Cattas liv och tankar

Annandag jul

Publicerad 2013-12-26 16:51:43 i

Sex dagars ledighet, hur fort kan det gå?
att de försvann så fort kan jag inte förstå..
Men har hunnit med shopping, nioårskalas, uppesittarkväll och hopp i snö
innan regnet började flöda och vips blev det bara is och tö
 
Men trots grönska och blåis blev julen väldigt fin,
massor av god mat, klappar, spel, Tomte och lite vin
Avslutade julaftonskvällen med midnattsmässa och sång,
och hade kören sjungit mer hade jag lätt kunnat stanna natten lång..
 
Känner mig nu lycklig, nöjd och tillfreds i sinnet
och lägger julhelgen 2013 ömt nerbäddat i minnet
Tack alla mina nära och kära för att ni finns till
och en god fortsättning jag nu er önska vill
 
Bjuder på en kavalkad av bilder och minnesvärda stunder,
o njuter av julhelgens magiska sista skälvande sekunder...
 
Foto: Midnattsmässa
 

Här och nu

Publicerad 2013-12-19 16:34:22 i

Sitter jag på mitt jobb så skulle man kunna säga att jag sitter mitt i livet..
 
För på ena sidan av Hälsocentralen har vi förskola och skola, fyllda av levande busiga härliga barn och ungdomar och på andra sidan kyrkogården, fylld med... ja, mindre levande kan man nog säga.
 
Men skulle kunna påstå att de flesta på ena sidan passerar på ett eller annat sätt min arbetsplats på väg till den andra sidan huset, kyrkogården... En del har mer bråttom än andra och en del tar god tid på sig. En del lämnar oss med buller och bång och andra smyger försiktigt över på andra sidan. Vi är olika, på många sätt.
 
Olika men ändå lika. För det enda vi vet då vi föds är att vi en dag ska dö. En dag, på något sätt. Och hur vi då väljer att leva våra liv är väldigt indivduellt och vi har alla olika värderingar. Olika stunder i livet. Det som är viktigt för mig kan vara en total oväsentlighet för dig. Men någonstans tror jag att vi alla vill lämna spår. Som en väldigt god vän, en älskad syster eller bror, dotter eller son. En oersättlig mamma eller pappa eller som en helt fantastisk käresta. Hur vi väljer att leva vårt liv är upp till varje person. Men jag vet att det är synnerligen dumt att kasta bort sina dagar på människor som tar energi eller som får dej att må dåligt.. O det är också helt korkat att göra saker som du egentligen helt tar avstånd ifrån...
 
Jag tycker faktiskt att varje dag ska få kännas som ett äventyr. Ett litet eller stort. Jag vill känna att jag har ett jobb som får mej att må bra. Vänner som jag kan lita på och som gör mej gott, där jag kan skratta men också få gråta. En familj som alltid finns där, med kärlek och respekt. En trygg vardag som jag kan få längta till då livet snurrar på alldeles för fort. För det är det livet handlar om.
 
Att leva här och nu.
 
För den där promenaden genom livet, från ena sidan av min arbetsplats, till den andra, den mindre levande... Den går rasande fort. Alldeles för fort.
 

Veckan innan...

Publicerad 2013-12-18 10:03:00 i

Tre arbetsdagar kvar innan sex dagars julledighet! Känns helt ok! Den här veckan är det mest bara jobb och lite plock hemmavid men i helgen vankas minsann firande av blivande 9-åring! Trevligt trevligt!
 
Förra veckan bjöd på julbord i alla dess former.. På torsdagen vågade vi oss ut i stormen för en tur med Medvind och julbord, otroligt gott och otroligt skönt att vi hann hem innan Ivar brakade lös... Kändes lite sisådär att fara ut med en båt då det var klass 3 varning men som tur var var det en klok och förståndig kapten som endast körde några varv runt i hamnen innan han ankrade fast sig ordentligt..
 
Fredagen var det Häresalonger och på söndagen jultallrik på Utsikten och däremellan firade vi vår 15-åring med kalas heeeela lördagen. Full rulle hela helgen.
 
Har börjat fått ihop alla julklappar men har en sak kvar till Lisa.. Men Martin har fått den delikata uppgiften att hitta den.. Längtar nu lite till dan före dopparedagen då jag planerat en resa till stenstan med alla mina barn för att strosa runt, fika på något mysigt ställe och bara vara...
 
Ingen julstress här...
 

De här Indalingarna har gjort det igen!!

Publicerad 2013-12-14 00:56:00 i

 
 
 
Vi var ett härligt gäng som ikväll packade ihop oss i våra bilar och styrde kosan för att målmedvetet och beslutsamt träda över bygränsen... Inte helt bekvämt men vi var ändå förväntansfulla, ivriga och hade en djup önskan om att få bli sjukt tillfredställda.. Precis som förra året.. Men skulle de verkligen hålla måttet???
 
Skulle Häresalonger få det kämpigt? Femte året...
 
Men dra mig baklänges! De gjorde det igen!
 
För trots att maten var fantastiskt god så är det inte den jag kommer minnas.. Utan det är dessa människor som står där på scenen, varma, härliga och dessutom vansinnigt roliga som jag mjukt bäddar in i mitt hjärta, mitt minne och min själ. De har bjudit på sig själva, totalt utan hämningar. De har fått mig att skratta så att magen krampat och tårarna runnit så den mascara som var på plats innan jag for hamnat närmare käklinjen än fransraden men man sitter ändå med en stilla önskan om att kvällen aldrig ska ta slut... Jag har njutit av ljuvlig skönsång, fyndiga texter och en sällan skådad gemenskap på scenen och jag fullkomligt älskar de "lokala" skämten och på det sätt de förmedlas. Helt. Otroligt. Underbart.
 
Kan bara buga och bocka och ödmjukt sälla mig i er beundrarskara.. Ni är makalösa, otroligt duktiga och HELT fantastiska med er show!! Kan bara önska och hoppas att ni fortsätter i samma anda så att jag nästa år återigen får bänka mig i salongen, luta mig tillbaka och bara njuta av tre timmars magi....
 
TACK!!
 
 
 
 

Vad hände..

Publicerad 2013-12-11 06:43:07 i

.. med Pollydockor, barbie, pekböcker, dockvagnar, memoryspel, glitterklänning och Bananer i pyjamasfilmer? Hur gick det till då det nu hux flux står en ung kvinna i mitt kök? Vart är den där lilla flickan som kiknade av skratt då jag kastade henne i luften och sedan tog henne i mitt knä och kittlade tills hon skrek av glädje? O när slutade jag att borsta hennes tänder, hennes hår och läsa godnattsagan?
 
Hur det gått till kommer jag aldrig att begripa. Åren flyger förbi. Försöker greppa tiden men den slinker förbi med ett retsamt skratt, ovetandes om min alldeles egna ångest över att bara kunna stå bredvid och innerligt hoppas att min lilla stora tjej är tillräckligt rustad för att möta vuxenlivet.. Med alla farliga, otäcka och alldeles underbara saker att ta del av. Var rädd om dej mitt hjärta. JAG är SÅ rädd om dej..
 
Precis nu är det tufft att det går så. himla. fort. Igår föddes hon, idag fyller hon femton. 15. 15. 15. 15.....
  
Det enda jag vet är att jag är stolt över min goa, snälla, vackra, truliga men absolut BÄSTA femtonåring!
 
GRATTIS min fina tjej på din femtonårsdag! Älskar dej!!
 
 

Anna-dagen!

Publicerad 2013-12-09 08:52:00 i Ljuvliga helg!,

Har förmånen att ha många fina Annor omkring mej o idag önskar jag alla Grattis på namnsdagen!
Önskar även Grattis till Måns som fyller storkille på riktigt, 10 år idag!!
 
Helgen blev som förväntat jättebra! Kanonväder på lördag med sol och gnistrande snö, Lisa var stormlycklig över att få premiäråka säsongens första snowracertur med efterföljande skidrace. O det kändes rätt ok att efter ett par timmars utevistelse gå in med rödrosiga kinder och få dricka lite varm choklad och smörgås! Livskvalite!
 
 
På kvällen var det tjejmiddag på agendan. Kanongott, kanontrevligt och kanonvänner! Avhandlade allt mellan himmel och jord och lite till, lyckades förlora tävlingen men fick en sällan skådad läxa att ta hem o praktisera... (O som den exemplariska människa man är så var det självklart att stöka undan den så fort som möjligt.) Gjorde kväll/natt i lagom tid och vaknade lagomt pigg på söndagmorgon, redo för finaste luciafirandet på Sunnåslokalen med både stor o liten dotter som fina tomtenissar tillsammans med en skock andra härliga barn/ungdomar. Magi som vanligt.
 
Nu laddar vi om för den stora julbordsveckan, tre julbord på fyra dagar.. O dessförinnan 15-års firande. Tur jag tränade imorse och att det är dax för en "2" dag så att magen hinner hämta igen sej innan matorgien börjar...
 
Talande knapp...
  B-)<3

Bäst att hålla i sig..

Publicerad 2013-12-06 09:19:14 i

För nu går startskottet för en massa roligheter! Veckorna framöver är späckade med så mycket skoj att det är med blandade känslor jag nu kliver rakt in i hela härligheten... För jag förstår att då allt drar igång så vet man inte ordet av förrän man är ute på andra sidan och allt är över. Förhoppningsvis med en känsla av ro och förnöjsamhet över alla mysiga upplevelser..
 
Ikväll Idolfinal, (japp, nörd där.. Men jag gillar det), imorgon tjejmys för hela slanten, söndag Lucia på Sunnåslokalen, onsdag 11 dec: lilla Stora hjärtat fyller 15 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), torsdag vankas julbord med hälsocentralen, fredag blir det reunion med Rutsgården, på lördag firar vi Ida, söndag ännu mera julbord och sedan rusar vi in i jul, jul strålande julveckan och gnistrande nyårsfirande och vips är vi inne i januari och ett nytt år...
 
Himla tur att det är planerat  en massa skoj nästa år också!! O tänka sig, har redan bokat in Knaust på första advent 2014... Här är man minsann försigkommen!! ( men nej, inget bröllop planerat på Knaust.. Hinner nog inte löneförhandla tillräckligt bra för det..).
 
Önskar er alla en fantastisk helg och njut av varandra och den härligt vita snön som äntligen förunnat oss!!
 
 
 

Nu är det gjort!

Publicerad 2013-12-02 17:42:28 i

I lördags var det Den Stora Dagen då vi gjorde slag i saken och förlovade oss. O eftersom jag sakta men säkert närmar mej den aktningsvärda ålder av 40 år så känns det skönt att vara säkert i hamn....
 
Foto: Du o jag <3
 
Traditionen trogen hade vi bokat in oss på Knaust för att som vanligt den här första adventshelgen äta gott, dricka gott och åtminstone bocka av några julklappar. Blev en kanonmysig dag! Startade med lunch på Jops sen lite shopping några timmar och sedan tillbaka till hotellet o där korkade vi upp lite bubbel o bytte ringar. Sådärbara.
 
Foto: Fördrink innan Saffran!
 
Hade bokat bord på Saffran på kvällen och som vanligt var det en fantastisk tapasorgie och vi var väldigt mätta och belåtna då sista smulan svaldes ner. Men eftersom vi var lite rädda att falla ner i den vanliga katastroftröttheten efter en dag i stan, mat och vin så tog vi helt sonika och for ut till syster med familj och lyckades där snylta åt oss både kaffe, avec och efterrätt! O som grädde på moset fick vi umgås en hel kväll med dem och deras trevliga främmande.
 
Så det var med ett leende på läpparna vi kunde krypa ner under täcket på Knaust. Mätta, glada, lyckliga och förlovade!
 
 
 
Foto: Kryper nu nöjd till sängs efter en fantastiskt helg! Stort TACK till alla för de fina grattisönskningarna till vår förlovning <3
 
 

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela