Morgonprommis
Tog en timmes promenad nu på morgonen, tänkte passa på innan snöovädret kommer som alla pratar om.. Var lite snöigt o blåsigt nu oxå men det gick rätt bra ändå. Så nu kan man med gott samvete sätta sig i soffan med en kopp kaffe o glutta på tv:n! O njuter till fullo av ledighet nu, jobb i februari...........
Lovat lite fler recept på matbröd, kommer här!
"Alvas limpa"
1 liter vatten
4 ägg
½ pkt farinsocker
2 pkt jäst
1 tsk salt
ca 2 kg rågsikt
russin efter smak
Blanda ihop som vanlig deg, låt jäsa 30 minuter. Knåda ihop o forma till 6 limpor. Låt jäsa 30 minuter till. Grädda i 200 grader i ungefär 30 minuter.
"Trimlimpa"
5 dl fil
1 dl sirap
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 msk vetegroddar
½ dl vetekli
½ dl solrosfrön
½ dl rågkross
1 ½ dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
2 ½ dl vetemjöl
1 dl russin
1 dl hackade nötter
1 dl torkade aprikoser (klipp i små bitar)
Blanda alla torra ingredienser, sedan det övriga. Rör ihop till en lös smet. Häll i en smord o bröad form. Grädda i 175 grader i ca 80 minuter.
Lovat lite fler recept på matbröd, kommer här!
"Alvas limpa"
1 liter vatten
4 ägg
½ pkt farinsocker
2 pkt jäst
1 tsk salt
ca 2 kg rågsikt
russin efter smak
Blanda ihop som vanlig deg, låt jäsa 30 minuter. Knåda ihop o forma till 6 limpor. Låt jäsa 30 minuter till. Grädda i 200 grader i ungefär 30 minuter.
"Trimlimpa"
5 dl fil
1 dl sirap
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 msk vetegroddar
½ dl vetekli
½ dl solrosfrön
½ dl rågkross
1 ½ dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
2 ½ dl vetemjöl
1 dl russin
1 dl hackade nötter
1 dl torkade aprikoser (klipp i små bitar)
Blanda alla torra ingredienser, sedan det övriga. Rör ihop till en lös smet. Häll i en smord o bröad form. Grädda i 175 grader i ca 80 minuter.