Cattas liv och tankar

Min dag idag!

Publicerad 2013-02-21 12:00:00 i Födelsedag!,

Idag påbörjar jag mitt sista år som 30+. För varje dag som går kommer jag obönhörligen att närma mig 40. 40. 40.
 
Kommer ihåg då mamma fyllde 40. Hon var ju typ jättegammal då. Tur att tiderna förändras. Jag är ju inte särskilt gammal. Rätt ung skulle jag vilja påstå faktiskt. För allt är relativt. O då tanterna säger att jag är ung, då väljer jag att tro på dem. För de har varit med så länge att de borde veta bäst. O de säger också; kära nån, vad tiden gick fort... Tänk om man vetat hur fort det skulle gå, egentligen...
 
Så därför tänker jag fira min dag idag. Med god mat, lite vin och kanhända öppna en fin present som väntar där hemma. O jag kan tacksamt tänka på att jag har det rätt bra. Har faktiskt uppnått många mål i mitt liv. Tre underbara ungar, en rätt ok sambo (närå, skoja bara, en fantastiskt bra sambo. O snygg är han oxå!), bästaste av bästa vänner och dessutom ska jag snart få börja på ett nytt jobb som jag alltid drömt om.
 
Så man kan påstå att jag är lyckligt lottad. O 39 år idag. Skål för mej!
 
 

Hipp hurra på födelsedan!

Publicerad 2013-02-20 06:41:26 i Mitt liv som mamma,

Idag fyller min fina pojke tolv år! Han som känner när mamman är på dåligt humör o då tar hand om sin lillasyster, plockar ur diskmaskinen o kanske bakar en kaka. Hur han nu kan fylla tolv är en gåta för det känns som ungefär en sekund sedan han låg i min famn, röd o skrynklig o allldeles, alldeles underbar! Världens bästa!
 
Grattis älskade unge på din födelsedag!!
 

Stiftelsen, skratt och tårar

Publicerad 2013-02-17 20:54:00 i Partyparty,

Bild: Grymma!!
 
Grymt bra!!! Bara att beklaga de som ej fick tag i biljetter (eller backade ur i sista stund..). Kanonspelning! Träffades hemma hos bästa syster o Niclas innan vi drog iväg mot Aveny. Lite gott plock, goda drinkar och mysiga människor. Fantastiskt roligt att träffa Malin o Mattias, alldeles för länge sedan! O självklart så var det en höjdare att äntligen få krama om Cajsa o Magnus efter allt som varit! Underbart att hon är tillbaka, och att se henne skratta och surra precis som vanligt gjorde mej varm i hela mitt hjärta (o självklart så rörd att jag blev tvungen att gråta en skvätt, men jag tror det var mest av glädje..) 
 
Idag har det varit lite kalasande för Gustav som fyller 12 (!!!) på onsdag. Mamma o pappa kom upp o lämnade tillbaka en nöjd Lisa som haft det mysigt där ett dygn, o de passade då på att gratta veckans födelsedagsbarn. Nu ikväll har fam Eriksson/Strid varit här o ätit lite mat o fikat. O nu har vi klubbat relationsexperternas heta tips: Man ska alltid ha tre saker att se fram emot. En sak som man gör själv, en  sak som man planerar med sin kärlek och en sak tillsammans med heeeela familjen. 
 
O jag har nu två av tre planerade:
Kroatien (med familjen)
Alperna (med brudarna)
Så vad ska då vi som par ha att se fram emot... Tips kanske??

Helg!

Publicerad 2013-02-15 22:11:00 i Familj, Partyparty,

Äntligen helg igen! Sjukt trött, kommer väl efter all frisk fjäll luft förra helgen.
 
Imorgon är det dax för fest igen, nu vankas Stiftelsen på Aveny tillsammans med några sköna människor. Precis nu känns det himla skojigt men tidigare i veckan har det varit mycket blandade känslor inför ännu en partyhelg.  Men lilla skrot har ju redan börjat packa för en övernattning hos mormor och morfar, så då är det väl bara att pallra sig iväg. Vad de ska göra är bestämt, vad de ska äta är också bestämt och hur de ska sova är också klart. Måste bara bli en chef av den här lilla tjejen.
 
O här är veckans handlingsnota, står klart o tydligt; godis, godis, godis, mjölk. Lisa har noga noterat allt viktigt.
Skönt att slippa planera middagen...
 
 

Tack för i år Vemdalen!

Publicerad 2013-02-10 19:19:58 i Vänner,

Då bockar vi av årets Vemdalenresa och det har som vanligt varit supermysigt, ett underbart väder och massor av galna skratt. Nu känns det mest som jag skulle behöva semester...
 
Jag o Jannice drog oss hemåt redan på lördag förmiddag för att hinna hem till årets första 40-års fest (många av mina bästa fyller i år.)! Taggade till tänderna var det ännu en gång dax att kamma till sig för party! O vilket väldans trevligt kalajs det blev! Diverse roliga upptåg, god mat, livemusik, dans och bara alldeles, alldeles underbart trevligt!
 
Idag fick vi hem lilla efterlängtade skrot efter tre dygn hos farmor o B-O, de hade också haft det kanoners. Har sedan tvättat och bakat och bara tagit det lugnt. Ny vecka o nya utmaningar stundar... Nu hänger många trådar i luften, spännande!!
 
Jag o min lilla fina lillasyster. Världens bästa.
 
 
Näpp, man behöver varken åka skidor eller gå på After ski för att ha det alldeles förträffligt bra i fjällen! Måste vara nåt i luften... O skulle ni höra ryktas om en kvinna med en rosa mössa nerdragen över ansiktet, med ett krampaktigt hållande i korgliften och en hjärtskärande gråt av skräck på nervägen medans hennes "vän" skrattade så tårarna rann (fantastiskt stöd) så är det ett rent påhopp. Herregud. Man har väl kontroll över sin höjdskräck. O det händer faktiskt att korgliftar bara lossnar o ramlar ner. Titt som tätt.
 
 
Torkil forever! Tack Anna för en supertrevlig fest!! O ett jättestort GRATTIS på din dag min fina vän!!

Så där ja!

Publicerad 2013-02-03 20:21:42 i Mitt liv som mamma,

Finvädershelg och utevistelse, precis som på beställning! Tillbringat båda dagarna på Vättaberget, så nu känner man sig redo för sängen snart. Tar på  krafterna med all frisk luft.. Lisa har premiäråkt liften ända upp på toppen (med mej o Ida) o blir bättre o bättre på att ta sig ner igen, tryggt förankrad i en sele... För på Vättaberget törs inte jag släppa en unge som inte kan bromsa än.
 
Igår hade vi knytismiddag med några av de jag håller av allra mest, toktrevligt på alla vis! Skulle faktiskt kunna kalla det en slags förfest. För det närmar sig årets partyhelg med stormsteg. Vemdalen, 40-års fest. Tänk vad roligt det ska bli!
 
¨Himla bra med en storasyster som kan hjälpa till!
 
 

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela