Cattas liv och tankar

Svamp!!

Publicerad 2009-09-30 13:27:05 i Allmänt,

Vissa kallar mig lite halvgalen som kryper runt i skogen i graviditetesv. 38 o plockar svamp... Men det är ju sååååå kul!! O det finns huuuur mycket som helst som bara vill bli plockade.. O det går ju så himla bra om man står på alla fyra......



Massa underbara små svampar!!



Liden i höstskrud!!

Myskväll!

Publicerad 2009-09-29 18:13:56 i Allmänt,

Har den stora äran att få vara med syster o Niclas småfinfina tjejer ikväll! Mamman o pappan skulle ut på egna upptåg. Så nu är det bara lek som gäller ett tag till innan det är dax för kvällsprocedur med insulin, fika o tandborstning. O en massa godnattpussar o kramar tänker jag stjäla!!

Imorgon ska jag sooooooooova!! Första riktigt lediga dagen! På em blir det stadstur igen o klippning av kidsen. tänkte få dem respektabla innan skolfoto på torsdag!

Semester/skola

Publicerad 2009-09-28 21:49:01 i Allmänt,

Nu har jag tre veckors semester, tillbringar första dagarna på skolan. Kul va? Riktigt dåliga föreläsningar idag så det kändes ju väldigt meningsfullt att fara på... Har dessutom haft sammandragningar/förvärkar hela dan så det gjorde inte saken bättre..Tagit Alvedon ikväll så jag hoppas det blir lite lugnare nu, för än är det inte tid för liten bebis.. Måste ju hinna vara ledig nån dag innan :-) o visst kan man väl bestämma när det är dax?!

Imorgon är det skola igen, hoppas på en bättre dag då. Ska var barnvakt åt Isa o Tova på kvällen, ska bli mysigt!!!

O nu är det hopp i säng o tack för idag!!

Wallmans!

Publicerad 2009-09-27 20:26:58 i Allmänt,

Himla trevlig lördagkväll! Riktigt god mat, bra show o fantastiskt god Loka!!! Inge avis alls på det vinpimplande sällskapet..





Fördrink i väntan på show o supé!! Finfina syster o Niclas!!



Mamma o en lätt förskrämd pappa med en av showdamerna emellan sig..



Jag o allra käraste syster!!!!!



Love love!!!! O snart kommer Liten liten bebis!!!









Lördag

Publicerad 2009-09-26 10:56:40 i Allmänt,

Igår var SISTA dagen på jobbet... Känns mycket märkligt måste jag säga, har nog inte fattat det riktigt än.. Har packat ihop alla mina saker så jag ska förbi o hämta allt till veckan. Kommer att sakna alla arbetskollegor o alla härliga vårdtagare. Håller nu tummarna att jag får ett lika bra jobb igen!

Igår kväll var Maria hit o käkade med oss. Alltid lika mysigt att ses! Hon hade med sig en massa kläder t Gurra efter Albin så det var en lycklig pojke som fyllde upp sin garderob nu på morgonen.

Idag är det tvättdag o bara vara dag.. Vi ska på Wallmans ikväll på Södra med mamma, pappa, Camilla o Niclas. Ska bli skoj! Hoppas mat o show är lysande! Får lämna recension imorgon... Martin har nu farit t Östersunds sjukhus för att hälsa på Henke som kom dit efter att ha legat i Umeå ett tag efter sitt möte med älg. Inte så hälsosamt att krocka med en älg då man åker mc... Som tur är har det efter omständigheterna gått rätt bra, änglavakt är det minsta man kan säga.....

Ha en underbar lördag allihopa!!!

Onsdag

Publicerad 2009-09-23 21:29:08 i Allmänt,

Idag har det varit skrivbordstjänst minsann.. Fick plötsliga synbortfall igår em o efter ett besök hos doktorn (igen...) så fick jag en akut tid på ögon idag. Fick göra en massa undersökningar o de tror det rör sig om "ögonmigrän". Tydligen kan man få som migrän med utan huvudvärk o bara synpåverkan, märkligt. Skulle bli kallad på ny koll om ett par månader. Men måste säga att det var rätt läskigt att hux flux inte klara av att läsa en text o inte ha kvar perifera seendet..



Tillbringade fm med att börja röja på kontoret. Fy vad konstigt det känns att städa ut allt o packa ihop alla grejor. Vill ju komma tillbaka till mitt jobb sen! Men det kommer ju inte att finnas kvar! Buhähä!! Snyft! Blott två dagar kvar nu..

Söndag

Publicerad 2009-09-20 18:23:57 i Allmänt,

Upp kl åtta imorse o iväg t Holm på kidsens fotbollsmatch. Hade som uppdrag att baka o sen sälja fika/korv o hamburgare idag...Alltid lika kul med föreningsliv.. Men måste säga att det gick riktigt bra o var rätt trevligt, bakade igår o det var också lite lämpligt eftersom Anna R m sina småprinsessor dök in på lite fika. Mycket trevligt!! O att det vankas nybakt här hör inte till vanligheterna..

Nu på em tog vi en fika uppe på Jala i solskenet, helt otroligt vackert väder idag! Martin har nu klackat iväg på skotermöte o jag sitter här vid datorn, proppmätt som bara rackarn! Hade den stora förmånen att få en supergod middag idag av bästaste älsklingen! Lovely!!

Imorgon är det seminarium i juridik o sedan kommer barnen t stan med bussen o vi ska fara o bada en sväng. De är lediga mån o tis. Skönt för dem!! O jag jobbar bara EN vecka till nu......

Flickan som lekte m elden..

Publicerad 2009-09-19 21:35:54 i Allmänt,

Nu har vi kommit hem efter bio o restaurangbesök, mycket mycket trevligt!! Såg "Flickan som lekte med elden" o den var riktigt bra! Fick tom en smäll mitt i filmen av en skvätten biokamrat :-) Åt sedan en superb middag på Jops , smaskigt värre! O Försökte absolut inte lukta i mig det röda vinet som han mittemot drack, inte ett dugg sugen på rödvin nu.... Tror att det kan ha varit en viss dos av sömnmedel i maten för alla blev helt slut efteråt, golvet såg sjukt inbjudande ut att krypa ihop o sova på en stund..


Tackar Jalafolket för en himla härlig em och kväll!!
O hoppas det inte dröjer åtta (!!!!!!) år till nästa biobesök...

Älskar lipom o farbror doktorn!

Publicerad 2009-09-18 17:41:37 i Allmänt,

Hittade en knöl i bröstet i veckan.. Ont i magen såklart o hundratusen tankar..Rubrikerna på veckans löpsedlar om gravida o bröstcancer gjorde inte saken lättare.... Trots att jag vet att det är sååå vanligt o att det oftast är helt ofarligt (knölar alltså, inte cancer...). Idag tog jag mig i kragen o gick till farbror doktorn så han skulle få klämma lite ( o det gjorde han så gärna men det är en annan historia ;-) ). Han kunde sedan konstatera att det t 99% är ett lipom= helt ofarlig fettknut. Kändes fantastiskt skönt men samtidigt är det bra att ha lite extra koll o undersöka regelbundet för att upptäcka förändringar, tror fler än jag är slamsig med det... Så nu uppmanar jag alla att klämma lite extra i helgen :-)

Idag har jag varit på seminarium i Farmakologi, gick alldeles utmärkt o var inte så mycket att gruva sig för. Känns tyngre med juridiken på måndag men det går nog vägen det också hoppas jag!!

Nu har jag molätit en hel påse gott o blandat, måste vara mindre i dem nuförtiden... Som vanligt sparar jag alla sötlakrits som är så våldsamt äckliga. Tur andra gillar dem!

Ha en underbar fredagkväll allihopa o njut av veckans skönaste dag!!!



skickar med en favorit i repris!! :-)

Torsdag

Publicerad 2009-09-17 21:55:25 i Allmänt,

Full huggning hela dan.. O MVC besök på det. Konstigt att bltr håller sig så pass lågt ändå, men det gör det.. Alla värden fortfarande kanon o det är ju skönt. Magen växer som den ska o den lille sparkar som rackarn där inne, trots att det blir trängre o trängre. Har sjuka sendrag i vader o tår på natten.. INTE helt kul att hoppa upp o dansa nattetid då krampen sätter i.. benen bär inte o mitt låga bltr gör att man tippar in i väggen då man reser sig för snabbt. Rätt spännande. Konstigt att M kan sova då jag studsar o svär eder över smärtan..

Imorgon är det seminarium o som vanligt är jag ruskigt dåligt påläst.. Får hålla tummarna att det går vägen ändå.

Har planer på o gå o se "Flickan som lekte m elden" i helgen, premiär imorgon. Skulle vara rätt nice att gå ut o käka o sen gå på bio, kan tänkas dröja innan man kommer iväg sedan lilla liten är född..

Det var två det..

Publicerad 2009-09-15 20:52:15 i Allmänt,

Har nu skickat in de två första uppgifterna på kursen.. Bara två kvar.. O en liten liten gruppuppgift som är rätt enkel. Håller nu tummarna för att seminariumen på fredag och måndag ska gå hyfsat ok, lite svårt att plugga lagar men farmakologin är lite mer spännande..

Har provat spikmatta ikväll för första gången! Uppe på Jala..Tror det kan vara rätt bra det där, får ju igång cirkulationen lite.. eller så berodde blodgenomströmminingen i kroppen på husägarnas alltid lika gemytliga ordväxlingar.. ;-) Love it!!!

Söndag

Publicerad 2009-09-15 13:46:42 i Allmänt,

Idag har jag varit flitig som bara rackarn! Kickade igång med en badrumsstädning som innebar skurning från golv till tak, hade lejt in en barnarbetare som gjorde allt arbete under en meters höjd. Mycket tacksamt att mamman slapp krypa på golvet... Lite kul att sonen tycker det är superkul att städa.. Nån liten gen som trätt fram helt otippat.. Har även dammsugit klart överallt o gjort ren fläkten, så nu är det fint ett tag igen.



Kvällen har inneburit en massa pluggeri, ska ju in med två uppgifter senast torsdag o som vanligt är jag ute i sista minuten. Har nu ordbajsat ihop en uppgift om Juridik o nu kvarstår den om farmakologi. Men den tar jag imorgon. Måste ju spara på nåt kul..

Gårdagen bjöd på rally på Södra, rätt kul men Martin fick andra kompisar så då kunde jag o Ida smita t bästaste Anna-Karin i Matfors istället. Där jämfördes graviditetskrämpor o bebissnackades det hela em o sen blev vi bjudna på delikat middag då alla boysen kom åter från rallyt. For hem vid 20 för o plocka upp Gurra som varit o slaktat älg med pappan (hade föreslagit att han skulle stoppa fileéerna i fickan men han måste ha glömt det...)

Nu är det dax att hoppa in i duschen o sen i säng. Ny dag imorgon o nya friska tag! Ska var på skolan på fm förhoppningsvis, om det inte är alltför full huggning på jobbet.. Får se hur det går att jobba i veckan, rätt truligt att röra sig nu.. O ont skulle jag aldrig erkänna att jag har. Har inte har inte har inte! Bara att bita ihop två ynka arbetsveckor till nu.. Det måste ju bara gå!

Nära nu..

Publicerad 2009-09-14 21:14:17 i Allmänt,

Har nu börjat min näst sista vecka på jobbet... Känns både sorgligt o härligt.. Vet ju att jag inte kommer tillbaka till min arbetsplats sedan för den tjänsten ska ju upphöra att finnas.. O det gör det hela lite tyngre. O eftersom jag jobbar med äldre förstår jag ju att många kommer att vara borta av naturliga skäl om en inte alltför lång framtid. Har vissa som betyder lite mer för mig än andra o det är med tungt hjärta jag nu säger tack för mej till dessa underbara människor.

O samtidigt känns det helt fantastiskt att snart ha förmånen att få vara hemma ett par veckor innan det är dax för liten bebis att komma till världen!! O det går så himla fort att snart ligger det en liten en där i spjälsängen o snusar... Längtar!!!!

Nu ska jag umgås lite med kärleken som sitter i soffan o dinerar i sin ensamhet. Mysmys!!!

PS Skickar en varm tanke till Henke som fick en älg framför motorcykeln igår kväll o för närvarande ligger nedsövd i Umeå.... kram till honom o hela hans familj!!!!!!

Take care!!!

Hmmmmm

Publicerad 2009-09-10 08:02:05 i Allmänt,

Är väl på tiden o göra som alla andra o börja fundera på det här med svininfluensan.. Tycker att det är aningen uppstressat men med tanke på att ingen verkar egentligen veta nåt säkert så blir det kanske så här.. Slut på handsprit är en konsekvens o det är INTE bra att vi som jobbar inom vården och faktiskt verkligen behöver inte kan få tag idet. I vardagen behövs inte handsprit utan det räcker gott och väl med tvål o vatten vilket många från smittskyddsinstitutet försöker få ut till allmänheten. På tåget från Stockholm satt en mamma med en liten bebis o spritade bebisens händer flera gånger under resan, makabert med tanke på att bebisen satt i sin egen bilstol alternativt mammans knä... Tror riskerna med att ta bort den naturliga bakteriefloran är avsevärt större...

Ang att vaccinera sig eller inte är oxå en stor fråga. Jag anses ju tillhöra en riskgrupp som är gravid MEN ingen vet hur vaccinet påverkar det ofödda barnet eller mig i det långa loppet. Ändå rekommenderar Socialstyrelsen ALLA att vaccinera sig. Jobbigt om de märker om ett par år att det här var ju ingen lysande idé, gav ju andra skador istället..



O sist men inte minst så är det som en del redan vet besöksförbud på sjukhuset nu. Tom på förlossningen så släpps inte pappan in om han visar "influensaliknande symtom".. Hmm.. O med tanke på att de liknar en förkylning o att de flesta får en släng av det så här på höstkanten så är risken att det kommer att bli många pappor som kanske missar sitt livs största upplevelse pga detta. O om man som mamma visar influensaliknande symtom, ska man föda på parkeringen alldeles själv då? Annars kan man ju smitta andra mammor eller personal.. Får nog börja fundera på en hemmaförlossning.. Har ju några sjukvårdskunniga i bekantskapskretsen så en liten liten förlossning måste ju vara en baggis!! Eller hur??

090909

Publicerad 2009-09-09 15:33:12 i Allmänt,

Speciellt datum idag.. En dag då man kanske ska göra något som man alltid minns.. Följa sitt hjärta, göra nån förändring eller något annat som man alltid drömt om..



Jag kommer kanske att minnas att det var första gången någonsin som jag fick visa mitt körkort o blåsa i alkotest då farbror Blå stoppade mig i Indal. Sicken himla tur jag var nykter o bältad!! Tror dock att de kommer att få en eller annan drucken förare i sitt nät under dagen....

Två veckor o två dagar kvar nu till ledighet.......... Sen ska den lille sprattlande krabaten strax vräkas!

Stockholm

Publicerad 2009-09-06 21:15:00 i Allmänt,

Ja då var vi hemma igen efter en helg i Stockholm! Tågade ner i fredags o var nere vid fyra. Kvällen bjöd på lite shopping t Ida o sedan middag tillsammans hela klanen, gottigt! Kvällen blev inte vidare sen då alla var trötta efter en arbetsvecka o resdag..





Lördagen blev solig o fin o vi for ut till Gröna Lund där alla utom mor o far uppsökte nöjesfältet. För en väldigt havande kvinna blev det inte så mycket karuseller men däremot smygåt man en hel del brända mandlar då övriga var upptagna med "Vilda musen".. Lite kul ska man väl ha..








Tillbaka på hotellet så skålade o uppvaktade vi världens bästa mamma lite smått så här i förskott. Tycker det är väldigt behändigt då födelsedagsbarnet tar med sig samtliga till Stockholm en helg, inte helt fy skam! Tackar vi för av hela vårt hjärta!!









Hemma i lilla, men ack så kära Liden igen så for vi till Jala o checkade av helgens kattvaktande. O där uppe hade det minsann börjat hända saker! Tommy såg ut som en liten pojke i en godisaffär där han satt i en jättetraktor o skyfflade runt sten o lera för fulla segel, här planeras det tydligen för husbygge!! Snart visslar det till så står det faktiskt ett hus där uppe på höjden!! Heja heja!!

Nu ska jag plantera rumpan i soffan o se kvällens seriestart om nåt otäckt virus, förstår ju hur angenäma mina drömmar kommer att bli inatt.. Drömmer ju redan helt sinnessjuka saker så att man funderar hur man är funtad egentligen...

Mot huvudstaden!!

Publicerad 2009-09-03 19:29:00 i Allmänt,

Imorgon bär det iväg mot den stora staden! Kl 10 går tåget o det ska bli så himla mysigt att fara iväg allihopa! Fixade massa små pajer igår med svamp, bacon o lök, blir säkert en alla tiders matsäck! Ser nu fram emot lite strövandring i Gamla stan o ev Vasamuseet. Skönt att bo på hotell ska det oxå bli o ser verkligen fram emot frukosten!! Får väl passa på att frossa då med tanke på mina svårigheter att äta på kvällen :-/

Idag har jag haft full huggning på jobbet, uppdrag i alla ändar av området o även ett planerat MVC-besök mitt i alltihop.. Som vanligt sker allt samtidigt så idag har ambulansen fått upp statistiken igen. Tack för att ni finns!! På ett av mina besök idag så fälldes en fullkomligt underbar kommentar av en mycket tacksam och nöjd herre:
- Hade jag inte haft så dåliga löständer så hade jag kysst dej jänta!!
Såna kommentarer får mej att älska mitt jobb ännu mer!!



MVC-besöket gick snabbt o bra, bara finfint med mej o magen! O nu är det dax med besök varannan vecka så det verkar närma sig...

Ooops, redan onsdag

Publicerad 2009-09-02 15:06:33 i Allmänt,

Kära nån vad fort det går! Hinner inte riktigt med längre, ja hinner inte alls med kan man lugnt påstå med tanke på allt som händer runt byarna.. ;-) Men livet rullar på o det är ju härligt!! Huvudsaken att alla landar lycklig till slut!!!

I måndags blev jag skolflicka igen! Är klassad som rätt sinnesjuk som gillar att plugga men det är väl lika bra o jag har ju inge vettigare för mig. Var iaf riktigt nice o kulast av allt var att både Anna o Lena från grundutb. oxå läser denna kurs så vi får nu förmånen att vara skolkamrater igen!! Terese har avancerat lite mer o är nu lärare på miun (!), måste säga att hon är en tuffing men är det nån som fixar det så är det hon. Duktig o härlig tjej det där!!



Igårkväll lurade jag ut Jannice till skogs o jagade lite svamp, hittade litegranna smått o gott o hon var så duktig o hittade alldeles själv gula kantareller! Stadsbruttan lär sig! O som den björnrädda tjej hon är hördes hennes ljuva stämma ständigt mellan granarna o ibland var hon väldigt nära då frossan blev för stor... Var ruskigt sugen att skrämma henne i skogen men är rädd att jag skulle fått gå hem då...



Ikväll finns stor risk för en sovkväll.. Är återigen sååååååå trött på kvällarna ( o dagarna o nätterna...) skulle nog kunna sova jämt. Ska även fixa med lite matsäck inför Stockholmsresan på fredag då vi, mamma, pappa o syster m fam ska åka tåg till huvudstaden o ha en riktigt "bara vara" helg o mysa. Längtar!!

O nu är det bara tre veckor o en arbetsdag kvar t ledighet................Like it!!

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela