Cattas liv och tankar

Fyra veckor senare...

Publicerad 2013-04-30 12:00:00 i Välkommen nya hälsosammare liv!,

Upp till bevis.
 
Fyra veckors flitigt motionerande och ett litet mindre intag av godsaker har nu resulterat i minus fem kilo och ett BETYDLIGT bättre flås! Kan numera helt undvara min kära Bricanylinhalator, o det kära vänner är den största hälsovinsten! Är dessutom piggare, gladare och mår betydligt mycket bättre. På. Fyra. Veckor.
 
Förstå vad rasande pigg jag kommer att vara framåt midsommar!!
 
Som jag tidigare nämnt så är mina morgonpromenader numera standard på vardagarna, blir oftast ca femtio minuter. Tycker det är helt underbart att få traska iväg och bara umgås med mig själv, lite egen kvalitetstid kan man säga. Imorse klackade jag iväg upp till Väckesjön. Liksom lite halvt religiös stämning på skogen med allt fågelkvitter och en ljuvlig soluppgång. Magiskt!
 
Så nu kämpar jag beslutsamt vidare, bort med fem nya kilon, bibehålla mina promenader samt som en liten uppmuntran till mig själv, frissan på fredag!!!
 
Heja mamma!!! (bild från 2011. Lisa i Väckesjön)

Härlig helg!

Publicerad 2013-04-28 22:02:01 i Vänner,

Haft en riktigt bra helg! Igår for jag o alla mina tre barn till Birsta för en shopping som verkligen fick Visakortet att glöda... Men lyckades fylla frys, få till examen/konfirmationskläder, nya skor till barnen, köpte stundade födelsedagspresent, fikade, lunchade, samt inhandlade lite attiraljer till kommande rosépremiär på balkongen. Vi var i Birsta hela långa dagen o inte ett gnäll från lillskrotan (inte från de stora heller för den delen..), inget tjat om att få massa saker eller att hon ville hem.. Helt makalöst med tanke på att det var proppat med folk (lönehelg...) och jag själv mest kände för att krypa under någon klädställning, kura ihop mej o gråta en skvätt.. Det enda Lisa ville ha var ett svärd som man kunde blåsa såpbubblor med, á 29 kronor på Rusta... O det kunde jag ju slå till på, men lyckan blev inte långvarig för då vi kom hem o hon glad i hågen gick ut för att blåsa bubblor så lyckades hon öppna svärdet upp o ner så all såpa rann ur... Tårar o besvikelse... Själv fyndade jag en antirynkcreme på ÖB så man får väl hoppas att det gör nån nytta med tanke på att gårdagens nota slutade på X antal tusen...
 
Idag tog jag o bjöd bort oss på både lunch o middag, mycket klokt initiativ av mej. Cyklade först ner till mamma o pappa och fick grillat där och en förrätt med räkor innan grillningen var klar. Underbart cykelväder men kan väl erkänna att det slank ur en eller annan svordom då kedjan hoppade av för tredje gången på hemvägen.. Nu ikväll har vi varit uppe på Jala och återigen njutit av grillat o trevligt sällskap. Kan säga att det var en rätt trött Lisa som slocknade i sin säng efter en dag med en massa trevligheter.
 
O nu ska jag minsann göra henne sällskap i drömmarnas land!!
 

O vem tog bort måndagen???

Publicerad 2013-04-25 21:13:43 i

Har en lång tid känt det som om det bara är måndag o fredag, måndag o fredag.. Men NU vet jag inte, det verkar som om det bara är fredag, o sen fredag o så är det fredag igen...
 
Igår var jag ut o After workade med några fina sköterskekollegor, himlans trevligt och vansinnigt gott! Käkade på "Tant Anci o fröken Sara", ett helt otroligt mysigt ställe! Premiär för mej men kommer säkerligen att gå dit igen!
 
Har nu gjort fem veckor på Hälsocentralen, roligare o roligare blir det men huvudet har rätt mycket att jobba med... O i fem veckor har jag även varit mer hälsosam och rört mej mer. Provade på eljusspåret i veckan som nyss tinat fram och känner nog att jag trivs bättre uppe i skogen än på vägarna.. så bara det torkat upp lite mer så blir det nog promenader/intervall däruppe, väl dold av skogen...
 
 
 
 

Torsdag

Publicerad 2013-04-18 17:00:00 i Välkommen nya hälsosammare liv!,

Snart helg igen. Helt otroligt hur fort veckorna rusar iväg och det blir bara härligare och varmare ute, börjar närma sig rosépremiär på min balkong!! Ljuvliga tider!
 
Kommit igång bra med mina morgonpromenader och det är faktiskt så att jag riktigt kan längta på kvällen tills väckarklockan ringer och jag får snöra på mig skorna och ge mej ut i vårluften igen med bra, gåvänlig musik i lurarna. Ungefär en timmes morgonpromenad varje vardag känns som en fin start på mitt nya friskare liv! Funkar super med kosten också, rätt bra att inte ha tillgängligheten till fika omkring sig.. trots att det nybakta på eftermiddagen på Rutsgården smakade som en dröm.. Men har inga förbjudna saker, äter allt men mindre onyttigheter och mer frukt o grönt. O hittills går det förträffligt. Men blev ganska snabbt nertagen på jorden då Lisa en dag satt i mitt knä, kikade ner i dekolletaget och sa: Har man långa bröst och stor mage så är det en bebis där..
 
Monsterunge!
 
Ha nu härlig torsdag kväll allihopa! Nu vankas lite Candy crusch innan nattning, några laster måste man få ha kvar... :-)
 
 
 

Kalasdag!

Publicerad 2013-04-14 20:41:13 i Födelsedag!,

Idag har vi varit o firat världens finaste Isa som fyller SEX år imorgon!! En riktigt kalasdag med massor av gott fika! Dagen bjöd på underbart väder med blå himmel o strålande sol (och själv lyste jag som en rosa smällkaramell efter att ha vågat krypa in i mina rosa strumpbyxor för första gången.. ) Var först till Birstacity en sväng men jag vet inte.. jag blir sjukt stressad bara jag kliver in i denna byggnad. Trots att det inte var så mycket folk så kände jag paniken komma smygande och jag ville bara därifrån så fort som möjligt. Idag hade vi lite tidspress så det gjorde sig själv, men även om jag far dit med föresatsen att jag ska strosa omkring så funkar det inte. Tacka vet jag stenstan!
 
Imorgon är det min fjärde vecka på Hälsocentralen. Går väldans fort nu. O jag måste bara få säga..
Jag älskar det!!!  Lyllo mej som fått mitt drömjobb!!
 
Rosa, rosa, rosa!!! O det bjuder jag på!
Grattis fina Isa på din sexårsdag!!

Aha..

Publicerad 2013-04-10 19:23:00 i Nej nu får det vara nog!,

Man har muskler där oxå! Tränade lite styrka i går kväll, vill understryka lite... Döm om min förvåning då jag idag haft träningsvärk i utsatt muskelgrupp. Utfall var inte att leka med... Krävs verkligen inte mycket för att kroppen ska skakas om och chockas över den nya behandlingen. Rätt åt den! Promenaderna flyter på, efter en vecka känns det redan lättare att gå... Upphör aldrig att förvånas att det ska vara SÅ sjukt svårt att ta tag i sin hälsa då man i grund och botten verkligen VET hur skönt det är att röra på sig och få lite bättre flås. Jag som dessutom har astma borde få spöstraff om jag inte rör på mej regelbundet! Vet ju även där sambandet mellan en bra kondition och mindre astmabesvär.
 
Så nu fortsätter vi mot målet! Ett o två, jobba på! 
 
 
 
 
Lisas finlurar o bra musik fixar morgonpromenaden!

Bio o grillat

Publicerad 2013-04-07 20:47:46 i Vänner,

Imorse funderade vi på om det skulle bli en biosväng med Lisa, Alfons Åberg skulle visas som knattebio. Vädret lockade inte direkt med någon utevistelse så därför blev det en tur till stan. Himlans mysigt och självklart blev det popcorn o festis!  Då vi sedan nöjda var på väg hemåt så spontansvängde vi in hos Jörgen o Nettan på lite kaffe och det föll sig inte bättre än att vi blev kvar så länge att vi fick äta grillat tillsammans med dem, sicken tur! O tänk hur fantastiskt gott det är med grillat så här på försäsongen! Verkligen mumsigt!  
 
 
Som vanligt har helgen svischat förbi, kan inte begripa att det är ny vecka igen! Igår städade vi som planerat i trapphuset och på kvällen kom Jannice bort o förgyllde tillvaron. Surr, musik, lite rött och kom slutligen fram till lösningen på alla världsproblem. Ännu en härlig helg kan vi nu bocka av och ställer nu väckarklockan för att imorgon bitti med ett skutt kunna hoppa ur sängen och ge mej iväg på en morgonpromenad!

Äntligen fredag!

Publicerad 2013-04-05 17:20:36 i Mitt liv som mamma,

Intensiv vecka! Fortfarande en massa nytt att sätta sig in i men fruktansvärt roligt hela tiden! Det är ju det här jag drömt om... Idag slutade jag kl tolv, käkade en lunch bestående av tonfisksallad och tog sedan en härlig promenad i solskenet innan jag hämtade upp Lisa. Gick även en sväng imorse innan jobbet och det är så sjukt gruvsamt att kliva upp ur sängen men det är väl bara att tvinga iväg kroppen, utan nåd. Men idag kan man säga att det varit en bra dag. På nåt sätt är det nog bra att vara lite offentlig, svårare att slingra sig ur det då..  
 
Tackar även bästa Maria för träningstipsen, tog o försökte mej på några nu i em.. Om det gick bra? Ja man skulle kunna sammanfatta det som att om Lisa blivit tillfrågad vad hennes mamma sysslade med hade nog svaret helt enkelt varit "Mamma är tokig hon, jäääääättetokig!"
 
Ikväll blir det fisksoppa med saffran till middag/kvällsmål. Blir ofta sena middagar på vardagarna eftersom Martin jobbar länge. Helgen är helt oplanerad än så länge, det enda vi siktar på att göra är att röja upp i trappen. Känns som om vi kan plocka undan de mesta av vinterkläderna iaf. För nu vill vi ha våååår!!
 

Med risk för att ångra mej...

Publicerad 2013-04-04 19:52:11 i Nej nu får det vara nog!,

så offentliggör jag nu att jag återupptagit mina morgonpromenader...  Idag åtminstone. Känner mej precis här o nu djävulskt taggad och hoppas att jag blir lika flitig att promenera som sist då jag tog tag i mitt liv (o gången före det..). O det är ju faktiskt så att man måste vara rejält motiverad för förändring och nu känns det så. På riktigt. Är trött på att inte ha någon ork, kassa luftrör, ont i kroppen och känna mej som ett osmidigt kylskåp....Sen känns det inte heller helt ok att sitta med motiverande hälsosamtal och själv inte kunna gå uppför en trapp utan att flåsa som om man sprungit efter en buss i fem kilometer...Så nu siktar jag mot stjärnorna men hoppas i rimlighetens namn åtminstone snudda trädtopparna...
 
Vet egentligen inte om jag vill ha pepp eller bannor...  Vet egentligen inte om jag vill berätta det här heller, så säg för guds skull inget till någon... O jag vill kunna fortsätta handla på ICA utan att någon sneglar ner i kundvagnen och med höjda ögonbryn tänker "jojo, så länge kunde hon stå emot... o distriktssköterska o allt.."Men jag vill försöka få lite bättre flås o även gå ner i vikt och det är inte beach 2013 som hägrar utan mer ett sätt att överleva utan att dö en onödig hjärtdöd då man ska knyta på sig skorna...
 
Men jag måste ju ha mål! Som alla "riktiga" tränings-och viktbloggar! Så mitt första mål är att börja röra mej (varit sjuuuukt lat sista veckan månaden året...). Promenader minst fyra gånger/vecka första månaden. O viktmålet är minus fem kg tills sista april (önskar helst 25 men på något sätt känns det inte helt sannolikt..) Tänker INTE köra någon bokstavskombination typ GI, LCHF eller Ali baba. Tror faktiskt mest på att äta av allt men inte alltid och inte så mycket varje gång, mer grönsaker och rotfrukter och mindre chips o mackor. Känns inte direkt som någon raketforskning men det är helt uppenbart nog så svårt att leva efter... 
 
Så nu kör vi (igen...) men helt offentligt och med en djup förhoppning om att jag ska lyckas. Jag vill. Jag törs. O jag vet att jag kan.
 
 
 Före....
 
 Efter!
 
 
 
PS Tror nog jag behöver lite pepp... Faktiskt..
 
 
 

Piggare liten skrutt

Publicerad 2013-04-03 18:41:12 i Mitt liv som mamma,

Igår kväll hämtade jag stora barn som fick komma o passa sin lillasyster idag på fm.Underbart med stora barn och himla tur att de har påsklov! Jag slutade vid lunch och gick då hem o passade på att städa undan lite, märkligt hur stökigt det kan bli fast vi inte ens varit hemma i påsk...Måste ha glömt att jag lånade ut hemmet till trettiotvå stycken ungkarlar från Sibirien.. Med fyra jackor och åtta uppsättningar skor var... 
 
Har även hunnit mysa i soffan med Lisa och tittat på lite film. Men eftersom hon nu är pigg så har hon inte riktigt tid att mysa med mamman... Fördelen med krassliga barn, kramkalas utan dess like.
 
(Ser det ut som flickebarnet har en slickepinn i munnen så är det självklart inte så. Är ju INTE lördag idag inte...Vi lekte att, att... hmm. Vi tog tempen!! ja så var det! Här håller vi ordning på godisdagarna minsann!)
 
Imorgon blir det förskolan, hon längtar efter det nu efter att ha varit hemma i en vecka.. 
 
Själv sitter jag o känner mej helt oklädd eftersom jag lyckades gå ifrån min telefon på jobbet... Känns ovant, otäckt, naket och säkert jättenyttigt. Skulle nog behöva lämna den oftare...
 
Ja just ja, MÅSTE ju rekommendera en bok såklart! Tårar, skratt, fniss, eftertanke och en enorm humor och livsinsikt. Helt underbar bok! Men så är jag toksåld på Fredrik Backmans blogg också, gillar verkligen hans sätt att skriva! Har ni inte hittat igen den så kan jag varmt rekommendera den!
 
 
 

Liten o sjuk

Publicerad 2013-04-02 18:26:12 i Mitt liv som mamma,

Tur man har morfar, stora syskon o farmor som nu fått rycka in o passat lilla skrot som är krasslig. Förra veckan ögoninfektion och nu feber o förkyld... O trots att det egna samvetet sliter i kroppen så bär det emot att vara hemma då man är helt ny på jobbet... Men tror inte det gått någon direkt nöd på flickebarnet, hon har sett rätt ompysslad ut i soffhörnet då jag kommit hem o löst av "logistikräddarna".
 
 
O man kan definitivt inte anklaga mej för att vara hemma i onödan eller låta barnen vara hemma för lite snuva...  Ida har jag skickat iväg på skolan med ett brutet finger och Alvedon (hjälpte inte... fick lov att gipsa.. Knepigt va?) och då Gustav låg skakandes i frossa en morgon med dryga 39 i feber frågade han med svag stämma:  Måste jag gå på skolan idag? (han fick vara hemma...snällt va? Mycket God mor.)
 
Kanske inte helt lätt att vara barn till en distriktssköterska...
 
 
 
 

Påsk, ljuvliga påsk!

Publicerad 2013-04-01 20:00:03 i Familj,

Kan bara prisa vädrets makter som välsignade oss med detta påskväder!! Helt makalöst fint! Strålande sol, blå himmel, kalla stjärnklara nätter och alldeles, alldeles underbart!
 
På skärtorsdagen bar det först iväg till Blåkulla med tre av mina käraste vänner. Skoterstassen var på (men duttade lite parfym och tog på fintröjan utifallattom..att jag sedan tokfrös o luktade gott var det ingen som la märke till.) o hoppade på racern och drog till skogs. Värdinnan för kvällen hade ordnat SÅ himla mysigt! Mat, marshaller, påskdun, påskägg, kaffe, kaka och en enastånde utsikt över Liden med omnejd. Att sitta på ett berg vid en eld en stjärnklar natt med fullmåne är svårslaget. Toppa då detta med tre fina brudar så förstår ni, vilken sagolik kväll!!
 
  Bild: O påskägg fick jag <3
 
På Långfredagen for vi till stugan tillsammans med mamma o pappa. Camilla med familj slöt upp på påskafton och då var klanen äntligen samlad. Mys, pys, sol, mat, mera mat, trevliga skoterburna gäster, mat, vin, sol, pimpling, skoteråkning och mera sol. Fantastisk helg! De minsta varvade dock varandra med feber och hosta men det flöt på rätt smidigt ändå. Duktiga små!
 
 Systrarna myser!
 Dax för mat!!!
 
 Rosé o sol. Livskvalitet!
 Dassbesök är alltid lika skoj!
 
Laddar nu om för en ny spännande arbetsvecka!! O hoppas på att även nästa helg bjuder på lite sol o blå himmel!
 
TACK för en underbar helg ALLA inblandade!!!
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela