Cattas liv och tankar

Välkommen 2013!!!

Publicerad 2012-12-31 15:21:56 i

Då avslutar vi snart året 2012 med bubbel i glasen
Se bara till att ni inte bli alltför i gasen...
så är jag säker på att ni ett trevligt nyårsfirande får!!
Önskar er alla ett riktigt fint och härligt Gott nytt år!!!
 

Snöbus

Publicerad 2012-12-30 13:38:36 i Mitt liv som mamma,

Igår var det ett riktigt busväder på dagen, snöade och blåste.. Vi höll oss inne och hade turen att få en hel hög mysiga besök! Så himla trevligt! På kvällskvisten medan steken gonade till sig i ugnen gick jag o Lisa ut och njöt av en härlig vinterkväll. Riktigt milt väder och vi fick till en fin liten ljusgrotta. Gick sedan nöjda in efter lite pulkrace och "sladd" med snowracern, härligt! Så det var inte helt kul att vakna imorse till plusgrader och regn... Lite mera vinter vill jag nog ha.
 

Två dagar kvar...

Publicerad 2012-12-29 13:18:30 i

Ja då närmar sig årets slut obönhörligen... Summa summarum har det väl varit ett bra år. Men jag har varken blivit rik eller smal så man får väl fortsätta hoppas på mirakel :-)
 
Julhelgen har varit lugn och skön, firade  julafton hos Anki o B-O tillsammans med Naimy. Himla trevligt! O Tomten hittade igen hos där borta, sicken tur! På juldagen for vi ner till syster med familj och firade julafton nr två efter att ha hämtat upp stora barn hos sin pappa. Även mamma, pappa o Karin var där tillsammans med oss. Massa mys och god mat igen o då vi skulle fara hemåt igen så stannade Lisa kvar hos kusinerna över natten.
 
Har sedan jobbat tre dagar och laddar nu inför jobb söndag och nyårsafton men sen vankas en hel veckas ledighet!! Ska bli grymt skönt! Känner mig lite slut som artist..
 
Bjuder på lite bilder från veckan som gått!
 
Självklart ska det dansas runt julgranen!
 
Julstrumporna på plats....
 
 
Julröda damer på väg att fira julafton!
 
Nu kommer det minsann en rödklädd herre därute...
 
Tack snälla Tomten för alla klappar!
 
Julfirande nummer två med kusinerna!!
 
     
O Bredsandstomten hittade oxå igen oss, tryggt i syrrans famn..
 
O klappar hade han till alla!
 
Sparktur på jullovet med mormor och kusinerna. Härligt!
 
 

Dan före dopparedan..

Publicerad 2012-12-23 11:38:00 i Jul jul strålande jul,

Tre dagar ledigt innan julafton har varit väldans lyxigt! Stökade undan julshoppingen i fredags tillsammans med Gustav. Valde att åka in till stenstan och det kändes som ett mycket klokt val.. Lagomt med folk, skön stämning och julmusik på gatorna. Mysigt!
 
Igår klädde jag o Lisa granen, så nu står den här och sprider julkänsla omkring sig. Så fint så.
 
Parkerade sedan i soffan framför Die Hard 2, vet inte vad jag har för diagnos men jag gillar verkligen de där gamla igenkännbara amerikanska filmerna som Dödligt vapen o Die Hard som jag sett hundra gånger.. O för att inte tala om den svenska klassikern "Tomten är far till alla barnen", skrattar så tårarna sprutar varje gång jag ser den! Helt Underbar! Julhelgen är verkligen reprisernas tidevarv så det kanske är därför jag känner mig så ohämmat trygg o lycklig då jag kryper upp i soffhörnet och precis som "Grevinnan och betjänten" förnöjt suckar;
 
The same procedure as last year?
The same procedure as every year...
 

Lediga dagar stundar!

Publicerad 2012-12-21 10:14:00 i Vardagslyx,

Startar upp fem dagars ledighet med ett telefonsamtal om att jag har blommor att hämta från mina fina arbetskamrater! Blir verkligen glad i hjärtat av den här vackra buketten! Tack!!
 
Laddar nu för en tripp till stan, ska åka då stora barn kommer från skolan. Bojkottar Birsta och far in till stenstan istället, mera lugn o ro där... Misstänker nämligen att fler än jag ska införskaffa julklappar och julmat så här på löningsdagen.. Lämnar in lilla skrot hos morfarn så slipper hon vara med o trängas iaf.. O då jag sa att hon nu skulle vara ledig länge från förskolan och att även de skulle vara julledig så tittade hon på mej och sa med besviken röst:
 
- Men nu blir jag verkligen förvånad!
 
Så då vet ni det alla fröknar, Lisa tycker ni gott kan jobba jul så hon får vara där o leka, rätt bra betyg :-)
 

Hej mitt vinterland!

Publicerad 2012-12-16 19:20:13 i Mitt liv som mamma, Vänner,

Idag for vi ner till Sunnås en sväng på eftermiddagen. Martin startade upp skotern och Lisa tog säsongspremiären på längdskidorna - så duktig så! Efter utevistelsen så blev det hemmagjord pizza och paltkoma i soffan en stund innan vi styrde kosan hemåt igen. Skön dag!
 
Photo: Säsongspremiär!
 
Igårkväll var vi bjudna på middag hos fam Unander. Fantastiskt gott och fantastiskt trevligt! Som brukligt åkte kortlekarna fram och det blev två parti "Stegestegetriss". Vem som vann? Jag såklart!! (ok ok ok, Jörgen vann kanske första omgången men det är väl sista som räknas..) Stretade oss hemåt i djupsnön frampå nattkröken med Lisa väl instoppad i en sovsäck, sött sovande totalt ovetande om att hon var ute och åkte vagn mitt i natten... Behändigt! Att hon dessutom sov till halv tio idag gjorde inte saken direkt sämre...
 
 
Photo: Livet på en pinne :-) vin, kortspel o fina vänner!
 
Imorgon är det ny arbetsvecka. Julen närmar sig obönhörligen. Men eftersom vi inte har så himla uppstyltat på jul så känns det bara mysigt. Ska ner till stan på fredag och fixa julklapparna till barnen. Köper endast julklappar till mina egna barn så det är rätt snabbt gjort. O tror bestämt jag ska lägga fram en ny "to do lista" till Martin.. Han har ju bockat av allt på den förra.... Få se nu... Skaffa gran, städa, tvätta, göra julskinkan, ta upp lite tomtar... Tänk vad glad han ska bli!

Blott en dag

Publicerad 2012-12-15 17:22:00 i

Då man läser i media om gårdagens skolmassaker i Connecticut så vill man bara låsa in sina barn och aldrig någonsin släppa ut dem i den hårda verkligheten igen. Att nås av beskedet om att det skjuts på sina barns skola är så vidrigt hemskt att det inte ens går att föreställa sig känslan..  att dessutom förtvivlad stå utanför skolan och se alla andra mammor och pappor förenas med sina barn men inte få se sina egna komma utspringandes och rusa in ens famn är så fruktansvärt att det går inte ens att tänka på.
 
Så jag läser, gråter och lider verkligen med alla drabbade. O jag kramar kanske mina barn aningen för hårt men jag vill bara förvissa mej om att de finns där. Idag och för evigt.
 
Älskar er!
 
Lilla skrot orkade bara inte höra på alla luciasånger i kyrkan i torsdags.....

12-12-12

Publicerad 2012-12-12 12:12:00 i

Självklart måste det ligga ett inlägg här idag kl 12.12.. Himlans bra med tidsinställda sådana!
Ikväll ska jag mumsa gröt med fina arbetskollegor och ha julklappsbyte på bokstaven "E". Givetvis med medföljande rim....Spännande!
 
Ha en bra dag!!
 
 
 

Fem snabba!!

Publicerad 2012-12-11 21:35:02 i

I helgen satt vi och pratade om vilka fem saker i fem olika områden som bäst kan beskriva vem man är.. Vad man skulle välja om man bara fick välja en sak från varje område.
 
O då var det ganska självklart för mej att säga:
 
Bok: Sagan om Isfolket
Ätbart: Räkor
Drickbart: Vin
Musik: Magnus Uggla
Film: Sagan om ringen
 
Så tada! Där har ni mej i ett nötskal!
 
O även fast jag vet att ni inte gärna kommenterar (fast jag ser att ni är massor som läser...) så önskar jag o hoppas att ni lämnar en litenlitenliten kommentar på vilka fem saker som representerar just DEJ! Skulle tycka det var tokroligt så skriv för jösse namn!
 
 
 
      
 
 
 
 

2012-12-11

Publicerad 2012-12-11 18:15:00 i Mitt liv som mamma,

För fjorton år och ett antal timmar sedan var jag fullt och fast övertygad om att jag förmodligen alldeles strax skulle dö. Av plågor. Av smärta. Av ett något så djävulskt slitande inuti min stackars ömma livmoder. Men jag överlevde. Och klockan 14.21, då det onda lämnat kroppen så låg det plötsligt ett litet mirakel i min famn.
 
En fantastiskt fin och helt komplett liten flicka. Mitt allra första barn, min dotter. Känslan där och då var helt magisk, och jag kände verkligen att nu fanns det någon som man utan att blinka skulle offra sitt liv för.
 
Idag fyller hon fjorton år. Fjorton år!!! Vart de åren har tagit vägen kan jag inte svara på men framför mej nu står det inte en liten flicka längre. Utan där står en snygg tjej, en fin människa i ett snart vuxet format. O jag blir både lite rädd och stolt. Vill ha kvar henne sittandes i mitt knä ivrigt berättande om det hon varit med om under dagen samtidigt som jag känner hennes styrka av att kunna stå på egna ben.. Ena foten är redan lite trevande på väg ut i vuxenlivet.
 
Jag önskar henne en underbar födelsedag och jag önskar verkligen att hon hela livet ska känna att jag finns här. När som helst, för vad som helst.
 
Älskar dej!!
 
 
 

Tjejmys!

Publicerad 2012-12-07 17:32:00 i Mitt liv som mamma,

Ikväll lämnar vi tjejerna hemma o går o käkar god mat! Himlans trevligt!
Perfekt med en storasyster som tycker om att tjäna en slant på att passa den lilla...
 

Hmmm...

Publicerad 2012-12-06 20:36:00 i Mitt liv som mamma,

Kan eventuellt hända att jag var aningen disträ då jag gick hem med Lisa från förskolan i eftermiddag...O kan eventuellt oxå ha haft sinnessjuk tur som inte ramlade och slog ihjäl mej på vägen hem...
 
 

Grand finale!!!

Publicerad 2012-12-05 22:10:47 i

Ikväll var det dax för finalen i  "Halv åtta hos mej". Kvällens värdinna var Anna som bjöd på en väldigt god "70-tals meny". Älskade förrätten, vilken faktiskt oftast har varit min favorit i samtligas menyer (ostsoppa, sparisspannacotta, laxtoast, räkcoctail m avocado..mmmmm!). Har som vanligt under de här veckorna haft en väldigt trevlig kväll och fått njuta av sagolika måltider! Trerätters o vin mittiveckan.. Lyx deluxe!
 
Men det roliga har även ett slut.. Det var slutligen dax att räkna ihop rösterna...
 
O det var med en ganska överlägsen seger som Yvonne kammade hem både äran och fyra flaskor vin!! Väl värdig vinnare!! Så stort GRATTIS till dej Yvonne!! O nu är det bara att börja fila på vårens menyer... För det här var alldeles för roligt för att vara slut.. Vi är påét igen!! O kanske, kanske vi skulle ha bjudit in Helge Skoog också hit upp till Lidenskogarna.... Hmmm..
 

Nu blir jag vacker...

Publicerad 2012-12-04 18:41:23 i

 
Små tomtenissar måste också göra sig lite extra fin nu då det närmar sig jul.. Tur att det låg lite läppemoj i den lilla handväskan...

Apropå glesbygd...o låta hela Sverige leva..

Publicerad 2012-12-03 21:44:00 i

Som med all sannolikhet ingen har missat så bor jag i Liden. Liden är en liten by som ligger ungefär fem mil ifrån Sundsvall (dryga 40 mil norr om Stockholm för er som inte vet vart Sundsvall ligger och än mindre Liden... O Nej, det går INGA isbjörnar på gatorna, vi åker inte skoter till jobbet och vi vet faktiskt vad Prada är).
 
Vi bor alltså i glesbygd. MEN till saken hör att vi trivs med det. Inte bara för att det är fantastiskt vackert utan vi har även en superbra förskola med trygga fröknar, en bra grundskola med höga nationella resultat där ingen elev riskerar att gå genom hela skolgången utan att bli sedd, vi har en bra vårdcentral, ett apotek, ICA, bank, mack, Wärdshus, ett flertal lokala firmor som tex snickare, medicinsk fotvård, frissa, presentbutik, blommor, rörmokare mm mm.. Vi har en Bystuga med turistinformation, idrottsförening, skoterklubbar, ishockey för barn.. Vi har för guds skull Vättaberget!  Det mesta som man rimligtvis kan behöva med andra ord.
 
Men det är inte utan att man blir lite mörkrädd då man hör att "de" nu är ute efter att dra in på den kollektiva trafiken på landsbygden..Busslinje 30. Må så vara att det inte är vinstdrivande på något sätt, men vi måste få ha bussen kvar! Det är otroligt viktigt för våra ungdomar, för våra äldre, ja för hela vår bygd. Jag vill att mina barn ska kunna fortsätta gå på aktiviteter i stan, hälsa på kompisar efter skolan, åka till grannbyn o käka pizza eller gå på biblioteket och göra allt annat som de gör idag. Det skulle bli väldigt svårt att upprätthålla eftersom de flesta föräldrar har ett jobb att sköta.
 
Så snälla söta politiker, blåa, röda, gröna eller vilken färg ni nu har, stå upp för det ni alla en gång sagt. Låt hela Sverige leva! Glöm inte bort att det faktiskt finns äldre, barn, ungdomar, ja människor i alla åldrar, som faktiskt en gång har valt att leva sitt liv på landet. Av en enda anledning, genuin trygghet. Gör det inte så svårt för oss att bo kvar.. Ni kan väl pilla bort någon tåglinje istället... De går ju ändå så sällan då de egentligen ska gå så ingen kommer säkert att märka nåt.
 
Tack för att du tog dej tid...
 
/Catharina
 
 
 

Hemma i soffan är också rätt ok!

Publicerad 2012-12-02 21:34:22 i

Haft ett himlans trevligt dygn i staden! Vi har ätit gott, druckit gott, shoppat, ätit gott och just ja, sa jag att vi ätit gott också? Började med att checka in oss i en mindre svit på Knaust (jourusåatt...) sen klackade vi genom drivor av snö till Jops där vi åt god lunch med vin till. Efter det blev det lite shopping innan vi vände åter till hotellet för lite lugn o ro innan det var dax att äta middag, Tapas på Saffran. Tokgott!!! Avrundade kvällen med ett glas vin o mysigt häng på Bishops innan vi gjorde kväll. Märkligt att då man väl har chansen med en pubrunda så sitter man mest bara o funderar på när det är legalt att gå och lägga sig... Inga krogråttor direkt.. Men desto piggare var vi i morse då det vankades hotellfrukost!
 
 
Mysigt med all snö!!
 
 
Idag hämtade vi igen vår efterlängtade lilla skrot som varit hos farmor o B-O i flera dagar, verkade inte ha gått någon nöd på henne heller... Så nu är ordningen återställd och vardagen närmar sig igen.. Tillbaks till soffhörnet, Lisa sover sött i sin säng o fina stora barn kommer imorgon.. Vad himla bra jag har det!!! 
 
 
 
 
 

Vår nya tradition

Publicerad 2012-12-01 10:24:00 i

Förra året vid första advent så hade vi bokat en natt på hotell Knaust. Shoppade julklappar, tog ett glas vin,shoppade lite till och gick sedan tillbaka till hotellet för att kamma till oss inför middag på Saffran och en liten pubsväng. Tyckte detta var så otroligt mysigt att vi då bestämde att det här måste bli en tradition...
 
Så efter att ha bytt arbetshelg (Tack snälla, snälla Maria!!) och fixat barnvakt så ska vi snart återigen bege hos mot staden för att checka in på hotell Knaust och njuta av en natt på stan!
 

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela