Cattas liv och tankar

Lisa förmanar...

Publicerad 2012-03-31 10:12:28 i Allmänt,

-Mamma! Ta på dej trosor på en gång för annars kissar du på dej!



Himla tur att hon sa till innan jag hann iväg på kalas!!

Fredaaagsmyset!

Publicerad 2012-03-31 10:04:46 i Allmänt,

Sicken fredag!

Drog iväg kl 10 och lämnade in lilla till mamma. For sedan till Birsta och handlade mat och dryck till påskhelg och efterföljande Årehelg. Kl 12 var det tid hos frissan för mej och sedan droppade storbarnen in och fick vinterpälsen bortklippt. Nystylade och snygga for vi åter till Birsta där jag fortsatte att tro att jag är pojken med guldbyxorna och summan för dagen blev ungefär likamed en veckas charter till solkusten inkl allt.... Billig dag..

Avslutade en toktrevlig dag med hämtad thaimat, lite rött och "Hitta Nemo" tillsammans med finbarnen i soffhörnet.

O Lisa lärde sig av storasyster att man tydligen inte ska vara med på bild..


This is my day....

Publicerad 2012-03-30 13:30:44 i ,

201203301926 (MMS)

Ja här sitter jag o ska bli vacker! Har redan hunnit med att handla påskmat o påskvin så nu var det rätt skönt att bli lite ompysslad av gulliga Sandra!

Så blev det helg, igen.

Publicerad 2012-03-29 22:05:50 i Allmänt,

Haft trevligt kaffefrämmande i två omgångar ikväll. Först av goa Anna-Karin och då fick jag även äran att träffa krokodilen Torsten en snabbis, underbar liten varelse!! Sen kom Anna panna och fortsatte att förgylla kvällen och bjöd på lite skratt mitt i allt elände som hon råkat ut för. Himlans trevligt att få spontana kaffegäster! Mer sånt!

Imorgon på lediga dagen ska lilla skrot lämnas i mormor och morfarns ömma händer och sen blir det klippning o slingning av kalufs på mej, och sedan klippning av Ida o Gurra. Känns som om det är läge att försöka kamma till oss inför lördagens 40-års fest för bästa Anna-Karin i Matfors. Ska bli SÅ kul att ses! Då klippningen är överstökad blir det en sväng till Birsta innan vi plockar upp lilla skrot och beger oss hem för sedvanligt fredagsmys (läs: sova i soffhörnet efter ett halvt glas vin och fyra jordnötter...)


O måste säga att det är underbart att komma hem till ett nystädat hem och bara behöva sätta en vacker blombukett på bordet så är det fulländat! Vissa val känns mer rätt än andra... Tror bestämt jag är lite kär i Rut.

Ja då är det snart slut på veckan o måndagen närmar sig

Publicerad 2012-03-27 21:55:44 i Allmänt,

Jobbat måndag, tisdag. Ska jobba onsdag o torsdag. Ledig fredag. Helt ok vecka och helgen bjuder dessutom på en massa trevligheter med kalas av olika slag! Skulle vara rätt skönt att alltid ha lediga fredagar, helgen känns lite som extra semester då! O nu närmar det sig påsk med stormsteg, och sen bär det iväg till Åre! Hoppas bara det är snö kvar fortfarande då... Annars får vi väl glassa på verandan med en smaskig kaffedrink i solen, kanske funkar det med...Hehe, funkar nog klockrent.

Appropå ingenting...

Publicerad 2012-03-26 21:27:51 i Allmänt,

Vaknade inatt och var övertygad om att någon murat igen mina ögon. Fick bända upp dem med en kofot sedan jag famlat mig in på toaletten i ett kolsvart mörker... Gled sedan in på jobbet med ögon som liknade en blind konstnärs palett.. Gult (av Noviformsalvan) Rött (av själva ögoninfektionen) Svart (av Mascaran, totalt otänkbart att vara utan..trots att den frampå dagen hamnade mer under ögonen) Blått (vackra djupa skuggor runt hela håligheten). Jättefin. Verkligen. Jättefin.

Misstänker att mina nya studenter är djupt skeptisk mot sin handledare. Röögd och svart under ögonen en måndagmorgon. Infektion, jo tjena! Kanske var synd att jag skippade solglasögonen?

Fram o tillbaka

Publicerad 2012-03-25 21:13:13 i Allmänt,

Måste bara säga att det är ruskigt onödigt med en timmes mindre sömn. Så nu måste jag gå o sova BUMS för annars är jag helt väck imorgon.... Så därför sätter jag punkt. Nu.

VABBAR (Vård Av Busigt Barn...)

Publicerad 2012-03-23 10:25:33 i Allmänt,

Om barnet är sjuk och man måste vabba så borde då barnet få en liten kurs i hur man bör vara om mamman ska vara hemma...
  • Överskottsenergi godkänns ej. Barnet bör ligga still i soffan och vila så mamman oxå får en chans att hämta igen sej.
  • Frosseri i glass är ok om mamman oxå får en eller två..
  • Film är ok om mamman får bestämma.
  • En powernap sisådär två tre timmar efter lunch kan ej förhandlas bort.
Önskar nu bara att Lisa hade fått gå den här kursen innan hon blev sjuk....

Upp och ner

Publicerad 2012-03-22 21:47:33 i Allmänt,

Yes! Pengar tillbaka på skatten!!
No! Lilla skrot sjuk...
Yes! Förväntad fakturajustering inte så blodig som befarat...
No! Risk för dålig sömn inatt...
Yes! Haft en superbra ubildningsdag!
No! Närmar sig sommartid vilket innebär en timmes mindre skönhetssömn.. Ja ni förstår ju vilket elände...

O slutligen YES till att Martin fick vabba vilket betydde att han var hemma då jag kom från utbildningen, o då blev det hemgjord pizza o lite rött! Inget ont som inte har något gott med sig!

Onödigt.

Publicerad 2012-03-21 21:42:33 i Allmänt,

Sett fram emot en timmes total hängivelse åt doktor Snygg och co.. Men då har de naturligtvis kokat ihop ett "låtsasavsnitt" om hur det kunde ha varit. Bajs.

Kan själv...

Publicerad 2012-03-20 08:06:06 i ,

20120320_074231 (MMS)

Om inte pappan fixar frukost så fixar jag väl själv... O eftersom jag vet vad jag vill ha så tar jag det gottigaste. Ha!

Kanske har glömt att slå på hjärnan...

Publicerad 2012-03-19 21:54:13 i Allmänt,

Om man tänker att man ska bjuda folk på kaffe, man bläddrar fram dem i kontaktlistan, markerar namnen och skickar sedan iväg meddelandet.

Visst borde de väl begripa att man vill ha kaffesällskap trots att man skickar iväg ett helt tomt sms? Herregud, lite får de väl göra själva! Jag tänkte ju koka kaffe!

Är för vek...

Publicerad 2012-03-19 21:25:08 i Allmänt,

Så här på vårsidan så får Kalle Katt alltid för sig att det är god morgon vid 04-snåret.

Det.Tycker.Inte.Jag.

Har sagt i drygt en veckas tid nu att han ska få vara ute på natten så att jag får sova ifred.. För av någon outgrundlig anledning så är det bara mej han väcker. Men varje kväll då jag med stor beslutsamhet ska ta tag i den alltför tidigt ställda väckarklockan ligger han ihopkrupen i soffan och sover sååå gott och jag har bara inte hjärta att slänga ut honom. Men ikväll ska han ut!

Sådetså!



Lillgubben...Kallt... Mörkt. Ja vi får väl se...Verkar kunna curla katt också..

Finpost!

Publicerad 2012-03-18 22:00:03 i Allmänt,

 

Tycker det är fantastiskt trevligt att hitta en superfin mössa till lilla lilla Lisa i brevlådan!

Satt ju helt perfekt den här Hanna!! Duktiga du!

PS Ni kan ju totalignorera mjölet på klänningen så blir helheten lite bättre, men jäntungen hade precis tagit en näve mjöl o mumsat på - tydligen jättesmaskens... Är ju inte så haj på det här med modébloggeri o då glömmer man lätt att det är detaljerna som görét. Men vad vet man, kanske blir jättetrendigt med en bagarlook nu? 

Pimpeltävling i vårsolen

Publicerad 2012-03-17 19:05:21 i Allmänt,

Efter att ha portionerat ut alla ungar så for vi upp till Dackesjötjärn på pimpeltävling. O precis som jag hade lagt in en order om så gassade solen från en klarblå himmel. Hade dessvärre glömt att säga till om att det skulle vara vindstilla så bitvis blåste det rejäla vindar. Toktrevlig dag o massor av toktrevligt folk men tyvärr inget napp (inte för att jag pimplade men ändå...)


Efter pimplingen for vi ner och hämtade lilla skrutt hos mormorn och morfarn, hon hade haft det himla bra som vanligt! Nu ikväll känns det som om vi hade världens storparty igår så jag misstänker att det blir ett glas vin och sen grissovning i soffhörnet tills älskade storhjärtat kommer hem från sin underbara Spanienresan vid 23-snåret!!

Lääängtar!!!

Jag hjärta 01-or

Publicerad 2012-03-17 10:14:00 i Allmänt,

Kan lugnt säga att det inte är direkt någon konst att ha en hel skock 01-or som gäster!! Artiga, trevliga och supermysiga att umgås med! Men misstänker att det kommer bli en tidig kväll för många eftersom det var en sen kväll tätt följd av en tidig start på dagen idag.... Kan inte begripa varför de ska upp kl 06.30 en ledig lördag... Men jag tror de tycker det är värt lite extra trötthet för jag har hört många skratt ljuda bakom den stängda dörren det här dygnet!

Underbara barn!

(O de har godkänt att jag fick lägga ut lite bilder också.. Förträffligt bra!!)





O igårkväll, då en efter en kom utspringande från filmstunden och var skräckslagen men samtidigt stormförtjust över Zombiefilmen, fick jag plötsligt en otrolig förståelse för hur rolig föräldrarna i följande klipp tyckte att de var....

Helkväll!

Publicerad 2012-03-16 21:57:40 i Allmänt,

Haft en supermysig After work med toktrevliga kollegor på Lidens Wärdshus! Jättegod mat och mumsigt vin!! Gled in hemma som förstärkning till Martin som var ensam med alla barn vid 21 snåret men han verkade inte ens reflektera över att hela hemmet var fullt med fina onger... Fnissande och glada barn som är instängda i ett 40-graders varmt rum gör inget väsen av sig... För att ha dörren öppen är fullständigt otänkbart... Mamman kanske tjuvkikar då. O det kan eventuellt finnas en viss sanning i det.... Eventuellt.

Min mors stolthet!

Publicerad 2012-03-15 21:08:36 i Allmänt,

Kan verkligen förstå att min mammas hjärta svämmar över av stolthet över sin händiga dotter! Idag gick mina strumpbyxor sönder. Men självklart så löste den här kreativa och pyssliga dottern dilemmat direkt!

Voilá!




Säg vad som inte kan lagas med en häftapparat?! (eller silvertejp...)

Kunde inte låta bli...

Publicerad 2012-03-14 20:29:34 i Allmänt,



Passade på att göra en liten nostalgitripp och bläddra i Idas Fridatidning.. O kunde bara inte motstå att göra det här testet... O resultatet blev........

Han är tokkär! Sicken himla tur!

Jordgubbar och grädde!

Publicerad 2012-03-13 20:25:21 i Allmänt,

PERFEKT kväll! Först jordgubbar och grädde med lilla skrot och Gurra och sedan plingade det ett sms från Spanienresenären om att allt var bara bra! De hade shoppat i Madrid idag och sedan åkt buss till Trujillo till respektive värdfamilj. Mammas storhjärta!!


Mammas lillhjärta trånar efter gubbarna....

Jomenvisst

Publicerad 2012-03-13 15:50:14 i Allmänt,

Bara för att man har en värre "badhairday" än vanligt så ska det givetvis komma en fotograf precis idag och knäppa kort o göra ett reportage. Men va (o)trevligt.


Det blåser i träna idaaaa!

Publicerad 2012-03-13 08:07:29 i Allmänt,

Ännu en dag då det susar friska vindar runt stugknuten. Tur man står stadigt på jorden så man inte fladdrar iväg..

Den här veckan bjuder på en massa skoj! Först joppelijoppa, sen på fredag blir det After Woooork på bästa Wärdshuset med en massa härliga kollegor! Gillas jättemycket! O på fredag har jag även lovat Gurra att ha filmkväll för sin klass, vilket innebär att det kommer vara ca 13 st 10-11 åringar hos oss och jag är inte hemma... Hur tänkte jag där? Ja just ja, Martin är ju hemma! Vilken HIMLA tur! Muhahahahaha! O jag dyker ju upp och axlar min roll som ansvarsfull moder så småningom... 

På lördag vankas det sedan pimpeltävling på Dackesjötjärn och jag har redan lagt in en beställning på en strålande sol, största fisken och lyckliga barn (= lycklig mamma). O på kvällen kommer Ida hem från Trujillo.......Hurra!

Jag kan klara det här...

Publicerad 2012-03-12 08:54:35 i Allmänt,

Idag åker min lilla stora tjej till Spanien med fem andra elever och tre lärare. De är placerade hos olika värdfamiljer nära Portugals gräns och dit kommer de imorgon. Inatt ska de sova i Madrid. Herregud! Vad har jag lovat!! Är såklart jättenervös jätteglad att hon får den här möjligheten att se sig om i världen och lära sig en massa nytt.. Men herregud. Herregud. Herregud. Herregud.

Min bebis....

En sväng utanför bygränsen

Publicerad 2012-03-11 21:23:30 i Allmänt,

Som inföding är det viktigt att ibland få korsa Indalsälven och bege sig till Stora Staden. O för oss infödingar så är Stora Staden ett slags samlingsnamn för allt nedanför Kovland... Så idag har vi varit en sväng till Martins mormor o fikat, handlat i Birsta och avslutade sedan med ett restaurangbesök med ljuvlig thaimat inne i Stenstan! För det är även så att om man "liks" far till Stora Staden så måste man passa på att uträtta alla ärenden för den närmsta månaden...


Lisa sjukt fascinerad av vattenbrunnen...


Mums med thaimat, men maskarna (läs minimajs..) ville hon INTE ha...

Kalle Katt flirtar!

Publicerad 2012-03-11 12:49:27 i Allmänt,

Efter Bredsandarnas besök hos oss så tror jag Kalle Katt har gjort sitt bästa för att få dem att skaffa en till familjemedlem.....

Skotertur

Publicerad 2012-03-11 10:52:24 i Allmänt,

Igår tog vi en sväng med skotern till Storfinnmyra och gjorde lite varma mackor i smörgåsjärn, mums!! Jättevarmt väder och solen kämpade febrilt för att bryta igenom diset men den gick bet..Gjorde inte så mycket för det var en underbar dag på alla sätt och vis ändå! Hade sällskap av Jörgen och Agnes till Lisas stora belåtenhet. Älskar Agnes, o bus Jörgen. For sedan upp till Knyln och njöt av den otroliga utsikten och en varm och uppvärmd stuga. Riktigt härlig tur trots att jag hängde och slängde bakom Martin (som även hade Lisa framför sig..) som en otymplig ryggsäck på en ensitsdyna....









Kvällen bjöd på Melodifestival, chips och cocacola.. Men det kan hända att en viss person somnade sött i soffhörnet vid 21 snåret och vaknade sedan vid 03.. Perfekt tid att byta sovplats och sova vidare några timmar till..

Sportlovat

Publicerad 2012-03-09 17:35:24 i Allmänt,

Vissa dagar ÄR verkligen mer underbara än andra!!
Har njutit av underbart väder, toklyckliga barn (rätt så lycklig mamma och manligt sällskap oxå för den delen..), gott fika, gott kaffe och fantastisk pulkåkning!!! Sagolik dag!!



O elden fixade jag själv! Hade jag väntat på han som skulle göra upp eld hade vi fått knapra kall korv...
 



 



Kan förstå att det uppskattades att bli hämtad med skoter och pulka efter den låååååånga pulkabacken!

 


Skitkul i Liiiiden!!!

Från 1 till 5...

Publicerad 2012-03-08 21:09:41 i Allmänt,

Blev ett helt annat tempo här hemma ikväll då Stora barnen kom hem från Vemdalen och mina finaste syskonbarn gästar oss ett tag.. Ett barn hemma igår och fem här idag.. Kan hända att ljudnivån nådde oanade höjder. O Lisa, som jag nyligen omtalat som honsomaldriggnäller o baraärsånöjdsånöjd, har testat sin mors gränslösa (läs obefintliga) tålamod med en aldrig sinande gnällaria från kl 16 tills hon slog igen sina blå kl 20..  Ska aldrig mer säga något...

Imorgon vankas ledig dag med lite pulkåkning och förhoppningsvis lite korvgrillning i nån trevlig glänta... Så tänds det någon eld här i socken så tjoa till så kommer hela konkarongen och snyltar på brasan!

Döden döden

Publicerad 2012-03-06 21:34:53 i Allmänt,

Mamma död, bilen död, nallen död, nappen död, golvet död, soffan död, Händige Manny död, Musse Pigg död, gammelmormor död...
Kanske finns mer i det där lilla huvudet än vad man anar....

Hård mot de hårda!

Publicerad 2012-03-05 21:44:17 i Allmänt,

I den här familjen håller vi stenhårt på en auktoritär uppfostran. Att sitta fint vid bordet och ett bra bordsskick är högt prioriterat...

Stolt storasyster presenterar:

Publicerad 2012-03-04 20:11:18 i Allmänt,



Världens bästa lillasyster som nu kan bocka av Vasaloppet!! Grymt bra jobbat! O då sms:et om att hon gått i mål plingade till i luren så gick det inte att hålla tårarna borta... Sentimental, jag? Ooooooo ja! Duktiga DUKTIGA du!!!

 

Här hemma har dagen gått i längdskidornas tecken. Hela fm spenderades i soffhörnet framför sändingen av Vasaloppet. Gillar det där och det var nästan (märk väl, nästan!) så att jag kände ett sug att ge mej ut i längdskidspåret trots att det är sisådär 25 år sen jag åkte sist.. Fick sedan trevligt kaffefrämmande av mamma o pappa men efter det gick vi ut i solen och Lisa åkte sitt eget lilla Vasalopp. Hon vann Vasaloppet hävdar hon bestämt så jag tror faktiskt Jörgen Brink får lämna plats till den här lilla damen...

Underbar vårvinterdag!

Publicerad 2012-03-03 16:22:20 i Allmänt,

Packade in mej, Gustav och Lisa och fikakorgen och for till Vättaberget för lite kvalitativ utevistelse. Helt fantastisk dag!!! Solen värmde riktigt skönt från en alldeles klarblå himmel! Grillade hamburgare och Lisa provade skidorna igen tillsammans med Mollie, tokmysigt! O utsikten från Vättabergets topp är verkligen helt sagolik!

Vi bor vackert!



Nydöpt!

Publicerad 2012-03-03 10:08:30 i ,

201203021634 (MMS)

Får jag presentera: Pippi, Tommy och Jannice! Lisa går absolut inte med på att de heter något annat...Så det så.

Ett fint sista farväl...

Publicerad 2012-03-02 19:05:38 i Allmänt,

Idag var det mormors begravning. Strålande sol men med en ordentligt blåst.. Mormor ville kanske ha lite extra fart upp till himmelen...Vem vet? Att sitta där i kyrkbänken och se kistan.. Alla vackra blommor... Släkt. Familj.  Det är något alldeles speciellt med begravningar... Vackert. Sorgligt. Värdigt. Tänkvärt.... För det måste väl vara en ynnest att ha vetskapen då man dör att man lämnar något efter sig? Mormor kan blicka bakåt över fem generationer. Stort. I kyrkan var vi de allra närmaste, mormor ville ha det så. O mormor har alltid vetat hur hon ville ha det, in i det sista.

O det har vi pratat om ikväll. Hur vill man ha det då man dör.. För man vet aldrig när ens dagar är över. Jag vill bli kremerad och få askan strödd för vinden... O jag vill ha rosor och fotografier med mig. Inte för att jag tror att jag kan titta på dem speciellt ofta men själva vetskapen om att ha dem nära känns bra. Jag vill ha finaste musik, solosång, Lemon tree, Första boken av Isfolket (som sagt, man vet inte vad som händer...). O självklart vill jag att det ska vara en tillställning efteråt. Med något gott att äta o bubbel. Så alla kan skaka av sig det där tunga, sorgsna och säga " ja kära nån, det är tufft med begravningar.. Men den här var fin. O hon var då en bra människa den där Catharina...O bubbel.. hehe.. Ja det var Catharina det.." O Sån är jag. Och livet rullar vidare, vare sig man vill det heller inte... 

Carpe diem, som någon klok har sagt.

Ikväll tänder vi ett ljus för min fina mormor. Sov gott... 

Men puuuh!

Publicerad 2012-03-01 22:46:16 i Allmänt,

Herregud vad rädd jag blev i ett ögonblick.....

Tänkte att nu måste jag ha ökat sisådär fyrtio kilo i ett litet kick! Men Idas kofta hade bara kommit på villovägar in i min garderob.... Stl 34... Hehe, vad gulligt..

Ny månad!

Publicerad 2012-03-01 22:20:33 i Allmänt,

Första mars. Hux flux är vi inne i vårmånaderna... Snart höst igen och dax att plocka svamp.

Idag har det varit riktigt varmt ute, takdroppet droppar inte utan strilar istället.. Kan tycka att det kunde få vara vinter ett tag till men klagar absolut inte. Njuter av ljuset och att det nu är mycket kvar av dagen då man går hem från jobbet. Men det är aningen svårt att få med sig Lisa in, hon vill väldigt gärna vara kvar ute och leka i blötan.. Men idag gick det skapligt för då följde hon med Mollie hem för lek och bus innan nattning. Perfekt med kompisar i samma hus!

 

Om

Min profilbild

Catharina

Bloggar om mitt liv och mina tankar! Är en lyckligt lottad trebarnsmamma till två Stora och en Liten. Har även finaste sambon och en katt. Har världens bästa jobb som distriktssköterska och på "fritiden" jagar jag Liten och servar Stora barn.Går rätt bra, för det mesta... Älskar min familj, mina vänner och rosévin! Gärna samtidigt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela