Cattas liv och tankar

Birka Paradise!

Publicerad 2012-10-30 18:36:00 i

Ja då var de där fem lediga dagarna snabbt överstökade...Hemma igen o jobb imorgon. Kommer kännas som en väldigt kort vecka.
 
Kryssningen gick verkligen strålande! Trots att det var rätt drygt att åka buss i massor av timmar så var det inte ett gnäll. Tur det finns mobiler med spel o spotify på! O även barnen skötte sig exemplariskt.....(hehehe)
 
Och trots att Lisa tyckte att det var en dum bajsbåt så tror jag hon hade rätt mysigt ändå, fick ju bada med brorsan o busa i lekrummet! Båtfärden innebar som vanligt några svängar på taxfreen (o du kan vara helt lugn I.S, har pengar kvar till både julklappar OCH julmat..) en massa mat, en liten drink och några tryck på enarmade banditerna. O lite mera mat.. Klockan tidigt var vi proppmätta tillbaka i hytten för att försöka sova ner en liten trött brud som ville fara hem till Liden o sova. Och då hon insåg att hon var tvungen att sova med bajsmamma somnade hon till slut resignerat med sin bajsnapp och bajskatt (Gissa hur gammal hon är den lilla bajsungen...). De Stora barnen/ungdomarna gled runt en stund till o kollade in Kareoken och discot. Tror de också var nöjda med resan!
 
O jag misstänker att jag bjöd på en hel del fniss i restaurangen då Lisa drog ner min klänning så att jag ståtade med brösten mitt i frukostkaffet, tack gode gud för bh:n.. Rart med barn. Verkligen.
  
 
   

Minisemester

Publicerad 2012-10-28 07:30:01 i

Nu packar vi in heeela familjen i bilen och far mot staden för att packa in oss i en fullproppad buss som ska ta oss till terminalen för Birka Paradise! Vankas buffé och andra trevligheter under dygnskryssningen till Mariehamn! Lilla Lisas premiärtur med en stooor båt!
 

God morgon!

Publicerad 2012-10-27 08:47:02 i

Vaknade pigg vid halv åtta medan övriga familjen sussade sött. Skakade liv i Stora som skulle iväg på konfirmationsstart idag. Spännande att se vad hon tycker om det...
 
Igår började jag min femdagars ledighet. Så. Himla. Skönt. Trots att jag gillar att jobba så är det rätt trevligt med sovmorgnar emellanåt. Då storbarnen kom från skolan for vi o hälsade på en ny liten komplett människa, lilla fantastiskt söta Ebba! Gustav röstade direkt för en ny lilla syster, Ida röstade ett rungande nej, Lisa var salig och precis där o då med det lilla barnet i famnen som doftade helt ljuvligt har jag kunnat sagt Ja o amen o skaffat sisådär fyra till.. (men sen kom hjärnan ikapp, so nopp, inga fler...).
 
Kvällen avslutades med en riktig festmåltid hos mamma som fyllde år. Firade med trerätters bestående av en laxtoast, oxfilé med saltbakade potatisar o pepparsås o avrundade det hela med marängtårta och Xanté. Mmmm!
 
Stolt storebror!!
Alla kusinerna samlade! Kärlek*5!!
 
 
 

Gissa! Gissa! Gissa!!!

Publicerad 2012-10-25 09:30:00 i

Gissa vem som snart är ledig i FEM dagar?
 
 
Ledtråd: Personen på bilden kan ha något med saken att göra...
 
 
 

Hejdundrande kalas!

Publicerad 2012-10-21 11:45:06 i

Då var treåårskalaset över! Hejdundrande kalas med släkt och vänner! Saknade dock allra käraste syster som låg nerbäddad där hemma med feber.. Lisa som inte velat höra talas om vare sig paket eller kalas tycktes ändå vara väldigt nöjd med alla fina presenter! Fullt ös hela dagen och hon orkade hålla ut ända till klockan 23... Men då sov hon till tio idag också!
 
Här kommer lite bilder från gårdagen.. O man kan få för sig att hon inte riktigt uppskattade födelsedagssången, men jag kan ju ha fel.
 
  
  
 
O vi som sjöng SÅ fint!!
 
                        
                                   Vill inte blåsa ut några ljus...      
                                                    
Bubblor med Agnes o Olivia
Finaste stickade tröjan som farmor stickat, både till Lisa o dockan!
 
Älskade kusinerna!!
 
 
 
 
 
 

Grattis älskade lilla du!

Publicerad 2012-10-20 12:27:00 i

För tre år sedan fick vi en fantastisk gåva till oss! En underbar liten tös som lindade oss alla runt lillfingret! Idag fyller hon tre år. En stor tjej som sovit utan blöja i fyra nätter.. En stor tjej som pratar som hon aldrig gjort annat och en stor tjej som nästan alltid är glad och lycklig. Somnar utan gnissel vid halv åtta-åtta och sover gott heeela natten och vaknar vid halv nio dagen efter (blir väckt halv åtta vardagar..). O det bästa hon vet är gravlax, oliver och Brieost.  
 
Vi älskar dej Lisa!! Grattis på din tre års dag!!!
 

Städkväll

Publicerad 2012-10-17 21:24:23 i

Ikväll har jag rensat bland alla Lisas prylar, passade på då hon somnat för annars bär hon tillbaka allting ifrån soporna igen (precis likadant som sin ömme morfader gör då mormodern gallrat hans garderob...). Så skönt att ha det gjort, ungen hade prylar så det skulle räcka till fyra förskolor...
 
Hade planerat att ha städat klart till kl 21 o då bänka mej framför Greys, men ack vad jag gick bet! Hade helt förträngt att det är uppehåll en vecka. Rackarns! Så nu blir det lite te o sen hopp i säng!

Kvällsmys

Publicerad 2012-10-16 18:40:04 i

 
Gjorde en riktigt god laxgryta till middag om man får lova att skryta så här på kvällskvisten... Alla barnen utom Lisa åt med god aptit. Det är kul! Lisa brukar alltid äta bra men ikväll var det inte så, men hon hade tydligen ätit sig mätt på smörgåsgurka idag på förskolan...
 
 
Nu vankas det en jordgubbssmoothie efter kvällsbadet, tror snart det är dax för nattning för både Lisa o mamman känns det som (syns det att hon har vissa invändningar mot att fotograferas numera?)..
 
 

Nallen får spruta

Publicerad 2012-10-15 20:21:42 i

Lisa ger nallen en spruta, o naturligtvis ska den ges i magen. Precis som "stor" kusin får! O sen ska man räkna till tio, annars blir det inte helt rätt o riktigt... Tänk vad de små snappar upp.
 

Systrar, överallt var det systrar!

Publicerad 2012-10-14 13:55:00 i

Vad ska man säga, ibland blir det bara så HIMLA bra!
Tänk vilka härliga fd kurskamrater man ha
Vi samlade ihop oss igår för att minnas tillbaka
sjunga, skratta och av maten oss väl smaka
 
En välfylld spruta fick var och en som kom på festen
o det var många som sedan blåste rött i alkoholtesten..
Totalt var det fyra lag som välkomnades till "kursens" start
och att det skulle tävlas fick de minsann veta väldigt snart
 
Muntlig Tentamen, där det gällde att inte svara sist
men det var inte helt enkelt... Vad är egentligen en agonist?
Men jag tror Hans Feldt kan känna sig stolt som en tupp
Då Matthias pedagogiskt på tavlan svaret skissade upp
 
Musiklek, mera tentamen och sedan sätta plåster rätt...
Att plåstra om kroppsdelar var tydligen inte helt lätt..
Manus, pelvis o fibula placerades någon helt annanstans
Men Sternum och Femur fixade samtliga med glans
 
Suprapubislaget dominerade och vann utan konkurrans!
Ileus, Clostridium o Nightriders hade inte en chans!
Akutasken knep dock Ankan, hon behövde den tydligen bäst
(med tex Primperan, Resorb,kondomer och ett gravtest..)
 
En underbar kväll, med massor av galet tok
att svälja en kateter... Ja, mannen kan inte vara riktigt klok!
Svartvinbärssnaps i spruta, kvällsmedicin i kopp
ja partystämningen var sannerligen på topp!
 
Så TACK kära fina kollegor, ni är bara bäst!
Nu ser vi fram emot nästa återföreningsfest!!!
 
 
 
 
 
 
 

Mot schtaaan!

Publicerad 2012-10-13 14:33:00 i

Ikväll är det party och det hela avslutas eventuellt med en krogsväng. Satt o resonerade med kärleken vid frukosten och inser resignerat att det är en annan typ av packning numera då man ska ut o rumla o dessutom sova borta.. O för att inte tala om farhågorna om ALLT som kan hända...
 
DÅ i packningen:
- Komplett sminkväska
- Parfym
- HÅRSPRAY
- Rena trosor
 
NU i packningen
- Omeprazol
- Nezeril
- Bricanyl
- Fotriktiga skor att åka hem i..
- Rena trosor (skönt att man fortfarande har mottot hel o ren..)
 
Farhågor FÖRR (alltså för fem tio femton tjugo år sedan...)
- Inte få tag i något att dricka...(problemet med att få tag i för mycket var inte relevant..)
- Inte komma in på krogen
- Inte få dansa (läs förbli "ouppraggad...")
 
Farhågor IDAG
- Att bli antastad av fula gubbar på Navet (egentligen osannolikt med tanke på att medelåldern där verkar vara 14..) eller att bli våldtagen och styckad i någon gångtunnel, för det händer ALLTID i stan...
- Att bli vaken för länge så att heeela veckan efter blir kajko..
- Att det spelas så högt att man inte kan PRATA (herregud, tänk på tinnitusen).
 
Men nu bär det iväg! Ska bara pilla bort rullarna ur håret och klämma i mig i "Bridgettrosona".
 
Rock on!!
 
 
 

Fredagsmyyys!

Publicerad 2012-10-12 22:26:56 i

Sinnessjukt skönt med fredagar! Idag dristade jag mig till att checka ut kl 12 (läs 12.30...). Hann då med att ta rätt på fyra miljoner kg tvätt och göra en grovsanering på Gurras rum. Känns skönt att slippa oron över att någon tillsynsmyndighet ska knacka på dörren...
 
Nu ikväll har jag o Martin suttit vid Spotify med var sitt glas vin, himla trevligt! Men jag måste fundera om jag kanske egentligen är sisådär fyra generationer äldre än honom.. Hade fått till en sån fin lista tills partyt imorgon men då visar det sig att den musiken var tydligen sedan skiftet 1800/1900 så det blev till att göra om o göra rätt. Men hallå! ALLA vet väl vilka Troll var??
 
Sen sa Martin också att han hoppades att jag inte skulle spoliera festen med att spela sönder låtar och börja introducera Maritza Horns "Jämmer o Elände" o liksom tappa bort partystämningen, vilket påhopp!! Har väl aaaaaldrig missbrukat Spotify?! 
 
Nu är det snart hopp i säng och jag ser verkligen fram emot då förskolefotona ramlar ner i postlådan efter Lisas utlägg om dagens fotografering (ALDRIG var mottot och fotografen hette tydligen Martin "precis som våran" sa Lisa). Ibland är det skönt att inte jobba på dagis...
 
 

Sköterskefest på g!

Publicerad 2012-10-11 22:23:32 i

På lördagkväll ska vi ha en återträff för oss som tog sjuksköterskeexamen samtidigt. Det är jag o två tjejer till som har fixat o trixat o fnissat. Vi har nu en hel del planer på g så det är inte utan att man ser fram emot lördagkväll! O fantastiskt nog är det en bra uppslutning, tror vi kommer vara 16 st. Några har man inte träffat sedan examen så det ska bli riktigt skoj att höra hur alla har det! Så det blir god mat, vin, en massa surr, säkerligen sång, lite upptåg och med största sannolikhet en underbart rolig kväll!!
 
Några av lördagkvällens praktiska tävlingar:
 
- Vem sätter katater snabbast (på bordsgrannen..)?
- Vem kan ge intramuskulär injektion på det mest unika stället (med en stoppnål..)?
- Vem kan ge en supp utan att använda händerna (lokkilokki, no hands!)?
- Vem kan sondmata med sugrör (en halv bib rött vin..)?
 
Eller så kanske det är något helt annat som är aktuellt ;-) Ja, de ska kanske hoppas på det!
 
 
 

Shoppat!!!

Publicerad 2012-10-09 21:34:13 i

Hittade en sån himla fin klänning på nätet förra veckan som jag bara ville ha! O jag tänkte att det är ju faktiskt dax att investera i säsongens "Vemdalsklänning"... O i dag kom den, bokstavligen som ett brev på posten..
 
Tror vi kommer ha mycket trevligt tillsammans!
 
 
Desigual Addie Tunic Red Bubbleroom.se

Höjdardag!

Publicerad 2012-10-08 22:40:37 i

Startade dagen med frukost och mysig surrstund med bästa Jannice! Efter det drog jag återigen till skogen för att njuta av vackert höstväder och hämta hem mera svamp. Vet ju att de finns där och jag kan bara inte låta bli att plocka mer trots att jag fyllt mina förråd... O mycket riktigt, det kryllade av de små rackarna... Det är rätt kul då man kan plocka med båda händerna samtidigt! Fyllde min korg och tömde den sedan bak i bilen och plockade ännu en korg. Hade kunnat plocka mer också men har lärt mej nån gång att det finns tydligen gränser för vanvett också. Så jag for hem och delade ut svamparna till de som behövde dem bättre än mej. Tror bestämt det blev uppskattat!
 
Nu ikväll har jag suttit i timmar och fixat med fotoböcker. Så nu är jag äntligen ikapp med det. Tycker det är bra mycket trevligare att bläddra i en fotobok än att titta på bilder på skärmen.. O bäst är såklart gamla hederliga foton som är inklistrade i en pärm och det är handskrivet bredvid... Det var tider det...
 
 
Photo: Lycka!!!
 
Livet på en pinne!! Sagolik dag!
 
Photo: Vad passar bättre en ledig solig dag än att fara till svampskogen? Tror att det är det här som kallas livskvalitet...

Bebis!!!

Publicerad 2012-10-06 14:29:00 i Vänner,

En av mina absolut bästaste vänner fick igår en liten vacker och komplett dotter!! Blev så rörd och glad att det rakt kom en liten tår i ögonvrån då jag fick bilden på det lilla underverket!
 
Stort grattis till hela familjen och jag längtar verkligen efter att få bita i de små ljuvliga tårna se den lilla prinsessan!!
 
All lycka till er!
 

Leeedig!!!

Publicerad 2012-10-05 17:55:02 i

Idag har det varit en ledig dag! Så.Himla.Skönt.
 
Har enligt eget tycke kammat hem åtskilliga poäng i klubben för rekordeliga hustruämnen. Startade dagen med att fixa köttgryta och en korvgryta med härliga rotfrukter. Snodde sedan ihop en äppelpaj och en äppelkaka med alldeles egenhändigt pallade äpplen...  Packade sedan ihop lite fika och tog med mej Lisa till skogen för lite svampplockning i det sköna höstvädret. Säga vad man vill om lilla skrot  men hon är fantastiskt duktig att gå i skogen! Enda gången det blev sura miner var när vi skulle gå tillbaka till bilen.
 
O herreguuuuuud va svamp vi hittade!!!
 
Hade inte Lisa varit med hade jag nog varit kvar i skogen, krypandes på alla fyra och maniskt plockat o plockat o plockat... Kommer drömma om trattisar inatt.. Nu i kväll har jag naturligtvis fått rensa svamp en herrans massa timmar, baksidan med det roliga. Tur jag gav bort en skvätt... Men det är härligt att ha lite eget guld i frysen och en massa torkat i burkar.
 
Fika i skogen är viktigt! O gott!!!
 
Korvgryta!  
 
Äppelkaka!  
 
Från vår balkong..Höstskrud.

Kanelbullens dag!

Publicerad 2012-10-04 09:00:00 i Mitt liv som mamma,

Så får det bli! Ikväll blir det bullbak, är man en bull(ig)mamma så måste man väl göra sin plikt så här på kanelbullens dag! Åtminstonde en gång/år borde man kunna få till ett gäng bullar... Så nu vet ni. Bjuder på nybakta bullar vid 18-snåret om ni är sugna :-)
 
 
 

Bibblan o Greys!

Publicerad 2012-10-03 21:01:01 i

 
 
Då blir man en lycklig mamma!!
 
 
Många glädjetillfällen idag! En bra dag med andra ord, inte lika adrenalinhög som igår.... Första roliga var att jag fick fint beröm för kantarelltoasten jag bjöd "mina" vårdtagare på igår. Har ju som bekant plockat en hel del o kom då på den uppskattade ideén att ta med mej på jobbet och bjuda de boende på en varm smörgås med gräddstuvade kantareller. En av herrarna tyckte att det var den goaste smörgås han ätit i hela sitt liv. O då gott folk snackar vi väldigt många år av liv!
 
Efter jobbet for jag, Lisa o Agnes till biblioteket i grannsocken igen. Lämnade tillbaka böcker och lånade en massa nya. Blev ju en supermysig tradition det där! Käkade sedan på pizzerian innan vi drog oss hemåt igen.
 
O nu kära vänner... Nu är det snart dax för säsongspremiär av Greys!! Måste väl vara ytterst lämpligt med ett glas rött i soffhörnet och sedan få leva sig in i den outgrundliga, fantastiska Greysvärlden!
 
 
 
 

Regnbåge!

Publicerad 2012-10-02 22:39:03 i

 
Rätt snitsigt med söndagens regnbåge över kyrkan... Kändes liksom lite som syndernas förlåtelse...Om man nu skulle behöva någon sådan. O det gör man väl. Definitivt.

Vilken mardröm..

Publicerad 2012-10-02 18:19:14 i

Ponera att det strax efter fyra en tisdag eftermiddag kommer en trött mamma gåendes uppför trappan med en tjurig liten skrikandes kvar på bron. Då hon kommer upp ser hon en TOTAL förödelse med obäddade sängar, ourplockad diskmaskin och drivor av disk på diskbänken. Dessutom ligger det saker på alla platser utom på de platser där de ska ligga.Föreställ er då att den där otäcka hemska mamman höjer sin röst sisådär fyra oktaver och med gäll stämma förbannar sina barn och går an som ett monster i en skräckfilm. Va otäckt det skulle vara... Stackars oskyldiga små fina barn som gör så gott de kan för att mamman ska vara glad o lycklig. Den rysliga mamman borde verkligen skämmas.
 
Vilken himla tur att i den här familjen så är det alltid ren och skär tomtebolycka! Åtminstone nu då det värsta är undanröjt och samtliga fått i sig mat... Trött. Tröttare. Tröttast...
 

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela