man varit sååå duktig då man sätter sig på toaletten o kissar o Lisa då applåderar och lyckligt utbrister:

"Det kommer!!"

(kan även vara så att mammans entusiasm över Litens toaövningar präglat henne rätt bra...)




Tre*kärlek!!

Gillas!

Publicerad 2011-11-01 18:03:11 i Allmänt,

Att komma till jobbet o få en massa lyckoönskningar till dsk examen och dessutom ha en Bordsflagga hissad på "min plats" värmer rätt bra! glad över mina härliga arbetskollegor!! Kan även säga att den tjusiga blombuketten på bron värmde rätt bra den med för att inte tala om de vackra rosorna som grannstinta kom med! Det är ju det jag säger, måste ju läsa mer kurser snart!

Nu har jag suttit o bläddrat i Idas skolkatalog och fnittrat lite för mej själv då jag kan känna igen rätt många genom deras föräldrar som såg likadana ut i samma ålder, himla kul! Ska nu samla lite styrka o tålamod innan det är dax för Lisas nattning... Har väl inte direkt varit den lättaste sysselsättningen senaste dagarna.. (o nej, allra käraste syster det är INTE lagomt åt oss! Så sluta skrocka belåtet!)

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela