Brödrecept!
Cissis segkakor!
100g Smält Smör
1l Mjölk
2pkt Jäst
2dl Sirap (gärna mörk)
1msk Salt
Anis o Fänkål efter smak :-)
Rågsikt
Blanda ihop degen, ska vara ganska lös bara så att man kan hantera den liksom och det beror på hur gammalt mjölet är hur mycket man ska ta i...
Låt jäsa ca 40-50 minuter - dubbel storlek.
Kavla ut ca 15-20 st runda kakor som ska vara tunna men inte som tunnbröd...
Låt dem jäsa lite ca 10 minuter eller längre innan man gräddar.
Använd kruskavel innan de åker in i ugnen :-)
275 grader, sätt en plåt ganska långt ner i ugnen och lägg in kakorna på den heta plåten. Kakorna ska bli lite färgade, liksom lite prickiga... då är de klara
Gör fler men mindre kakor om man vill... Supergoda!!
100g Smält Smör
1l Mjölk
2pkt Jäst
2dl Sirap (gärna mörk)
1msk Salt
Anis o Fänkål efter smak :-)
Rågsikt
Blanda ihop degen, ska vara ganska lös bara så att man kan hantera den liksom och det beror på hur gammalt mjölet är hur mycket man ska ta i...
Låt jäsa ca 40-50 minuter - dubbel storlek.
Kavla ut ca 15-20 st runda kakor som ska vara tunna men inte som tunnbröd...
Låt dem jäsa lite ca 10 minuter eller längre innan man gräddar.
Använd kruskavel innan de åker in i ugnen :-)
275 grader, sätt en plåt ganska långt ner i ugnen och lägg in kakorna på den heta plåten. Kakorna ska bli lite färgade, liksom lite prickiga... då är de klara
Gör fler men mindre kakor om man vill... Supergoda!!