Cattas liv och tankar

En dag

Publicerad 2013-10-31 21:23:25 i

Smyger upp med en obekant gammal kropp ur sängen, den kan verkligen kännas som närmare hundra ibland..

Funderar en stund över det vita spöket i spegeln som har ögonen fulla av sand

Jobba på hela dagen, går i rasande takt. Vara glad o kunnig och försöka ha koll på allt..

Snabba sig hem, hämta på dagis, fixa mat, läsa läxor, städa och plocka undan överallt

 

Dessutom tvätta, ta hand om disken, sopsortera och avmaska katten

Måste nog även handla, tanka bilen o hjääälp är det redan natten?!…

Komma ihåg födelsedagar, utvecklingssamtal och föräldramöten kors o tvärs..

Inte undra på att det känns som om min hjärna sjunger på sin sista vers.

 

Att torka snoriga näsor,  bädda rent i sängar,  frosta av kylen och hota om datorförbudet

gör att man blir tröttare än tröttast och ingen ork finns kvar till något barnförbjudet

Men tänk om det kunde vara så att disken direkt hoppar på sin plats, gnistrande ren

Att tvätten doftar friskt och var sorterad i garderoberna åt var och en

 

Maten var färdig, lagad av konstens alla regler och full av antioxidanter

o hemmet skulle vara städat och fint, fullkomligt presentabelt för alla slags pedanter

Då skulle nog den här kvinnan bli som en piggare tant ung liten spätta

och sannerligen skulle det kanske kunna orkas med lite hetta

 

Men den tiden kommer säkert, det tror jag nog, ja jag håller mina tummar

och om inte annat så förgyller den ljuvliga visionen mina drömmar…

 

 

Höstlov!

Publicerad 2013-10-30 21:44:28 i

 
"Rock on"!!! Brudarna kanske sitter likadant om dryga tio-tolv år.. Fast utan vakande föräldrar (ve o fasa...)
 
Haft förmånen att ha varit ledig tre dagar den här veckan. Riktigt, riktigt skönt! I söndags styrde heeeela familjen kosan mot Stockholm för en tur med Cinderella tillsammans med familjen Unander. Bussresan ner bjöd på galna upptåg av makalösa medpassagerare, kändes fläckvis lite som vi var statister i en riktig buskis... Med alla ingredienser...
 
Men kryssningen blev väldigt lyckad! God mat, goda drinkar, härliga nöjda barn och ungdomar och riktigt bra väder! Var lite skraj att "Simone" skulle vilja umgås med oss ute på havet men som tur var slapp vi hennes sällskap...  Måste säga att det är ett rätt billigt nöje (om man räknar bort Taxfreeshoppingen....hrm.. ooops, I did it again..) att åka en hel familj på kryssning. O förstå vilken kvalitetstid det är att umgås så tätt i ett helt dygn! Inte för att Ida var helt övertygad om det mysiga med alltihopa (speciellt inte med den sex timmars långa bussresan sittandes bredvid mamman..) men jag tror bestämt hon var tvärnöjd med resan i slutändan.
 
Tackar alla inblandade för en tokmysig tripp, fantastiskt sällskap och nya fina minnen!! Love u!
 
Lisa resklar, mycket förväntansfull!!
Finaste ressällskapet!! 
Ser ni! Ida riktigt lyser av lycka!!
Mer kvalitetstid mor/dotter.....
Mumsig buffé! Potatisen var bäst enligt Lisa.. Bättre än glassen.
¨Så här glad blir man av jordgubbsdrinkar!
Världens lycka att få kramas med Bart Simpson!
Fina flickor Unander!
Busiga ungar......
.... världens bästa!!! Mina tre hjärtan!!

 
 
 

Psst..

Publicerad 2013-10-26 15:44:48 i

Nu är jag ledig i fyra dagar! Lite höstlov med alla onger ska bli tokskönt! Startar upp med en Cinderellakryssning imorgon tillsammans med finfina vänner! Hoppas bara att den utlovad höststormen över Östersjön väntar en aning innan den slår till...
 
Men ikväll uppvaktar vi kära mor som fyller år och har den stora äran att få bjuda hela klanen på middag! Perfekt födelsedagsfirande tycker jag! Speciellt eftersom jag jobbat och slitit hela långa dagen!
 
 
GRATTIS!!! ( Här med lilla Lisa som då var alldeles sprillans ny!)

Sju månader!

Publicerad 2013-10-21 20:13:34 i

 
Har nu varit anställd som distriktssköterska på Lidens Hälsocentral i sju månader! Trivs fantastiskt bra och tycker att jag får lära mej nya saker varje dag, otroligt häftig känsla! Har sagt upp mig ifrån kommunen efter drygt tjugo (!!!!!!!!!!) års tjänst, kan ju fundera om man blev anställd som sjuåring... Men så är det såklart inte. Närmar mig ju fyrtio med stormsteg, exakt fyra månader kvar.. O har faktiskt jobbat inom vården sedan jag som femtonåring fick jobba som sommarflicka på Rutsgården, och sedan dess var det klart. Jag skulle bli sjuksköterska! O tänka sig, jag har aldrig någonsin ångrat mitt val! Trots att man ibland får slita, tvingas göra svåra bedömningar, ta emot skarp kritik och dessutom inte har en alltför saftig lön så är det värt varje sekund! För i mötet med patienter så växer jag som människa. Jag lär mig ödmjukhet inför livet och alla dess vändningar. Jag lär mig respekt för alla slags livsöden och får jag bara förmånen att hjälpa en så är jag innerligt tacksam för det.
 
Jag älskar mitt jobb!

Kalasat färdigt!

Publicerad 2013-10-20 21:51:48 i

Ja då har vi firat vår bästa, härliga fyraåring i dagarna två.. Kan inte fatta att hon redan är fyra.. Fyller ju snart femton hon också..  Igår var det fullt ös från lunchtid till sena kvällen och idag har gratulanterna avlöst varandra hela dagen! Stojigt, roligt, mysigt och fantastiskt trevligt! Om det firas så här då man fyller fyra, hur blir det då man fyller fyrtio (som en viss person gör om fyra månader..)
 
Kanske tur att vi hade en ledig dag i fredags då vi var till skogen i lugn och ro och plockade lite trattisar och fikade varm choklad och smörgås.. Bara jag o Lisa och trollen..
 
Lisa tackar alla som kommit och firat hennes födelsedag! O nu försöker flickebarnet komma till ro efter en massa kärlek, många mysiga kramar och fina presenter, inte helt lätt verkar det som! Törstig, kissis, kramsjuk, av med täcke, på med täcke, bort med nalle, dit med nalle.. Dock väldans nöjd med sin roliga kalashelg! Måste vara underbart att vara fyra år och älskad av så många!!
 
 
 
 
 

Stockholm Stockholm

Publicerad 2013-10-17 14:44:06 i Vänner,

Japp. Stockholmshelgen överträffade alla förväntningar och det är bara att inse att vi inte alls är ett gäng pensionärer på turné utan ett gäng unga käcka medelålders partypinglor och partynissar i våra allra bästa år! För herreguuuuud vad vi har skrattat! O ätit! O druckit! O det är inte förrän nu jag har hämtat mej så pass att jag kan skriva en rad eller två.. För så fort jag tänker på hur fantastiskt vi har haft det så måste jag skratta sådär gällt hysteriskt och LYCKLIGT och sedan slå mej på knäna o ta mej för pannan, o då går det ju inte att skriva något vettigt...
 
 
Laddade brudar på tågstationen!
 
Foto: Snygga bruttor på äventyr ;-)
God mat, goda drinkar och fantastisk service på Kellys bar!
 
 
Bänkade, förväntansfulla och uppsjungna inför "Rock of ages" (till raden framför oss stora förtret...eller de kanske tyckte vi sjöng fint, ljuvt niostämmigt som bakgrund till alla låtar, vad vet jag...)
 
 
Nöjda och fyllda av rockigt lyckorus efter en enastående föreställning! Kan lugnt säga att det levererades 80-tals rock på allra bästa sätt!
 
  Foto: Myyyyyyyyyyyyys <3
"Aftermusikal"-runda på Söder... Hjälp! Vad roooooooligt!!
 
Foto: Men hoppsan vad trevligt vi har!!!
 
Kan bara konstatera att jag har världens bästa omkring mig, att Stockholm är fantastiskt, att jag älskar musikaler (och goda drinkar..) och att efter en HELT underbar helg med alla ingredienser för att tanka positiv energi så inser jag att detta har vi inte gjort för sista gången!!!
 
PS! Hett tips... Vet ifrån en rätt säker källa att det är någon som fyller typ 40 nästa år och att typ Flaschdance har premiär typ nästa år.. Ifall någon funderar. Typ...

Härliga hösthelg!

Publicerad 2013-10-06 20:25:02 i Underbara höst,

Ännu en dag i svampskogen! Bästa stället att tillbringa en ledig dag enligt mej! Hittade mängder med trattisar så nu har vi fulla förråd och kan dela med oss av härligheterna! Vis av förra helgens svamputflykt (då Camilla blev aningen upprörd över att jag råkade få ett astmaanfall mitt i skogen och astmamedicinen låg i bilen i Indal..ooops..) så hade jag med mej både astmamedicin och Martin till skogen idag. Camilla hotade nämligen med att hon aldrig ville vara med mej i svampskogen igen om jag skulle hålla på så där.. Märklig syster..
 
Men idag gick det bra, kunde både andas och plocka massor av svamp! Perfekt!
 
 
På vägen hem svängde vi upp på Vättaberget och det är bara så att hur många gånger jag än är där uppe så slås jag alltid över vilken fantastisk utsikt det här!! Magiskt! Vi bor i en vacker bygd!
 
 
Efter svamputflykt och vackra vyer bjöd jag helt sonika in oss på middag uppe på Jala. Tyckte det var alldeles lämpligt efter en dag i skogen. Inte helt säker på att kvinnan i huset tyckte det var lika lämpligt efter att ha varit på 40-års fest på andra sidan skogen och hon såg fläckvis rätt krum ut där vid bordet... Men vi var mycket belåtna, både med maten och sällskapet!
 
Imorgon måndag igen! O nu gott folk går vi på allvar in i nedräkningen mot helgens tripp till Stockholm och "Rock of ages". Ska bli sjukt kul!!
 
Bild från förra årets musikalupplevelse, då i London!!
 
 

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela